Dominika Написано Март 21, 2023 Пријави Подели Написано Март 21, 2023 Nedelja Krstopoklona, Boratyniec (Poljska) uomo del Ve.Te. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Март 25, 2023 Пријави Подели Написано Март 25, 2023 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sun14861 Написано Март 25, 2023 Пријави Подели Написано Март 25, 2023 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sun14861 Написано Март 25, 2023 Пријави Подели Написано Март 25, 2023 Izvor Svete Petke orlovi lete kao i iznad Ravanice... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Март 26, 2023 Пријави Подели Написано Март 26, 2023 Света Земља - Кана Галилејска "И у трећи дан би свадба у Кани Галилејској, и ондје бјеше мати Исусова. А позван бјеше и Исус и ученици његови на свадбу. И кад неста вина, рече мати Исусова њему: Немају вина. Исус јој рече: шта хоћеш од мене, жено? Још није дошао час мој. Рече мати његова слугама: што год вам рече учините. А ондје бјеше шест камених судова за воду, постављених по обичају јудејског очишћења, који хватаху по двије или по три мјере. Рече им Исус: Напуните судове водом. И напунише их до врха. И рече им Исус: Захватите сад и носите пехарнику. И однесоше. А кад окуси пехарник вино које је постало од воде, и не знађаше откуда је, а слуге знадијаху које су захватиле воду, позва пехарник женика. И рече му: Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Овим, у Кани Галилејској, учини Исус почетак знамења, и показа славу своју; и вјероваше у њега ученици његови." (Јован 2) Dominika and Вукашин је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Март 26, 2023 Пријави Подели Написано Март 26, 2023 И после свадбе Симон остави невесту и оде за Христом . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Март 27, 2023 Пријави Подели Написано Март 27, 2023 Света Земља - Гора кушања И Христос постивши дана четрдесет и ноћи четрдесет, напосљетку огладње. И приступи к њему кушач и рече: Ако си Син Божији, реци да камење ово постану хљебови. А он одговори и рече: Писано је: Не живи човјек о самом хљебу, но о свакој ријечи која излази из уста Божијих. Тада га ђаво одведе у Свети град и постави га на крило храма, Па му рече: Ако си Син Божији, скочи доље, јер је писано: Анђелима својим заповиједиће за тебе, и узеће те на руке, да како не запнеш за камен ногом својом, А Исус му рече: И ово је написано: Немој кушати Господа Бога својега. Опет га узе ђаво и одведе на гору врло високу, и показа му сва царства овога свијета и славу њихову, И рече му: Све ово даћу теби ако паднеш и поклониш ми се. Тада му Исус рече: Иди од мене, Сатано, јер је написано: Господу Богу своме клањај се и њему јединоме служи! Тада га ђаво остави...(Матеј 4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Март 29, 2023 Пријави Подели Написано Март 29, 2023 Света Земља - Бања Витезда θέλεις ὑγιὴς γενέσθαι; "Потом бјеше празник јудејски, и изиђе Исус у Јерусалим. А у Јерусалиму код Овчијих врата постоји бања, која се јеврејски зове Витезда, и има пет тријемова. У њима лежаше велико мноштво болесника, слијепих, хромих, сухих, који чекаху да се вода заталаса. Јер анђео Господњи повремено силажаше и узбуркаваше воду; и који би први ушао пошто се узбурка вода, оздравио би, ма од какве болести боловао. А ондје бијаше неки човјек који тридесет и осам година бјеше болестан. Кад видје Исус овога гдје лежи, и разумје да је већ много година болестан, рече му: Хоћеш ли здрав да будеш / θέλεις ὑγιὴς γενέσθαι;? Одговори му болесник: Господе, човјека немам, да ме спусти у бању када се узбурка вода: а док ја дођем, други сиђе прије мене....." (Јован 5) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Април 2, 2023 Пријави Подели Написано Април 2, 2023 Света Земља - Манастир Св. Саве Освећеног Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Април 4, 2023 Пријави Подели Написано Април 4, 2023 Света Земља, Гроб Четвородневног Лазара Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Април 4, 2023 Пријави Подели Написано Април 4, 2023 Тада им Исус рече отворено: Лазар умрије. И мило ми је због вас што нисам био ондје, да вјерујете; него хајдемо њему. Онда Тома, звани Близанац, рече осталим ученицима: Хајдемо и ми да помремо с њим. Када пак дође Исус, нађе га, а он већ четири дана у гробу. А Витанија бјеше близу Јерусалима око петнаест стадија. И многи од Јудејаца бијаху дошли Марти и Марији да их тјеше за братом њиховим. Када пак Марта чу да Исус долази, изиђе пред њега, а Марија сјеђаше дома. Онда рече Марта Исусу: Господе, да си ти био овдје, не би умро брат мој.