Zero Написано Март 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2015 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Март 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=4o-VplYrqBs Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Април 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2015 "Bože moj, oprosti mi! Ja još nisam počeo da postajem Hrišćanin. Daj mi da uzrastem, razume se ne u meru apostola Pavla, već tako da moja ljubav budeš Ti, da moj san bude da Tebe srećem, da se s Tobom sjedinjujem, ali da budem spreman na sve, da bih mogao da Ti služim u srcu i duhu, u sudbini i životu drugih ljudi." Mitropolit Antonije Blum Dijasporka, Sanja Т., Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Мај 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2015 - Mnogo samuješ i dugo ćutiš sine moj, zatravljen si sa snovima, izmoren putevima duha. Lik ti je pognut i lice bledo, spuštene veđe i glas kao škripa tamničkih vrata. Iziđi u letnji dan, sine moj! - Šta si video u letnji dan, sine moj? - Video sam da je zemlja jaka i nebo večno, a čovek slab i kratkovek. - Šta si video u letnji dan, sine moj? - Video sam da je ljubav kratka, a glad večna. - Šta si video, sine moj, u letnji dan? - Video sam da je ovaj život stvar mučna koja se sastoji u nepravilnoj smeni greha i nesreće, da živeti znači slagati varku na varku. - Hoćeš da usneš, sine moj? - Ne, oče, idem da živim! (Epilog, Ex Ponto - Ivo Andrić) Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 9, 2015 Пријави Подели Написано Мај 9, 2015 Ходите к мени сви који сте уморни и натоварени и ја ћу Вас одморити. ( Јеванђеље по Матеју гл.11 стих 28 ) Бдите и молите се да не паднете у искушење јер дух је срчан али је тјело слабо. ( Јеванђеље по Марку гл. 14 стих 38 ) Ја сам светлост света , ко иде замном неће ходити у тами, него ће имати светлост живота. ( Јеванђеље по Јовану гл. 8 стих 12 ) Рече Исус, зато што си ме видео повероваао си, блажени који не видеше а вероваше ( Јеванђеље по Јовану гл. 20 стих 29 ). Не варајте се, зли разговори хвале добре обичаје ( Посланица прва Корићанима гл. 15 стих 33 ). Небо и земља ће проћи а речи моје неће проћи ( Јеванђеље по Луки гл. 22 стих 33 ) Стојте дакле у слободи које вас Христо ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити ( Посланица Галатима гл. 5 стих 1 ) Покајте се, дакле и обратите се да се очистите од грехова својих ( Дела апостолска гл 3 стих 19 ) Не упрежите се у исти јарам са неверницима, јер шта има праведност са безакоњем, или какву заједницу има светлост са тамом ( Посланица друга Корићанима гл. 6 стих 14 ) Ја сам хлеб живота, који мени долази неће огладнети, и који у мене верује неће никад ожеднети ( Јеванђеље по Јовану гл. 6 стих 35 ) Обуците се у новога човека, сазданога по Богу у праведности и светости истине ( Посланица Ефесцима гл. 4 стих 24 ). И који не узме Крст стоји и не пође самном није мене достојан ( Јеванђеље од Матеја гл. 10 стих 38 ). Заиста, заиста вам кажем, који верује у мене има живот вечни ( Јеванђеље по Јовану гл. 6 стих 47 ). Поштуј оца и матер, и љуби ближњега свога као себе самог ( Јеванђеље по Матеју гл. 19 стих 19 ). Оправдаши се дакле вером имамо мир у Богу кроз Господа нашег Исуса Христа ( Посланица Римљанима гл. 5 стих 1 ). Радујте се свагда у Господу, и опет велим, радујте се ! ( Посланица Филипљанима гл. 4 стих 4 ). Zero and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Мај 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2015 Zahvatila me je neka čudna struja te sve želim da znam a da ništa ne pamtim, da verujem u dobro u čoveku iako ne mogu da Ga vidim, da sam rasejan, ali istovremeno miran kao vedro zvezdano nebo. Biće dobro... Олимп, Драшко and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Мај 18, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2015 Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Мај 18, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2015 ŽIVOT JE ONO ČEGA SE SEĆAMO, A NE ONO ŠTO SMO PROŽIVELI. A BILO JE JEDNO PROLEĆE NA TERASI PLANINSKOG HOTELA. ISTOG ČASA POMISLIH- AKO ME ZADRŽIŠ DUŽE VREMENA NO ŠTO SMO STICAJEM NEPRIJATNIH OKOLNOSTI BILI ZAJEDNO,OPET ĆU TE NAĆI. JER ONO ŠTO JE BILO NE MOŽE PROĆI NITI BITI UNIŠTENO. TAKO SU TVOJI DANI POSTALI MOJI SONETI. A MOŽDA I NE BI DA TE NISAM TOLIKO ŽELELA,TRAŽILA U SNOVIMA ZVALA-MORAO BI SE RODITI. DOGODILO SE DA U MOJE SRCE UĐEŠ I DO SADA NE IZAĐEŠ. JER ONO IMA SAMO JEDAN ULAZ. KADA BI BILO DVA ULAZA DUVALA BI PROMAJA. I BAŠ JE DOBRO ŠTO JE ČOVEK SAZDAN OD ONOGA OD ČEGA SE SNOVI GRADE. SA TOBOM NIJE BILO FIZIČKOG KONTAKTA NITI VERBALNOG DODIRA-DANIMA,MESECIMA, ČAK GODINAMA. BILO JE NEČEG MNOGO VREDNIJEG ŠTO ZOVEM TRAJANJEM. TRAJANJE SE PRETVORILO U LJUBAV KOJA NEMA GOSPODARA. MA DA VOLETI TEBE JE PODVIG I HRABROST. I BAŠ TO JE BILO ONO PRAVO,UPRAVO ZATO, ŠTO KADA NAĐEŠ NEKOG POSEBNOG SHVATIŠ DA JE SRCE NAŠLO SVOJ DOM. A SADA- TI SI OVDE A TIŠINA JE VRIŠTEĆA. MOŽE BITI ŠTO NE ŽELIŠ OTVORITI SRCE I OČI. UPRKOS SVEMU JA SAM JOŠ TU. I KADA SKLOPIM OČI USPEVAM DA PONIŠTIM UDALJENOST KOJA NAS IZ BILO KOJIH RAZLOGA RAZDVAJA ZATO SE VALJDA EVO VEĆ DANIMA NE BUDIM I AKO ZNAM DA PATNJA PONEKAD OTVARA VRATA ISTINE. TAKOĐE ZNAM DA SVAKO OD NAS IMA RAZLIČITA VEROVANJA I NA OSNOVU NJIH SE ORGANIZUJE. PONEKAD JE I KRAJ SAMO PRERUŠENI POČETAK. MOŽE BITI DA SE VARAM. ALI SVEJEDNO. DOBRO ZNAM DA POSTOJIMO JER NEKO MISLI NA NAS. DOBRO ZNAM DA LJUBAV ŽIVI VAN VREMENA I PROSTORA. PONEKAD MISLIM DA SAM SVE ZABORAVILA, A ONDA TI SE IZNENADA POJAVIŠ U OBLIKU OBRISA,SLIKE.REČI,DODIRA. TADA POŽELIM DA TI BUDEM SVETLOST U MRAKU KADA OSTALA SVETLA UTRNU. JER MOJE OČI UVEK VIDE ONO ŠTO NALOŽI DUŠA. TIHO,NEČUJNO,BEZ REČI KAŽEM- KADA TI SE SRCE ISPRAZNI,POZOVI ME I JA ĆU DOĆI. ISPISANI REDOVI SU PUTOVANJA KROZ MOJU UNUTARNJU STVARNOST. OVIM PUTEM, MAKAR I DELIMIČNO MOŽEŠ UPOZNATI ONU SA KOJOM SI U MEĐUVREMENU DELIO LEPE A I ONE LOŠE TRENUTKE.U SAMOJ PRAISKONSKOJ SUŠTINI LIČNOSTI-OVO SAM JA. NEKADA STROGI GOSPODAR VLASTITOG TELA, DUŠE I SRCA,NEKADA UPLAŠENA.ZBUNJENA,RANJIVA DO BOLA.. LJUDI OKO MENE SU MOJA SNAGA ALI I NEMOĆ. ONI MI PONEKAD DAJU IDENTITET ALI I UZIMAJU. TAKO DA OKRUŽENJE ILI SAMO JEDNA OSOBA MOŽE PROMENITI NEKE TRENUTNO KARAKTERNE OSOBINE, KOJE I AKO TRENUTNE OSTAVLJAJU TRAJNE POSLEDICE U VEĆOJ ILI MANJOJ MERI. I TAKO IZGUBLJENO JE SAMO ONO ČEGA SMO SE ODREKLI. ZATO CVET SREĆE NE CVETA SAMO U SNU A SUVO LŠĆE ODBIJA DA PADA.Izvor "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јун 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Link Arsenija, Олимп, Снежана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Bice dobro kad mi budemo bolji.Budimo bolji.Najbolji!p.s.Ako je ovo moja poslednja poruka,neka bude poruka mira.Samo mir nama treba...i po neki dijamant.Salim se,a u svakoj sali pola istine.Molite se za mene gresnu da i vas Bog pomiluje. :-) Zero, -Владимир- and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јун 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Bice dobro kad mi budemo bolji.Budimo bolji.Najbolji!p.s.Ako je ovo moja poslednja poruka,neka bude poruka mira.Samo mir nama treba...i po neki dijamant.Salim se,a u svakoj sali pola istine.Molite se za mene gresnu da i vas Bog pomiluje. :-) Hvala ti, Arsenijice Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јун 19, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 19, 2015 "Na ovome se svetu ne može naći savršen čovek, ali se ne može naći ni takav u kome ne bi bilo baš ničega dobrog."episkop Hrizostom Џуманџи, ivanaika, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 When I laugh at you, I laugh with you, and when you laugh at me, you laugh with me. So we laugh at each other, with each other... Плутон and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2015 Izvor Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука