w.a.mozart Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 da, to se kaže omatorio i izlapio :p Живи споменик српске културе... са све голубовима ЛОЛ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МиодрагМ Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ако нисте знали и ја сам рођен уочи Илиндана... Е, сад, зашто ми нусу дали име Илија, није моја кривица, само да знате! Не замерите, морам и ја да се правим мало важан, и кад бих могао и ја да нешто нажврљам, па да по мени ''оплете'' никад умировљени владика Атанасије... где би ми био крај... сви би сазнали за мене... Tristatri and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ко је вас познавао...и не излапео... w.a.mozart and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ко је вас познавао...и не излапео... Жеки, симпатична ти је, али Злоба... да га не помињемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Učenje o ličnosti je zaista nešto novo od Kapadokijaca - što nisu nigde pre čitali itsl. Valjda je to hteo brat da kaže. Ма јок. Читали су код Оригена сигурно. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Зизјуласово разумевање кападокијске персонологије је обојено модерном егзистенцијалистичком филозофијом. Ја бих у свему овоме био јако опрезан. Zoran Đurović and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Зизијулас је, на моје велико задовољство, прилично ревидирао своје ставове у својој студији Личност и суштина у теологији Светог Максима Исповедника. Критика је очито уродила плодом а Зизијулас је још једном показао да је велики интелектуалац, хришћанин и богослов. Марјанн and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 o.Zorane blagoslovi. Prvo vladika Amfilohije, potom vladika Atanasije, zašto? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 o.Zorane blagoslovi. Prvo vladika Amfilohije, potom vladika Atanasije, zašto? Бог и преко нета да благослови! - Ови су се сами јавили. Нисам их дирао, никога поменуо. Лепо сам замолио и ове из Видослова да објаве мој одговор јер би тако сачували неког другог владику да се не пробуди са идејом како треба да пљуцне на мене. Нисам човек свађалица, али ако Амф. тражи од Православља да не објављује текстове од ЗЂ, а Ат. пише осврт на текст ЗЂ и притом га квалификује као безбожника, онда ми се чини да је нормално да се одговори. Или треба да се "мудро" ћути, да се покаже како смо "духовно изнад"? Како год да се схвате ове полемике, оне су индикатор да има нечег трулог у држави Данској. Ја говорим о неком новом Духу, а наши старци непогрешиво капирају да то подрива темеље онога што они замишљају да је православље. Ни они ни ја нисмо француска собарица. Препознајемо се савршено. Само сам ја мислио да ће бити нешто мудрији. Не ради се ни о "побеђивању". Ради се само о разумевању места које нам Дух даје у историји. Ја сам, морам да признам, у савршеном миру са тиме. Свака нова ствар би ме радовала, не бих је се плашио ако бих је видео као плод Духа. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Свака нова ствар би ме радовала, не бих је се плашио ако бих је видео као плод Духа. U tom slučaju niko je se ne bi plašio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Nije mi misao otišla na to da si oče svadjalica. Zoran Đurović and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 u pismu otac Zoran kaže da je vl. Atanasije 1988 podržavao Slobu, pa mi je to čudno jer svi znamo njegov sav o Slobi al opet to je 1988, mnogi su tad podržavali Slobu pa se razočarali neku godinu posle Не могу рећи, ко Ђуровић, да га је ''подржавао'' то је преозбиљна реч .. али да је пре 88. похвално говорио о неким Милошевићевим (Слобиним) потезима.. Јесте! .. (Обновите градиво слушањем Тасиних предавања из 80.-их ..има их по нету на више места..) Али то заиста није чудно.. па тај Милошевић није само оно каквим га је касније (с правом) окарактерисао ''Запад'' али и Србија.. На концу, он је први проговорио (коначно) у име Србије у несрећној СФРЈ... Но, не заборавите да га је и тај (несувисли) ''запад'' много после Владике АТанасија (тј његове ''подршке'' средином 80.-их) титулирао ''Гарантом мира и стабилности на Балкану'' .. Хах .. и авај.. нешто слично ко сада и несрећног Вучића ... Nisam ga tad podržavao a ni kasnije. Opstruisao sam mu mitinge koliko sam mogao. Sad kad sam omatorio počinjem da mislim kako je Sloba po mnogim pitanjima bio u pravu. Ово је истинска ''реч'' ... а ко мисли другачије, нека се замисли, и провери да ли схвата шта се десило и дешава са овом земљом.. и киолико је прошло и од одласка Милошевића и ко су га на крају и како мењали и ко га сада ''мења'' .. Булшит потпуни а свако ко исповеда контру од овога.. типично се офирава као идеологијама подложан.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Зизијулас је, на моје велико задовољство, прилично ревидирао своје ставове у својој студији Личност и суштина у теологији Светог Максима Исповедника. Критика је очито уродила плодом а Зизијулас је још једном показао да је велики интелектуалац, хришћанин и богослов. Da li ima na internetu ovaj tekst? Ako nema, može li neko biti ljubazan da ga postavi? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Da li ima na internetu ovaj tekst? Ako nema, može li neko biti ljubazan da ga postavi? Тешко да га има на интернету јер је тек изашао из штампе. ја бих поставио али ми не ваља скенер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Митрополит Зизијулас у поменутој студији између осталог каже: "Неким читаоцима се може учинити да сам се у овом раду померио у односу на своје претходно становиште. Ја бих био у потпуности спреман да то признам под условом да се направе одређена појашњења." :bendoff: На многаја љета Ваше Високопреосвештенство. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука