Jelena 76 Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 dacu ti jedan primer - kukasti krst je bio siroko primenjivan kao simbol u Finskoj pre 2. svetskog rata - nalazio se na vojnim zastavama i ordenju i nije imao nikakve veze sa simbolikom koju je taj znak kasnije dobio pod nemackim nacistima / ipak, Finci su ga nakon rata postepeno izbacili iz upotrebe - ne zato sto su ucestvovali u zlocinima, nego zato sto je to znamenje okaljano / jednostavno, nisu hteli da vredjaju zrtve, iako u Hitlerovim nedelima nisu ni ucestvovali slicno i sa cirilicom - svaki savesni Srbin trebalo bi da izbegava njenu upotrebu / ne zato sto je licno odgovoran za sve ono sto se Hrvatima desilo u poslednja tri rata - nego zato sto tako izrazava svoj pijetet prema zrtvama Видно да само читаш прве 2 реченице нечије изјаве. Небитно. Само подсетник Ћирилица је писмо. dragana.b је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Па ако ћемо по тој логици, oнда треба забранити (у Србији ) латиницу. Ћирилица је наше писмо, а ипак у школама наша деца морају да уче и латиницу. Ћирилица је писмо и нема разлога да се забрањује нити је икада као писмо изазивала злочине. То што ти кажеш, то је само незнање. П.С. Надам се да си разумео шта сам написала, и хвала ти, што си ме подсетио да имам ћирилицу у компу. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 И онда кад добију по носу, врате табле, заклињу се у мултиетичност, не помињу никакве фиктивне пријавнице и мирна Бачка. А што се у међувремену велича и опет буја нацизам, између осталог и кроз (још једно у низу) овако срамно поступање Католичке цркве, то ће тек да дође на ред, ал то онда неће бити проблем (само) Срба у Хрватској. Al što se jednom konačno ne zapitate ima li krivice na vama samima, mislim tim Srbima koji tamo s tim fiktivnim prijavnicama nešto petljaju ili su petljali? Pa šta mislite kako bi se isti ti proveli ovdje u Češkoj kad bi to tako radili? I na osnovu toga potom tražili nešto što im ne naleži. Koja to država može i hoće dozvolit i trpjet, nađite mi nekakvu takvu. Neće ni jedna ni Rusija, ni Njemačka ni Francuska niko. Svi su krivi, samo ti koji to tako rade nisu krivi. Mislili su da su pametni ili šta, na sad kako su pametni! Šta su dobili s tim fiktivnim prijavnicama u Vukovaru tamo?' Dobili su to da je njih te Hrvate tamo ufatio amok i sad na koliko već tih lažnih prijavnica imate 650.000 pravih potpisa. Eto šta su dobili. Isplatilo im se to? Hajd nek neko proba to uradit u Novom Sadu, Požarevcu ili Nišu, fiktivnim prijavama stanovanja prevratno promjenit odnose u lokalnoj opštinskoj vlasti pa mi onda javite kako je to tamo prošlo da se i ja iznenadim. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 "Сваког трена мислим на те, земљо моја." Шта смо доживели, да се данас ћирилица забрањује ццц... http://www.youtube.com/watch?v=-BQaHAjq-Pw dragana.b је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Al što se jednom konačno ne zapitate ima li krivice na vama samima, mislim tim Srbima koji tamo s tim fiktivnim prijavnicama nešto petljaju ili su petljali? Pa šta mislite kako bi isti ti proveli ovdje u Češkoj kad bi to tako radili? Koja to država može i hoće dozvolit i trpjet, nađite mi nekakvu takvu. Neće ni jedna ni Rusija, ni Njemačka ni Francuska niko. Svi su krivi, samo ti koji tako rade nisu krivi. Mislili su da su pametni ili šta, na sad kako su pametni, šta su dobili s tim fiktivnim prijavnicama u Vukovaru tamo,' Dobili su to da je njih tamo te4 Hrvate ufatio amok i sad na koliko lažnih prijavnica imate 650.000 pravih potpisa. Eto šta su dobili. Hajd nek neko proba to uradit u Novom Sadu, Požarevcu ili Nišu, fiktivnim prijavama stanovanja prevratno promjenit odnose u lokalnoj opštinskoj vlasti pa mi javite kako je to tamo prišlo. Пријавнице нису фиктивне. Људи који су протерани одатле су се пријављивали јер је донет закон у Хрватској (још један за чишћење преостале неподобне мањине, овога пута административним путем) по коме ако не користиш десет година земљиште, плаћаш огромне намете или ти држава узме земљиште. Друго, људи хоће да се врате и пријављују се тамо да би добили помоћ да обнове порушене куће. Нема неких имагинарних Срба, то су све Срби који су на тим просторима вековима живели. Онај ко прича о "фиктивним" Србима, причао уствари о томе да не жели да види Србе који се враћају. Што се тиче тога ко би то трпео, морали су да трпе Срби у Републици Српској, када је постојао јавни позив у целој Босни да се за локалне изборе у Сребреници пријаве тамо како Сребреница као још један "град пијетета" не би имала Србина за градоначелника. Сви су то знали, преко ТВ-а и Интернета су људи јавно позивани. Нико није реаговао, нити им је дозвољено да изборе пониште због тих нерегуларности. Ето. Има ли још нешто због чега би нацизам требало да се врати и да га Католичка црква подржи, сад кад смо разрешили питање "фиктивних" пријава? Ђуро Станивук, -Владимир- and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 "Сваког трена мислим на те, земљо моја." Шта смо доживели, да се данас ћирилица забрањује ццц... http://www.youtube.com/watch?v=-BQaHAjq-Pw ma daj Manolise, da Srbi pišu hijeroglifima zabranjivali bi se hijeroglifi, uopšte o neku ćirilicu tamo ni nejde, nije problem u ćirilici već u međuljudskim odnosima u Vukovaru, ne mogu te više slušat kako nabrajaš o toj ćirilici a sam vidiš da to tamo nikakve veze s tim nekim pismima nema Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 ne mogu te više slušat Непроцењиво! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Непроцењиво! ne zafrkavaj, dobićeš i ti šta te spada, hahahaha Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 ma daj Manolise, da Srbi pišu hijeroglifima zabranjivali bi se hijeroglifi, uopšte o neku ćirilici tamo ni nejde, nije problem u ćirilici već u međuljudskim odnosima u Vukovaru, ne mogu te više slušat kako nabrajaš o toj ćirilici a sam vidiš da to tamo nikakve veze s tim nekim pismima nema Морам признати да сам изненађен твојим одговором. Ја се нешто сетих да су хрвати викали до скора да је ћирилица ХРВАТСКО писмо зар не? Како нема везе, забрањујеш неком писмо ало?! Па где то има? И још се прикупљају потписи тамо где то не треба. То није у реду а ти мисли шта год хоћеш. Ако ме не можеш више слушати, притисни IGNORE и довиђења. Код католика је вера на првом месту а не националност, не заборави на то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Пријавнице нису фиктивне. to je posebna tema, ja sam čuo da jesu i da je to glavni razlog nemira tamo Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Непроцењиво! http://www.youtube.com/watch?v=PO5dau3smnk RYLAH, Ignjatije and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Морам признати да сам изненађен твојим одговором. Ја се нешто сетих да су хрвати викали до скора да је ћирилица ХРВАТСКО писмо зар не? Како нема везе, забрањујеш неком писмо ало?! Па где то има? И још се прикупљају потписи тамо где то не треба. То није у реду а ти мисли шта год хоћеш. Ако не можеш ме више слушати, притисни IGNORE и довиђења. Код католика је вера на првом месту а не националност, не заборави на то. pročitaj sve ono što sam do sada napisao, ćirilica je tamo povod a da nije ćirilice nešto drugo bi se već našlo, njih samo zanima kako će nadmudrit jedne druge, problem je u njihovim neriješenim odnosima a ne u ćirilici, da to imaju kako treba riješeno bilo bi im to svejedno i kad bi Srbi pisali klinastim pismom, većini je to bitno ko lanjski snijeg ko čime i kako piše. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Павелић и католички свештеници Једноставно, католици хрватске настављају усташку идеологију. Некада као део Немачке данас као ЕУ... Једноставно за Србе нема места у ЕУ...али наши морони на власти...као пијани...понављају мантру... Треба склапати споразуме са Русима и Републиканцима у США...демократе губе изборе...на време да дијаспора крене у преговоре.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Ono što je jedino potrebno je da Srbi i Hrvati riješe svoje međusobne odnose u Vukovaru sami i da se u to niko s vana ne miješa. Dok oni sami to ne riješe među sobom sve će bit problem a ne samo ćirilica. A kad to riješe niko se više o to neće ni zanimati kakve table gdje vise i kojim pismom ko piše. To su samo surogatni problem - ćirilica. Ma kakva ćirilica, problem je u njihovim odnosima a ne ni u ćirilici a ni latinici. Šta će im te table riješit. Ništa! Postavljaće ih 100 puta i svaki put bit razbijane. Znači problem je u nečem drugom. kad se to prvo riješi onda ni table neće biti problem. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2013 Морам признати да сам изненађен твојим одговором. Ја се нешто сетих да су хрвати викали до скора да је ћирилица ХРВАТСКО писмо зар не? Како нема везе, забрањујеш неком писмо ало?! Па где то има? И још се прикупљају потписи тамо где то не треба. То није у реду а ти мисли шта год хоћеш. Ако ме не можеш више слушати, притисни IGNORE и довиђења. Код католика је вера на првом месту а не националност, не заборави на то. evo sad i sam to kažeš, istoričar si, ne razumijem sad samo šta ti tu ne razumiješ, njih je ufatio amok zbog nečeg i zabranili su to prvo što im dopalo pod ruku a to je bila ta ćirilica, da Srbi na glavama nose ovakve kape http://www.army-surplus.cz/upload/2276397/pic1_full.jpg oni bi u Vukovaru zabranili ovakve kape jer bi rekli da ih to podsjeća na okupaciju, agresiju ili šta zato sam ti rekao da ne nabrajaš više o toj ćirilici kad je jasno o čemu se to radi istoričar si, trebao bi odlično znat šta je povod a šta uzrok recimo 1ww sarajevski atentat nije uzrok već povod 1ww isto kao što ta nesrećna ćirilica nije uzrok već samo povod trvenjima tamo uzrok je u ljudima a ne u pismima, kad središ probleme s ljudima srediće se i s tim pismima a ne obrnuto, ništa nećeš uspjet dok se budeš zamajavao pismima jer problem nije u njima Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука