Jump to content

Jutarnji list - OTKRIVAMO AKCIJU KAPTOLA: 200 crkvi i župnih ureda u operaciji ‘Ne ćirilici’

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Srbi su anđeoski mila i premila stvorenja a Hrvati zli đavli i demoni

Како ово лепо звучи. Још кад Хрват напише... и то latinicom.  :D

Подели на овим сајтовима

Како ово лепо звучи. Још кад Хрват напише... и то latinicom.  :D

ja bih svima kojima ide na živce ćirilica uvalio češki latinični keyboard,

rekli bi zlatna ćirilica, kakva je ovo klingonština, ahahahaha

pitajte Horatia ako ne vjerujete, najluđi latinični keyboard na svijetu,

latinična zona sumraka, ahahahaha, to bi se zabavili mladenci

prvo bi im potrajalo dok bi dočitali uopšte sva ta pismenka tamo

a tipkanje, to bi tek bila zabava, ko ona igra gluhih telefona 

poslije 15 minuta bi bili sasvim smoreni od tipkanja ko od kopanja

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ЈА вредности европских друштава видим у реду, раду и дисциплини а са тим Срби имају највећи проблем, е да заборавих поштење , е са тим дефинитивно Срби имају проблем ...

Писмо мање више...

to je generalno problem čitave Srbije bez obzira na nacionalnost,izgleda da to dođe kao narodni običaj što je meni odvratno,to je između ostalog ono što meni najviše smeta i neću se nikada na to navići...

Подели на овим сајтовима

Imam jedno pitanje ako bi neko smisleno mogao da odgovori. Zasto u drzavama poput Francuske, Nemacke, V.Britanije... ne vaze ova pravila sto se tice pisma i jezika nac.manjina?

U Francuskoj sta god da ti treba od drzave moras znati Francuski jezik i pismo.

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

Imam jedno pitanje ako bi neko smisleno mogao da odgovori. Zasto u drzavama poput Francuske, Nemacke, V.Britanije... ne vaze ova pravila sto se tice pisma i jezika nac.manjina? U Francuskoj sta god da ti treba od drzave moras znati Francuski jezik i pismo.

to su nacionalne države, Hrvatska se proširila na oteto,bez obzira što je nacionalna država ima jako ugroženu kategoriju stanovništva preciznije još nepokatoličene Srbe,koje niko nista i ne pita i ne treba da ih pita,šta će u ustaškoj državi,ako hoće slobodu nek se miču odande ili nek idu u katedralu da se prekrste kao što hoće prije ili kasnije,ovako samo nas ukopavaju,njih 10 % tamo su pametni a nas 90% smo debili što smo otišli,da smo složni svi  morala bi hrvatska da gleda sta ce sa svima nama ,a ovako nije ni vredno rasprave...

Подели на овим сајтовима

"Znate šta, najviše je problem nezaposlenost, jer da mladi rade, pa i stariji, oni 40-50 godina, pa i koju više, koji su dobili otkaze, koji nemaju od čega da žive, da oni dobiju posao, da rade, do ovoga svega ne bi došlo. Ali moje mišljenje je da je ovo ubacivanje ćirilice neki dublji problem, da bi oni zataškali nešto ozbiljnije. Pa da se mi bavimo ovim, a oni opet rade nešto drugo što su smislili"

Aко је незапосленост проблем (а сигурно да јесте) онда нека се прикупљају потписе за ванредне изборе, нека се руши влада, нека сви ти безпослени вичу "хоћемо посао!", излазак на улицу и изразити незадовољство је њихово грађанско право. Зар су толико неспособни и плиткоумни да не знају развезати језик и да кажу оно што и сами мисле а не да говоре као папагаји оно што мисли ХДЗ и остали ултрадесничари и неофашисти. Забављају се са ћирилицом и застрашивањем срба а немају хлеба јести. 

Подели на овим сајтовима

Дивни плодови екуменизма и заједничких молитви у тзв. "молитвеним осминама"...

Јер

ЕКУМЕНИЗАМ НЕМА АЛТЕРНАТИВУ. 

Ekumenizam sa katolicima a ne sa hrvatskim klerofasistima. Sa klerofasistima niti moze niti je ikad bilo ekumenizma. 

I ne, nema alternativu. jer za razliku od hrvatski klerofasista, mi pravoslavci u srbiji nismo srpski klerfasisti, vec provlasvci i hriscani.

Jako je bitno nazivati stvari pravim imenom.Velika je razlika izmedju katolika i klerofasiste u katolickoj odori. Velika je razlika izmedju pravoslavnog svestenog lica i lika koji lopatom leci narkomane. 

Nadam se da razumes.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ekumenizam sa katolicima a ne sa hrvatskim klerofasistima. Sa klerofasistima niti moze niti je ikad bilo ekumenizma. 

I ne, nema alternativu. jer za razliku od hrvatski klerofasista, mi pravoslavci u srbiji nismo srpski klerfasisti, vec provlasvci i hriscani.

Jako je bitno nazivati stvari pravim imenom.Velika je razlika izmedju katolika i klerofasiste u katolickoj odori. Velika je razlika izmedju pravoslavnog svestenog lica i lika koji lopatom leci narkomane. 

a šta su hrvatski kerofašisti,jel možeš precizirati?

Подели на овим сајтовима

to je generalno problem čitave Srbije bez obzira na nacionalnost,izgleda da to dođe kao narodni običaj što je meni odvratno,to je između ostalog ono što meni najviše smeta i neću se nikada na to navići...

ma i ovdje je to s tim isto, zbog toga sam se jednom baš zakačio sa dvojicom svojih prijatelja Čeha, nešto pričali o nekim poslićima a oni odmah: a šta sistem tamo takav i onakav, nekakva habadura, misli se zim mahinacija kako bi došli do još većih para al nelegalno. Pitajte i to Horatia ako ne vjerujete, ljudima je ovdje zo narodni sport izmišljanje krivih Drina, marifetlika i okuka, nisam im još stigao ni reć lalp bi to išlo normalno s tim poslom a oni već tamo sipali te svije "napade" - ideje i spekulacije ahahahaha. Nećeš mi vjerovat al i meni se to baš gadi, inače u svemu ostalom je to tu ok, sve mi je potaman al kad dođe na to hitračenje, marifetluke i i na zavist što je moja druga najneomiljenija stvar na svijetu onda bih nahrađe pobjwgao glavom bez obzora odavde. Dakle svuda je nešto, kod nas onaj turbo i seljaklik ovdje opet ovo, svugdje nešto. A ja te dvije stvari baš ne mogi smislit, zavist i to kad nerko misli odmah kako ni nešto ili nejog preveslao, prevario i jeftinom, prizemnom, lukavštinom stekao. To je za mene ubogost i ja to ne mogu smislit.

Подели на овим сајтовима

kordun

nema to veze sa Hrvarskom... Srbija ima zakon po kome svaka nac. manjina ima pravo na svoj jezik i pismo i to da ga koristi u skolama, sudovima, administraciji... Dakle i Hrvatskoj i Srbiji i svim zemljama u okruzenju se namecu neka pravila postovanja prava nac .manjina od drzava koje same to ne praktikuju. Zasto?

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

kordun

nema to veze sa Hrvatskom... Srbija ima zakon po kome svaka nac. manjina ima pravo na svoj jezik i pismo i to da ga koristi u skolama, sudovima, administraciji... Dakle i Hrvatskoj i Srbiji i svim zemljama u okruzenju se namecu neka pravila postovanja prava nac .manjina od drzava koje same to ne praktikuju. Zasto?

Подели на овим сајтовима

Aко је незапосленост проблем (а сигурно да јесте) онда нека се прикупљају потписе за ванредне изборе, нека се руши влада, нека сви ти безпослени вичу "хоћемо посао!", излазак на улицу и изразити незадовољство је њихово грађанско право. Зар су толико неспособни и плиткоумни да не знају развезати језик и да кажу оно што и сами мисле а не да говоре као папагаји оно што мисли ХДЗ и остали ултрадесничари и неофашисти. Забављају се са ћирилицом и застрашивањем срба а немају хлеба јести. 

tamo su oni svi sami tu situaciju maksimalno zafrkali što više su mogli a sad čekaju da se nekim čudom sama raspetlja, je li vama jasno da oni žive u međusobnom aparthejdu, od vrtića do fakulteta Srpčići idu u srpske a Hrvatići u hrvatske škole, tek se počnu družit na fakultetu. Sad sam se detaljnije pozabavio tim člancima o Vukovaru i ne mogu doći sebi od čuda. Ja bih taj Vukovar sav iselio, raselio i Hrvate i Srbe kudi kamo a u njega naselio sve same Rome da tamo žive jer ovi to nisu zaslužili. Eto šta bi ja s njima, problem bi bio riješen. Nije ni čudo što tako reže jedni na druge, kad žive ko psi po kocima onda sasvim normalna stvar da će se kao i džukele ponašat. U Evropi u 21. vijeku oni tamo imaju sasvim funkcionalan uzajamni obostrani aparthejd. Oni zaista nisu normalni, niko tamo od njih. Sve rastjerat i raselit ako nisu u stanju da žive ko normalni ljudi u tom gradu! I dovest te koji to umiju bez ovakvih cirkusa i ludorija.

Подели на овим сајтовима

ma i ovdje je to s tim isto, zbog toga sam se jednom baš zakačio sa dvojicom svojih prijatelja Čeha, nešto pričali o nekim poslićima a oni odmah: a šta sistem tamo takav i onakav, nekakva habadura, misli se zim mahinacija kako bi došli do još većih para al nelegalno. Pitajte i to Horatia ako ne vjerujete, ljudima je ovdje zo narodni sport izmišljanje krivih Drina, marifetlika i okuka, nisam im još stigao ni reć lalp bi to išlo normalno s tim poslom a oni već tamo sipali te svije "napade" - ideje i spekulacije ahahahaha. Nećeš mi vjerovat al i meni se to baš gadi, inače u svemu ostalom je to tu ok, sve mi je potaman al kad dođe na to hitračenje, marifetluke i i na zavist što je moja druga najneomiljenija stvar na svijetu onda bih nahrađe pobjwgao glavom bez obzora odavde. Dakle svuda je nešto, kod nas onaj turbo i seljaklik ovdje opet ovo, svugdje nešto. A ja te dvije stvari baš ne mogi smislit, zavist i to kad nerko misli odmah kako ni nešto ili nejog preveslao, prevario i jeftinom, prizemnom, lukavštinom stekao. To je za mene ubogost i ja to ne mogu smislit.

a gdje si ti? Ja ne znam kako je gdje ,ali kod mene u karlovcu nije tako bilo,čovjek kad je varalica i neozbiljan diskriminisan je bio u društvu od svih normalnih i onda je to bila velika sramota čak i za one koji svom dušom žele da budu takvi ne isplati im se jer su diskriminisani kao što i treba da budu,tako ja pamtim svoj rodni kraj,dalje sam otišao poslje oluje u banjaluku,bosansku krajinu,divan narod,pošten,otvoren,tamo isto toga nema,ali srbija jednostavno svojom glavninom nije takva a ja ne znam zašto nije,nemam dovoljno pameti da skapiram ZAŠTO ?

bosanac sirotinja nema nista,ali ne ide okolo da gleda koga ce da zavrne,zivi svoj skromni zivot,skupi nesto novca,kupi fasadnu boju,ofarba kucu,posadi cvijece i uziva u tome,to ga ispunjava,srbija je od toga tri svjetlosne godine a ja se pitam ZAŠTO...

Подели на овим сајтовима

a šta su hrvatski kerofašisti,jel možeš precizirati?

Ljudi iz katolicke crkve koji se bave etnofilijom i sprovode nekakvu nacionalnu fasisticku politiku unutar crkve kao organizacije, sire politicke propagnade i time se udaljavaju od Hristosa. 

Dakle i Hrvatskoj i Srbiji i svim zemljama u okruzenju se namecu neka pravila postovanja prava nac .manjina od drzava koje same to ne praktikuju. Zasto? 

Hrvatska drzava pokusava da ispuni ta prava. Najveci problem su bivsa ratna zarista, i hrvati na tim delovima koji su zatrovali svoj mozak mrznjom prema Srbima pa sada projektuju to na cirilicu. 

U ovom sluchaju nije drzava problem vec deo njenog stanovnistva. 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...