Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

pravopop crosseo joooj :mad: :mad: :mad: srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee

''Срео сам на улици веома сиромашног заљубљеног младића.

Шешир му је био стар, капут похабан,

вода му је улазила кроз ципеле,

а звезде кроз душу.''

Виктор Иго

француски књижевник

(1802 - 1885)

''Ризницо добра, уризничи добро у срцу моме''

srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee srcee

apel.png

Подели на овим сајтовима

„ZEMLJA SVETOG SIMEONA

Gore i planine srpske

Svetom Simeonu govore:

Zašto tvoju zemlju svetu

opet gaze bezbožni?

Dokle će se ruka njina

na pravedne dizati,

i ognjišta tvoga roda

agarjani gasiti?

Srbin sveti i pravedni

zemlji srpskoj odgovara:

Gore i planine svete,

ne bojte se za Srbe!

Njima Gospod carstvo čuva

zato trpe nevolje.

Kroz oganj kad se očiste

i zemlju naslediće!

Tada gore i planine

trn i korov rodiše,

jer čuvaju blagoslove

za ratnike hrišćanske!

shuntavilo2

apel.png

Подели на овим сајтовима

8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif 8084.gif

Sveta Ksenijo,moli Boga za nas grešne!

crosseo crossrc :bla: crosseo crossrc :cheesy2: crosseo crossrc amin-nas crosseo crossrc klapklap crosseo crossrc molimoli

Molitvama Svetih Otaca naših Gospode Isuse Hriste Bože naš, pomiluj nas!

Pomaže Bog oce Viktore!

Pišem Vam da bih posvedocio još jedno cudo koje je Gospod projavio po molitvama Blažene mati Ksenije. Jedna moja prijateljica, stanovnica Petrograda mi je na moju molbu poslala adresu crkve na koju sam to trebalo da pišem. Sam sam invalid I kategorije (paraliza nogu) Dimitrije Rezepov. Moja bolest traje vec 11 godina, i na nju sam se vec navikao, i nije stvar u tome. Živim u zajednickom domu, u gradu Citi. Pre dve godine je uprava doma odlucila da oduzme stanove svima koji ih nisu dobili po njihovim pravilima. Jedan od takvih slobodnih stanova su prodali i meni, kao invalidu, da bi poboljšali životne uslove.Prošla je godina. Odjednom se pojavila prethodna vlasnica tog stana. Pocela je sudska rasprava, koja je trajala sa povremenim uspehom više od godinu dana. U tom periodu me je posetila jedna moja poznanica, veoma draga, duboko verujuca starica, pisac Viktorija Genadijevna. Zatekla me je u napetom raspoloženju. Tada je iz torbe izvadila knjižicu “Žitije Ksenije Petrogradske” i naredila mi da je procitam. Ja je naravno nisam odmah procitao, vec sam je stavio na sto gde je odležala još nekoliko nedelja. Na kraju sam je procitao. Treba da kažem, da sam za Blaženu Kseniju znao još i od ranije, citao sam njeno žitije, ali sam mislio: “Gde je Petrograd, a gde je Cita, kako ce do Blažene doci te molitve”. U toj knjižici sam procitao o jednom slucaju kada je Blažena Ksenija pomogla u rešenju sudskog dela. To me je veoma ohrabrilo. Medjutim bližila se redovna sudska rasprava. Ne znam zašto, ali mi je u glavu došla misao da naslikam malu ikonu Blažene Ksenije i da je dam majci da je ponese sa sobom na sud. Ja sam se bavim ikonopisanjem jer sam pre bolesti završio školu slikarstva, a sada koliko mogu pomažem u obnavljanju crkava i slikam ikone. Tu ikonicu sam naslikao za jedan dan, i još neosvecenu dao sam majci da je ponese sa sobom na sud. Majka ju je brižno celivala, zavila u salveticu, stavila u torbu i pošla. Ja sam se u to vreme molio, moleci Gospoda i Blaženu Kseniju da nam pomognu. Divna su dela Gospodnja i veliko je Njegovo milosrdje! Na sudu se desio zadivljujuci slucaj. U vreme zasedanja bivša vlasnica stana se odgovarajuci na pitanja sudije toliko zbunila da je sama rekla da je kupila taj stan po fiktivnim dokumentima i po poznanstvu. Cak se i sudija nasmejao. Na tome se sve završilo. Mama se radosna vratila kuci. Ikonu smo osvetili i ona je stalno s nama. Svaki dan je posmatram i secam se pomoci Blažene Ksenije i molim joj se. Tako da za Gospoda i Njegove Ugodnike rastojanje ništa ne predstavlja.

Divan je Bog u Svetima Svojim i Njemu neka je slava u vekove vekova. Amin.

S poštovanjem, Dimitrije Rezepov, 28 godina, invalid I kategorije

apel.png

Подели на овим сајтовима

ПРЕСВЕТА МАЈКО СПАСИТЕЉА НАШЕГ, ГОДСПОДА ИСУСА ХРИСТА, ТИ,

КОЈА СИ ОД ВЕЧНОСТИ ИЗАБРАНА, ДА РОДИШ БОГА У ТЕЛУ,

КАО НАЈЧИСТИЈИ САСУД У РОДУ ЉУДСКОМ, ЧАСНИЈА ОД ХЕРУВИМА И СЛАВНИЈА ОД СЕРАФИМА, МОЛИ СИНА СВОГА:

ДА НАМ НАШЕ ГРЕХЕ ОПРОСТИ

ДА НАМ ИЗЛИЈЕ СВОЈЕ МИЛОСТИ!

НЕКА НАС ТВОЈИМ СВЕТИМ МОЛИТВАМА

ИСПУНИ СВЕТЛОСТ, НАПУСТИ ТАМА!

ЗАКРПИ НАС СОБОМ, БРЗА ПОМОЋНИЦЕ,

О, ПРЕСВЕТА МАЈКО, ТРОЈЕРУЧИЦЕ!

И НЕКА НАС ОД СВИХ НЕДАЋА И МУКА

ПРЕСВЕТА, ИЗВАДИ ТВОЈА ТРЕЋА РУКА!

apel.png

Подели на овим сајтовима

Dogodila se pesma ova

Sima Pandurović

U vreme plavih jorgovana,

Kad s cvećem pupi čežnja nova,

U doba ranih majskih dana

Dogodila se pesma ova.

Tad, posle dugih, zlih orkana,

Ćudi što nose sunce, kišu,

To beše prvi dan bez mana,

Kad duše cveća svud mirišu.

Sa šumnom pesmom mladih grana,

Kad se od zore u daljini,

Ko s plave ravni okeana,

Veliki osmeh sunca čini,

Ti si mi došla sa tih strana,

Na presto moje mašte sela

U pompi nada i đerdana

I plavog cveća s bleda čela.

I otad vladaš ti, bez brana,

Prostranim carstvom snova moji’

Skazaljka Večnog gde lagana

Časove opšteg mira broji.

U vreme plavih jorgovana,

Kad  s cvećem pupi čežnja nova,

U doba ranih majskih dana

Dogodila se pesma ova.

Sima Pandurović

(1883-1960)

apel.png

Подели на овим сајтовима

Браћо Срби и сестре Српкиње,велика је срамота да наш народ овако пропада.Да нам деца гладују и да бивши борци за слободу Републике Српске живе у најгорим могућим околностима.Држава не помаже а деца гладују.Зими зебу,док се Београдом вуцибатине шетају и организују параду срама.Зар је српском народу важнија једна геј парада и улазак у ЕУ док нам деца гладују.Ево драга браћо и драге сестре погледајте филм како наша фамилија у РС живи.Уверите се кроз филм и слике и одлучите да ли имате срце да свом народу помогнете???.Да ли сте хумани?? Знамо да има много хуманих Срба и старих бораца који неће дозволите да фамилија Павловић и даље гладује.Апел на све борце из прошлих ратова помозимо нашем саборцу.

Братски захвални у име фам Павловић

патриотски покрет СЗХ-Српски Орлови

apel.png

Подели на овим сајтовима

KRUG ZLA

Bio jedan kralj koji je bio toliko okrutan i nepravedan da su svi njegovi podanici željno iščekivali njegovu smrt ili barem

svrgavanje sa prijestola.

Međutim jednoga dana on ih je sve iznenadio objavivši da okreće novi list u svome životu.

“Nema više surovosti, nema više nepravde”,obećao je i držao se svoje riječi.

Od toga dana on je u cijelom kraljevstvu bio poznat pod nadimkom, “Plemeniti gospodar.”

Mjeseci su prošli nakon njegove transformacije i jednoga dana jedan od njegovih upravnika skupio je dovoljno hrabrosti da ga upita:

”Gospodaru, šta vam se desilo toliko važno da se tako iznenada promijenite?”

Kralj mu je odgovorio:

“Dok sam jednoga jutra jahao kroz moju šumu, vidio sam da jedan od mojih pasa juri lisicu. Lisica je uspjela da se domogne svoje

jazbine, ali ju je ipak pas uspio ujesti za zadnju nogu i tako je rani i ostavi ubogu za cijeli život. Kasnije sam odjahao u selo i vidio kako taj isti pas laje na nekog čovjeka. Čovjek bez razmišljanja uze poveći kamen, baci ga na psa i slomi mu nogu.Čovjek od straha poče užurbano da trči putem i tu naleti na konja koji ga pregazi i smrska mu koljeno. Konj pak nastavi mahnito da trči, ali pade u neku rupu koju nije vidio i slomi obe noge. Svjedočeći svim tim događajima, pomislio sam: ”Zlo privlači zlo. I ako i ja nastavim da činim zlo, sigurno će se i meni nešto loše desiti. Tako da sam odlučio da se promijenim.”

Njegov upravnik izađe napolje uvjeren da je konačno došlo vrijeme da se kralj zbaci sa prijestola.

Zaokupljen mislima nije ni primjetio stepenice ispred sebe.Pade i slomi vrat.

apel.png

Подели на овим сајтовима

Браћо Срби и сестре Српкиње,велика је срамота да наш народ овако пропада.Да нам деца гладују и да бивши борци за слободу Републике Српске живе у најгорим могућим околностима.Држава не помаже а деца гладују.Зими зебу,док се Београдом вуцибатине шетају и организују параду срама.Зар је српском народу важнија једна геј парада и улазак у ЕУ док нам деца гладују.Ево драга браћо и драге сестре погледајте филм како наша фамилија у РС живи.Уверите се кроз филм и слике и одлучите да ли имате срце да свом народу помогнете???.Да ли сте хумани?? Знамо да има много хуманих Срба и старих бораца који неће дозволите да фамилија Павловић и даље гладује.Апел на све борце из прошлих ратова помозимо нашем саборцу.

Братски захвални у име фам Павловић

патриотски покрет СЗХ-Српски Орлови

apel.png

Подели на овим сајтовима

Молитва свете Марине пред мучеништво за Христа - Свети владика Николај

Подели

Данас у 8:31 пре подне

Господе Исусе, Боже мој и Спасе,

Ти сваком помажеш ко у Те узда се:

Буди близу мене, близу моје душе,

Кад неверни стану тело да ми руше.

Буди близу мене, Снаго мученика,

Да поднесем муке без страха и крика.

Држи ме, молим се – Теби Вишњем Богу,

Да ми врази моји одолет не могу,

Да ме не упрља њихов поглед скверни,

Да ме не занесе говор им неверни,

И да претња срце не уплаши моје –

Господе, услиши реч слушкиње Твоје!

Благодат ми пошљи Духа Твог Светога,

И њоме осветли цркву тела мога,

Напуни ми уста Твоје премудрости,

Да се могу бранит од вражје пакости,

И одговор дати на питање свако,

Безбожничка уста затворити лако.

Да се не подсмехну вражји ученици,

И не наругају Твојој мученици.

Бљеском Твога Крста и мој Крст украси,

Недај свећу душе мука да угаси.

Име ми је Твоје драже од свег света –

Удостој ме, Спасе, Твог милог сусрета!

Као овца стојим пред гладним вуцима.

К`о самотна птица пред многим ловцима.

Као риба бедна мрежом ухваћена –

Но ја у Те гледам, Господе спасења.

Нек растржу тело к`о јефтину врећу,

Ја се Тебе, Христе, отказати нећу.

Волим муку с Тобом, но све труле сласти.

Ја се клањам, Спасе, само Твојој власти.

Победниче смрти, ђавола и ада

Кроза ме понови ту победу сада!

На свему Ти хвала, Господе и Спасе,

Што сваком помажеш ко у Те узда се!

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...