Jump to content

Jutarnji list - OTKRIVAMO AKCIJU KAPTOLA: 200 crkvi i župnih ureda u operaciji ‘Ne ćirilici’

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

kordun nema to veze sa Hrvatskom... Srbija ima zakon po kome svaka nac. manjina ima pravo na svoj jezik i pismo i to da ga koristi u skolama, sudovima, administraciji... Dakle i Hrvatskoj i Srbiji i svim zemljama u okruzenju se namecu neka pravila postovanja prava nac .manjina od drzava koje same to ne praktikuju. Zasto?

Zato što mi i nismo države,da jesmo ne bi nam drugi naturali kako ćemo da uređujemo sopstvenu državu,najveći zlotvori na planeti nas uče demokratiji,tačnije hoće nas da naprave da budemo kao oni,što je ljubav na vrhunskom nivou

Подели на овим сајтовима

Ljudi iz katolicke crkve koji se bave etnofilijom i sprovode nekakvu nacionalnu fasisticku politiku unutar crkve kao organizacije, sire politicke propagnade i time se udaljavaju od Hristosa. 

Hrvatska drzava pokusava da ispuni ta prava. Najveci problem su bivsa ratna zarista, i hrvati na tim delovima koji su zatrovali svoj mozak mrznjom prema Srbima pa sada projektuju to na cirilicu. 

U ovom sluchaju nije drzava problem vec deo njenog stanovnistva. 

a njihovi podanici iz naroda ,šta su oni fašisti kučići ?

Подели на овим сајтовима

a njihovi podanici iz naroda ,šta su oni fašisti kučići ?

ne bih da vredjam kucice.....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

ne bih da vredjam kucice.....

Mlađo,ti ako misliš da hrvatska katolička crkva ne vrši nacionalno i istorijsko  obrazoovanje većine svog stanovništva od najmanjih nogu,ti onda o hrvatim ništa  ne znaš

Подели на овим сајтовима

Ево једна мало тврда беседа о овој теми, већ сам чуо оваква мишљења и мислим да ту има нешто:

Srbi u Hrvatskoj, objektivno, ne predstavljaju više nikakav politički faktor.
Srbija, u sesedstvu, ovakva kakva jeste, ne predstavlja Hrvatskoj nikakvu opasnost niti bilo kakvo rivalstvo, osim možda onog pozitivnog.
Pa kako onda shvatiti ovo što se događa u Hrvatskoj?
Samo onako kako sam ja to već odavno najavljivao i predviđao. Hrvati su nastali na jednom ciljanom antisrpskom programu. Ta ideja, budući ugrađena u same osnove nacionalnog okupljanja kod Hrvata, ne može tek tako nestati. Šta više, a sad smo mi svedoci toga, kad se izgube materijalne osnove za takvu ideju, onda se izmišljaju, i pumpaju preko svake mere, iracionalne, virtualne.
Ponoviću: hrvatska nacija nastala je od delova srpske nacije kojima je (tim otpalim delovima) katolička vera omogućila drugačiju geopolitičku orijentaciju od geopolitičke orijentacije srpske Pravoslavne nacije, i upravo to iskorišteno je od kreatora te veštačke nacije, a to su, u geopolitičkom smilsu, isključivo mitelevropske geopolitičke sile, da u same osnove, to jest bazalnu motivaciju nacionalnog okupljanja Hrvata, projektuju beskompromisnu borbu protiv srpske opasnoti.
To je, sa jedne strane, proizvelo celu seriju hrvatskih zločina prema Srbima, kroz istoriju poslednjeg veka, ili nešto više, ali je i stvorilo jednu invalidisku naciju kojoj je najveća noćna mora šta da radi ako se izgubi realna materijalna osnova za njihov glavni, i jedini motiv nacionalnog okupljanja!
Samo, sa izuzetkom te šačice preostalih Srba u Istočnoj Slavoniji, to više ne bi trebalo da bude srpski problem (tu smo pogrešili, to jest Milošević, trebalo je 1995-96, iseliti i te krajeve, koliko god da bi to bolno bilo!).

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?p=325118#p325118

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Mlađo,ti ako misliš da hrvatska katolička crkva ne vrši nacionalno i istorijsko  obrazoovanje većine svog stanovništva od najmanjih nogu,ti onda o hrvatim ništa  ne znaš

Ne postoji hrvatska katolicka crkva, postoji katolicka crkva. 

Postoje njeni biskupi ili kako se vec zove njihovo visoko svestenstvo. 

Neki od njih, naravno to rade. 

Ali ne moze se biskup izjednaciti sa crkvom. 

Isto kao kada bi izjednacili naseg penzionisanog  vladiku koji voleo mlade decake sa pravoslavnom crkvom.  Ili pokvarene popove koji zloupotrebljajvaju svoj cin u licnu korist. Itd..

To je poenta. 

Подели на овим сајтовима

Ne postoji hrvatska katolicka crkva, postoji katolicka crkva. 

Postoje njeni biskupi ili kako se vec zove njihovo visoko svestenstvo. 

Neki od njih, naravno to rade. 

Ali ne moze se biskup izjednaciti sa crkvom. 

Isto kao kada bi izjednacili naseg penzionisanog  vladiku koji voleo mlade decake sa pravoslavnom crkvom.  Ili pokvarene popove koji zloupotrebljajvaju svoj cin u licnu korist. Itd..

To je poenta. 

poenta je da si ti promašio poentu u toj svojoj analogiji,jer si uporedio masovnu pojavu sa nečim što nije masovno

Подели на овим сајтовима

да, обично кад оду негде у страну земљу прво што почну да раде је искориштавање система, који је неки поштен свет вековима правио.

Рецимо оду у Шведску, добију све на длану али мало им, па се онда разведу привидно, како би жена добила социјалу и дечији додатак итд...

Све те форе знају и Шведи али им не пада на памет да подривају сопствену државу, наравно Србе баш брига и за своју државу, што би онда штедели Шведску :)

Narod nikad ne moze iskoristiti sistem, mogu samo da vrate sebi mali dio onoga sto je drzava uzela od njih. Drzava uvijek koristi narod a ne obratno ako pricamo o kapitalizmu.

Подели на овим сајтовима

Narod nikad ne moze iskoristiti sistem, mogu samo da vrate sebi mali dio onoga sto je drzava uzela od njih. Drzava uvijek koristi narod a ne obratno ako pricamo o kapitalizmu.

Ako postoji kapitalizam onda drzava ne moze nikoga da koristi na bilo koji nacin.

Подели на овим сајтовима

Odakle si to? Kad placas porez za sve, zar to nije iskoristavanje. I drzava ulaze u sta? Naoruzanje.

Postoji i to ali to nema nikakve veze sa kapitalizmom. To je takozvani  Kejnzijanizam ili ti mesovita privreda gde drzava kontrolise i uplice se u privredu. To nije kapitaliza,

Подели на овим сајтовима

-Hrvatska i Hrvati sa svojim rimokatoličkim klirom (čast izuzecima, ako ih ima) se ovakvim stavovima vraćaju na Balkan!

Srbija bi trebala da pobedi sopstvenu ksenofobiju i da sa ,,Balkana" pobegne, i da po hiljaditi put dokaže da smo bolji od Hrvatske.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

а сад нешто озбиљно на тему -

пре неколико година сам био у Новом Саду послом, и први пут ушао у зграду Суда, доле код Спенса. оно што сам одмах видео је десетак табли на улазу - исписаних на ко зна којим све језицима. верујте ми, одавно нисам био тако поносан што сам Србин. а не заборавимо да је тај исти Нови Сад град у ком је спроведена велика рација.

Све то лепо звучи када би нам неке те мањине престале набијају рогове...

овако испадамо блесави...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

poenta je da si ti promašio poentu u toj svojoj analogiji,jer si uporedio masovnu pojavu sa nečim što nije masovno

Da ti objasnim razliku izmedju mog stava i tvog stava.

Ti pljujes zbog 200 proverenih pokvarenih ljudi bez ukusa - na sve katolike koji su ti inace braca u hristu, konkretno na sve hrvate katolike, izjavljujuci te generalizovane izjave.

ja sa druge strane

Pljujem tacno na odgovorne i one koji su bez sumnje zasluzili pljuvanje...

I nemoj da mi kazes, ja sam bio tu - ja znam. Postujem ja tvoje znanje, ali postuj i ti moje, ja znam nekoliko hrvata katolika koji sigurno nisu to sto ti pricas, a sa druge strane.. ni ti ne znash ni vecinu hrvata nit sta + bio si u zaristu sukoba, prirodno je da je tamo mrznja velika. 

Oni su vama palili kuce, vi ste njima - tesko je da se volite, oni koji uspeju da predju preko toga... svaka im cast.. ali mnogi do kraja zivota ne budu sposobni za to.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...