Jump to content

Нешто што ми је важно...

JESSY

Препоручена порука

U svim jezicima na svetu postoji ista poslovica: "daleko od ociju, daleko od srca".

Ali ja vam ovde tvrdim da nista nije pogresnije od toga; sto smo udaljeniji,

blize su nam srcu ona osecanja koja pokusavamo da ugusimo i zaboravimo.

Ako smo u izbeglistvu, zelimo da sacuvamo svako, i

najmanje secanje na nase korene;

ukoliko smo daleko od voljene osobe,

svako ko prodje pored nas na ulici podseca nas na nju.

PauloC.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 502
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Kada bih znala da ce ova moja tuga kao hridi nestati,

mirna bih i gorka na ovaj pesak legla i večito na njemu ostala".

Desanka Maksimović

xtumblr_ks41ycuVkc1qzmrwlo1_500.jpg.page

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Moram naučiti da volim budalu u sebi – onu koja oseća previše, priča previše, rizikuje previše, pobeđuje ponekad i gubi često, nedostaje joj samokontrola, voli i mrzi, povređuje i biva povređena, obećava i krši obećanja, smeje se i plače. Ona sama me štiti od tog užasnog samokontrolišućeg, moćnog tiranina kojeg takođe udomljujem u sebi i koji bi me zakinuo za moju ljudsku živost, poniznost i dostojanstvo.

149110_114352628631956_100001716584075_1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Moram naučiti da volim budalu u sebi – onu koja oseća previše, priča previše, rizikuje previše, pobeđuje ponekad i gubi često, nedostaje joj samokontrola, voli i mrzi, povređuje i biva povređena, obećava i krši obećanja, smeje se i plače. Ona sama me štiti od tog užasnog samokontrolišućeg, moćnog tiranina kojeg takođe udomljujem u sebi i koji bi me zakinuo za moju ljudsku živost, poniznost i dostojanstvo.
баш тако..
  • Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

"Mogu sve da mi uzmu, ali moje secanje,snove i karakter, niko ne može da uzme...
Moje suze,i moju tajnu, moju tvrdoglavost i moj nemir, držim zakopano duboko i

samo pogled, izraz lica i uzdah, otkrice vam sve...
Nema laži, nema dvolicnosti, ali verujte, ta iskrenost se placa i
ponekad ostanem povredjen, jer ne umem sakriti, ne umem slagati, jer ne naucih biti neko drugi... "

nostalgija.JPG

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

.."Postoji samo jedna nesreca:izgubiti dobro misljenje o samom sebi.Ne dopadati se vise samom sebi,to je prava nesreca.Sve je ostalo tek igra i obogacivanje zivota,u svakoj drugoj patnji covek moze biti zadovoljan samim sobom,moze se sam sebi i te kako svidjati.
Tek kada se razidjes sa samim sobom,kada te u patnji pece savest,tek kada se boris sa svojom tastinom,postajes jedna i zalosna figura"...

hqdefault.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Да бисмо сачували душевни мир треба од себе да одстрањујемо
униније и да се постарамо да имамо радосни, а не жалосни дух, по речи Сираха:
Туга је многе убила и од ње нема користи (Сир. 30, 25)

Св. Серафим Саровски

leptiri_bijeli_i_zuti.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Negde daleko na suncu leže moje najviše težnje.
Možda ih neću dosegnuti,ali mogu da podignem
pogled i vidim njihovu lepotu,da u njih verujem,
i da se trudim da ih sledim ma kud me one vodile.

24quv43.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

I sad znam,da je mudrije uciniti korak van sebe,
nego proci milione kilometara u svojim grudima.

480069_339993696072343_109759299095785_8

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

hjhjhjhjga6cy2.jpg

Oni koji su nekad uspeli da vrate osmeh na lice
na kom još ima tragova suza, znaju kako je to dobar osećaj…

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Dok otičemo
bodro
okukama
nešto uvek dira:
reč koju nismo rekli
iz gordosti
poseta koju nismo učinili
povlačeći se od nekorisnog
uzajamnost
koju nismo priznavali
jer nam se činilo
da smo i sami
vrlo jaki
a što sve
sad
lebdi treperavo
negde u mrtvajama
za nama
ali i nisko dole
u gorkim talozima
koje neprimetno
sa sobom nosimo.

-Aleksandar Tišma

• Волим 1

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Не вређајте љубав у мени. Јер вређате моју једину бесмртност и моју једину вечност. А усто, моју једину бесмртну и вечну вредност. Јер шта је вредност, ако не оно што је бесмртно и вечно? А ја сам само љубављу бесмртна и вечна. То ми је све. Ја тиме и осећам, и мислим, и гледам, и чујем, и видим, и знам, и живим, и бесмртујем. Кад кажем: волим - ја тиме обухватам све своје бесмртне мисли, сва своја бесмртна осећања, све своје бесмртне чежње, све своје бесмртне животе. Са тим - ја сам изнад свих смрти и изнад свих небића, ја: срна сребрнаста, срна нежна, срна усплахирена...

33498_146798062016611_100000592556498_35

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Више од свега што се воли, волим - слободу. Она се састоји у доброти, у нежности, у љубави. А зло, а грубост, а мржња, - то је ропство најгоре врсте. Робујући њима, робује се смрти. А има ли од смрти страшнијег ропства? У такво ропство одводе људи, ти измишљачи и творци зла, грубости и мржње. А мене послали у свет, рекли и прорекли, одредили и предодредили: буди туга и љубав. И ја свим бићем испуњујем своје назначење: тугујем и волим. Тугујем кроз љубав, љубим кроз тугу. И зар могу другачије у свету који је насељен људима? Мој живот је у томе оквиру, у томе раму. Сва сам срце, сва око, сва туга, сва љубав, зато ме потреса страх, онај мили страх, за који зна само - тужна срна...

ljubav-zivot-sloboda.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

А Петар изгнавши све напоље, клече на кољена и помоли се Богу, и окренувши се тијелу рече: Тавито, устани! А она отвори очи своје, и видјевши Петра придигну се и сједе.
Он пак давши јој руку подиже је; и дозвавши свете и удовице показа је живу.
И ово се разгласи по свој Јопи, и многи вјероваше у Господа.

Дјела Апостолска 9:40-42

2510_tavita.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Немар мој нека не надвлада човекољубље Твоје, Господе,

безбрижност моја нека не надвлада брижљивост Твоју.

Прими, Владико, и услиши убогу и недостојну молитву моју,

Ти Који спасаваш оне који се у Тебе уздају, Који не одбацујеш

мољења грешних, Који пружаш руку Своју обореноме.

pristina_thumb.jpg

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...