JESSY Написано Октобар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2015 Молитва Suncokret54 and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 "Чедо Божије, имај љубави, смирења и стрпљења према злу.Буди у миру са свима и имај добре односе према свима.Ћути, ћути, ћути о туђим гресима."(Старац Нектарије Виталис-храм Св.Нектарија Егинског у Камарази на Егини-Грчка) Драшко, Sanja Т. and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2015 Pobeći od bola. Pustiti se i pasti sopstvenom težinom, kao predmet, na usamljenu gomilu kamenja? Ili sam poći u susret bolu, protrčati kroz njega do kraja i izaći na drugu stranu, gde više ne boli? Spasti se od njega, predajući mu se potpuno. Uništiti ga, postavši jedno sa njim. Sanja Т. and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2015 Tako živim na ivici nepostojanja, to jest u prošlosti, i u pustinji mog punog saznanja da ona ne dolazi, da ne može, da neće nikada doći. keka and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 22, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2015 Ili sam poći u susret bolu, protrčati kroz njega do kraja i izaći na drugu stranu, gde više ne boli 8086.gifОслободи се страха. Кроз ватру!, прекаљен, настави даље. JESSY, Драшко and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Sanja Т. and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2015 "Jedna vrsta ludila i ljudske gluposti jeste često spominjanje prošlosti, nostalgija za njom, želja da se ona vrati i padanje u očaj zbog nje. Ovako se ubija volja i uništava stvarnost u kojoj živimo. Za pametne ljude knjiga prošlosti zatvorena je i više se na nju ne osvrće. Ona je zauvijek zatočena u tamnici zaborava i jakim halkama okovana. Nema joj više izaći, niti svjetlo dana ugledati, jer je to prošlost, završena stvar. Tuga je neće vratiti, briga i nedaća je neće oporaviti, ispraviti niti oživiti. Prošlosti naprosto nema, zato ne živi u košmaru prošlosti, u minulim sjenama. Spasi se i napusti avet prošlosti. Pa, zar želiš rijeku vratiti na izvor, sunce na izlazak, dijete u majčinu utrobu, mlijeko u dojku i suzu u oko?Ako žališ za minulim i zbog toga si nespokojan i ojađen, onda je tvoje stanje zabrinjavajuće, jadno i očajno. Ako prelistavaš stranice prošlosti, gubiš sadašnjost, uništavaš trud i uzaludno trošiš dragocjeno vrijeme. To znači da je stvar bila, prošla, zato nema nikave koristi da preturamo po lešini minulog vremena, i da pokušavamo vratiti točak povijesti. Onaj ko se vraća prošlosti sličan je mlinaru koji melje već samljeveno žito, ili drvosječi koji reže piljevinu. Naša nesreća jeste u tome što se predajemo prošlosti itako gubimo sadašnjost, umjesto da gradimo prekrasne palače, zamišljamo drevne šatore. No, da se skupe svi ljudi i džini da vrate ono što je prošlo, ne bi uspjeli, jerje to samo po sebi nemoguće. Ljudi ne gledaju i ne osvrću se iza sebe, jer vjetar puše pravo,rijeke i karavani teku naprijed. Stoga, ne opiri se zakonu života. Samo danas živim, a prošlost se okončala, nestala, zašla poput sunca. Zato za njom neću plakati, neću joj ni trenutak svoje pažnje pokloniti jer ona nas je napustila, otišla i neće nam se više nikada vratiti. A što se tiče budućnosti, ona leži u svijetu nepoznatoga, zato se ne želim zamarati snovima i dušu iluzijama predavati, jer sutra je ništa, još nije stvoreno, niti ikakvog spomena ima." Anika је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Desi mi se da odjednom osetim svu svoju udaljenost od ljudi koji me okruzuju i njihovih poslova, briga i njihovih misljenja o svemu i svacemu na svetu. Снежана, Anika, keka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 ...bilo je prohladno oktobarsko jutro.....i bilo je veoma teško i bolno, baš kao što je Gospod rekao.....ali samo tako sam mogla da dobijem najvredniji poklom na svetu....TEBE, LJUBAVI MOJA.... Дијана., Драшко and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2015 Зашто се и други макар не потруде, као што си ти знала, да воле људе? Sanja Т. and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2015 Друга песма Молио сам са истока кише,Да оперу пред тобом стазе,Молио сам птице да певају тише,По цвећу без трња док ти ноге газе. Прелива пелин горчином све живо,Пети дан, седми, стоти дан,А сиве очи све виде сиво,Не верујем ником али знам. Време заувек овде стаје,А ја се са њим и животом борим,Њен поглед у мени још увек траје,А могу само да је у сећању створим. Блед стојим смрзнут и сам,Испод те силе која ћути,Знам боље, више, знам јаче,Све оно што нисам желео чути. Dusan Stojanovic ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2015 Сад си анђео или добра вила,А ја те кријем између речи, Видим да летиш, да имаш крила,Лажу да време ране лечи. Борисав Ђорђевић, Лазар Станивук и Душан Стојановић Suncokret54, Данче*, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2015 Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2015 od njega... Sergej Ćetković - Kad bi htjela ti Šta bi' jaKad bi' Bog jedne noćiU snove došaoMoje oči sebi da pozoveI da jutro ne vidimDa l' bi' ostao, odustaoKada bi' slijep ostaoŠto bi' jaKad bi' Bog jednog danaDok sviram ušaoStao iza mog klaviraI ton po ton uzeoDa l' bi ostao, odustaoKada bi' gluv ostaoRefren:A samo kad bi htjela tiJa bih te dodirom od svile vidioAko poželišJa bih srcem čuo, pa ti sviraoAko dozvolišU tvome pogledu bih živio, i starioTo kad bi htjela tiJa ne bih marioŠto bi' jaKad bi Bog poslije svegaU snove došaoDa mi vrati vid i sluhAli tebe da sa sobom pozoveDa l' bi ostao, odustaoKad bi' bez tebe ostaoJa ne bih pristao... keka, Kaludjerovic Sreten and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 JESSY, Sanja Т. and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука