Гром Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Morao sam da se javim i da odgovorim ovim neznalicama da sve grijehe koje su napravili tvoj pradeda deda i otac .. svi grijehovi ostaju i padaju tebe.. ja sam jedan od tih koji je naslijedio koje kakvih grijehova teskih ... I svi ti ostaje ti grijehovi ostaju na tebi dok ne pocnes da postis da se molis BOGU da zivis ono sto bolje itd.. jer ako neces da postis da se molis Bogu da se trudis e vidis tu na scenu stupaju demoni koji pokusavaju da te obuzmu se se nalazis slike vidjas neke vidis nekoga da mu amputirana noga osjetis i ti kao da nemas nogu samo mogu da kazemvaki dan te siluju umno ne zna gdj BOZE SACUVAJ SLIKE PADAJU TI NA PAMET A TI NISTA NE MOZES DA URADIS PO PITANJU TOGA... I TI DEMONI SU UZELI DANAK OSTAVILI SU TRAG U MOM SRCU NATJERALI SU ME 1 STVAR DA URADIM KOJU NISAM SMJEO DA URADIM NI PO ZIVU GLAVU MOZDA BI TO NEKOME BILO BEZVEZE I REKAO BI MA HAJDE STA SU DRUGI RADILI TO JE NISTA AL ZA MENE TO CE BITI RANA KOJA CE UVIJEK KRVARITI KOLIKO GOD MOLIO BOGA DA MI OPROSTI NE ZNAM DA LI MOGU JA SAM SEBI OPROSTITI ZA MENE NE POSTOJI OPROST ZA TO STO SAM URADIO.. al da se vratim na ovo drugo bukvalno silovali su me umno i neke stvari sam radio lose .. danas dan ne znam da li sam sposoban da volim.. nisam siguran u sebe nikako... koliko se molio i postio ppitam se da li imam vjere da li imam vjere u Boga nekad se cini mozda imam nekad se cini kao da ne znam sta.. al tako je i nemojte da se zavaravate.. da nece pasti grijesi na vas.. kad tad doci ce demoni po svoje ako na vrijeme svoje grijehe i grijehove svojih oceva i pradeda ne iscistite a to mozete samo kroz mjenjanje sebe mjenjanje sebe da se trudis da ides sto vise na liturgije da ides na putovanja crkvena posjecivanje manastira ...milostinjom dosta mozete se ocistiti ali od srca kroz post i molitvu.. TI DRAGANZZZ STO KAZES ,, Glupost, ovo mu dodje kao indijska kastinska karma iz koje nikad ne mozes da se izvuces, svako je gospodar svojih greha takodje i vrlina'' jeste sve to stoji brate moj ali ako imas naslijedjenih grijeha velike ce sile udarati na tebe cim imas vise naslijednih grijeha vece sile na tebe udaraju i gledaju da li si koji ce ih pobjediti ili ces pasti skroz pod uticaj njihov i ako se ne budes molio i prizivao Gospoda BOGA ISUSA HRISTOSA neces moci izdrzati ja sam se sam borio i na kraju izgubio sam bitku jer nisam znao kako da se borim nisam znao.. Покајање није кајање већ чин којим ти стајеш на страну добра чврсто решен да више не чиниш зло. чин којим ти почињеш да учиш како да чиниш добро. значи мораш да учиниш неко добро дело који ћеш да поништиш зло које си учинио чврсто решен да више то не чиниш. Тако се рађаш као један нови човек који више не носи грехе оног превареног, наведеног на грех, То ће у теби створити осећај да ти више ниси безвредан човек већ да вредиш нешто, јер у овом свету зла ти си стао на страну добра. мало је таквих. и имаћеш осећај да ти је Бог опростио грехе. Ал не греши више јер јер се покајање за исти грех двапут не прима, нећеш имати више тај осећај да ти је грех опроштен.Ти очигледно ниси знао како да се бориш са осећајем кривице који ти ђаво подмеће, ради овако па ће те оставити на миру и борбе ће престати. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 А милост је Божја на онима који творе правду и до хиљадитог колена. Па опет; неће више гинути син за оца и отац за сина. Има људи који носе ген шећерне болести целог живота а да им се никад не активира. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Покајање није кајање већ чин којим ти стајеш на страну добра чврсто решен да више не чиниш зло. чин којим ти почињеш да учиш како да чиниш добро. значи мораш да учиниш неко добро дело који ћеш да поништиш зло које си учинио чврсто решен да више то не чиниш. Тако се рађаш као један нови човек који више не носи грехе оног превареног, наведеног на грех, То ће у теби створити осећај да ти више ниси безвредан човек већ да вредиш нешто, јер у овом свету зла ти си стао на страну добра. мало је таквих. и имаћеш осећај да ти је Бог опростио грехе. Ал не греши више јер јер се покајање за исти грех двапут не прима, нећеш имати више тај осећај да ти је грех опроштен.Ти очигледно ниси знао како да се бориш са осећајем кривице који ти ђаво подмеће, ради овако па ће те оставити на миру и борбе ће престати. Само да допуним, мораш да донесеч одлуку да стајеш на страну добра и да је се чврсто држиш, јер као што Бог зна све твоје мисли, зна их и ђаво и ако примети недлучност и да си млак, никад те неће оставити на миру. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 177. Писмо Госпођи Ј.: О страдању необјашњивом Жалите се на злу судбу своје сестричине. Необјашњиво је, велите, њено страдање. Њен муж, чиновник, заражен гадном болешћу, умро је у лудници. Она се заразила од свог мужа, и сада је и она у душевној болници. Ви њу хвалите као добру и честиту жену, па се чудите, како је свезнајући Бог могао дозволити, да до овог брака уопште дође, те да једно невино створење тако љуто страда? - Ако је заиста Ваша рођака добра и честита и невина, како Ви верујете, онда ју је страдање снашло, наравно, без њеног личног греха. Тада морате тражити узрок у греху њених родитеља. Јер је речено за Свевишњега, да Он походи гријехе отачке на синовима и на унуцима до трећега и четвртога кољена (2 Мојс. 34, 7). Ви ћете, знам, на то рећи оно што се често говори: али зашто деца да страдају због греха родитеља? Питаћу и ја Вас: али како би Господ Бог иначе устрашио људе да не греше, кад не би на децу преносио казну за њихов грех? Код нашег народа искуством је утврђено убеђење, да за грех родитеља и деца страдају. Зато се често чује опомена ономе ко хоће да се криво закуне или друго зло учини: пази, децу имаш! Ова библијска правда уосталом спроведена је и у обично људско законодавство у том смислу, што и деца губе имовину због злочина свога родитеља. Губе још и у моралном погледу, губе од угледа свога у друштву, и то не само синови но и унуци и праунуци. Ту скоро догодио се случај, да је неко верио једну девојку, но чим је накнадно сазнао, да је отац девојчин био на робији, отказао је веридбу. Но не треба очајавати због тога. Ипак то није слепа фаталност. Бог милостиви може да пресече казну на детету, ако се покаже истинско покајање и вапијање к Њему, Оцу небесном, за опроштај. Мајка светог Фанурија била је злочеста жена, но због њених грехова није сина постигла казна. Не само није га постигла казна, него се он још и посветио. Али Фанурије, сазнајући грехе своје матере, непрестано се молио Богу за њу. Молите се и Ви Богу за родитеље Ваше сроднице. Кад Бог опрости умрлим грешницима, онда се њихов грех не товари на леђа њиховог потомства. У томе и лежи смисао црквених молитава за умрле - да би Бог њима опростио грех, и да, следствено, казна не би пала на пород њихов. Мир Вам и милост од Бога. Св. Николај Велимировић, Мисионарска писма djoleat, Натан and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mala Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Не верујем да деца испаштају због греха својих родитеља, свако суди сам себи и испашта због сопствених грехова. Сваком човеку је остављен избор, или ће се попоравити и усавршавати се у вери, покајати се због учињеног греха/грехова или ће и даље живети у грехопаду. Бог је милостив, Он не суди, човек сам себе осуђује. Крштењем се крштени чисти од сваког греха а на родитељима је да своје дете усмере на прави пут и васпитају у православном духу, значи да чине добро, да мисле добро и да им свака мисао и дело буде прожета Љубављу. О васпитању деце је писала Царица Романова, за корисно је прочитати. Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 У страху и трепету, ћутећи и благосиљајући, приклањајући се светом гробу Исусовом, захвалимо Господу за то, што је Он био сам, да ми не бисмо били сами, био остављен, да ми не би били остављени, прошао кроз увреде и ругања, клевету и понижење, страдање и смрт, да би ми у сваком нашем страдању осетили – да нисмо сами, него да је Спаситељ – „ са нама до краја века“. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Naravno da bivaju kaznjena. Kako drugacije objasniti zasto se radjaju deca sa uzasnim deformitetima i mentalnim problemima ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Naravno da bivaju kaznjena. Kako drugacije objasniti zasto se radjaju deca sa uzasnim deformitetima i mentalnim problemima ? Metafizicka volja, elen vital, "objasnio" Ozi vise puta. E da taj lik bane na forum digao bi atmosferu samo tako a ja bih ispekao dzak kokica koje bi potrajale do njegovog banovanja. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Да, очигледно је да деца буду кажњена због грехова својих родитеља, а исто тако буду награђена због добрих дела својих родитеља. Бог је свима нама дао законе по којима треба да живимо да би било добро нама и нашем потомству. То може да зна и лаик који не познаје Свето Писмо, јер сваком појединцу је дато духовно чуло, односно разум, тако да може да расуђује и буде способан да одвоји добро од зла. Они који знају за јединог Бога живог, имају већу одговорност пред њим. ''Коме је више дато, од њега се више и тражи''. Бог жели да мушкарац и жена буду у браку у коме ће се родити деца, која ће њега да познају од малена и која ће да поштују Његова упутства и савете, по њима да живе и да се угледају на јединог који је савршен, а то је наш Спаситељ Исус Христос. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Да, очигледно је да деца буду кажњена због грехова својих родитеља, а исто тако буду награђена због добрих дела својих родитеља. Po cemu je to ocito? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mala Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Не знам зашто људи и даље гледају на Бога као неког ко осуђује и кажњава и ко ће децу казнити ако су им родитељи у греху?! По чему је то очигледно и како сте дошли до закључка да је то правило? Значи ако дете живи у вери и ако поштује заповести Божије, а ако су му родитељи живели у греху, њега ће Бог и даље да кажњава.... Не разумем одакле таква тумачења и схватања! Бог је љубав, он је ту да буде наша нада и вера. Свако се може исправити и кренути правим путем. Aleksandra_A, ИгорМ and JESSY је реаговао/ла на ово 3 У страху и трепету, ћутећи и благосиљајући, приклањајући се светом гробу Исусовом, захвалимо Господу за то, што је Он био сам, да ми не бисмо били сами, био остављен, да ми не би били остављени, прошао кроз увреде и ругања, клевету и понижење, страдање и смрт, да би ми у сваком нашем страдању осетили – да нисмо сами, него да је Спаситељ – „ са нама до краја века“. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Не знам зашто људи и даље гледају на Бога као неког ко осуђује и кажњава и ко ће децу казнити ако су им родитељи у греху?! По чему је то очигледно и како сте дошли до закључка да је то правило? Значи ако дете живи у вери и ако поштује заповести Божије, а ако су му родитељи живели у греху, њега ће Бог и даље да кажњава.... Не разумем одакле таква тумачења и схватања! Бог је љубав, он је ту да буде наша нада и вера. Свако се може исправити и кренути правим путем. Otud sto su mnogi ljudi obogotvorili drzavu pa je nesvesno ili svesno obozavaju pored Boga koji se otkrio kroz Hrista. A ovaj surogat od Boga zvani drzava i tek kako kaznjava, to mu je jedan od kljucnih elemenata bozanstva. E sad kod mnogih treba pomiriti ta dva Boga i ovo bezlicnog zamaskirati ovim licnim, pa se tako atributi Boga kao drzave pripisuju zivom Bogu tvorcu. Idoli i idolopoklonstva, tesko se odvojiti od njih. Mala and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Да ли деца испаштају родитељске грехе? “Ако љубимо једни друге, онда Бог у нама пребива, и љубав Његова савршена је у нама” (1 Јн. 4, 12) јер је “Бог љубав и онај који пребива у љубави пребива у Богу, а Бог у њему” (1 Јн. 4, 16). С архиепископом (сада митрополитом – прим. Визион.) Јованом Белгородским разговарала Марија Городова Владико настављајући разговор о Вишем суду и Вишњој правди, одговорите молим вас на питање: да ли деца плаћају за родитељске грехе? Ако се сетимо новије историје земље: грађанксог рата, репресије, рушења цркава, постаће јасно колико је одговор на ово питање важан не само за конкретног човека, његову породицу већ и за цело друштво. Понекад можемо да чујемо да четири или чак седам генерација одговарају за грех који је почињен у роду. Да ли је то тако? - Расуђивање о томе да ће наредна поколења (наводе се цифре четири или седам) за грехе отаца, има старозаветне корене, и у Јеванђељу нећемо наћи никаквих показатеља за то. Да, у Књизи Постања Библије прича се о томе, како су Хамов син Ханан и његово потомство били проклети и носили проклетство за грех који је починио Хам. Али то је јединствен случај, и