Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 http://www.grapheine.com/bombaytv/logo-uk-05b90cc1f6f2895e44581c2719dcc36d.html http://sr-rs.facebook.com/people/Ulicni-Muzicar/100000430877294 . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 7, 2010 Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Добар ти овај видео... ахахахах... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 DAN JE BIO PREDIVAN , ALI ... JA SAM BIO malo NERVOZAN ! Volim da pre posla odspavam malo . Da akumuliram energiju ... Ali danas , kada sam se probudio , osećao sam se još umornije nego pre spavanja ! Lep dan , inače , ali ... ja podjem da sviram malo „raštimovan“ (u glavi) ... Da ne bi bilo samo to : 1. Neki tip (kolega) mi je bio zauzeo mesto na kome sam planirao da sviram večeras (pa sam MORAO da se zadovoljim "pozicijom B" ...) 2. Taman počnem da sviram – shvatim da sam zaboravio da malo isečem nokte ... smetaju mi , al’ ... ko da sad seče nokte na ulici ... 3. Gitare mi nisu perfektno naštimovane ... ali (mislim ja) ... dobro , izguraću nekako ... pa ću da ih na kraju naštimujem – da za sutra budu o.k. 4. Odma’ da kažem da je u toku štimovanja (po završetku svirke) baterija na štimeru „crkla“ , a rezerna (ona što može da se puni) je bila prazna (dugo je nisam punio) tako da ... moram sutra , pre svirke , da se naštimujem ... a to će biti mučenje , pošto se pri dnevnom svetlu (još će biti sunca) slabo vidi (!) to jest , te male crvene sijalice - slabo se vide ... Svirao sam tako , a bio sam skroz „down“ ... I slabo mi i išlo ... Niti para , niti materijala za napraviti priču ... Jedno sat i po (otprilike) sam se mučio tako , a , onda (postepeno) mi se „ovce vrate“ (i „budu sve na broju“) i tako ... „sa svim ovcama na broju“ sam zaradio za pola sata isto koliko i bez njih za - sat i po ... To me je podsetilo da ... Izgleda možda neverovatno , ali ... Kada je meni lepo dok sviram – obavezno dobro i zaradim ! Čudno , ali – ISTINITO ! Desi se , tako ... jednom u 10 dana (ako sviram svaki dan !) da mi dodju neke „lutke“ ... (ili bube ...) I to ne mora da bude celo veče ... Obično se desi pred kraj svirke. ili nekada , kada postoje svi uslovi (umor, neki problemi ...) da sviram preko volje – desi se neko čudo i , u stvari – lepo mi bude dok sviram ! tada mi nije ni važno koliko ću da zaradim ... ali , kao za nagradu – obavezno bude dobar „pazar“ ! Ja razumem muzičare koji sviraju pred puno ljudi , na koncertima , kada kažu da „publiku ne možeš prevariti“ Stvarno se oseti kada neko svira iz zadovoljstva ... Ali , menii je čudno da to funkcioniše i na ulici ... Mislim , to su samo slučajni prolaznici koji ... prolaze ... nisu došli zbog mene ! Jednom mi je prišao neki momak (17-18 godina ...) ... sa još jednim drugom ... Zatražio mi da mu odsviram nešto ... za oca koga je nedavno izgubio (poginuo , čini mi se ....) Ja ga pitam ... šta da sviram , a on kaže da mogu ono što ja hoću ... ali , da to bude za njegovog ćaleta ! Da ga utešim , ja mu kažem da sam i ja izgubio majku ( ... naredne godine „otišao“ je i moj otac ... btw ... ) Pa , kao , eto , sviraću za njih ... Oni su seli tu kraj mene ... Svirao sam „adagio“ od Albinoni-ja ... E ... sad je to teško objasniti .... ne postoje reči ... Uglavnom ... Ja sam se bio naježio ... Sviram i ... vidim dlačice na rukama kako su „skočile“ ... ... i ... to traje ... nije to kao kad ti se koža naježi na trenutak ... Dodje mi da i tim momcima kažem da mi pogledaju ruke ... Ali , nije bio momenat ... momak je bio plakao ... onako jako ... a, drug ga je smirivao ... ... p.s. adagio u g-molu od Albinonija : Adagio in G minor by Albinoni . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 8, 2010 Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 Svaka cast za svirku. Podsecas na Kirka Hemeta, na slici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 8, 2010 Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 Добра прича, као и увек. Мада не би шкодило да будеш мало гостопримљивији овде на теми ... Или ми још увек замераш оно за астрологију? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 8, 2010 Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 баш лепо од тебе како си га утешио 0102_laugh :drugarstvo: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 8, 2010 Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 Иначе и ја се најежих од читања, а после и кад сам пустила снимак ... ух ... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 8, 2010 Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 Иначе и ја се најежих од читања, а после и кад сам пустила снимак ... ух ... да, срце да ти се стегне ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 Ух, Улични, свака част! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 8, 2010 Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 Ух, Улични, свака част! http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 AH , TAJ ALBINONI ... Posle one priče o albinonijevom adagio-u , nije mi se dalo pisati ... Mislim da je to bila naj-priča do sada ... Dok sam je pisao , ponovo me je bila drmala „struja“ ... Nisam umeo da iskažem rečima ono što sam hteo reći , ali ... Možda je i bolje ispalo (nekad previše priče zna da pokvari stvar!) Na nekim forumima je bilo lepih reakcija , na nekim ih nije uopšte ni bilo , (imam ovakvu temu na puno foruma) Ali , meni je dovoljno da znam da je bilo par ljudi koji su se „naježili“ dok su čitali tu poslednju priču ! Narednog dana sam bio malo pod utiscima ... Počeo sam svirku upravo sa adagio-m ... neizbežno je bilo ... (inače imam neki svoj red ... repertoarski) I , posle samo 7-8 sekundi desila se prva „uplata“ , A do kraja (adagio sviram oko 4 minuta) ukupno 4 (uplate)... Što nije normalno ... po toj stopi bi bilo 60 ubacivanja (u koferče) za 1 sat ... Bilo bi previše ... Al’ lepo sam svirao taj adagio toga dana ... Uzgred ... posle njega sam na narednu uplatu čekao ... 11 minuta (!) Imam sat na gitari ... Da ... Uopšte ne sviram po notama taj adagio , kao i ostale stvari iz repertoara ! Onako ... malo je tačno , malo nije ,malo ubacujem svoje ... ------------------------------------------------------------------ video sam toga dana (nedelja) „soldžer of fortjun“ –a ... jednog poznanika sa kraja devedesetih ------------------------------------------------------------------ opet mi je neko ponudio travu .... vozi čovek bicikl i ... puši travu ! nije li to opasno ? mislim , nisam stručnjak ... ------------------------------------------------------------------ Dava stara drinkera (imaju po 55 godina , otprilike) su sedeli na dvadesetak metara ... Stigli su tamo kad sam i ja (počeo da sviram) Posle jedno ... sat i po , dolazi prvi , ubacuje pare i kaže da je to od njegovog druga (drinker B ) Kasnije dolazi taj drugi i ubacuje pare (pošto nisam uzeo 2 cigarete kojima me je najpre ponudio) I kaže da je to ... od druga (drinker A) He , he ... Tako je ispalo , ne verujem da su se dogovarali ... Bili su „uradjeni“ previše ! Posle , dok sam svirao „wind of change“ , prišli su obojica ... Pustio sam ih da mi pričaju malo ... Da bih skupljao materijal za svoje pisanje ! Sad sam „pisac“ i malo sam profesionalno deformisan ... he he ... sigurno i pravi pisci pokušavaju da iskoriste sve što čuju , pročitaju ... ranije nisam stimulisao ljude na predugačke razgovore jer ... kod mene je baš ... vreme = novac ! ako me neko zadrži u ćaskanju 5-6 minuta , recimo - ja znam koliko me je to (otprilike) koštalo ... 1 sat (60 min.) : 10 ... (t.j. zarada za 1 sat ... ) Inače , ništa posebno zanimljivo mi nisu ispričali ... Jedan od njih ima brata , koji je (kada je bio mlad) svirao Hendriksa po 8 sati dnevno ... Sada daje časove gitare ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Добра прича, као и увек. Мада не би шкодило да будеш мало гостопримљивији овде на теми ... Или ми још увек замераш оно за астрологију? imaš PP ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2010 http://slike.hr/slike/tx1503_1d88b.jpg.html moje pojačalo ... 0104_cheesy . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 18, 2010 Пријави Подели Написано Мај 18, 2010 Мало и згодно? а? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2010 Мало и згодно? а?da ...ja sam izvadio bateriju iz pojačala (zbog težine - nosim ga u ruci) pa , onda spolja povezujem neke druge ... (koje imaju kaiš za transport [nošenje]) ne pravim baš galamu i tom originalnom baterijom bih mogao 30-tak sati da sviram (u zimsko vreme - manje !) spolja može : baterija , akumulator , struja (preko adaptera) ima 2 kanala (dva ulaza) 15 vati ... ... lepo pojačalo - imam ga 3 god. . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука