Zayron Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Što se mene tiče ja i tih 30% EU smatram već prilično (pre)visokim, smatram sasvim dovoljnih 25% ili 20% da bi neki narod imao pravo na paralelna označavanja u oblasti, mjestu, gradu u kojem žive, u 100.000 gradu to je onda 25.000 ili 20.000 ljudi a u 200.000 fradu več 50.000 i 40.000 što ja vidim sasvim dovoljnim vrojem da im se ustaknu takve te table. To je moja lična predstava kako bi to moglo funkcionisat u praksi i smatram to sasvim razumnim rješenjem. Ispod tih 20% ne treba ići, to je besmislica ali prema meni je malo nerazumno čekat da nekoga bude 30% da mu se nešto da jer i sa 25% i 20% ih je sasvim dovoljno za to i zašto onda čekat na tih 30% kad je to svejedno predbiđeno za zaštitu prava manjina. A između 30%, 25% i 20% ja ne vidim nikakvu razliku, to je baš taj raspon kad je manjina manjinom i kad ta prava imaju smisla, opravdanja i praktočne potrebe. Smisao tih tabli je baš u tome što se postavljaju dovoljno značjno velikim manjinama. Vrlo pogrešno si to mnogi izlažu da se tim neka nacionalna manjina izravnava s većinom neopravdano i da bi time oni umjetno dobili neka prava i moć kakva im ne pripada i time ugrozili položaj većine. horatio је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 eto slike bas su slicne kape jel da? ja se izvinjavam no nerviraju me te likovi papa i to, sorry za one koji su posteni iz katolicke veroispovisti" takve "kape" ko u pape su nosili svi pravoslavni episkopi i patrijarsi do pada Vizantije pod Turke kad su im Turci nametnuli ove današnje krune, sv. Nikola je također nosio takvu istu "kapu" a ona se ispravno zovu "mitra", bila je obilježjem episkopa. Da Vizantija nije pala pod Turke pravoslavni episkopi i arhiepiskopi, mitropoliti i patrijarsi bi nosili i dan danas ovakve iste mitre kao katolički biskupi, nadbiskupi, kardinali i pape. http://en.wikipedia.org/wiki/Mitre http://2.bp.blogspot.com/-xSTrjhO5TSw/UMB-7szwXEI/AAAAAAAAA80/kPAzLIdT4wk/s1600/6+St+Nicholas.JPG Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 takve "kape" ko u pape su nosili svi pravoslavni episkopi i patrijarsi do pada Vizantije pod Turke kad su im Turci nametnuli ove današnje krune, sv. Nikola je također nosio takvu istu "kapu" a ona se ispravno zovu "mitra", bila je obilježjem episkopa. Da Vizantija nije pala pod Turke pravoslavni episkopi i arhiepiskopi, mitropoliti i patrijarsi bi nosili i dan danas ovakve iste mitre kao katolički biskupi, nadbiskupi, kardinali i pape. http://en.wikipedia.org/wiki/Mitre http://2.bp.blogspot.com/-xSTrjhO5TSw/UMB-7szwXEI/AAAAAAAAA80/kPAzLIdT4wk/s1600/6+St+Nicholas.JPG nebi me cudilo da su i pravoslavne nosili... kad bi se vratili nazad u istoriju nijedan narod nije bas bio tad 100% bas najbolji... Krivo mi sto oni koji sede za foteljom da dobiju bod, a oni koji su tamo krvariti za to, nista. moja preporuka hrvatima i srbima iz vukovara odustati od ovakvog skandala, neko zaradjuje dok furate kao kokoske bez glave okolo. dok ne padne krv nece biti dobro, covek ce razumeti kad mu se desi nesto lose. Satana bas voli da odozuma mladima zivot prosto mu postala omilena stvar. “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 moja preporuka hrvatima i srbima iz vukovara odustati od ovakvog skandala, neko zaradjuje dok furate kao kokoske bez glave okolo. da, manje srbovanja i hrvatisanja a više posla, rada i zarađivanja Nikolajj је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 daleko odoste, mitre nisu tema teme nije mi jasno kako se katoličkoj crkvi u hrvata toleriše ovoliki nacionalizam? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/30884-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B5/ поделио сам тему, овде наставите о митрама Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 daleko odoste, mitre nisu tema teme nije mi jasno kako se katoličkoj crkvi u hrvata toleriše ovoliki nacionalizam? Klasicna fora koja radja svud na balkanu.. pecaju vernike na etnofelitizam.. Sto ti kazes vera dedova njihovih a ne njihova... a ovi svestenici, samo im u interesu sto vise budala da privuku, ne razmisljaju koliko ce cestitih ljudi da oteraju od crkve... Ne mogu da se ujedine u hristu pa se ujedinjavaju u etnofelitizmu.. Manolis је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 da, svuda isti šablon, no dobro, kako seješ tako žanješ Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Da, biskup Jezerinac, pozivao SPC da kaže kako je oluja bila legitimna akcija...al dobro, ničija nije do zore gorela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 слушао сам пре пар година говор војног ординарија Хрватске војске поводом обљетнице Олује - као да сам слушао проповед неког прелата из 12. века који позива хришћане у рат против неверника. био сам запањен садржином и поруком коју је слао окупљенима, а то је преносио и ХРТ. мислим да је највећи проблем што Срби римокатолике углавном упознају кроз Хрвате, као што су Руси кроз Пољаке. Чудна случајност... Руси вс Пољаци...Украјина-Малорусија Срби вс Хрвати ..Крајина....РСК... У сваком случају Рим је кумовао... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 У сваком случају Рим је кумовао... Ti brale lupetas "teorija zavere" gluposti ko maksim po diviziji. Pocinjem da mislim da si trol i to tezak. Manolis је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Чудна случајност... Руси вс Пољаци...Украјина-Малорусија Срби вс Хрвати ..Крајина....РСК... У сваком случају Рим је кумовао... није Рим крив... http://www.youtube.com/watch?v=rmgONtlGIvs feeble, Walter and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Ti brale lupetas "teorija zavere" gluposti ko maksim po diviziji. Pocinjem da mislim da si trol i to tezak. Једно питање: шта мислиш о унијатима или популарно речено "гркокатолицима"? Тамо постоји пуно тога занимљивог...Мислиш да Рим ни тамо хије имао неког "утицаја"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Једно питање: шта мислиш о унијатима или популарно речено "гркокатолицима"? Тамо постоји пуно тога занимљивог...Мислиш да Рим ни тамо хије имао неког "утицаја"? A kakve to veze ima sa njegovom pricom da rim kumuje fasistima u redovima hrvatskkih katolika?! Podjednaka nebuloza kao tvrditi da je SPC kumovala paranovicevom lecneju zato sto ga je nekoliko ljudi stitilo... Jel ti stvarno mislis da Katolicka crkva ima nesto protiv Srbije, Srba, cirilice, pravoslavlja u Srbiji itd!? Posto su to one zadnje teorije zavere, da kazem dno dna... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 A kakve to veze ima sa njegovom pricom da rim kumuje fasistima u redovima hrvatskkih katolika?! Podjednaka nebuloza kao tvrditi da je SPC kumovala paranovicevom lecneju zato sto ga je nekoliko ljudi stitilo... Jel ti stvarno mislis da Katolicka crkva ima nesto protiv Srbije, Srba, cirilice, pravoslavlja u Srbiji itd!? Posto su to one zadnje teorije zavere, da kazem dno dna... Уф, немам снаге за расправу. Морам ујутро рано устати. Мислим да смо о томе већ довољно писали. И да - ја сматрам да Римокатоличка Црква не може (чак и да жели) да се одрекне универзалистичког приступа и тапије на ексклузивно посједовање истине. Оно што вјерујем није упитно је да би Рим радије на овим просторима видио правовјерне католике, а не неке тамо православне "шизматике". Ма, нема смисла даље писати....Опрости! Pontifex Emeritus and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука