Jump to content

Biće dobro...

Zero

Препоручена порука

Brkovi tetka-Gospave

I mojoj tetka-Gospavi
Dogodilo se, najzad, da se proslavi.

U pedeset drugoj, sasvim malčice,
Izbiše joj, pod nosem, crne dlačice.

Đavo ih baš na tom mestu istera!
(U početku je ličila na Hitlera).

Odluči tetka da ih zatre,
Pa kupi brijač ljući od vatre,

Brijala ih, šest puta na dan,
 Al oni pružahu otpor gadan.

Tetka nije znala da od brijača
Dlaka na čoveku samo jača...

I tako se u moje tetke
Pojaviše brkovi gusti ko četke...

Od uha do uha raspeti brci
Kakve nosi šoferi - Grci,

Ilija Birčanin, Stanoje Glavaš!
Kad ih vidiš, ne moš da spavaš!

Potom je, u brkatosti, tako iskusnu
Italijani zaposliše u cirkusu,

I iziđe joj slika - stranica cela!
U listu Corriere della Sera!

Tako se, eto, tetka-Gospavi
Dogodilo, najzad, da se proslavi!

Milovan Danojlić

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Љубав према Богу
Преподобни Серафим Саровски

Онај ко је стекао савршену љубав, живи у овом животу као да га и нема, јер се сматра туђинцем у свету видљивом, са трпљењем ишчекујући невидљиво. Он се сав изменио у љубав према Богу и заборавио је сваку другу љубав. Ко љуби себе, не може да љуби Бога. А ко не љуби себе из љубави према Богу, тај љуби Бога. Онај ко истински љуби Бога сматра се странцем и дошљаком на земљи, јер у своме стремљењу ка Богу душом и умом сазрцава Њега Јединога. Душа, испуњена љубављу Божијом, у време изласка свога из тела, неће се убојати кнеза ваздушнога, но ће са Анђелима узлетети као из туђине у отаџбину своју.

Link

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Večeras se divna stvar dogodila - prvi put da je cela porodica stala na molitvu... Kada sam došao iz crkve, brat je predložio, a ja u šoku... Stvarno posebno lepi trenuci, nisam mogao da poverujem, nit bi verovao, da nisam bio prisutan :)

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Uvek se ohrabrim kad naiđem na ovo :)
"Budi slobodan i hrabar. Ne boj se i ne plaši se; jer je s tobom Gospod Bog tvoj kud god da ideš."
(Is. nav. 1, 9)

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 1/6/2017 at 23:01, Zero рече

Večeras se divna stvar dogodila - prvi put da je cela porodica stala na molitvu... Kada sam došao iz crkve, brat je predložio, a ja u šoku... Stvarno posebno lepi trenuci, nisam mogao da poverujem, nit bi verovao, da nisam bio prisutan :)

Kad sam radila kao vaspitac u udruzenju ometenih lica veronauka je bila nesto sto su najvise voleli i sto im je najvise koristilo, jer su to ljudi koji su odbaceni... Kada sam imala prilike da prisustvujem kolektivnoj molitvi radost se prosto osecala u vazduhu. 

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...