проклетство је изговорио Хамов отац Ној, а не Бог. Сам Ној је “био човек праведан и непорочан у роду свом” (Пост. 6, 9) и имао је три сина: Сима, Хама и Јафета, које је Господ наредио Ноју да поведе са собом у ковчег. Када се потоп завршио, Ној је са синовима изашао из ковчега и принели су жртву Богу. Господ је благословио Ноја и његове синове и обећао да више вода неће служити за потоп ради истребљења свега живог. Штавише, интересантно је да је као знак тог обећања Господ направио дугу: “Па кад облаке навучем на земљу видјеће се дуга (Моја) у облацима, и опоменућу се завјета Својега који је између Мене и вас и сваке душе живе у сваком тијелу и неће више бити од воде потопа да затре свако тијело” (Пост. 9, 14-15). Али сада је важно да обратимо пажњу на то да су и Ној и његови синови били благословени од Бога. И ево шта се дешава даље: после потопа “А Ноје поче радити земљу и посади виноград; и напив се вина опи се, и откри се насред шатора својега. А Хам, отац Хананцима, видје голотињу оца својега, и каза обојици браће своје на пољу. А Сим и Јафет узеше хаљину, и огрнуше је обојица на рамена своја, и идући натрашке покрише њом голотињу оца својега, лицем натраг окренувши се да не виде голотиње оца својега. А кад се Ноје пробуди од вина, дозна шта му је учинио млађи син, и рече: проклет да је Ханан и да буде слуга слугама браће своје!” (Пост. 9.20-25). То јест проклетство Ханана за грех оца његовог, Хама, је изговорио Ној – то је Нојево дело. И проклетство је било упућено на Ханана, зато што је Хам како схватамо био благословен од стране Бога. Ној је то знао и просто није могао да преступи тај благослов. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 - Сада је јасно како је настао израз “хамов грех” и шта то значи. И јасно је због чега Ној није проклео свога сина Хама, који је учинио грех, већ унука. Можда то изгледа неправедно, али ипак Хамов поступак је одредио будућност његових потомака, њихово место у народу – они су заиста постали слуге. - Да, од Ханана су настала Хананска племена. Али већ у старозаветним пророчанствима се даје одговор Бога на питање лежи ли родитељска кривица на деци, плаћају ли деца пред Богом за њихове грехе. Ево шта говори Господ устима пророка Језекиља: “Али говорите: зашто да не носи син безакоња очина? Јер син чини суд и правду, све уредбе Моје држи и извршује; доиста ће живјети. Која душа згрјеши она ће умријети, син неће носити безакоња очина нити ће отац носити безакоња синовљева, на праведнику ће бити правда његова, а на безбожнику ће бити безбожност његова…Ја ћу судити …свакоме по путевима његовим, говори Господ Бог” (Јез. 18.19-30). А код пророка Јеремије који је предсказао Христов долазак каже овако: “У те дане неће се више говорити: оци једу кисело грожђе а синовима трну зуби. Него ће сваки за свој гријех погинути; ко год једе кисело грожђе томе ће зуби трнути” (Јер. 31, 29-30). То јест нема одговорности пред Богом за грехе отаца, нема такве теме – али постоји и то веома озбиљна тема греховне наследности. И да бих завршио ово питање рећи ћу да ако је судбина оних који су рушили цркве била веома трагична, њихова деца, знам такве примере су одрастала као добри, примерни људи, често верујући. То јест нема директне везе између поступка родитеља, и рокова предодређености плаћања. Mala је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Разумљиво је да дете не носи одговорност за грех родитеља, али да ли духовно стање родитеља има утицај на стање детета? То јест мислим да ли су на губитку деца невенчаних родитеља, такозвана “незаконито рођена деца”, деца чији су родитељи атеисти или припадају другој вери? - Не, наравно, о каквој штети може бити говора? Незаконито рођење – то је термин наследног права, и ниједног другог, тако да нема духовног значења. Треба јасно схватити да је крштење духовно рађање у Христу, и у поређењу са том везом све друге везе – родбинске, друштвене, породичне, националне нису тако значајне. Извор: Православие и мирПревод са руског др Радмила Максимовић Aleksandra_A and Mala је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djoleat Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Sveti Nikolaj vs. nesveti Jovan Натан је реаговао/ла на ово 1 Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука