Jump to content

Зашто верујем, тражење смисла у Богу, где је Бог у мом животу

Guest Alefshin

Препоручена порука

Blago onima koji ne vide, a vjeruju..

čvrsto vjerujem..i nije nevidljiv itekako je bio vidljiv prije 2000 godina

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Ali koji je razlog verovanja mora da postoji neki racionalni osnov, ne mozes tek tako da verujes mora da postoji razlog.

Уздај се у Господа свим срцем својим, а на свој разум не ослањај се.

Приче, 3:5

Ко се узда у Господа, он је као гора Сион, не помеша се, остаје довека.

Псал., 125:1

Па ће се радовати сви који се у Те уздају; довека ће се веселити које Ти заклањаш; дичиће се који љубе име Твоје.

Псал., 5:11

А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Посланица Јеврејима 11, 1

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Зашто веровати у Бога? 

Врло једноставан одговор. Само због нашег спасења. Богу не треба наша вера, него треба нама и благо ономе који поверује. 

То што се Бог ,,не види,, је показатељ да Бога тражите науком, испитивачки тј. доказима, а то је оно што само затвара очи ( духовне очи) човеку. Ослушкујте себе и потражите само мало разлога да поверујете и схватићете колико ће вам се ,,очи,, отворити и колико вам више докази неће бити потребни.

Подели на овим сајтовима

Zasto verovati u Boga?

Нека апостол Павле да одговор :

"Вера је, пак, тврдо чекање оног чему се надамо, и доказивање оног што не видимо. Јер у њој стари добише сведочанство. Вером познајемо да је свет речју Божјом свршен, да је све што видимо из ништа постало. Вером принесе Авељ Богу већу жртву него Каин, кроз коју доби сведочанство да је праведник, кад Бог посведочи за даре његове; и кроз њу он мртав још говори. Вером би Енох пренесен да не види смрт; и не нађе се, јер га Бог премести, јер пре него га премести, доби сведочанство да угоди Богу.  А без вере није могуће угодити Богу; јер онај који хоће да дође к Богу, ваља да верује да има Бог и да плаћа онима који Га траже. Вером Ноје примивши заповест и побојавши се оног што још не виде, начини ковчег за спасење дома свог, којим осуди сав свет, и поста наследник правде по вери.  Вером дође Авраам у земљу обећану, као у туђу, и у колибама живљаше с Исаком и с Јаковом, сунаследницима обећања тог. Јер чекаше град који има темеље, коме је зидар и Творац Бог.  Вером и сама Сара нероткиња прими силу да затрудни и роди преко времена старости; јер држаше за верног Оног који обећа. ....... 

.... И ови сви добивши сведочанство вером не примише обећања; Јер Бог нешто боље за нас одреди, да не приме без нас савршенства. Зато, дакле, и ми имајући око себе толику гомилу сведока, да одбацимо свако бреме и грех који је за нас прионуо, и с трпљењем да трчимо у битку која нам је одређена,  Гледајући на Начелника вере и Свршитеља Исуса, који место одређене себи радости претрпе крст, не марећи за срамоту, и седе с десне стране престола Божијег. ... Него приступисте... И к Исусу, Посреднику завета новог, и крви кропљења, која боље говори неголи Авељева. ... "

"Сине човечји, усред дома одметничког седиш, који има очи да види и не види, има уши да чује и не чује; јер су дом одметнички." Језекиљ,12,2

Подели на овим сајтовима

Што више ,,видљивих,, доказа о постојању Бога будете тражили, мање су шансе да поверујете.

Оног тренутка кад вам буде био циљ да верујете, једноставно повероваћете. Све док тог циља нема, ништа.

А кад смо већ код доказа који су стална игра у расправи верних и атеиста, не могу да не поменем научне доказе везане за овај свет који још увек није ни почео да се открива, а камоли ,,онај,,.

Медицина није нашла рационално објашњење за мождане импулсе, рад срца и невероватан склад рада свих других органа. У реду, све то долази од нервног система (вегетативног и аутономног). У потпуности се слажем, али како? А као кец из рукава одбацује сва сведочења стања душе после смрти опет их објашњавајући као закаснеле мождане активности.

Астрономија не види звезде и планете даље од онога колико јој дозвољава телескоп. Просто свемир је несагледив. Али битно је да је она ,,нашла,, доказе супернове и тога да је случајно склад универзума данас такав какав је.

И тд. да не набрајам даље, јер је наука немоћна.

Схватите. Човеку је дато онолико колико му је за веру потребо. Као што блаженопочивши игуман Јулијан каже да нам је дато колико нам је потребно за веру. Колико нам је Бог открио.

Као што не можемо удахнути сав ваздух света, или попити сву воду овог света, довољно нам је само толико да нас одржи у животу јер би у противном себе уништили.

Исто тако у себе примамо онолико духовности колико нам је то потребно јер суштину Бога не зна нико. Ни анђели, ни херувими, ни серафими, ни светитељи, ниједно друго Божје биће, осим сина његовог Господа Исуса Христа. (сина по самој природи, јер смо ми синови по благодати)

Немојте мислити да ћете до краја свог живота бити атеисти. Кад тад, пробудиће се у вама искра вере. 

Видећете.  :smile:

Подели на овим сајтовима

To ti onda dodje kao neka prostitutka, radiš nešto čisto da bi dobio nagradu kada umreš. Jedini razlog verovanja u njega je da budeš nagrađen. Ja mislim i da kojim slučajem postoji, ako iz ovog razloga veruješ u njega njećeš biti spasen.

Апслоутно не.

Верујем у Њега, зато што је Правда, Истина и Живот.

Зато што је сишао на земљу и страдао због свих нас.

Зато што су Њему добродошли сви, без обзира на имовински статус, физички изглед, интелигенцију.

Зато што ми је помогао кад сам најмање то заслужио. 

Зато што ме је удостојио да доживим до овог часа.

Зато што ме је удостојио да га спознам.

Изнад свега зато што је Он Бог Отац, творац свега невидљивог и видљивог. 

Подели на овим сајтовима

Verujem, jer ljubav kakvu je On pokazao prema ljudima nadilazi sav razum i ovaj svet, verujem jer takva ljubav ne poseduje ovozemaljsku logiku, nadilazi svaku sebičnost i postoji radi drugoga, bezuslovna je, " luda", i ne traži ništa osim da daje.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Mislim da je samo početno pitanje krivi put,ali to više stvar intuicije. Kada bih pokušao to racionalno da branim, bio bih klasifikovan kao fideista.No, moramo platiti danak simbiozi hrišćanstva sa filozofijom. 

Elem, smatram da je to kao pitanje: zašto nekoga voliš? Kada i nabrojiš sve razloge, ako nema nešto neuhvatljivo izvan tih slova na papiru - tu nema ljubavi! Vjerujem da je izraz "ličnosna ontologija" najbliži racionalni izraz neizrazivog. No, i drugi "racionalni" put je legitiman: apostola Toma nije htio povjerovati, dok se nije empirijski uvjerio. Ali, avaj, da bi danas se dotakli tijela Gospodnjeg - moramo imati bar zrno vjere.

Подели на овим сајтовима

Чудеснa милост  (John Newton)

Чудеснa милости, кaко је слaдaк тај  глас!

Који је спaсио грешникa попут
мене

Једном сам био изгубљен, aли

сaда сaм пронaђен

Био сам  слеп, aли сaда видим

Милост је нaучилa моје срце

дa се боји

И милост ми је донела лакоћу

Кaко се дивно тa милост
појaвилa

У часу кaда сaм поверовaо

Кроз многе опaсности, тешкоће

и зaмке

Досaд сам  прошао

Милост ме је довде сигурно
довелa

И милост ће ме одвести кући

Бог ми је обећaо добро

Његовa реч учвршћује моју
нaду

Он ће бити мој штит и сигурност
Докле год живот потрaје

Дa, кaд се месо и крв
рaспaдну

И кaд смртни живот престaне
Имa ћу, унутaр велa

живот среће и мирa

Земљa ће се убрзо отопити кaо

снег

Сунце ће се суздржaвaти од

сјaјa

Aли Бог, који ме овде доле

позвaо

Биће зaувек мој

Чудеснa милости, кaко је слaдaк тај  глас!
Који је спaсио грешникa попут
мене

Једном сам био изгубљен, aли

сaда сaм пронaђен

Био сам  слеп, aли сaда видим.

људи траже слободу, а слобода тражи људе !

Подели на овим сајтовима

Има пуно доказа Божијег постојања, толика чуда светих, и да је лаж да Бог постоји зашто се толико прича о њему и зашто се толико спомиње. На крају крајева ту је јеванђеље Господа нашег Исуса Христа, које сведочи његово васкрсење. И на крају крајева благодатни огањ. Како онда нема доказа?

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Ali koji je razlog verovanja mora da postoji neki racionalni osnov

Naravno da ne mora da postoji racionalni osnov...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...