Jump to content

Нешто што ми је важно...

JESSY

Препоручена порука

Једног дана минуће ме сва туга, све одбрамбене мисли и сви страхови. Једног дана свешћу се на своју суштину и моћи ћу да престанем да настојим. Простор ће се раздесити и време ће ме отпустити. Настаће свеопшти склад и потпуни мир а дотле ћу трпети, јер немам избора. И трудићу се да се себи свидим, да ме не би после у вечности нервирала успомена на један бесмислено непотпун живот.

Арзамас

156133_163164700385551_1155260_n.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 502
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Оставила сам у заувек изгубљеном времену сва своја настојања да снагом воље приморам стварност да ме прати. Нисам је укротила, пораз ме је оборио на колена у прашину и тишину. Свако мало, давала сам себи прегршт мудрих савета, али без успеха. Живот је био бржи од сваког доказа, незаустављиво је кренуо низбрдо у сусрет самоуништењу. Стварност се обзнанила са праском , презреле илузије су се распукле. Али љубав ипак није та од које треба одустати.

562912_457315870954975_803417447_n.jpg

Арзамас

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

6735c78f5b021527b88f44ff130d2f8f.jpg           Flickering_candle_9b44d2e1-c319-425f-96d

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Резултат слика за sympathy for dying

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

a5fTA91.png

„Наша светла и радосна вера учи нас да ће доћи време када ћемо видети своје драге покојнике и када ћемо са њима нераздвојно вечно живети. Бог је безгранична љубав. Он неће раздвојити оне који су били сједињени везама љубави. Ми ћемо се радовати са онима које смо волели и са којима смо овде делили своје радости. Они који су нам блиски и драги биће нам још ближи и дражи. Наша узајамна љубав биће још већа. Знајући све то, с каквом се ревношћу морамо молити за наше мртве! Наша повремена молитва може их избавити вечних мука. Како ће нам они бити захвални! Наша молитва за упокојене биће онолико снажна колико је то била наша љубав током њиховог живота. Сагласно томе, они ће нам бити блискији. Истинска молитва вере може учинити да нам мртви постану толико блиски, да осетимо њихово присуство. Током молитве једно срце обраћа се другом…

…Требало би, дакле, да очувамо истинску љубав према нашим драгим покојницима. Када ми умремо, и они ће се у нашем самртном часу сетити нас с истом љубављу с којом смо се и ми овде сећали њих. То ће нам помоћи. И док се ми овде с њима опраштамо са сузама и молитвама, они ће нас дочекати с радошћу и благим вестима. Мртви знају све о нама и шта ми овде чинимо. Они нас савршено виде и чују кад се за њих молимо. Чак и кад бисмо пожелели да се сакријемо у утробу земаљску и да се тамо молимо за мртве, они би знали, видели и чули ко се за њих моли. Они исто тако знају и коме, за кога и са каквим циљем се молимо.

А колико о свему томе зна тек сами Господ!…“

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Tko te šalje da me probudiš?
Tko te šalje da me podsjetiš?
Što je bilo više nije, vrijeme prolazi.
Što da radim kada želim da zaboravim?

Jezik zmije, u ruci jabuka.
Čije grijehe čovjek ispašta?
Ajde reci svoje ime, Kazna ili Nagrada?
Dio križa koji nosim tebi pripada.

Ako si od crnog vraga,
što je tako, tako slatko?
Ako si od samog Boga,
zašto traje tako kratko?
Zašto prolazi vrijeme ljubavi?

Tko te šalje da me probudiš?
Tko te šalje da me podsjetiš?
Što je bilo više nije, vrijeme prolazi.
Što da radim kada želim da zaboravim?

Ako si od crnog vraga,
Ako si od samog Boga,
zašto traje tako kratko?
Zašto prolazi?

Ako si od crnog vraga,
Ako si od samog Boga,
zašto traje tako kratko?
Zašto prolazi vrijeme ljubavi?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Screenshot_2.png

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Kad predosetimo da je kucnuo čas za promenu, počinjemo -
nesvesno - da premotavamo traku koja prikazuje naše dotadašnje poraze.
Naravno, što smo stariji zbir naših teških trenutaka biva sve veći.
Ali, u isto vreme, iskustvo nam pruža sredstva da prevaziđemo te poraze
i pronađemo put kojim ćemo moći nastaviti dalje. Treba i tu traku da
ubacimo u našu mentalnu video-kasetu.
Ako gledamo samo traku sa porazima, ostaćemo paralisani. Ako
gledamo samo traku iskustva, na kraju ćemo umisliti da smo mudriji
nego što zaista jesmo. Neophodne su nam obe trake.

Резултат слика за nove pobede

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ne trudi se da budeš koherentan sve vreme. Uostalom, Sveti Pavle je
rekao da je „mudrost sveta samo puka ludost pred Bogom.“
Biti koherentan to znači nositi uvek kravatu koja se slaže s
čarapama. To podrazumeva obavezu da zastupaš i sutra ista mišljenja
koja si zastupao juče. A šta ćemo sa kretanjem Vasione?
Pod uslovom da time nikom ne nanosiš štetu menjaj mišljenje s
vremena na vreme i zapadaj u protivrečnost bez imalo stida.
To je tvoje pravo. Nije važno šta drugi misle jer oni će ionako misliti
kako im se prohte.
I zato, opusti se. Pusti da se Vasiona okreće oko tebe i otkrij radost u
spremnosti da samom sebi priređuješ iznenađenja. „Bog je izabrao lude
stvari da bi postideo mudrace“, kaže Sveti Pavle

Screenshot_1.png.55efaf7bf08ce926534fb2940f3a964f.png

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Screenshot_2.png

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...