Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

On 1. 5. 2019. at 22:06, Месечева рече

Ако љубав посматрамо из угла духовности

Expand  

Мислим да само овако можемо посматрати љубав. Ако духовну блискост поставимо као почетну тачку, а не то што спомињеш као страсти, онда се љубав дешава у тренутку. И не престаје.

Али ово је и сувише тешка тема, а ја сам можда и превише романтична ових дана...... :) не замери

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 1. 5. 2019. at 22:35, Milica Bajic рече

Али ово је и сувише тешка тема

Expand  

Ето, зато се ја зезам са тим, чим то много озбиљно схватимо... одмах пуцају гаће... :)) 

Подели на овим сајтовима

On 1. 5. 2019. at 22:45, Предраг М рече

брзо сте ви стигли од  љубави до крпљених гаћа ...  0505_music

Expand  

ти ниси пазио на часу тј. на теми... прво се крпе гаће па онда се стиже до љубави... где гледаш?

Подели на овим сајтовима

On 1. 5. 2019. at 16:55, Месечева рече

Како је уопште могуће ући у брак из љубави?

Expand  

:)Негде смо @Vladan :::. и ја већ водили полемику око овога па рекох да изнесем једно размишљање из дела једне књиге једног свештеника чије мишљење знам да наш братко Владан не подржава по питању да ли је могуће ступити у брак из љубави https://svetosavlje.org/jednom-za-ceo-zivot-razgovori-sa-srednjoskolcima-o-braku-porodici-i-deci/3/

Подели на овим сајтовима

On 1. 5. 2019. at 22:07, Месечева рече

Права љубав је прихватање упркос бројним манама и слабостима.

О којој љубави причамо на почетку односа?

Expand  

Физичкој, на почетку је увек тако. А онда временом та љубав прелази у ту праву. Не можемо на прву према неком гајити праву љубав. Морамо прво ту особу упознати. ?

А како волети истинито некога: отац Николај је то лепо рекао " Не требамо да осуђујемо и исправљамо некога, довољно је да се молимо." То је образац за праву љубав. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 2. 5. 2019. at 0:04, Плаво Небо рече

Негде смо @Vladan :::. и ја већ водили полемику око овога

Expand  

Нешто кроз маглу се сећам... али ако сам рекао нешто паметно слободно ме цитирај... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 2. 5. 2019. at 8:46, Vladan :::. рече

Нешто кроз маглу се сећам... али ако сам рекао нешто паметно слободно ме цитирај... :smeh1:

Expand  

:)))Иди бегај, задремам синоћ нешто читајући и пробудим се, и тамо вамо, видим 2 сата прође. Рекох, дај на брзину да видим шта се дешава у ''другој димензији'', кад оно, тема на којој се ''потукосмо'' ти и ја ;)

Подели на овим сајтовима

On 2. 5. 2019. at 17:10, Плаво Небо рече

:)))Иди бегај, задремам синоћ нешто читајући и пробудим се, и тамо вамо, видим 2 сата прође. Рекох, дај на брзину да видим шта се дешава у ''другој димензији'', кад оно, тема на којој се ''потукосмо'' ти и ја ;)

Expand  

Шта? Баш на овој теми је била дискусија?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...