grigorije22 Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Predrag Stojadinovic zanimljivo... znači kada sanjamo to je stvarno? nije iluzija kojom naš mozak sam sebe il inas zavarava? mi to što sanjamo u stvari svarno vidimo? to nam bog šalje poruke? svi snovi su u stvari realna veza sa božijom dimenzijom? Stojadinoviću sama činjenica da sanjamo pokazuje i dokazuje da čak i kada je mozak u switch off stanju ipak naša svest radi,odnosno samosvest i svest nikada ne spavaju(nešto što ti zoveš ,,podsvest,,) ..sve i da hoćeš protiv činjenice da svest NE MOŽEš ugasiti. Cak i oni ljudi koji su u komi, ciji je mozak ostecen, ili cak ljudi kojima je gangrena zahvatala delove mozka koji su se raspadali,ipak i u tim momentima čovek nije gubio svest i samosvest,osobeno iskustvo sebe i sveta oko sebe ...kao i ovi koji su doživeli kliničku SMRT,(ne ,,blizusmrt,, ili šta već,nego smrt) i čak i ljudi koji su doživeli postmortem iskustvo (postmortem experience) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 @Predrag Stojadinović one hour ago Message #7 onda ide ova mudrost: Жељко: "а ова прича о заваравању мозга је ступидна, јер ја нисам као клинац имао никакво предзнање о паклу , нити о демонима, нити о загробном животу" Жељко: "П.С. био сам крштен" Hmmm, bio je kršten ali nije imao nikakvo znanje o religijskim stvarima? Niko u njegovoj okolini ih nikad nije pominjao niti je igde kao kršten mogao da bude izložen tim idejama pa ni podsvesno nije nika čuo za sve te stvati... Атеисти су се потрудили да о томе ништа не сазнам. За Бога сам чуо само у псовкама. О демонима дефинитивно ништа нисам чуо, реч ђаво је била само узречица без икаквог конкретног значења , поготово не значења у смислу неког бића, живот после смрти је био табу, на пар мојих питања тој истој баби шта буде са човеком кад умре добио сам одговор: "Поједу га црви" и то је било то. У оно време кад сам ја био клинац постојала су два телевизијска програма и ни на једном није ишао верски програм. Село у коме сам тада био је било комунистичко насељено комунистима првоборцима колонистима , који су чим су дошли у то место срушили Цркву. Од свих клинаца из моје генерације једино сам ја био крштен. Но без обзира на то вера је била табу. ЧШВ када сам одрастао и постао то што сам сад , долазио сам повремено у то место где сам боравио неко време као клинац , сви су ме питали од куд то сад мени одједном да сам Црквен човек , кад то код њих није никакав обичај ни традиција и уопште од кога сам то мого да чујем. Немам никакву потребу себе да тешим некаквим загробним животом, много су ми ближе души философије које одричу такво нешто , лакше би ми било прихватити да ме нема по смрти него да идем поново у пакао. Немам разлога да некоме пуним главу измишљотинама , нити сам волим да ми се то чини.Међу поповима важим за сувопарног рационалисту који ни у шта не верује. Не верујем у оно што не видим и што не доживим. Ако бисмо ишли логиком да ум обмањује свест човекову у тој мери да се ни зашта не може уватити као конкретно , онда је питање шта је ово управо сад, можда сте сви ви на овом нету плод моје маште, можда сам ја још увек у клиничкој смрти, можда се никад нисам ни пробудио, можда ме само мој ум обмањује, можда овај свет и не постоји ... Мендељејев је рецимо сањао таблицу хемијских елемената , ако га је у сну његов ум и обмањивао онда свака част његовом уму. Наравно да човек не може да се ухвати за та стања као за нешто конкретно , поготово је тешко то саопштити некоме другоме, уосталом већ је речено у писму -."Он пак рече: не, оче Аврааме, него ако им ко из мртвих дође, покајаће се. Рече му: ако не слушају Мојсија и пророке, неће их придобити ни онај ко васкрсне из мртвих." Јер ко има уши тај ће чути. Није ту ствар у рационалним доказима , нити уопште и у каквим доказима, већ је ствар у једном предубеђењу човековом, у једном ставу о свему томе. Мени су подједнако смешни и атеисти који све ово дефакто одбацују као и они људи који олако све прихватају, колико су ови први наивни у ослањању на свој ум толико су ови други наивни у ослањању на своју веру. Уосталом испричао сам само један лични доживљај , као када неко прича како му је било на ратишту, наравно да је дошивљај субјективан јер ја сам га доживео и то још као дете . Тешко ће ме неко разуверити да је мој ум кога није требало ни да буде тада по атеистичком мишљењу јер сам био мртав , могао да ме удеби и превари да видим нешто што не постоји. Како може мртав ум да ме убеђује . Међутим ја сам све време имао временски континуитет, знам тачно шта ми се дешавало из секунда у секунд , не мом телу ту сам нит изгубио на почетку , већ оном делу мене који није моје тело а који размишља, осећа, дожиљава и памти иако нема мозга(тачније нема жив мозак) , ја и данас имам последице тог догађаја, делимично ми је оштећен слух, температура телесна ми је у просеку 35,6 када скочи на 36,6 ја пијем фебрицет , и да не набрајам небитно је. На крају шта даје атеистима засигурно да њихов ум њих не вара управо по питању вере? П.