Jump to content

Нешто што ми је важно...

JESSY

Препоручена порука

Молитва
molitva-dnevne.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 502
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Чедо Божије, имај љубави, смирења и стрпљења према злу.
Буди у миру са свима и имај добре односе према свима.
Ћути, ћути, ћути о туђим гресима."
(Старац Нектарије Виталис-храм Св.Нектарија Егинског у Камарази на Егини-Грчка)

molitva-poznavanje-Boga.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Pobeći od bola. Pustiti se i pasti sopstvenom težinom, kao predmet, na usamljenu gomilu kamenja? Ili sam poći u susret bolu, protrčati kroz njega do kraja i izaći na drugu stranu, gde više ne boli? Spasti se od njega, predajući mu se potpuno. Uništiti ga, postavši jedno sa njim.

305057_10151021633138167_2079274535_n.jp

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Tako živim na ivici nepostojanja, to jest u prošlosti, i u pustinji mog punog saznanja da ona ne dolazi, da ne može, da neće nikada doći.

photo.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ili sam poći u susret bolu, protrčati kroz njega do kraja i izaći na drugu stranu, gde više ne boli
:aplauz:  :aplauz:  8086.gif

Ослободи се страха. Кроз ватру!, прекаљен, настави даље. 

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Jedna vrsta ludila i ljudske gluposti jeste često spominjanje prošlosti, nostalgija za njom,

želja da se ona vrati i padanje u očaj zbog nje. Ovako se ubija volja i uništava stvarnost u
kojoj živimo. Za pametne ljude knjiga prošlosti zatvorena je i više se na nju ne osvrće.
Ona je zauvijek zatočena u tamnici zaborava i jakim halkama okovana. Nema joj više
izaći, niti svjetlo dana ugledati, jer je to prošlost, završena stvar. Tuga je neće vratiti,
briga i nedaća je neće oporaviti, ispraviti niti oživiti. Prošlosti naprosto nema, zato ne živi
u košmaru prošlosti, u minulim sjenama. Spasi se i napusti avet prošlosti. Pa, zar želiš
rijeku vratiti na izvor, sunce na izlazak, dijete u majčinu utrobu, mlijeko u dojku i suzu u
oko?Ako žališ za minulim i zbog toga si nespokojan i ojađen, onda je tvoje stanje
zabrinjavajuće, jadno i očajno.
Ako prelistavaš stranice prošlosti, gubiš sadašnjost, uništavaš trud i uzaludno trošiš
dragocjeno vrijeme.
To znači da je stvar bila, prošla, zato nema nikave koristi da preturamo po
lešini minulog vremena, i da pokušavamo vratiti točak povijesti.
Onaj ko se vraća prošlosti sličan je mlinaru koji melje već samljeveno žito, ili drvosječi
koji reže piljevinu. 
Naša nesreća jeste u tome što se predajemo prošlosti itako gubimo sadašnjost, umjesto
da gradimo prekrasne palače, zamišljamo drevne šatore. No, da se skupe svi ljudi i džini
da vrate ono što je prošlo, ne bi uspjeli, jerje to samo po sebi nemoguće.
Ljudi ne gledaju i ne osvrću se iza sebe, jer vjetar puše pravo,rijeke i karavani teku
naprijed. Stoga, ne opiri se zakonu života. 
Samo danas živim, a prošlost se okončala, nestala, zašla poput sunca. Zato za njom neću
plakati, neću joj ni  trenutak svoje pažnje pokloniti jer ona nas je napustila, otišla i neće
nam se više nikada vratiti.
A što se tiče budućnosti, ona leži u svijetu nepoznatoga, zato se ne želim zamarati
snovima i dušu iluzijama predavati, jer sutra je ništa, još nije stvoreno, niti ikakvog

spomena ima."

Richard+Ford+defeated.jpg
  • Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Desi mi se da odjednom osetim svu svoju udaljenost od ljudi koji me okruzuju i njihovih poslova, briga i njihovih misljenja o svemu i svacemu na svetu.

Sama-300x200.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

...bilo je prohladno oktobarsko jutro.....i bilo je veoma teško i bolno, baš kao što je Gospod rekao.....ali samo tako sam mogla da dobijem najvredniji poklom na svetu....TEBE, LJUBAVI MOJA....

51227_majka-shutterstock-110159888-foto-

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

STRELICIJA1.jpg

Зашто се и други макар не потруде, као што си ти знала, да воле људе?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Друга песма

Молио сам са истока кише,
Да оперу пред тобом стазе,
Молио сам птице да певају тише,
По цвећу без трња док ти ноге газе.

Прелива пелин горчином све живо,
Пети дан, седми, стоти дан,
А сиве очи све виде сиво,
Не верујем ником али знам.

Време заувек овде стаје,
А ја се са њим и животом борим,
Њен поглед у мени још увек траје,
А могу само да је у сећању створим.

Блед стојим смрзнут и сам,
Испод те силе која ћути,
Знам боље, више, знам јаче,
Све оно што нисам желео чути.

Dusan Stojanovic

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Сад си анђео или добра вила,
А ја те кријем између речи, 
Видим да летиш, да имаш крила,
Лажу да време ране лечи.

Борисав Ђорђевић, Лазар Станивук и Душан Стојановић

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

od njega...

Sergej Ćetković - Kad bi htjela ti

Šta bi' ja
Kad bi' Bog jedne noći
U snove došao
Moje oči sebi da pozove
I da jutro ne vidim
Da l' bi' ostao, odustao
Kada bi' slijep ostao

Što bi' ja
Kad bi' Bog jednog dana
Dok sviram ušao
Stao iza mog klavira
I ton po ton uzeo
Da l' bi ostao, odustao
Kada bi' gluv ostao

Refren:
A samo kad bi htjela ti
Ja bih te dodirom od svile vidio
Ako poželiš
Ja bih srcem čuo, pa ti svirao
Ako dozvoliš
U tvome pogledu bih živio, i stario
To kad bi htjela ti
Ja ne bih mario

Što bi' ja
Kad bi Bog poslije svega
U snove došao
Da mi vrati vid i sluh
Ali tebe da sa sobom pozove
Da l' bi ostao, odustao
Kad bi' bez tebe ostao
Ja ne bih pristao...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...