Jump to content

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Zašto ste aktivni baš na ovom forumu ? (zašto vam se svidja baš ovaj forum?)  

45 члановâ је гласало

1. 1. Zašto ste aktivni baš na ovom forumu ? (zašto vam se svidja baš ovaj forum?)

• Dobre teme
      7
    • Dobri ljudi (članovi i "uprava")
      24
    • Moderan forum
      2
    • "Kulturne" diskusije (Nema "pljuvanja")
      7
    • ostalo ...
      6

Препоручена порука

Први пут чујем,...и који су разлози за "вечно" искључење из Цркве ?

Мислим,то ми је скроз неправославно..

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

epitimija

klapklap klapklap crvenilo

za epitimiju sam cula, mada kada mi je to rekao duhovnik "dobices zbog toga epitimiju, ajde da ti kazem sta ti je raditi" ja sam mislila da je rekao "bulimiju" ... pa mi nije bilo jasno zasto cu dobiti bulimiju zbog stvari koja apsolutno nema nikakve veze sa njom  :smiley:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

epitimija

klapklap klapklap crvenilo

za epitimiju sam cula, mada kada mi je to rekao duhovnik "dobices zbog toga epitimiju, ajde da ti kazem sta ti je raditi" ja sam mislila da je rekao "bulimiju" ... pa mi nije bilo jasno zasto cu dobiti bulimiju zbog stvari koja apsolutno nema nikakve veze sa njom  :smiley:

pivo 0442_feel 0202_238

Подели на овим сајтовима

Stvarno nisam pre cula za tu rec,za 16,5 godina u Crkvi.Cula sam da duhovnik moze odluciti coveka od pricesca,i da covek moze biti iskljucen iz Crkve zauvek,ali rec nisam stvarno.Kad malo bolje razmislim nista nisam propustila.

sada si i mene zbunila Izida joooj

sem ako ?ovek ne promeni veru, a onda ve? ni sam ne?e želeti da dolazi u Crkvu, kako sveštenik može zauvek odstraniti nekoga iz Crkve?

pa zar svi nemaju pravo na pokajanje?

Mislim koji je to greh 0409_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Stvarno nisam pre cula za tu rec,za 16,5 godina u Crkvi.Cula sam da duhovnik moze odluciti coveka od pricesca,i da covek moze biti iskljucen iz Crkve zauvek,ali rec nisam stvarno.Kad malo bolje razmislim nista nisam propustila.

sada si i mene zbunila Izida joooj

sem ako ?ovek ne promeni veru, a onda ve? ni sam ne?e želeti da dolazi u Crkvu, kako sveštenik može zauvek odstraniti nekoga iz Crkve?

pa zar svi nemaju pravo na pokajanje?

Mislim koji je to greh 0409_feel

Ma ne moze covjek covjeka iz Crkve skroz izbaciti, ma nema sanse.. gdje to ima??

ne mislim da je to moguce...

i kakvi "razlozi" mogu opravdati tako nesto?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ljudi,tako sam ucila prosle godine za ispit u udzbeniku Dimse Perica.I ja sam se zgrozila.Ne moze covek,nego valjda odluci Crkveni sud ili neka druga instanca,recimo Sabor.Zavisi od slucaja do slucaja.

Recimo,ja sam zapamtila slucaj za koji sam licno zgadjena.Ako,exempli causa,popadija prevari popa,on je duzan da se razvede.Ako se ne razvede,a za to se sazna,on biva rascinjen i odlucen od Crkve dozivotno jer je ucini krivicu Crkvi.

Znam i da za simoniju sledi dozivotno odlucenje.

Pitajte ove nase svestenike ovde.Oni su takodje ucili Crkveno pravo.

Подели на овим сајтовима

Ljudi,tako sam ucila prosle godine za ispit u udzbeniku Dimse Perica.I ja sam se zgrozila.Ne moze covek,nego valjda odluci Crkveni sud ili neka druga instanca,recimo Sabor.Zavisi od slucaja do slucaja.

Recimo,ja sam zapamtila slucaj za koji sam licno zgadjena.Ako,exempli causa,popadija prevari popa,on je duzan da se razvede.Ako se ne razvede,a za to se sazna,on biva rascinjen i odlucen od Crkve dozivotno jer je ucini krivicu Crkvi.

Znam da Crkveni sud moze rasciniti monaha..... kod nas se vec desilo..

ali izbaciti iz Crkve..

dobro vidim navela si ovaj primjer, ne znam nepoznato mi je.. ali mi je suludo....

Подели на овим сајтовима

• Гости

?? ????, ?? ?? ???? ??????? ???? ?? ????? ? ?????? ???? ??????, ?? ?? ????????.... ???????? ???? ?????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Alef,znam i ja da nije.Bar ne skoro.A sta je sa onima,koji su na Vaseljenskim Saborima proglaseni jereticima,recimo sa Origenom?Jesu li oni odluceni od Crkve?

Ja kad sam to ucila sam bila vrlo konfuzna.Nije mi se slagalo sa onim sto sam ucila na veronauci o prastanju i pokajanju.A ni sa Hristovim recima.

Подели на овим сајтовима

да, ал то се не завршава тако све цап-цап како изгледа ...

постоји и покајање и сличне ствари сигурно, не верујем да Црква неће и да мало види дал ће бити нечег позитивног ту ...

шта ја знам, знате како ја замишљам ствари, верујем да свако жели да се покаје ...

Подели на овим сајтовима

• Гости

И у световном праву, наћи ћете много глупости које се не примењују, мислим да је овде исти случај, беспотребно је о томе причати у овој теми, која је отишла у другом правцу  joooj

Ако неког занима нек отвори нову.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Био сам чест посетилац сајта "верујем.орг" и листајући одн.читајући форум наиђох на пост " ФОРУМ СЛИЧАН ОВОМ" и отворих "поуке.орг",е када отворих форум и комплетен сајт на први поглед ме је привукло "раѕговори преко skypa " .Читајући даље форум осетио сам неку свежину и благост , немогу Вам описати тај осећај у мени ! Тако да ми је овај сајт фаворит No 1  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif klapklap klapklap.Сада сте ми фаворит број 1 и немам намеру да напустим ове странице.На неки начин сам постао и пријатељ са свештеником Иваном , са којом сам разговарао преко skypa . Овим путем га поздрављам ! 0104_cheesy 8084.gif

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Хвала драги мој, сви заједно да се потрудимо да будемо кориснији нашем роду и Цркви. Ово што сад радимо није ништа наспрам онога што можемо урадити. Схватите, заједница је сила.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...