Али и сада знам, да што год заиштеш у Бога, даће ти Бог. Рече јој Исус: Васкрснуће брат твој. Марта му рече: Знам да ће васкрснути о васкрсењу у посљедњи дан.Исус јој рече: Ја сам васкрсење и живот: који вјерује у мене ако и умре, живјеће. И сваки који живи и вјерује у мене неће умријети вавијек. Вјерујеш ли ово? Рече му: Да, Господе! Ја вјерујем да си ти Христос Син Божији који долази у свијет. И ово рекавши, отиде те зовну тајно Марију, сестру своју, рекавши: Учитељ је дошао и зове те. Она, како чу, устаде брзо и отиде к њему. Јер Исус још не бјеше дошао у село, него бијаше на ономе мјесту гдје га срете Марта. А Јудејци, који бијаху са њом у кући и тјешаху је, кад видјеше Марију да брзо устаде и изиђе, пођоше за њом говорећи да иде на гроб да плаче ондје. А Марија, чим дође гдје бјеше Исус и видје га, паде пред ноге његове говорећи му: Господе, да си ти био овдје, не би умро мој брат. Онда Исус, кад је видје гдје плаче, и гдје плачу Јудејци који дођоше с њом, потресе се у духу и сам се узбуди, И рече: Гдје сте га метнули? Рекоше му: Господе, дођи да видиш. Исусу ударише сузе. Онда Јудејци говораху: Гле, како га љубљаше. А неки од њих рекоше: Не могаше ли овај који отвори очи слијепоме учинити да и овај не умре? А Исус се опет потресе у себи, и дође на гроб. А то бијаше пећина, и камен лежаше на њој. Исус рече: Склоните камен! Рече му Марта, сестра умрлога: Господе, већ заудара; јер је четири дана у гробу. Рече јој Исус: Не рекох ли ти да ако вјерујеш, видјећеш славу Божију? Тада склонише камен гдје лежаше мртвац. А Исус подиже очи горе, и рече: Оче, благодарим ти што си ме услишио! А ја знадох да ме свагда слушаш; него рекох народа ради који овдје стоји, да вјерују да си ме ти послао. И ово рекавши, викну громким гласом: Лазаре, изиђи напоље! И изиђе умрли увијен по рукама и ногама погребним повојима, и лице му убрусом повезано. Исус им рече: Раздријешите га и пустите нека иде. Онда многи од Јудејаца који бијаху дошли Марији, видјевши шта учини Исус, повјероваше у њега. Неки пак од њих отидоше фарисејима и казаше им шта учини Исус. Онда првосвештеници и фарисеји сабраше Синедрион, и говораху: (та да радимо? Овај човјек чини многа знамења. Ако га оставимо тако, сви ће повјеровати у њега, па ће доћи Римљани и узети нам и земљу и народ. А један од њих, по имену Кајафа, који оне године бјеше првосвештеник, рече им: Ви не знате ништа; Нити помишљате да је за нас боље да један човјек умре за народ, а не да сав народ пропадне.А ово не рече сам од себе, него будући првосвештеник оне године, прорече да ће Исус умријети за народ; И не само за народ, него и да расијану дјецу Божију сабере у једно. Од тога, дакле, дана договорише се да га убију. А Исус не хођаше више јавно међу Јудејцима, него отиде оданде у крај близу пустиње, у град звани Јефрем, и ондје борављаше са ученицима својим. А бјеше близу Пасха јудејска, и многи из цијеле земље отидоше у Јерусалим прије Пасхе да се очисте. Тада тражаху Исуса, и стојећи у храму говораху међу собом: (та вам се чини, да неће доћи на Празник? А првосвештеници и фарисеји бијаху издали заповијест, ако ко дозна гдје је, нека јави да га ухвате. ( Јован 11, 14-57) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Април 5, 2023 Пријави Подели Написано Април 5, 2023 Света Земља, Назарет, Црква Посвећена Благовестима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sun14861 Написано Април 8, 2023 Пријави Подели Написано Април 8, 2023 Spajdermen crnac igra jedan slatki romčić Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sun14861 Написано Април 13, 2023 Пријави Подели Написано Април 13, 2023 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sun14861 Написано Април 13, 2023 Пријави Подели Написано Април 13, 2023 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука