JESSY Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Где год живиш, изађи предвече, у време када сунце почиње да залази, пре него падне ноћ. Погледај у залазеће Сунце и месец који се уздиже. Гледај лепоту њихових боја. Сачекај звезде да изађу. Знај да је цела Творевина знак присуства Божијег међу нама. Сунце које даје наду у светлост дана је Христос. Месец који даје наду у тами ноћи јесте Мајка Божија. И све звезде су само путеви Ангела и Светих, моћне и бројне војске која се моли за тебе. Драшко, Zero, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2014 "Gospode moj i Tvorče moj, vaspostavi čoveka, kakvoga Ti prvo stvori. Ovakav kakav je čovek nije delo Tvoje. Ovakav kakav je čovek je tvorac samoga sebe. Ime mu je bolest, - od kud bi bila bolest u rukama Tvojim? Ime mu je strah - od kud bi strah mogao doći od Neustrašivog? Ime mu je zloba, - od kud bi zloba mogla doći od Nezlobivog? Ispuni me Sobom, zdravlje moje; ispuni me Svojom večnom jutarnjom svetlošću, i ispariće iz mene bolest, strah i zloba. Kao što pred suncem močvar isparava, i pretvara se u njivu plodovitu!"sveti vladika Nikolaj Velimirović - "Molitve na jezeru" Драшко, Џуманџи, Ljubičasta and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Новембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=MCNHs9QbuHk Zero је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=MCNHs9QbuHk Jao, sad ga baš čitam, hvala puuuuno Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 KO HOĆE DA DOŽIVI ČUDO Ko hoće da doživi čudo mora imati srce nevino kao mleko, ne sme biti uobraženko, jer takvu stvoru doživeti čudo je teško. Ko hoće detinju radost da nađe mora umeti da oprosti onom ko mu podmeće klopke i zamke, i one će se pretvoriti u kočije, lađe i u sanke. Ko hoće da doživi čudo mora se radovati kao laste, mora mu biti dato da može i zaplakati obilato i kad do dečaka već odraste. Ko hoće da doživi čuda mora verovati da ona postoje u svetu svuda, da pokraj zvezda što ih vidimo i nevidljive zvezde se roje. Mora verovati međ' glasovima koji dopiru do našeg uha u tiho veče da ih još isto toliko ima, da i pesma za koju nemamo sluha svaki čas ukraj nas proteče. Ko hoće da doživi čudo ne sme zgaziti na stazi mrava, ne sme kamenom ptice da tuče, jer od dvoraca gde čudo spava ta nežna bića čuvaju ključe. Desanka Maksimović http://znakoviporedputa.com/poezija/225-ko-hoce-da-dozivi-cudo-desanka-maksimovic Ljubičasta, Драшко and nana је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 "Prepunjene su uši moje priča. Zenice moje ne traže više da gledaju izložbu odela, no Tebe, suštino moja, pretovarena pričama i odelima."sveti vladika Nikolaj Velimirović - "Molitve na jezeru" "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 "Ti si Onaj što isto dobro misli u svima ljudima: ista misao i svetlost ista. Tobom čovek čoveka poznaje, tobom čovek čoveku prorokuje. Tvojim glasom ljudi se čuju. Tvojim jezikom razumeju. Vaistinu, Ti si Svečovek, jer svi ljudi su po suštastvu u Tebi i Ti u svima i u svemu." sveti vladika Nikolaj Velimirović - "Molitve na jezeru" "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 "Ponekad uopšte ne molim rečima. Uzmem srce svoje u ruke i podignem ga prema Bogu. I tako mi je drago što On razume. Ponekad uopšte ne molim rečima. Moj duh se prostre pod Njegove noge, On stavi svoju ruku na moju glavu, i tako budemo zajedno u tišini. Ponekad uopšte ne molim rečima, jer sam umoran i trebam odmor. Moje srce pronalazi sve što mu treba, tek time što se odmaram na Spasiteljevim nežnim prstima."M. S. Nicholson Maslacak_, Sanja Т., Mini Mi and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 XLI Постом радостим наду моју у Тебе, Грјадушчи Господе мој. Пост убрзава моју припрему за долазак Твој, једино чекање мојих дана и ноћи. Пост отањава тело моје, да би оно што остане могао лакше осветлити духом. Чекајући Тебе не желим, да се храним крвљу нити живот да одузимам. Да би радост мога чекања и животиње осетиле. Но заиста, неће ме уздржавање од јела спасти. Ма се хранио песком из језера, Ти ми нећеш доћи, ако пост не уђе дубље у душу моју. Сазнадох кроз молитву своју, да је телесни пост више символ правог поста, врло користан за почетника у нади у Тебе, но и врло тегобан за онога, ко само при њему остане. Зато унесох пост и у душу своју, да је очистим од многих дрских вереника и као девојку спремим је за Тебе. И унесох пост у мој ум, да одагнам из њега маштања о светским стварима и разорим све ваздушне куле, сазидане од тих маштања. Да би ум мој био испражњен од света и спреман, да прими Мудрост Твоју. И унесох пост у срце своје, да би њиме уморио све страсти и пристрасности светске. Да би небесни мир неисказано владао срцем мојим, када бурни Дух Твој наиђе. И наложих пост на језик свој, да се одучи од бескорисних прича и да уздржано говори само оне речи, које крче пут доласку Твоме. И ударих пост на бриге своје, да би их све одувао испред себе као ветар што маглу одува. Да не стоје као мутна магла између мене и Тебе, и не враћају погледе моје ка свету. И пост унесе у душу моју смирење пред нествореним и створеним световима, и кротост према људима и стварима. И ули у мене храброст, за коју не знадох док бејах наоружан свим светским оружјем. Шта је била моја нада без поста до само једна туђа прича, што је ишла од уста до уста, док није стигла и на моја уста? Лажан пост прати лажну наду, као што никакав пост прати безнадежност. А као што точак иде за точком, тако истинит пост иде за истинитом надом. Помози ми, да радосно постим и радосно се надам, Најрадоснији Празниче мој, што ми се приближујеш са сунчаним осмејком. Епископ Николај - Молитве на језеру nana and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2014 "Odbrani kolevku uma moga, i nauči dušu moju kako se rađa i kako se mladenac neguje."Sveti vladika Nikolaj Velimirović Данче*, Млађони, Иван Ивковић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 "Сви они које Православна Црква прихвата без крштења, сви ти хришћани су – браћа православних у Христу, и однос према њима мора бити нарочито братски, с љубављу. Кажемо нарочито – јер братски однос треба неговати према свим људима. Како православан може некога да обрати вери ако према том човеку нема љубави? Како ће тај човек спознати веру љубави, ако је не види у онима који је проповедају?"Link: Секташтво у Православљу и Православље у секташтву Ceo tekst je dobar, ali ovo mi je upečatljivo bilo, pa rekoh da podelim, tj. izdvojim Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Доброта је мудрост, а можда и највиша мудрост. Људи нису добри само зато што су мудри, него су и мудри зато што су добри. -Лорка Ненад Р. and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Zero, Ljubičasta and pahulja је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 "Jedino ljubav može da uravnoteži slobodu, a jedino sloboda s ljubavlju može da prosperira. Ta su dva kao krst, mi smo krstonosna bića. Mi smo živi hodeći krst." vladika Atanasije Jevtić Никола Поповић, Tumaralo. and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Као што уље одржава светлост у кандилу , тако и милостиња храни душу . Нема лепшег дела пред Богом од љубави према ближњим . Како је слатко дружење са духовном браћом , ако има љубави . Љубав према Богу и браћи .Љубав према браћи и Богу . Оне су међусобно везане и не можеш да их раздвојиш . Свети Исак Сирин. Zero and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука