Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Normativi ne mogu da slede iz deskriptiva. Nikakva etika ne moze da sledi iz bilo kakvih naucnih opisa, to je skup logickih gresaka. Tako da u tom aspektu ne sme TE ni bilo koji deo nauke koji pretenduje da opise neki fenomen da smet za bilo kakvu etiku. Etika se formira nezavisno od bilo koje naucne teorije.

nisam bas siguran u to,ja nekako smatram ako bi TE bila tacna onda postoji nepravda od strane Boga prema nama,vec sam navodio jedan primjer ovdje,ako spojimo TE sa pravoslavljem e onda na kraju krajeva moramo doci do ljudskog bica kojem je roditelj zivotinja,a ne covjek,meni to jeste eticki problem,zamisli sebe kao covijeka koji na ovom svijetu zaradio carstvo nebesko i dodjes gore pitas za svog voljenog oca sta je sa njime a gore ti kazu e on nije bio covjek,vec zivotinja ko svinja,sta pitas za njega,to je nemoguce danas,ali u proslosti mora postojati takav slucaj ako je TE tacna

Подели на овим сајтовима

nisam bas siguran u to,ja nekako smatram ako bi TE bila tacna onda postoji nepravda od strane Boga prema nama,vec sam navodio jedan primjer ovdje,ako spojimo TE sa pravoslavljem e onda na kraju krajeva moramo doci do ljudskog bica kojem je roditelj zivotinja,a ne covjek,meni to jeste eticki problem,zamisli sebe kao covijeka koji na ovom svijetu zaradio carstvo nebesko i dodjes gore pitas za svog voljenog oca sta je sa njime a gore ti kazu e on nije bio covjek,vec zivotinja ko svinja,sta pitas za njega,to je nemoguce danas,ali u proslosti mora postojati takav slucaj ako je TE tacna

Nije vise on "nas otac", ako povezemo pravoslavlje i TE, onda je sticanjem bozanske iskre, daha zivota, taj hominid postao nesto sasvim drugo u odnosu na tog hominida. Onda od tog/tih hominida krece nesto sasvim novo krece covek u punom bioloskom i duhovnom smislu. Bar ja tako vidim to.

Подели на овим сајтовима

Postojao Bog ili ne, čovek jeste životinja... ako i postoji Bog dao ti je gotovo iste gene kao i šimpanzi... napravio te kao primata, sisara, kičmenjaka, hordatu, deuterostomu, eukariotu... po svim obrascima za životinje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Postojao Bog ili ne, čovek jeste životinja... ako i postoji Bog dao ti je gotovo iste gene kao i šimpanzi... napravio te kao primata, sisara, kičmenjaka, hordatu, deuterostomu, eukariotu... po svim obrascima za životinje...

znam to,ali ja to gledam na nacin da se radi o istom majstoru,recimo da ti pokusam napraviti analogiju u gradjevinarstvu isti zidar zida kucu i crkvu od istog materijala,istom tehnikom i metodom crkva i kuca jesu gradjevinski objekti kao sto je covijek i vuk ziva bica,ali to ne znaci da su jedno te isto... ti vec kod pivskog kvasca ,koji je vrsta gljivice imas preko 40% proteina koji se sintetisu kod covjeka,kod kisne gliste imas cak isti misic kao i kod covjeka neko je bio spomenuo,majstor je isti,ali mi nismo isto,ovaj svijet je postavljen ovako kako je postavljen,postoje ti mehanizmi koji postoje... mi svojom svijesti nismo zivotinje tu je glavna razlika,a svijest to je nasa dusa kako mi vjernici smatramo....

Подели на овим сајтовима

znam to,ali ja to gledam na nacin da se radi o istom majstoru,recimo da ti pokusam napraviti analogiju u gradjevinarstvu isti zidar zida kucu i crkvu od istog materijala,istom tehnikom i metodom crkva i kuca jesu gradjevinski objekti kao sto je covijek i vuk ziva bica,ali to ne znaci da su jedno te isto... ti vec kod pivskog kvasca ,koji je vrsta gljivice imas preko 40% proteina koji se sintetisu kod covjeka,kod kisne gliste imas cak isti misic kao i kod covjeka neko je bio spomenuo,majstor je isti,ali mi nismo isto,ovaj svijet je postavljen ovako kako je postavljen,postoje ti mehanizmi koji postoje... mi svojom svijesti nismo zivotinje tu je glavna razlika,a svijest to je nasa dusa kako mi vjernici smatramo....

Ali ta ista razlika ostaje i ako je Bog stvarao preko TE...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ali ta ista razlika ostaje i ako je Bog stvarao preko TE...

ostaje,ali ako je Bog stvorio i covjeka od nizih bica neposredno,znaci evolucijom,onda postoji eticki problem da nema svaki covijek roditelja covjeka,u ovom drugom slucaju nemamo taj eticki problem,tu je svakom covjeku njegov bliznji isto covjek,sem adama i eve njima je roditelj direktno Bog sto je nesto najbolje u tom smislu,znaci postoji razlika eticka,mozda se mi pravoslavci moramo pomiriti sa time,mozda to zaista jeste ovako kako TE tvrdi,medjutim sta ako nije,sta cu  kao vjernik kada dodjem pred boga a on mi kaze vjerovao si u tudje hipoteze a nisi vjerovao u ono moje sto sam ti napisao da sam te stvorio posebno od zivotinja,sta cu tada,vjerovatno sam sebe pojesti od muke i svoje sljepoce,nisma vjerovao u boziju rjec  nego u ljudsku

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...