Juan Valdez Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Не волим популарну психологију. Кад ми треба мотивација и инспирација, волим да читам или слушам речи стварних људи који су нешто постигли. А највише не волим мотивацију типа ”Ник Вујичић” (коме лично свака част). Моје мишљење, па нек ме каменују. -Владимир- and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Па човек треба да зна шта `оће и шта чему служи. Ако ти треба озбиљна помоћ онда идеш код некога ко је стручњак за те ствари. Не може нека тупава књижица да излечи хроничну депресију... Ако си само мало уморан и изгубиш вољу, онда пустиш AC/DC да те мало разбуди. Али из те тупаве књижице, а богуми и од стручњака који се не научише критичком размишљању може се покупити разног шута и то само тако, зато се прво укључи мозак. И Зосима је у праву, Христос је увек прави избор, остали су у односу на њега n-та лига, где n→∞. Зосима је реаговао/ла на ово 1 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Добар текст. Не бих да се хвалим, али знам да опрашта другима и често се кајем. Проблем је што често и грешим или мислим да пуно грешим, не знам компликован сам. Занима ме нешто друго. Шта ако друга особа неће да нам опрости? Повредили смо неку особу и јако се кајемо пред њом због тога, али она то не прихвата већ те што даље тера од себе. Зашто мислиш да неће да ти опрости ? Можда је та особа изгубила поверење у тебе , а теби делује као да неће да ти опрости. Ти се кајеш због себе , а не због других . Лепо си написао да си неког повредио , како да ти верује да нећеш поново то да урадиш ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Не мислите да сам дошао да разрешим закон и пророке; нисам дошао да разрешим него да испуним. Јер заиста вам кажем, док не прође небо и земља, неће ни једно иота или једна цртица од закона нестати, док се све не збуде. Ко дакле разреши једну од ових најмањих заповести и научи тако људе, најмањи ће се назвати у царству небеском; а ко изврши и научи, тај ће се велик назвати и царству небеском. Матеј 5:17-19 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Ali i Hristos kaze "neka svakom bude prema veri njegovoj" i "trazi i nacices, kucaj i otvorice ti se" .....to je isto kao New Age koncept Zakona privlacnosti....koji je obradjen u "The Secret". Ako ja svojim pozitivnim mislima ne mogu da prizovem pozitivne okolnosti u zivotu onda znaci da moja volja ne igra nikakvu ulogu....mogu da razmisljam pozitivno a da sve ispadne negativno,...mogu da mislim lose a da sve ispadne dobro....u prevodu- nije ni od kakvog znaca ono sto ja mislim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Ali i Hristos kaze "neka svakom bude prema veri njegovoj" i "trazi i nacices, kucaj i otvorice ti se" .....to je isto kao New Age koncept Zakona privlacnosti....koji je obradjen u "The Secret". Ako ja svojim pozitivnim mislima ne mogu da prizovem pozitivne okolnosti u zivotu onda znaci da moja volja ne igra nikakvu ulogu....mogu da razmisljam pozitivno a da sve ispadne negativno,...mogu da mislim lose a da sve ispadne dobro....u prevodu- nije ni od kakvog znaca ono sto ja mislim. Generalno se svi verujuci slazemo da se zaista menja Zivot sa Hristom u odnosu na onaj deo zivota koji nije bio sa nama. Sve moze covek u sebi resiti ako se preda Njegovoj volji koja je u samom coveku. Otuda i to da Carstvo Божје починје у нама. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Ako se preda Njegovoj volji koja je u samom coveku??...znaci u meni je Hristova volja?....kako da se preustim toj volji? ...zasto moram da citam Jevandjelja, idem u crkvu i da se trudim stalno kada je ta volja vec u meni samome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Ako se preda Njegovoj volji koja je u samom coveku??...znaci u meni je Hristova volja?....kako da se preustim toj volji? ...zasto moram da citam Jevandjelja, idem u crkvu i da se trudim stalno kada je ta volja vec u meni samome?зато што мораш да је Задобијеш! Не знам сто ме питаш око Јеванђеља и Цркве па тамо се Христос и налази. Ми смо призвани Њему.Не ѕнам нисам написао да је то приликом рођења ? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 зато што мораш да је Задобијеш! Не знам сто ме питаш око Јеванђеља и Цркве па тамо се Христос и налази. Ми смо призвани Њему.Не ѕнам нисам написао да је то приликом рођења ? Pa rekao si da je Hristova volja u meni znaci da se nalazi u meni zasto bih onda morao u crkvu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Зашто мислиш да неће да ти опрости ? Можда је та особа изгубила поверење у тебе , а теби делује као да неће да ти опрости. Ти се кајеш због себе , а не због других . Лепо си написао да си неког повредио , како да ти верује да нећеш поново то да урадиш ? Зато што сам пар пута се извињавао и кајао и опраштала ми, ал сад неће. Мада сад кад неће чини би се да је не бих више повредио. Компликован сам доста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Компликован сам доста. а ко није....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 а ко није....? Ја мислим да сам баш компликован и чудан. :unsure: Некако сам затегнут, не могу да се опустим, повучен, пред другима изгледам мирно, не свађам се, ал са онима које волим понашам се скроз супротно. Ових дана сам јој чак говорио да је мрзим, вређао сам је баш, говорио да је к*рва јер сам био љут због свега, а после ми буде жао, ипак је волим, извињавам јој се, ал' она ништа. Другарица ме њена напада: Какав си то био? Ти њу не занимаш, не жели да зна за тебе. То ме баш боли. Много се кајем, надам се да ће ми једном опростити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Наше је да се извинимо, замолимо опроштај, а дал ћемо га добити то није до нас То је већ на тој особи да одлучи и то је "њен проблем" Е сад, ако ти се понавља да погрешиш и ако ти излети то што ти излети и ако си затегнут, онда мораш да радиш на себи А то не траје дан ,два, већ то се ради месецима, годинама, читав живот Да цитирам једног необичног свештеника "мора човек да ради на себи" То је дуг пут, а плодови су му веома драгоцени "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Много се кајем, надам се да ће ми једном опростити. i treba da se kaješ ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 i treba da se kaješ ! па добро, човек се каје, не треба да га "прихефтамо" за под зар не Тања? (или ћеш сад да ме ..........згромиш ) свако има своје покајање, "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука