Jump to content

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Zašto ste aktivni baš na ovom forumu ? (zašto vam se svidja baš ovaj forum?)  

45 члановâ је гласало

1. 1. Zašto ste aktivni baš na ovom forumu ? (zašto vam se svidja baš ovaj forum?)

• Dobre teme
      7
    • Dobri ljudi (članovi i "uprava")
      24
    • Moderan forum
      2
    • "Kulturne" diskusije (Nema "pljuvanja")
      7
    • ostalo ...
      6

Препоручена порука

Добри људи....ме увукоше.

У сваком случају човек може сам себе изопштити из Цркве. Сам је тако хтео. Може му се забранити Причешћивање или служење. Али се увек оставља нада за повратак. Али да ми вечно искључујемо неког....много је то неправилно. Времено да. Па чак и то је неко "искључење". Ако је Црква спасење ко може рећи:  нема ти спасења! Канони и правила, тачније Устав помесних Цркава  се мало разликују од помесне Цркве до помесне Цркве и плус у практици како је.

Подели на овим сајтовима

А да исповест! У свакој Тајни Цркве нешто се онтолошки дешава с човеком. тако и исповест. То није оно на шта смо је ми свели. Е то је тај повратак Цркви после Крштења.

Подели на овим сајтовима

Desetog marta ove godine duhovno me usvoji otac Serafim iz manastira Blagovestenje.Dosavsi kuci,videh da je zaboravio da mi da iskopiran tekst akatista koji je trebalo da citam.Trazeci po internetu molitve i akatiste,naidjoh na ovaj sajt.Cesto sam ga posecivala,neregistrujuci se.Jednog trenutka,osetivsi bliskost i zelju da budem deo ove zajednice,registrovala sam se.Onda je usledilo razocarenje zbog https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/svadja.gif,stavova,prepucavanja i recnika nekih clanova.Nisam ukinula nalog,ali nisam ni posecivala ovaj sajt.Onda mi na mejl stize ova poruka:

Посетите нас опет и активирајте се! Градимо заједно живу заједницу у Богу.

Живе речи утехе тим.

E,onda shvatih da smo,onakvi kakvi smo,svi mi braca i sestre u Hristu,da smo svi mi udovi Njegovog tela,da nas voli ,ovakve kakvi smo,shvatih sta je zajednica,shvatih da je Hristos posredi nas.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Desetog marta ove godine duhovno me usvoji otac Serafim iz manastira Blagovestenje.Dosavsi kuci,videh da je zaboravio da mi da iskopiran tekst akatista koji je trebalo da citam.Trazeci po internetu molitve i akatiste,naidjoh na ovaj sajt.Cesto sam ga posecivala,neregistrujuci se.Jednog trenutka,osetivsi bliskost i zelju da budem deo ove zajednice,registrovala sam se.Onda je usledilo razocarenje zbog svadja,stavova,prepucavanja i recnika nekih clanova.Nisam ukinula nalog,ali nisam ni posecivala ovaj sajt.Onda mi na mejl stize ova poruka:

???????? ??? ???? ? ??????????? ??! ??????? ??????? ???? ????????? ? ????.

???? ???? ????? ???.

E,onda shvatih da smo,onakvi kakvi smo,svi mi braca i sestre u Hristu,da smo svi mi udovi Njegovog tela,da nas voli ,ovakve kakvi smo,shvatih sta je zajednica,shvatih da je Hristos posredi nas.

klapklap klapklap 8084.gif

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Onda je usledilo razocarenje zbog klapklap,stavova,prepucavanja i recnika nekih clanova.Nisam ukinula nalog,ali nisam ni posecivala ovaj sajt

?? ??????, ?? ?? ???????? ???????? ?????? ?????? ???? ???? ???????? ?? ???, ??? ?? ????? ?? ???? ?? ?????? ?? ??????? ?????? ???? ? ??????????...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Помаже Бог!

Чим сам први пут чуо о форуму одмах ми је пажњу привукао назив "Живе речи утехе". Мислим да није никако подесан и лијеп, јер тиме аутоматски означава Хришћане као неке јаднике искомплекиране и несретне којима је потребна нека свијетска утјеха а не сасвим супротно као људе који су спознали Истини и којима је Господ Исус Христос једина истиита Утјеха!

То је први утисак и ефекат у глави када се чује назив форума "Живе речи утехе"  0110_hahaha

Ја предлажем назив "Живе речи Истине"! Зар није много јаче и привлачније?

Ко га само смисли "Живе речи утехе"  0104_cheesy 0110_hahaha

Опростите али је мнооого смијешно!

Подели на овим сајтовима

Можда и јесте смешно. :smiley:

Сајт је поуке.орг

А форум је првобитно имао такав назив који му је ето и остао.

Меџутим , није без везе тај назив.

То није утеха светска, него утеха ЖИВОМ РЕЧЈУ.

А жива реч је као што знамо синоним за Цркву,Бога,Библију,христа итд.

Ето.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Па добро, некоме је смешно, некоме је супер назив...

Овде се и мисли на Христа и Његово Јеванђеље, које и јесте Реч утехе овом свету. Да ли је утеха нешто лоше? Да ли утешити некога одмах значи да је тај неко искомплексиран и несретан? Суштина је да се људи теше Речју Христовом, Јеванђељем. Где ћеш бољу утеху од Христових речи да ако и умремо, а верујемо у Њега и Његову реч- живећемо? За мене је ово утеха, а верујем и за све оне који поверују у Христа. Свакако да се реч утехе подразумева да буде и реч истине.

Немамо разлога ни потребе да мењамо име, то нам није ни на крај памети.

Но, да није овог назива ко зна где би била усмерена Твоја четврта порука. У сваком случају, драго нам је што си са нама.  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Има ту још један проблем.

Рече ми један чоек, каже:" тај форум ЖРУ ,некако ко да су му Руси давали име, уопште није неко фенси англосаксонско име или реч, него нако просто Словенско сељачко име"

Па лепо баш , ја и волијем што није енглезирано име и што има те наше незграпна слова-ЖР , па још Р између , баш нако класично српски, као Сбр,трн,врх, и сл.

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????? ???!

??? ??? ???? ??? ??? ? ?????? ????? ?? ?? ????? ???????? ????? "???? ???? ?????". ?????? ?? ???? ?????? ??????? ? ?????, ??? ???? ?????????? ???????? ???????? ??? ???? ??????? ?????????????? ? ???????? ?????? ?? ???????? ???? ????????? ?????? ? ?? ?????? ???????? ??? ???? ???? ?? ???????? ?????? ? ?????? ?? ?????? ???? ??????? ?????? ??????? ??????!

?? ?? ???? ?????? ? ?????? ? ????? ???? ?? ???? ????? ?????? "???? ???? ?????"  bendoff

?? ????????? ????? "???? ???? ??????"! ??? ???? ????? ???? ? ????????????

?? ?? ???? ?????? "???? ???? ?????"  0104_cheesy 0110_hahaha

????????? ??? ?? ??????? ????????!

??? ?? ??????? ??????.

???? ?????, ??? ????? ?? ????? ??????? ??? ?? ?????? ?????? ???? ???? ?? ????? ????. ??? ?????? ?? `?????????` ????????, ? ???? ?????? ???????????? ???? ??????????? ??????. ?????, ?????? ?????? ???? ????????? ??? ??? ????? ??????? ?? ???? ??????-?????? ? ??? ?????????(=????? ????) ???? ????????? ????????? ? ???? ???????? ??????? ???????? ?????????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Meni se ime foruma bas dopada.Veoma je originalno!Ja sam zdusno navijala za njega.A obrazlozenje sam vec napisala u jednom svom textu.

Наиме,народе мој,живимо у добу препуном искушења за нашу децу,у времену када су мржња,завист и сплеткарења опште место.Мајка Црква нам је више него потребна.А након четири рата,економске кризе,ерозије моралних вредности,сваком паметном и емотивном човеку,треба подршка и утеха.А ко ће је боље пружити од Христових апостола,које је Он овластио да шире Његово учење?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...