Aquilius Cratus Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Mi smo pozvani da u bolesti prepoznamo opomenu da stojimo na nuznosti umesto na slobodi ljubavi i da to treba da prevazilazimo. зар овој жени није њена болест била дар?зар Господово саможртвовање живота није био дар свима нама? јел дар ствар перцепције или (колико)/(да ли) смо способни да примимо? као свето причешће: онај који драговољно прима такакв дар - њега оплемењује, онај који га одбија - њега сажиже. Opet, zrtva koju je Gospod poneo je produkt licnosnosti i iz slobode je. Bolesti to nisu posto se desavaju po mehanizmu. Isto tako sveto pricesce je dogadjaj susret dve licnostio koji ulaze slobodno u zajednicu a ne po nuznosti. To jeste dar. Ali bolesti to nisu. Van licnosnog odnoa nema govora o darovima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Дивно!!! Браво Медо за клип! И браво Евгеник за речи! Само треба бити толико мудар неке ствари учити не на свом примеру... Видим да се мало поменуло да ли је болест дар или шта већ? С тим у вези пада ми на памет догађај из Јовановог Јеванђеља: I vide u prolazu čoveka slepa od rođenja. 2 I zapitaše ga njegovi učenici: ravi, ko je zgrešio, on, ili njegovi roditelji pa se slep rodio? 3 Odgovori Isus: nije zgrešio ni on ni njegovi roditelji, nego treba da se pokažu na njemu dela Božija. Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 I vide u prolazu čoveka slepa od rođenja. 2 I zapitaše ga njegovi učenici: ravi, ko je zgrešio, on, ili njegovi roditelji pa se slep rodio? 3 Odgovori Isus: nije zgrešio ni on ni njegovi roditelji, nego treba da se pokažu na njemu dela Božija. то је тај дар, кад ти се узме слепоћа са којом смо рођени - грех коме робујемо greengrin Opet, zrtva koju je Gospod poneo je produkt licnosnosti i iz slobode je. Bolesti to nisu posto se desavaju po mehanizmu. Isto tako sveto pricesce je dogadjaj susret dve licnostio koji ulaze slobodno u zajednicu a ne po nuznosti. To jeste dar. Ali bolesti to nisu. Van licnosnog odnoa nema govora o darovima. хоћеш да кажеш да је болест механизам казне или чистилишта душе човекове? ја мислим да није, ја мислим да је болест дар. знаш, гледао сам душу која је лежала 6 година у кревету беспомоћно и знао сам да је душа позвана на радост, само што је је било за гледати, а камоли за преживљавати, мучење. та иста душа то није замерила већ је тражила крст пред кончину. ја мислим да је крст, какав год наизглед, дар. болест ми је иста категорија као и дар исцељивања, једно без другог је ништа ако нема љубави да се споје. није ли и смрт дар, на неки начин?шта је смрт ако не ограничено време, а шта је време него нешто чиме бисмо мерили напредак ка Богу? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 “As death, when we come to consider it closely, is the true goal of our existence . . .” Wolfgang Amadeus Mozart quote ovo je Mocartova izjava.... pravog Mocarta... "Ako malo detaljnje analiziramo pojam smrti,shvatićemo da je smrt istinski cilj(smisao) našeg postojanja." Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Mi koji smo bili u koncentracionim logorima možemo da se setimo čoveka koji je obilazio barake, tešio ostale i s njima delio poslednje parče hleba. Možda ih je bilo samo nekoliko, ali oni su dovoljan dokaz da čoveku može sve da se uzme, osim jedne stvari: poslednje od njegovih sloboda - da zauzme svoj stav u bilo kom spletu ...okolnosti i da odabere sopstveni put. Viktor Frankl ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Mi koji smo bili u koncentracionim logorima možemo da se setimo čoveka koji je obilazio barake, tešio ostale i s njima delio poslednje parče hleba. Možda ih je bilo samo nekoliko, ali oni su dovoljan dokaz da čoveku može sve da se uzme, osim jedne stvari: poslednje od njegovih sloboda - da zauzme svoj stav u bilo kom spletu ...okolnosti i da odabere sopstveni put. Viktor Frankl Јер који је позван у Господу роб, слободњак је Господњи, тако и који је позван слободњак, роб је Христов.Коринћанима посланица друга, глава 7, стих 22 bleh 0110_hahaha 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Mi koji smo bili u koncentracionim logorima možemo da se setimo čoveka koji je obilazio barake, tešio ostale i s njima delio poslednje parče hleba. Možda ih je bilo samo nekoliko, ali oni su dovoljan dokaz da čoveku može sve da se uzme, osim jedne stvari: poslednje od njegovih sloboda - da zauzme svoj stav u bilo kom spletu ...okolnosti i da odabere sopstveni put. Viktor Frankl je li ovo citat iz knjige "man's search for meaning" ? imala sam je u rukama na engleskom i mučila se da je pročitam... tada još nije postojao srpski prevod. je li sada prevedena? ponadala sam se da ste uzeli citat iz srpskog prevoda pa da ću saznati ko je izdao kod nas... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 ponadala sam se da ste uzeli citat iz srpskog prevoda pa da ću saznati ko je izdao kod nas... http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=2531 možda ovo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 nije ta ali je http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=1209 mnogo ti hvala mocarte, odavno sam prestala da je tražim po knjižarama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Већ сам поставила ово на теми Уличног музучара, али ипак ови невероватни подвизи овде припадају. Ово су глувонеми млади људи који имају своју плесну трупу и познати су у Кини!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Great Chinese Handicapped Dancers Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 Prirodni mehanizmi jesu po Bozijem promislu ali nisu teledirigovani od njegove strane. Ne steluje Bog mehanizme, niti ih podesava tako da bi se desilo nesto sto on hoce. Po njegovom dopustenju je to da oni rade sami od sebe. Moze on da promeni te mehanizme ali to radi samo kad projavljuje da se desila zajednica ljubavi sa covekom. Zato se cuda desavaju samo kad se covek pokaje, ponovo zavoli Boga. To je upravo to prevazilazenje stihije po slobodi. Sta je spasenje to jest tacnije obozenje? To je upravo ulazak nas u zajednicu sa Bogom. Dakle dve licnosti ulaze slobodnom voljom u zajednicu ljubavi. Pa dobro onda imamo sasvim razlicite kriterijume darova. Dar je po meni nesto sto ti jedno konkretno slobodno bice daje po svojoj slobodi da sad ne ulazim u motive da li te voli ili ne. Sve u svemu bolest su posledcia delovanja slepe stihije a ne Bozije ili bilo cije intervencije. Moze da bude ali opste ovako generalno to nije. Eто, мислила и мислила, и читала коментаре и тотално се 89898989898989 збунила, али аквилов коментар је близак ономе што ме мучи. Наиме, мислим да смо сви примили од Бога један Дар, један једини, а то је живот, живот вечни, по Христу који је победио смрт. Овај Дар је објављен на почетку Евањђеља, гласом који више пред Господом у пустињи, позивајући човека на покајање и љубав, на помирење са Оцем, јер долази онај који одузима грехе света. Сам Христос више пута, а већ сте изнели пример слепца од рођења, каже да је болест његова да би се показала дела Божија, а дело Божије је Дар вечности, победа смрти коју примамо овде на земљи и позвани смо да је живимо још овде крећући се ка небеском Израилу преко бројних препрека и тешкоћа на које наилауимо на путу. Неко овим путем ходи убог од рођења, попут оних који су ментално заостали, са генетским малформацијама, церебрална парализа, шећерна болест, астма, слепи, глуви, хроми, многи на путу оболе или изгубе руке и ноге, многи телесно здрави, али сиромашни духом многи лутају земаљским путевима, а да не чују гласа, али сваког Господ позове на стазу ка вечности којом ходи још овде на замљи. Упознала сам жену која је из Шпаније, од рођења је учена вери, сестра јој је у манастиру, никад није одступила из цркве, удала се за богослова, родила пет ћерке, а онда је дошао тумор дојке. Ова жена је већ носила у срцу примљени Дар, који јој је помогао да ову болест, одстрањење добе дојке, лимфних жлезди, носи даље на путу, тражећи снагу да истраје, да не посустане, да не падне. Ово је за њу био позив да сведочи свим људима, нарочити болеснима, да Болест не долази ни као казна ни као дар, већ је то део пута ка обожењу. На овом путу неко среће болест, неко глад, неко раскош, неко слабости тела, неко блуд, неко убиство, а при том неки су већ примили Дар вечности и постају светлост залуталим и изгубљеним овцама у беспућима овога света... smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 има нешто што сви свети Оци називају бесплатна благодат. али размислите зашто је зову ''бесплатна''. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 има нешто што сви свети Оци називају бесплатна благодат. али размислите зашто је зову ''бесплатна''. па бесплатна благодат је живот вечни... Али ову благодат треба примити... Христос је за нас откупио све грехе света, али да би примили благодат откупљења, требамо му предати наше грехе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 stadaradim http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука