Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 24. 3. 2013. at 23:32, Odahviing рече

Ne ni meni nije jasno. Raj sve savršeno sve imaš, nema nikakvih izazova, tj. dosadno

Pakako kakve got muke bile na  sve možeš da se navikneš. Šta ćemo sa onima što mogu da blokiraju osećaj za bol, osećanja itd, zatim sa ovim kako se zovu što vole bol e jbg ne mogu sad da se setim. 

Uglavno ja bih najradije ovde ostao u ovom ne savršenom svetu, nego negde gde je dosadno veoma.

To ti je kao kad igraš igicu neku i koristiš šifre čemu sve to?

glup je primer al evo ovako... zamisli da si sa devojkom svojih snova (nadam se da si bar nekad bio zaljubljen) poenta je u odnosu izmedju tebe i nje i ako nje nema sve ostalo gubi smisao jer ona daje smisao svemu ostalom... na žalost, teško je objasniti odnos tj. ljubav ako neko razmišlja u kategorijama dosadno-zabavno... što je opet, moram priznati, napredniji nivo od poimanja koje na ovu temu imaju muslimani npr. LOL

p.s. pakao je nesposobnost za ljubav a ne ne znam kakve muke... da su muke mislim da bi bilo bolje... baci pogled na klip koji sam postavio o besmrtnosti duše... gubljenje identiteta zbog nemanja ljubavi  i padanje u anonimnost zemlje mrtvih-to je pakao

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 24. 3. 2013. at 23:26, Иван Цветковић рече

Рекох да такав однос према смрти и томе "шта има тамо" видим у јеврејском поимању есхатологије и "царства мртвих" што је за њих било нешто нечисто и страшно. У том контексту могу да, са једне ерминевтичке тачке, закључим да их и није то нешто претерно занимало...  

Слажем се, али онда долазимо до питања да ли је Свето писмо било само за њих и да га само они разумеју или за сав род људски и генерације које ће тек доћи.  

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 24. 3. 2013. at 23:36, Muramasa рече

A onaj vatreni pakao ispod brvaka, kao kad vri pasulj

now that's a thought 301

bitno da je starac

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 24. 3. 2013. at 23:41, Иван Цветковић рече

Један од твојих најуспелијих клипова, дефинитивно! 

kamo sreće da je moj... samo sam kopirao 4869

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 24. 3. 2013. at 23:43, verum est in beer рече

Слажем се, али онда долазимо до питања да ли је Свето писмо било само за њих и да га само они разумеју или за сав род људски и генерације које ће тек доћи.  

Наравно да је Свето Писмо за све, али не можемо прећи тек тако преко тога ко су били и апостоли, и пророци и народ и на крају сам Христос по телу.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 24. 3. 2013. at 23:47, w.a.mozart рече

kamo sreće da je moj... samo sam kopirao 4869

Да, али је твој труд, али да не спемујемо ко неки овде (само ћемо их значајно  погледати...) :)

Подели на овим сајтовима

On 24. 3. 2013. at 23:45, Odahviing рече

E a pazi ovo je li neko od vas nekada bio u raju ili u paklu pa da može sa sigurnošću da kaže kakav je koji i šta se tamo dešava?

Сваки дан доживљавамо по делић раја и пакла.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 24. 3. 2013. at 23:45, Odahviing рече

E a pazi ovo je li neko od vas nekada bio u raju ili u paklu pa da može sa sigurnošću da kaže kakav je koji i šta se tamo dešava?

e sad si nas dotuko...

oče Ivane, turaj ovo na naslovnu i gasi sajt LOL

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Људи ја верујем да наш тролл Мурамаса није атеиста само се тако представља. И воли да поставља права питања. Моје мишљење о оностраном животу се своди на човечију унутрашњост. Верујем да у сваком човеку постоји и добро и зло. Сви ми у овом свету живимо од својих избора и дела. Све зависи шта у човеку превагне. За мене је најгори пакао остати сам са својим злом без трунке добра. А реј је остати са својим добром ослобођен сумње, зависти, циничности и осталих погубних осећања. Ја бих пре свега волео када дође моје време да то буде спавање без сна. Када спавате сном праведника да ли осећате да дишете да ли осећате страх? Ја не и по мени смрт и треба да буде таква. Једном сам питао мог деку где би волео да заврши у рају или паклу( тада сам био мали и нисам имао појам шта је шта). Он ми је одговорио **У твом сећању унуче**. 

Подели на овим сајтовима

ja verujem da Muramasa i nije pravi trol zato što troluje selektivno... on je pedjanski antiteista koga privlači patološki šarm pravoslavlja (tj. tako ga on vidi)

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

nadam se da ne smetam u diskutovanju braco, doduse nije me jako dugo bilo....

zamislite ovaj svet bez ljubavi i videcete pakao a zamislite ovaj svet u ljubavi ( gde svaki covek ljubi, tj. voli  dr coveka ) i videce RAJ jer kao sto je nas milostivi Gospod vecna ljubav, a zapitajte se i pogledajte u srce svoje sta ste u stanju da uradite kada imate ljubavi a kako se osecate i kakvom ste stanju kada ste bez ljubavi

Подели на овим сајтовима

On 24. 3. 2013. at 23:32, Odahviing рече

Ne ni meni nije jasno. Raj sve savršeno sve imaš, nema nikakvih izazova, tj. dosadno

Pakako kakve got muke bile na sve možeš da se navikneš. Šta ćemo sa onima što mogu da blokiraju osećaj za bol, osećanja itd, zatim sa ovim kako se zovu što vole bol e jbg ne mogu sad da se setim.

Uglavno ja bih najradije ovde ostao u ovom ne savršenom svetu, nego negde gde je dosadno veoma.

To ti je kao kad igraš igicu neku i koristiš šifre čemu sve to?

dosada je element pakla

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2013. at 7:36, Sasa Kolbas рече

dosada je element pakla

da... upravo zato su na naše manastire, tačnije na fasade, stari majstori stavljali zverinje ornamente... zato što istina privlači zlo kao slatka neizvesnost i kao šansa da se nešto promeni u ambisu bez ljubavi koji zlo ima u sebi

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...