Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

7 minutes ago, Justin Waters рече

Zaista je puno toga i ne vidim da se to moze rijesiti konkretno nekom sveobuhvatnom mjerom, vec iskljucivo svaki par je prica za sebe, i negdje postoji rjesenje negdje je nemoguce i bolje pustiti kraju. 

Justin, ne mozemo da relativizujemo "svaki slucaj je za sebe" siguran sam da ima obrazaca. I mislim da je jako vazno naci ih i razgovarati o njima jer kao sto rekoh, 10 % ljudi ce imati zdrav odnos ako se ovi trendovi nastave. Sto je strasno za buducnost civilizacije. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Hajd da docaram ovako. Ukoliko ste roditelj, kada vase dete odraste imace 90 % sanse da ne bude u zdravom emotivnom odnosu. Postoji mogucnost da ce iamti dete(unuce) bez oca (ili bez majke) ili sa ocem i majkom koji ce se razvesti i svadjati i imati lose odnose. Ukoliko imate sina imate velike sanse da unuce necete da vidjate. 

Eto, zato smatram ovu temu jako vaznom da se o njoj razgovara. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aurelije рече

Tako nekako. Spekulise se da je to uzrok "krize srednjih godina", hormoni kazu - idemo druga runda. 

On kupi motor i juri klinke po splavovima, jer hoće dingospo da se osveži.

Ona nađe klinca, jer je totalno cool biti nezavisni MILF.

Ne mogu da ih osuđujem, negde su se pogubili i rešili da se posvete sebi. Nisu samo hormoni u pitanju, valjda deca odrasla, oni negde usput izgubili povezanost. Dešava se, pogubi se čovek u silnim obavezama i kad se okrene, nije to više to...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Natasa. рече

On kupi motor i juri klinke po splavovima, jer hoće dingospo da se osveži.

Ona nađe klinca, jer je totalno cool biti nezavisni MILF.

Tacno tako, gledam to kako se desava na primeru mojih prijatelja koji imaju oko 30 godina. Zapravo to se jako cesto desava mladima od 25 do 35 godina. Znam vise takvih "brakova" i vanbracnih veza. I sve ih osudjujem. 

Dešava se, pogubi se čovek u silnim obavezama i kad se okrene, nije to više to...

Neka se pokupe, nadju i saberu. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aurelije рече

Tacno tako, gledam to kako se desava na primeru mojih prijatelja koji imaju oko 30 godina. Zapravo to se jako cesto desava mladima od 25 do 35 godina. Znam vise takvih "brakova" i vanbracnih veza. I sve ih osudjujem. 

U, pa rano su počeli. 

Подели на овим сајтовима

U, pa rano su počeli. Klinke po splavovima i nezavisni MILFovi valjda počinju oko 45, kad deca poodrastu.

Zapravo pocinju sve kasnije i kasnije. To sto si ti primetila to je prvi talas tih razvoda. Sada su takvi razvodi tako oko 30-te. Imam par istrazivanja na te teme, ali necu da ih kacim ovde, mrzece me ljudi. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aurelije рече

Zapravo pocinju sve kasnije i kasnije. To sto si ti primetila to je prvi talas tih razvoda. Sada su takvi razvodi tako oko 30-te. 

Nisam u toku više..i hvala Bogu na tome :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Nisam u toku više..i hvala Bogu na tome :smeh1:

Rekoh da stavim u perspektivu:

->Ukoliko ste roditelj, kada vase dete odraste imace 90 % sanse da ne bude u zdravom emotivnom odnosu. Postoji mogucnost da ce iamti dete(unuce) bez oca (ili bez majke) ili sa ocem i majkom koji ce se razvesti i svadjati i imati lose odnose. Ukoliko imate sina imate velike sanse da unuce necete da vidjate. 

Eto, zato smatram ovu temu jako vaznom da se o njoj razgovara.  <-

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Aurelije рече

Mislis li da je ispravno da se brak razvodi ukoliko zena voli da joj se ugadja kroz male sitnice, muskarac to ne radi dovoljno pa ona nije dovoljno srecna? Mozda je iracionalno od zene da zahteva ugadjanje kroz male sitnice? 

Ne kazem da je ispravno da se razvodi ako je samo to problem. Naveo sam ga kao primjer pored milion drugih. Problem moze biti kada se nagomila tokom vremena pa eksplodira. Mozda je po prirodi malen, ali vremeno postane tezak kao stijena. Nema nista iracionalno traziti paznju kroz male stvari, potpuno je ljudski. 

11 minutes ago, Aurelije рече

Justin, ne mozemo da relativizujemo "svaki slucaj je za sebe" siguran sam da ima obrazaca. I mislim da je jako vazno naci ih i razgovarati o njima jer kao sto rekoh, 10 % ljudi ce imati zdrav odnos ako se ovi trendovi nastave. Sto je strasno za buducnost civilizacije. 

Mozemo ili kako mislis da rijesis problem koji postoji otkad je ljudi i vremena? To je kao kad smatras da se problem zla moze rijestii, ali evo ni hriscanstvo ni bilo koja druga religija (ma koliko tvrdile da su savrseni) ga nije iskorijenila ni zrno. Tako ti je i sa musko zenskim odnosima i ne nije to uospte opasnost po civilizaciju. Civilzacija ce prilagoditi trenutnim okolnostima kao sto je to uvijek bilo u proslosti kada je dolazilo do bitnijih drustvenih potresa.  

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Mozemo ili kako mislis da rijesis problem koji postoji otkad je ljudi i vremena? To je kao kad smatras da se problem zla moze rijestii, ali evo ni hriscanstvo ni bilo koja druga religija (ma koliko tvrdile da su savrseni) ga nije iskorijenila ni zrno. Tako ti je i sa musko zenskim odnosima i ne nije to uospte opasnost po civilizaciju. Civilzacija ce prilagoditi trenutnim okolnostima kao sto je to uvijek bilo u proslosti kada je dolazilo do bitnijih drustvenih potresa.  

Ja mislim da je izuzetno opasno za civilizaciju jer musko zenski odnos znaci kakva ce deca ispasti. A kakva deca ispadnu takva ce civilizacija biti. Postoji pregrst studija po kojima deca koja su odrasla sa oba roditelja imaju znacajne prednosti (psihicke, mentalne, kognitivne) od dece koja su odrasla sa jednim roditeljem. Razlike izmedju te dece mogu da budu razlika izmedju zdravog i normalnog drustva i uzasno nezdravog i nenormalnog. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aurelije рече

Ja mislim da je izuzetno opasno za civilizaciju jer musko zenski odnos znaci kakva ce deca ispasti. A kakva deca ispadnu takva ce civilizacija biti.

Постоје само појединци са својим слободним изборима. Сва та душебрижност за цивилизацију је левичарскка и прогресивистичка. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Aurelije рече

Ovi podaci su slicni (ja bih rekao) svuda u zapadnom svetu pa i u Srbiji. Da li mislite da je mongami brak (gradjenje porodice) u krizi na zapadu? Ako jeste sta su uzroci i kako ga popraviti? 

Pa ne znam ... Ono sto mogu da primetim je to da mnogi parovi zive zajedno i da im takav zivot funkcionise kao brak ... Srecni su i zadovoljni . Nemaju dece . A i da ih imaju , verovatno ne bi znali sta da rade sa njima ... Kad mlada zatrudni i to slucajno , oni se vencaju ... Posle se razvedu ... On se ozeni mladjom ... Ona se ostvarila kao majka i to je to .

:351780:

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Постоје само појединци са својим слободним изборима. Сва та душебрижност за цивилизацију је левичарскка и прогресивистичка. 

Vadis moju recenicu iz konteksta. Hajd da se vratimo par posta pre ovoga.

- Da li mislis da je laganje u redu? (ja mislim da nije verujem i ti)

- Da li ces da "kaznis" nekog ko laze, naprimer neces se druziti sa njime. (vrsis socijalni pritisak time sto odbijas asocijaciju sa lazovima)

Tu nema nista "progresivno" i "levicarski" u tome praviti takve pritiske na ljude oko sebe da ces iskrene da nagradjujes druzenjem a lazove da kaznjavas nedruzenjem. 
Ja nigde nisam spomenuo da naprimer trebaju da postoje "drzavne regulacije za lazove" vec strogo insistiram na tome da ako hocemo drustvo koje manje laze, terba da kaznavamo lazeve izbegavanjem svake saradnje/asocijacije sa njima.

Isto vazi za bilo koju drugu vrednost kao sto je naprimer vernost i posvecenost partneru i odnosu. 

Objektivna je cinjenica da su neke stvari opasne za civilizaciju, videli smo civilizacije da se ruse (rim, egipat, mesopotamija, grcka) kao rezultate odredjenih politika. Videli smo strasne stvari posle toga i umalo istrebljenje ljudske rase kao posledicu toga. Sloboda pojedinaca jeste bitna stvar za civilizaciju, i bas zato je zastupam. 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Aurelije рече

Ja mislim da je izuzetno opasno za civilizaciju jer musko zenski odnos znaci kakva ce deca ispasti. A kakva deca ispadnu takva ce civilizacija biti. Postoji pregrst studija po kojima deca koja su odrasla sa oba roditelja imaju znacajne prednosti (psihicke, mentalne, kognitivne) od dece koja su odrasla sa jednim roditeljem. Razlike izmedju te dece mogu da budu razlika izmedju zdravog i normalnog drustva i uzasno nezdravog i nenormalnog. 

To isključivo zavisi od odnosa između supružnika. Pre će dete sa jednim roditeljem da odraste kao zdrava ličnost nego sa oba koja se ne trpe. Ne moraju da budu nasilni i da se svađaju, dovoljno je da postoji ona hladna atmosfera. UŽAS!

Razvod nije lepa stvar, ali bolje dobar razvod nego loš brak.

Подели на овим сајтовима

Брак је власништво -  нема никакве везе са љубављу, и који су у покушају да се реализују поново други, трећи или четврти пут, траже срећу.  Али зашто се нико није питао о структури брака, да је лудост живети идеалне принципе. Има нешто сумњиво у браку - буђаво у темељу, љубав не треба брак, али алтернативни облици заједничког живота су опција, конвенционални однос је јако тежак, не бих да пробам данас ни сутра. (;

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...