Jump to content

Jutarnji list - OTKRIVAMO AKCIJU KAPTOLA: 200 crkvi i župnih ureda u operaciji ‘Ne ćirilici’

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Пуповцу упућене претње смрћу

Загреб – Имејл којим се вређају припадници српске мањине у Хрватској и којим се прети смрћу Милораду Пуповцу послат на адресу посланичког клуба СДСС-а. Узрок писања увредљивих и претећих писама је антисрпска атмосфера у Хрватској, оценио Пуповац

Посланички клуб Самосталне демократске српске странке у хрватском Сабору примио је имејл с увредама упућеним припадницима српске националне мањине и претњама смрћу председнику Клуба и потпредседнику странке Милораду Пуповцу.

Како се сазнаје, порука са претњом Пуповцу послата је с адресе која садржи име и презиме, али није потписана.

„Уназад неколико дана, на име саборског посланика Милорада Пуповца стиже пошта у којој се прети и смрћу, са изразитим говором мржње и увредама упућеним припадницима српске мањинске заједнице“, саопштио је овај посланички клуб, а преноси агенција Хина.

Пуповац је потврдио да је примио претеће писмо, које је пријављено полицији. „У последње време примили смо већи број увредљивих писама него иначе, а овог пута писмо је садржало и претњу смрћу“, рекао је Пуповац у телефонској изјави за Хину.

Додао је да и поред тога неће тражити полицијску заштиту. „Ово је мој град и желим нормално да живим са својим суграђанима“, рекао је Пуповац.

Узрок повећаног броја увредљивих и претећих писама види у „антимањинској и антисрпској атмосфери у Хрватској, због које расте број људи који сматрају да могу себи да допусте такве ствари“.

Пуповац није желео да прецизира ко шири такву атмосферу, али је рекао да се „лако може видети ко то ради у погледу ћирилице и мањинских права“.

„Заговорници тога су врло гласни и приметни у јавности. Не желим да их именујем, али чињеница је да, нажалост, у последње време примамо знатно више таквих писама“, рекао је Пуповац.

Нагласио је и да је увредљива писма раније добијао на приватну и адресу на Филозофском факултету, а да је ово први пут да му претње и увреде стижу у Сабор.

Како подсећа Хина, писмо увредљивог и вулгарног садржаја недавно је добио и председник Клуба националних мањина, заступник бошњачке мањине Неџад Хоџић, а то писмо пред саборским пленумом прочитао је управо Пуповац.

Иначе, данас је штаб за одбрану хрватског Вуковара, организације која се бори против ћирилице, саопштио да је до сада пребројао више од 650.000 прикупљених потписа за расписивање референдума о измени Уставног закона о правима националних мањина.

РТС

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Много боље сам могао да те разумем док си писао ћирилицом раније. Од кад сам ја са латинице прешао на ћирилицу, а ти са ћирилице на латиницу слабо се разумемо.

Na linuxu sam, na Magei, tamo to nije dobro riješeno s prebacivanjem pisama i svaki put kad hoću prebacit pismo moram otići u Mageia Control Center i tamo svaki put absolvovati kompletnu proceduru za promjenu pisma, keyboarda za šta nemam ni vremena ni strpljenja. Prije sam imao Mandrivu a tamo se mogla napravit ikonka i sa samo jednim klikom si mogao promjenit tastaturu kakvu si htio. Mandriva propala, ja prešao na Mageiu a tamo to još nije sasvim riješeno.  Imam dual boot, s druge strane diska Windows XP ali taj je strašno spor pa ga koristim samo kad moram, tamo imam i češki, njemački, engleski keyboard, klavesnici,   a on to prebacivanje pisama jednim klikom na ikonu ima.

Подели на овим сајтовима

Ja kad baš hoću, trebam ili moram napisati nešto na ćirilici onda se korsitim trikom, da svaki put ne moram tamo absolvovat tu proceduru i "ritual" promjene tastature. Napišem to sve prvo na latinici pa iskopiram, otvorim novo okno i tamo na ovoj stranici http://www.preslovljavanje.com/ to zkonvertujem pa ubacim tamo gdje sam to trebao. To je onda brže od te procedure prebacivanja keyboarda ali samo u slučaju kad se tim ne koristiš često i stalno. Za pisanje po forumu to opet nije praktično jer bi svaki post morao tako konvertovat i opet bi to bila procedura i ceremonija s tim. A na ćirilici ne mogu ostaviti po cijeli dan tastaruru jer imam na FB Čehe, Slovake, Poljake i još nešto stranaca Italijan, Francuz, neki Njemci  s kojim se dopisujem italijanski , engleski ponekad njemački kad moram a s tim Francuzom engleski jer ne znam francuski. Ma nije Francuz već afroameričan, crnac sa Haitija, rođeni Haićan, studirao ekonomiju na Sorboni, živi u Parizu i radi za nekakvu haritativnu hrišćansku organizaciju koja šalje pomoć Haitiju.

Подели на овим сајтовима

Pregledao sam šta tamo imaju s tim lažnim, fiktivnim prihavama boravka. Izgleda bilo je tamo svašta u da se uopšte ne radi o nikakvim Srbima koji su u Vukovaru živjeli prije rata jer za te takve postoje posebni spiskove napravljeni još od UNHCR, UNPROFORA, Daytona itd. bez obzira na to gdje ti ljudi žive sada i to su spiskovi povratnika sa posebnim režimom. Te spiskove kontrolišu međunarodni organi, tamo se s tim ne može i ne moguće je bilo kako manipulisat i za njih odgovora direktno Vlada i niz EU institucija koje imaju kontrolu nad njima:

Citat iz novina (ovo nije moj tekst)

"Kontrole živi li netko na prijavljenoj adresi ili ne moraju početi u Vukovaru. Ali sigurno neće jer bi takozvana "vlada" onda morala javno priznati da se svijesno i namjerno koristila falsificiranim podatcima iz popisa stanovništa kako bi nasilno nametnula čirilicu u Vukovaru. U Vukovaru adresa "a" - na njoj je prijavljeno 26 srba. Nitko od mirne reintegracije na toj adresi ne živi a kuća je bez krova, bez prozora, bez struje - nije moguće u njoj stanovati. Takvih adres "a" ima na desetke. Realno se procjenjuje da je stvari broj srba koji stalno žive na adresama u Vukovaru gdje su prijavljeni iznosi negdje izmežu 22 i 26%. Sve durog su lažne prijave a to je učinjeno djelomično uz blagoslov gradskih vlasti Vukovara i takozvane "vlade" u Zagrebu".

to fiktivno prijavljivanje imamo i mi u Češkoj, u pitanju su čažni rezidenti uglavnim iz Slovačke, većinom Romi koji se recimo prijave na nekakvu adresu u Češkoj i traže socijalnu pomoć, poslije kad policiuja napravi temeljitiju provjeru, nekakvu raciju tamo, ustanovi da ih je na sasvim istoj adresi i u malom stanćiću prijavljeno 50 i više osoba i kod nas je to kažnjivo čak i zatvorom ako je spojeno s domaganjem se neopravdano stečene socijalne pomoći u visokim iznosima, na primjer korištenje socijalne pomoći po godinu dana i više, oni obično rtamo prijave cijelu 5-10 članu porodicu pa su i te socijalne pomoćo visoke zbog prispjevka na djecu, materinske godišnje i sličnih privilegija. Pnda to zaista može u tamo biti veliki problem jer osim što se došlo do fingovanih rezultata u popisu stanovništva a s tim i nelegalno stečenih privilegiija jer oni koji se protiv tome bune mogu biti i još više kivni znog toga ako znaju da su s tim spojene i nekakve novčane, materijalne nezaslužene privilegije: socijalne pomoći ljudima koje uopšte u Vikovari ne žive svejedno da li su ti lažno prijavljeni Hrvati, Srbi ili neki treći. To je sve tvar funkcionisanja državnog aparata i policije, da je taj funkcionisao kako treba onda ni do ove situacije s tom navodnom "ćirilicom" ne bi nikako došlo a ni doći moglo. izgleda da si je neko na policiji tamo u Vukovaru od distribucije i dilanja, dijeljenja lažnih prijava boravka za uplatu, mito napravio dosta profitabilan, unosan job i privatluk i zato je to tamo tako moglo biti a ne tiče se to onda nikakvih nacionalnih prava ili neprava ni ćirilice već zloupotrebe radnog mjesta ili čak i položaja, neke javne funkcije, recimo policijskog načelnika odjeljenja za unutrašnje poslove koja kontroliše prijave i odjave boravišta itd. i sl. kriminala, korupcije, zakona i suda. Za sve to je najviše odgovorna država, vlada i MUP RH.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/policija-ce-izbrisati-stotine-tisuca-prijavljenih-na-laznim-adresama-405041