С. у то време деца су се крштавала тајно и није им објашњавано шта им се чини, приде то су била мала деца која ни себе нису свесна а камоли верског чина. Још један доказ колико су атеисти плитки. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 На крају шта даје атеистима засигурно да њихов ум њих не вара управо по питању вере? Сањали су да Бог не постоји. Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 takodje, mozak je do te mere jednostavan i prost da ima samo jedan deo i jednu funkciju? ni slučajno nema gazilione ćelija koje u grupama obavljaju totalno različite funkcije? znači nije moguće da deo koji prima signale iz očiju napravi grešku usled nedostatka kiseonika i pošalje fantomski prevod signala koji nije ni primio, kao grešku, kao glitch? to je toliko nemoguće i nerazumljivo? da mozak napravi grešku kada nema normalan dotok kiseonika? Da moguće je,ali ovde ne govorimo o funkcionalnom i sveukupno zivom mozgu,stimuliranom mozgu nego o mrtvom mozgu Dead brain. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 mnogo je verovatnije da se usled nedostatka kiseonika mozak u stvari unapredi i počne do te mere bolje da radi da hvata signale iz druge, božije, dimenzije? Ok na stranu što ni sam nemaš blage veze o čemu govoriš,niti šta konkretno adresiraš reći ću ovo čak i iz tvoje perspektive a možda,kažem samo mozda kada mozgu ,,ponestane kiseonika,, onda se fizički deo-mozak tj organ,dok je u trenutnom problemu jednostavno polako ,,gasi,, odnosno kako se mozgu smanjuje funkcionalnost usled nastalog problema,tako svest odnosno duh polako preuzima ,,glavnu ulogu,, odnosno odvaja se i polako svest postaje nezavisna od mozga i moždanih funkcija i aktivnosti,i ona odvajajući se (dok se mozak sve više ,,gasi,, usled nedostatka kiseonika i sl,) nezavisno gleda iz svoje duhovne dimenzije,duhovnu dimenziju ...hmmm?Možda,samo kažem možda dok se moždana odnosno organska-telesna funkcija smanjuje,svesna odnosno duhovna se povećava jer se polako počinje odvajati od moždane,odnosno telesne?(kao npr. parcijalno odvajanje duše od tela,iliti svesti-duhovnog od organskog-materijalnog) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Za nepostojećeg boga vama miloga ODRASTITE već jednom! Nema Deda Maza, nema babaroge, nema boga i nema djavola, raja, pakla, andjela, demona, tunela pa ni Harry Pottera... aman! Sto se tice Deda mraza vidi se da imas Santa Syndrom, ali i za to postoji lek. To uporedjivanje baba roge i ostalih likova sa Bogom je toliko glupo i besmisleno, da ja mislim da se ti salis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 verujem mu i sve je u redu do momenta kad pocinje pri kraju da prica o buducnosti po sopstvenom nahodjenju (cak i ako je iz najbolje namere) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Их, још кад би могли да докажемо да све што опажамо није илузија... Ја верујем да није, али како да то докажем? Онај текст јесте небулоза. Каже, наведено искуство је плод реакције нашег мозга. А које искуство није плод реакције нашег мозга? У реду, овде смо "укапирали" да се ради о илузији. А шта ако не капирамо да и нешто друго нији само илизија? Одакле знамо да смо способни да приметимо да све што опажамо није само илузија нашег мозга која не показује објективну реалност, не показује ствари онакве какве стварно јесу? (Нешто слично је тврдио Кант). Ово је врло несигурна област да бисмо могли да износимо тако сигурне тврдње као оне у тексту. Ја ништа не тврдим. Само скрећем пажњу на озбиљност. Zar stvarno ocekujes tako duboke filozofske rasprave u nekom tekstu za laicku publiku? Sustinu teksta je besmisleno kritikovati jer ne znamo ni kako su dosli do nalaza, koje metode... ne znamo nista. A po pravilu su tekstovi koji prenose naucne radovi cist trash, koji nema veze sa onim sto se u konkretnom naucnom radi tvrdi. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Тачно. Пеђа није атеиста (=неверник). Пеђа је у рату са Богом. Губитник. Зато се толико жести. kakav lepotan :wub: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Пеђа постаје и фрајер у кога се на ЖРУ заљубљују... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 ЖРУ connecting people http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 moguce da je doziveo neku traumu u detinjstvu pa je zato postao antiteista tj bogoborac Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 јадничак, на лицу му се види Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 moguce da je doziveo neku traumu u detinjstvu pa je zato postao antiteista tj bogoborac Trebalo bi da to ispita neki strucnjak,mozda se pronadje neki nacin da se oslobodi svega toga. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 ја сам дипломирани психолог-мастер, РЕКБТ Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука