Jump to content

Да ли постоји "духовни стаж"? Откад сте у Цркви?

Препоручена порука

Крштен сам са 40 дана, 4. августа 1974. године у цркви у Мачванском Прњавору. Тако барем пише у крштеници...

Подели на овим сајтовима

Крштен сам са 40 дана, 4. августа 1974. године у цркви у Мачванском Прњавору. Тако барем пише у крштеници...

и ја сам 4. августа ал 1990

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Крштена сам `81., на Духовни Урорак (не знам који је датум био те године :)), са непуних годину дана.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

as a baby.... 1502_baby

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Са два мјесеца сам крштен нити ме је ко кришом крстио нити се то крило!!! slavaaa  slavaaa  slavaaa

Јеванђелски говорити значи говорити из душе; било да говориш, било да ћутиш, осећа се вера. И још значи, не наметати се њоме, нити се због чега стидети. Свака реч је на своме месту и тече. А она је таква зато што се преносила с колена на колено, па се и укоренила. Таква вера нас је одржала.

Подели на овим сајтовима

Као беба од 2-3 месеца крштен у поповој кући. Не знам зашто, можда је било хладно у цркви, мада је код нас чест био обичај да се деца крштавају по кућама. А није у кући где смо живели, вероватно пошто смо били подстанари код муслимана па им се не би допало :)

Подели на овим сајтовима

kao beba... sa neka dva meseca... krišom me baba odvela u crkvu a roditeljima nije dala da podju jer se -ne valja- da roditelji prisustvuju krštenju dece

inače, ta baba je prva osoba u životu koju sam ko klinac video da se moli-svake noći se pred spavanje molila (oče naš) i uvek se krstila pre jela...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је шта све човек чује овде.

Само да напоменем било да је човек крштен као дете или као одрастао ( својевољно) није ни бољи ни гори због тога. Бољи је или гори само у начину живота хришћанскога, а било је исповедника Хришћанства који нису ни били крштени.

Подели на овим сајтовима

Крштен сам са 15 година. Било је то 90тих, у прошлом миленијуму. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Са 20 година, у Сарајеву, стара црква на Башчаршији.

Ишла сам у цркву и прије и стално планирала крштење, али кога звати за кума?

Одем, на Духове, на службу и, уау, сви Грци с факултета тамо.

Слиједећи дан, упитам једног да ми буде кум.

То су биле сцене, слабо је говорио српски па никако да му објасним шта хоћу, кад сам се прекрстила схватио је да се ради нешто о цркви али не и шта. Каже он мени, чекај сутра.

Мукица, ишао послије у цркву и питао свештеника шта ја то хоћу, сутра дан је дошао сав сретан, као да сам му рекла неку најсретнију вијест, мада му није било јасно како то да са 20 година нисам још крштена. Био је препоносан на своје кумство.

Нажалост, рат, избјеглиштво и све остало је учинило своје, немам појма гдје се налази, како је изашао из Сарајева итд.

Зове се Батсис Георгиос, па ако ко зна, јављајте.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Крстио те прото Срећко или Вујо ? Комшија 4869 ја сам у Рибарима.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Imao sam nepunih 17 godina, u predvečerje rata u Sarajevu, 1992. godine. Stara Pravoslavna Crkava u Sarajevu. Sveštenik na Krštenju je bio pokojni Periša Vranić. I danas se sjećam Bogonadahnute vjeronauke koju je pokojni sveštenik Periša predavao, i koja je tada bila na dobrovoljnoj osnovi, mislim, nije bila školski obavezan predmet. I vjerujte mi, bila je puno sadržajnija i rasterećenija, u tom smislu da oni koji su prisustvovali tim predavanjima nisu tu bili samo forme radi, zbog ocjene, nego iz srca i želje za saznanjem o Crkvi Hristovoj, jer su, kao što znamo, nažalost,to bile godine komunizma i bezbožništva a duše ljudske su bile u tom vremenu, čini mi se, kao suva pustinja željna kiše, odnosno u ovom slučaju svake spasonosne riječi Božije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...