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/policija-krenula-u-veliku-akciju-provjere-lazno-prijavljenih-gradzana---275814.html

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zbog-fiktivnog-prebivalista-ponistavaju-se-osobne---309644.html

http://danas.net.hr/hrvatska/brisu-se-stotine-tisuca-prijavljenih-na-laznim-adresa

Подели на овим сајтовима

I baš sad u decembru 2013. ovih dana se ta policija ponovo razletila ko diva i na uzbunu kad su im gore neko iz Vlade dali figurativno rečeno nož pod vrat. Milanović se prepao za fotelju, nije se nadao referendumu, tom "ćirilićnom", spašavaj sad šta se još spasit da dok sve još nije otišlo k vragu. Zanimljivo.

Подели на овим сајтовима

Пуповцу упућене претње смрћу

Тај Пуповац је једна велика вуцибатина који гледа само да се увуче у скупштину ХР и да сиса паре. Служи као икебана за сликање са разним председницима и сл. Па он бре прича чистим хрватским језиком а представља србе у ХР. Нека ми неко објасни какав је он то србенда и шта је до сада учинио за србе у ХР? Ништа, један велики мешетар, улизица и архидудук е то је он. Не би ме чудило да као Шојић шаље самом себи претеће поруке. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ustvari se s tim krenulo od početka novembra 2013. pa na talase, valove, svaki mjesec novi talas racija. biće nastavak i u 2014. Sasvim je očigledno da to ima suvislost s tim nemirima u Vukovaru i sa tim referendumom. Vidjet je da to tačno i u datum suvisi sa eskalacijom tih nemira tamo, od razbijanja ploča i Dana vukovarskih žrtava, pa ovo ovih dana i dalje.

http://zastita.info/hr/novosti/u-2014.-krecu-policijske-provjere-zbog-laznih-prebivalista,14815.html

Подели на овим сајтовима

Sad uvidite da se zbog otvaranja lažnog profila na FB može izgubit posao i još nafasovat  ravno na sudu 8 mjeseci zatvora, uslovno na 2 godine probe. Zato pozor mladenci koji otvarate lažne profilčiće po FB, ahahahahaha. Prilikom googlanja tih stvari o Vukovaru mi ispalo i ovo pa dam to ovamo, svejedno ne znam kud bih s tim: Vijest je sasvim nova od danas i sigurno je još niste pročitali. Sad vidite kako i FB može imati direktni i to dosta tvrd dopad na realni život u obliku gubljenja posla i suđenja na sudu, nije to više samo virtualna stvarnost i bezazlena igra. Više ni na FB ne smiješ otvorit lažni profil a za lažnu prijavu boravka bolje onda ni ne pitat.

http://danas.net.hr/crna-kronika/mate-kozul-zadar-zbog-otvaranja-laznih-profila-na-facebooku-i-iskrici-izgubio-posao

facenew22222222  :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

Тај Пуповац је једна велика вуцибатина који гледа само да се увуче у скупштину ХР и да сиса паре. Служи као икебана за сликање са разним председницима и сл. Па он бре прича чистим хрватским језиком а представља србе у ХР. Нека ми неко објасни какав је он то србенда и шта је до сада учинио за србе у ХР? Ништа, један велики мешетар, улизица и архидудук е то је он. Не би ме чудило да као Шојић шаље самом себи претеће поруке. 

Milorada Pupovca u srpskoj dijaspori u RH znaju

pod još poznatijim titulom: "profesonalni Srbin"

evo šta si o njemu misle sami oni, Srbi iz RH.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/95149-procitajte-pismo-hrvatske-srpkinje-o-cirilici-u-hrvatskoj-dok-je-milorad-bio-kondukter.html

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

не желим да ме неко погрешно схвати или да се увреди, међутим фашизам се као политичка идеја зачео управо у оквиру РКЦ - као одговор на левичарске идеологије 19. века.

pontifoks sta je podloga u narodu za fasizam?

Подели на овим сајтовима

Које ли су сличности и разлике?

Једни чекићем на писмо а други на споменик.

http://sky.mk/makedonija/400208-ekskluzivno-albanci-go-urivaat-spomenikot-na-dpmne-carot-dushan

Подели на овим сајтовима

Slušao sam jutros radio HR1 da konačno shvatim šta se tamo dešava. Taj "ćirilićni" referendum po svim informacijama koje imam nema baš mnogo šansi na realizaciju jer je definisan protivustavno. Nisu mi sasvim jasni ni poznati svi detalji ali i prema onom što se zna teško da će do tog referunduma ikako i doći u stvarnosti. Izgleda da se tamo radi o spojena dva referendumska pitanja. Jedno je to o Vukovaru kao mjestu posebnog pijetetnog statusa i za koje sam znao a drugo o povišici demografsko-statističke donje granice za aplikacjiu prava narodnih manjina u RH koja prema predlogu Stožera za odbranu Vukovara trba da se pomjeri smjerom naviše s tih tridesetak procenata koje standardno važe u EU na cijelih 60 procenata u određenoj oblasti, mjestu, gradu, selu što je ustvari oximoron jer manjina koje je negdje preko 60% nije više nikakva manjina već većina. Osim što je protivustavno također je dakle očiglednom besmisliciom jer onda tom narodu koji čini preko 60% ne trebaju nikakvi takvi manjinski zaštitni zakoni kad svoja prava u toj oblasti može na nivou svoje lokalne samouprave izglasavat normalnom glasačkom procedutrom i skupštinskom većinom te donosit odluke i akta u skladu sa svojim nacionalnim i pomjesnim, regionalnim prioritetima. Šezdesetiprocentna manjina - kakva besmislica.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da su preformulisali rerferendumsko pitanje sa Vukovara kao pijetetnog mjesta na promjenu statističkog praga za aplikaciju manjinskih prava, zato sam naopisao da mi sve to još nije jasno jer ne mogu biti dva referundumska pitanja na jednom referendumu. No, u sredstvima informisanja se svugdje o tome govorilo kao o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta a sad doznajemo da su se dvije prošle sedmice od 17.11. do 1.12. potpisi prikupljali ali ne za Vukovar kao pijetetno mjesto već za taj manjinski statistički prag, baš čudno. 

Građanska inicijativa koja je od 17. studenoga do 1. prosinca prikupljala potpise za raspisivanje državnog referenduma s pitanjem "Jeste li 'za' ili 'protiv' da se ravnopravna službena uporaba jezika i pisma kojim se služe pripadnici nacionalne manjine ostvaruje na području jedinice lokalne samouprave, državne uprave i pravosuđa kada pripadnici pojedine nacionalne manjine čine najmanje polovinu stanovnika takve jedinice?" objavila je da je prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma.

Ovo je stvar koju se ne može mjenjati referendumom jer se tiče prava manjina zakotvljenih i zagarantovanih u Ustavu.

U ponedeljak 9.12.2013 od 15:30 do 16:00 će na radiju biti razgovor sa predsjednikom Josipovićem u kojem će valjda biti riječi i o tom referendumu.
Подели на овим сајтовима

eto slike bas su slicne kape jel da?

faraon1zv9.jpg

im_god_saviour_horus.jpg

ja se izvinjavam no nerviraju me te likovi papa i to, sorry za one koji su posteni iz katolicke veroispovisti"  :))) 

• Волим 1

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...