Arsenija Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Većim delom se slažem sa rečenim uz primedbu da duhovnici najčešće savetuju brak ili monaštvo jer su to, po rečima počivšeg oca Hrizostoma iz "Rače" dva puta koja vode u Carstvo Nebesko. Ostati sam, ni tamo ni ovamo, nije naročito zahvalan oblik življenja; pre bi se reklo da je to bežanje od Krstonosnog trpljenja koje navedene dve kategorije podrazumevaju. Da li se treba udati samo zato da se ne ostane sam? I šta ako pomenuta osoba ne pronadje partnera koga voli? Zašto mora po svaku cenu da živi sa nekim ko je ne čini srećnom? Zašto da bude u braku bez ljubavi.....? Зорица Бубало, SHADOWS OF THE LIGHT, Срђан Шијакињић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 I ja sve više srećem pokvarene momke koji su spavali sa po nekoliko devojaka? Šta je činiti sa takvima? Зависи да ли су спавали са неколико девојака или са ПО неколико девојака. Мада, ја свеједно не знам о чему ви говорите уопште... С.И., Срђан Шијакињић and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Jel ono Solomon bese imao harlem? Баба, Зорица Бубало, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Da li se treba udati samo zato da se ne ostane sam?I šta ako pomenuta osoba ne pronadje partnera koga voli?Zašto mora po svaku cenu da živi sa nekim ko je ne čini srećnom?Zašto da bude u braku bez ljubavi.....? Da bi ispoštovala formalnost koje društvo nameće, Jer ako se nisi udala ili oženio (svejedno) do određeih godina sigurno ti nešto fali. Ljubav i smisao zajednice dal bračne ili monaške svejedno je, u ovom i ovakvom društvu je degradirana kategorija. Čovek treba da živi srećan jer će samo tako biti u stanju da usreći i drugoga. Баба, Срђан Шијакињић, Sudija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 U zadnje vreme se sve više srećem sa devojkama koje su izgubile nevinost i da stvar bude gora spavale sa po nekoliko momaka. Neke me pitaju šta da čine, jer se ne osjećaju dostojnim da budu supruge, majke, a niti da se zamonaše? Pa ja pitam vas, šta je činiti takvim devojkama? Bolje da ih ima više sad nego da se zakuca za jednog pa da joj sa 30 ili 40 dođe u glavu da bi htela još a već ima dvoje dece i muža koji juri nešto sa strane. ВИЛМА and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 U zadnje vreme se sve više srećem sa devojkama koje su izgubile nevinost Samo u zadnje vrijeme? i da stvar bude gora spavale sa po nekoliko momaka. Da... i? Neke me pitaju šta da čine, jer se ne osjećaju dostojnim da budu supruge, majke, a niti da se zamonaše? Nije im palo na pamet, između ostalog, da završe neke škole, obrazuju se, informišu, rade na sebi na neki drugi način? Pa ja pitam vas, šta je činiti takvim devojkama? Prije svega, mislim da je neophodno da nađu drugog savjetnika. Gordana ., Драшко, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 U zadnje vreme se sve više srećem sa devojkama koje su izgubile nevinost i da stvar bude gora spavale sa po nekoliko momaka. Neke me pitaju šta da čine, jer se ne osjećaju dostojnim da budu supruge, majke, a niti da se zamonaše? Pa ja pitam vas, šta je činiti takvim devojkama? Objasniti im da ne treba da se paranoisu i da je sve to normalna stvar.. i sta je bilo bilo je.... to ne moz da menja al ono sta ce biti to moze...... :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 I ja sve više srećem pokvarene momke koji su spavali sa po nekoliko devojaka? Šta je činiti sa takvima? Kako sta? Da predju u islam pod hitno i ozene te gresnice koje su obescastili...... Geneta and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Da bi ispoštovala formalnost koje društvo nameće, Jer ako se nisi udala ili oženio (svejedno) do određeih godina sigurno ti nešto fali. Ljubav i smisao zajednice dal bračne ili monaške svejedno je, u ovom i ovakvom društvu je degradirana kategorija. Čovek treba da živi srećan jer će samo tako biti u stanju da usreći i drugoga. Da li je nesto vrednost ili ne ne zavisi od drustva niti misljenja drugih....vec od nas..tako da traziti opravdanje u drustvu jeste samo bezanje od sopstvene odgovornosti za svoje odluke...... :good2: Geneta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 U zadnje vreme se sve više srećem sa devojkama koje su izgubile nevinost i da stvar bude gora spavale sa po nekoliko momaka. Neke me pitaju šta da čine, jer se ne osjećaju dostojnim da budu supruge, majke, a niti da se zamonaše? Pa ja pitam vas, šta je činiti takvim devojkama? ovo je kao ono kad neko neće da se pričesti jer je nedostojan... to je djavolja opsena, naravno da su dostojne da budu majke i spuruge... nek izbiju sebi te bubice iz glave. Ja mislim da smo svi pred Bogom jednaki, muško - žensko, tako da nisam ni ja bolji od ovh tvojih devojaka što ih srećeš (srećom pa nisam fizički atraktivan, inače ko zna kakav bi tek bio)... naravno nisam spavao sa momcima , ali nemam te umišljaje da sam nedosotjan da budem suprug, otac. Драшко, Silence , Драгана Милошевић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Da li se treba udati samo zato da se ne ostane sam Виђам много примера неудатих жена, које духовно јако лоше стоје кад зађу у године, да не кажем да су прсотине, нестабилне. Када се жена и мушкарац не испуне као супружници и родитељи, то оставља велике последице по њихово духовно здравље. Овде не мислим на монахе и монахиње. Geneta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Навести некога на грех је озбиљан грех. Шта чинити са момцима који кваре девојке??? Драгана П., Лидија Миленковић and Geneta је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Навести некога на грех је озбиљан грех. Шта чинити са момцима који кваре девојке??? Еееееееееее. Ко кога ту заводи више ? Ко кога пита за пристанак, а ко одлучује да ли пристаје ? Који је то лепши пол... ? Мислите о томе 4chsmu1 Бог је казнио и Адама и Еву. А људи... само Еву спомињу као грешницу. Таки су. Gordana ., Лидија Миленковић and С.И. је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Djevojke opisane u prvom postu, ako takva se nadje, ako se odluci pokajati, mora joj biti odredjena epitimija da se ne pricesti 40 godina, da se podvizava u postu i moltivi stalno, da zivi u zemunici, jede korenje i pjie kisnicu, da zivi samo sa jednom haljinom i da vrijeme provodi u Deliblatskoj pescari (jer je to jedina pustinja koju Srbija ima) i da se posipa pijeskom za sve pocinjene grijehe. Ako se gdje nadju i verige, moze da se veze u njih za dodatno prociscenje. Kad dodje prociscenje suzama, onda joj dozvoliti da pridje casi i smatrati je ociscenom. Јефимија Крунић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Све девојке маторе, треба да се затворе, да не љубе младе момке, маторе девојке. Шта чинити са момцима који кваре девојке??? А и момци матори, баш су прави злотвори, они љубе цуре младе... Geneta, Баба, Драгана Милошевић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука