Jump to content

Зашто верујем, тражење смисла у Богу, где је Бог у мом животу

Guest Alefshin

Препоручена порука

VJERUJEM,dakle,postojim. srcee

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Вера се треба живети, а Бог доживети. Не може се Бог схватити и доживети само читањем књига и кроз дискусију са другим верницима.

Прошао сам кроз пуно религија (секти) био и атеиста и антитеиста, а за мало и сатаниста. Исуса Христа сам доживео када сам био на самом дну. Нисам Га научио, него доживео. Зато и верујем у Њега. Касније истраживање и проучавање ми је само помогло да Га боље разумем и схватим и одбраним се од разних сујеверја и погрешних схватања.

То што већина верника не познаје довољно веру као и већина атеиста, није проблем саме вере него њих самих.

Религија је природна потреба човека који је, између осталог, HOMO RELIGIOSUS.

Подели на овим сајтовима

Pa da nađem meni prihvatljiv razlog i ja bi bio vernik, svaki razlog koji sam čuo meni je neprihvatljiv, što ne znači da je i drugima i meni je to OK. Ali kada neko veruje jer su mu preci bili ili kada pokušava pomoću religije da diskrediduje nauku, to me nervira. 

Немој се нервирати. Или вјерујеш или не, Црква тумачи а ми живимо вјеру, тражити разлог да би био духован је губљење времена. Човјек не налази вјеру, ја мислим да вјера нађе њега, и то је то...

Подели на овим сајтовима

Pa da nađem meni prihvatljiv razlog i ja bi bio vernik, svaki razlog koji sam čuo meni je neprihvatljiv, što ne znači da je i drugima i meni je to OK.

Мислим да требаш наћи прво Бога а не разлог. Наравно то треба да хоћеш искрено и чистог срца. Под чистим срцем подразумевам да Бога тражиш из љубави а не да би доживео неко узбуђење или добио какву корист. Ја сам Бога преклињао да ми да знак ако постоји, да учини било шта макар то био обичан звук или померање завесе. Сада ми је све то смешно кад се сетим.

Разлози које већина људи наводи су : Мора да постоји нешто, нека сила, сањао сам "то и то" па се десило "то и то", радио на празник па га убио гром или се повредио, врачка урадела нешто, видео сам чудо, није овај свет могао да настане случајно,има нешто...

Ali kada neko veruje jer su mu preci bili ili kada pokušava pomoću religije da diskrediduje nauku, to me nervira.

То нервира и мене, мада сам био и ја такав. Већина људи су слабо образовани уопште, не воли да чита и истражује, слуша музику која је у тренду, гледа филмове који су у тренду, облачи се какав је тренд, размишљају слично.... То је чињеница коју не можемо да променимо. Можемео и требамо себе да променимо.

Подели на овим сајтовима

Ne prvo sam bio vernik, pa ateista i pokušavao da se odlučim šta sam i ko sam. Zamisli sad pravu na jednoj je strani teizam, a na drugoj ateizam, kretao sam se veoma dugo po toj pravoj i na jednu i na drugu stranu. I onda sam shvatio da mogu da se krećem i po y osi, napustio sam pravu i sada samo kažem ne znam.

Što se tiče vere po meni, barem meni je glupo da verujem ili ne verujem u nešto, bez nekih čvrstih argumenata ili dokaza. Tako da sam napustio pravu verovanja i neverovanja i sad sam negde iznad ili ispod :D

Uglavnom nisam na toj pravoj

pa da znaš da sam i ja nekad imao taj problem "što ja u opšte moram da verujem nešto". E onda... krenuo sam u srednju i tu sve zaokrenulo... Jer nekako kad sam se odvojio od porodice u srednjoškolski dom, nikoga ne poznaješ, daleko od svojih... Neku sam utehu našao odlaskom u crkvu i kad se molim da osećam da je bar neko samnom, i u teškim situacijama da možeš nekome da se obratiš npr svešteniku ili nekome iz crkve.

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Разлози које већина људи наводи су : Мора да постоји нешто, нека сила, сањао сам "то и то" па се десило "то и то", радио на празник па га убио гром или се повредио, врачка урадела нешто, видео сам чудо, није овај свет могао да настане случајно,има нешто...

Има она шала:" Како гласи Српски символ вере? Одговор:Има нешто".

људи траже слободу, а слобода тражи људе !

Подели на овим сајтовима

Sećam se mog prijatelja i njegovog doživljaja.

On je ušao u svoju sobu, zatvorio vrata, stao i rekao:

"Bože, ja ne verujem da postojiš. I ovo što izgovaram mi

izgleda kao da pričam sa plafonom. Ali vidim da neki

obrazovani i mudri ljudi veruju u Tebe. Ja ne verujem.
A
li razmišljam, bilo bi mi glupo da Te promašim, i zato

Ti meni nekako potvrdi da postojiš i tako ... amin!" 

I  onda, par dana kasnije je doživeo... po meni ništa

grandiozno ali njemu ... njemu je to promenilo sve!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Видите колику нам је љубав дао Отац, да се дјеца Божија назовемо и будемо; зато нас свијет не познаје, јер њега не позна.

посланица Јованова

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Само сам цитирао твој одговор ,,Хоћемо" кад си окачио Бората, не знам због чега ал, добро...

А на уму сам имао прво атеисте који на форумима и преко удружења атеиста непрестано вређају (скоро смо имали такав пример, случај са Св.Савом). Не нас лично, него оно што највише волимо и што нам је свето, а то више човека вређа него да нас лично вређају. И што год им се од ,,доказа,, (условно речено) пружи, они исмевају и објашњавају то разним обманама. 

Друго, познајем неколико атеиста али ни не учествују у сличним дисусијама јер њих то не занима. Просто не желе тиме да се баве. Они дакле нису антитеисти и немају проблем што се Свети Сава слави у школи, што ће Русија финансирати део мозаика у Храму Св. Саве, што војска уводи веронауку и капеле у своју институцију, свештеника у болнице... и тд. Дакле свеједно им је.

А једном сам имао оштру дискусију са човеком који ми је био у кући и за столом за ручком изјавио нешто највулгарније што је могао да смисли, а то је нешто о преблагословеној Дјеви Марији, само можете претпоставити шта.

У мојој кући, за ручком, под славском иконом, и иконом Богородице и Господа Христа.

Тад сам се пренаразио и питао га одакле то зна, каже слушао на телевизији и због тога он нема разлога да верује у те ствари. Одмах сам схватио да је вероватно слушао о Марији Магадалени, а ето у незнању, заносу телевизијом која само затвара очи, престаје да верује и почиње све најгоре да мисли о Светима и верницима.

Подели на овим сајтовима

skoro mi je drugarica, koja je inače ateista rekla : " Ja ne verujem u Boga, zato što ne mogu". Eto, meni je to jedan od najiskrenijih odgovora koje sam čula. Ja verujem u Boga zato što mogu, i hvala mu na tom daru.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Јер Бог верује у мене  :)

Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује...

Подели на овим сајтовима

То је мој разлог ( имам их још наравно )  ,  а што се тиче доказа постојања Божијег они постоје али људи једноставно различито реагују на њих .   Другим речима ако неко  жели да верује наћи ће разлог да верује ако неко не жели да верује наћи ће разлог да не верује .  :)

Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...