Jump to content

+ Irinej: Bog, pa Rusija

Оцени ову тему

Препоручена порука

Руски народ је већ деценијама пре тога био поробљен и убијан масовно у конц-логорима. Јесте била "одбрана" зато што су их Немци први напали, али ту се одприлике сва њихова "позитивност" завршава.

Како да не. Комунизам има своје болесне фантазије. Па Стаљин је побио више људи него Хитлер. Да ли би сад требало да расправљамо ко је имао "бољи разлог"...

То је зато што смо су нацисти изгубили рат па су осуђени од целог света као "отелотворење зла". Комунисти су били на победничкој страни па никада нису доживели такву осуду иако су је заслужили. Пре Другог светског рата имао си пуно "добрих људи" у целом свету који су били симпатизери нацизма.

Има добрих људи који мисле да су комунисти, али то је само зато што нису свесни шта је заправо комунизам.

Ја све време причам о позитивности борбе руског народа против Немачке у Другом рату. Цео руски народ се нашао у одбрани и цео народ се бранио и одбранио. Руководство је било зло, као и немачко, али те две ствари немају везе једна са другом. То сам говорио у смислу да је сасвим легитимно и нормално да Руси и данас и заувек славе ту победу и одбрану, јер је цео народ учествовао у њој и јер је била одбрана а не агресија. С друге стране, нема места поносу и слављењу напада на Пољску, напада на Финску итд.

Стаљин је био чудовиште, као и Хитлер. Али не може се судити о комунизму само на основу Стаљина и других комунистичких диктатора, док се о нацизму једино може судити на основу Хитлера, што чини ту танану разлику. У пракси су се и комунизам и нацизам показали исто, али у теорији зачетника једне и друге идеје, комунизам није ни приближно зао као нацизам. Капитал није зло као Мајн Кампф, теоретичари комунизма 19. века имају много племенитије идеје него теоретичари нацизма, бар се мени тако чини. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Nema dryave na svetu koja je u konstantnom gradjanskom ratu sa jedne strane jenkijevci sa druge rusofili...

...umesto da izvucemo korist i lepotu sa obe strane mi potežemo rat "argumentima" kome da se podredimo.

Smo mi samosvesni narod ili nismo?

Lepota spava i daje se i u Rusiji I u Americi...medjutim vi nam uvozite "oružje" iz obe te zemlje? dokle?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Dok god u Srbiji ima tipova ko ti koji misle "znamo ko je prvi poceo, pa je zato nama sve dozvoljeno" mi ce da najebavamo. 

Ne to vec "nismo budale, znamo ko je i kada zapoceo" ...

A ti bi,posto nemas argumenata, mogao da promenis fotku barem, ta ti stoji ve 3-4 dana a i nije ti neka poza ... najbolje ispadaju one iz wc-a ispred ogledala ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Стаљин је био чудовиште, као и Хитлер. Али не може се судити о комунизму само на основу Стаљина и других комунистичких диктатора, док се о нацизму једино може судити на основу Хитлера, што чини ту танану разлику. У пракси су се и комунизам и нацизам показали исто, али у теорији зачетника једне и друге идеје, комунизам није ни приближно зао као нацизам. Капитал није зло као Мајн Кампф, теоретичари комунизма 19. века имају много племенитије идеје него теоретичари нацизма, бар се мени тако чини.

Тако ти се чини из разлога који сам изнад навео - нацисти су изгубили рат па су осуђени и прокажени од целог света. Комунизам никада није добио осуду коју заслужује па људи још увек имају илузију да је "племенитији". Што је невероватна заблуда.

Значи, не треба уопште судити по људима, ни по Стаљину, ни по Хитлеру, већ управо по идеологијама. Идеологије су веома сличне, скоро идентичне. Разликују се само у томе коју групу стављају изнад свега и сматрају као оправдање за насиље. Нацисти стављају нацију, комунисти класу. Све остало је потпуно исто. Нацизам је скраћеница од национал-социјализам. Значи говоримо о две групе социјалиста - само су једни били "национални", а други "интернационални". Нацистички теоретичари су исто тако имали веома "племените идеје", у ствари потпуно исте идеје као и комунисти - "социјална правда", "једнакост" итд. У почетку се његова партија звала "Немачка радничка партија". Борили су се за "права радника" итд.  Капитал и Мајн Кампф се своде на исту ствар - једна група има права да друге људе пороби, опљачка и убија због некакве "правде". По броју убијених - комунизам се показао као пуно веће зло од нацизма.

Мало је познато да је Хитлерова нацистичка странка у почетку била веома блиска са комунистима, он је био одушевљен њима, били су му узор. Касније су се разишли само зато што је схватио да су му озбиљна конкуренција.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Тако ти се чини из разлога који сам изнад навео - нацисти су изгубили рат па су осуђени и прокажени од целог света. Комунизам никада није добио осуду коју заслужује па људи још увек имају илузију да је "племенитији". Што је невероватна заблуда.

Значи, не треба уопште судити по људима, ни по Стаљину, ни по Хитлеру, већ управо по идеологијама. Идеологије су веома сличне, скоро идентичне. Разликују се само у томе коју групу стављају изнад свега и сматрају као оправдање за насиље. Нацисти стављају нацију, комунисти класу. Све остало је потпуно исто. Нацизам је скраћеница од национал-социјализам. Значи говоримо о две групе социјалиста - само су једни били "национални", а други "интернационални". Нацистички теоретичари су исто тако имали веома "племените идеје", у ствари потпуно исте идеје као и комунисти - "социјална правда", "једнакост" итд. У почетку се његова партија звала "Немачка радничка партија". Борили су се за "права радника" итд.  Капитал и Мајн Кампф се своде на исту ствар - једна група има права да друге људе пороби, опљачка и убија због некакве "правде". По броју убијених - комунизам се показао као пуно веће зло од нацизма.

Мало је познато да је Хитлерова нацистичка странка у почетку била веома блиска са комунистима, он је био одушевљен њима, били су му узор. Касније су се разишли само зато што је схватио да су му озбиљна конкуренција.

Нисам сигуран да су Маркс, Енгелс и екипа видели убијање и истребљивање као начин за спровођење својих идеја, на начин на који је Хитлер то посматрао. Тачно је да обе идеологије имају пуно сличности, али комунизам за разлику од нацизма не прави разлику међу људима само на основу њиховог порекла, већ свакоме пружа прилику (условно речено) да буде део друштва, уколико прихвати идеје о пролетаријату, о укидању класних разлика итд, дакле нема унапред одбачених. Људе дели на основу одлука које доносе, а не на основу рођења, порекла, боје коже... свих оних ствари на које човек не може да утиче. Такође и услови из којих су се родиле идеологије... Комунизам је настао као бесна и претерана реакција на заиста трагичне услове у којима су живели тадашњи радници... Нацизам је настао из личних фрустрација неколико лудака и жељом за моћи(можда је тако широко прихваћен због одређених националних фрустрација и историјских неправди према немачком народу).

И једна и друга идеологија одузимају слободу појединцу за рачун колектива, али комунизам на далеко племенитији начин то ради, следећи сан, утопију, да сви имају исто и да сви буду једнаки. Та тежња је настала због векова потлачености и несреће већине у односу на мањину која влада, тако да је донекле природна и разумљива реакција, док нацизам срећу види у срећи једне расе и нације, у неким природним предодређеностима за владање, и тежи томе да не буду сви једнаки, чак супротно, и као такав ми се чини пре свега разултатом мржње и маније величине... Све ово је за мене лично сасвим довољно да видим разлику између комунизма и нацизма, у чистим, почетним идејним облицима. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Нацистички теоретичари су исто тако имали веома "племените идеје", у ствари потпуно исте идеје као и комунисти - "социјална правда", "једнакост" итд.

Да, с тим што су правда и једнакост важили само за припаднике ”напредне расе”, док су ”инфериорни” били законски искључени из те једнакости и правде. У комунизму, макар у принципу, сваки припадник људске врсте има право да ужива у тој једнакости и правди, ако прихвати одређену идеологију и живи по њој. Ако неће, појешће га мрак. У том смислу је комунизам јако сличан небеском уређењу Цркве (ма колико теби то било тешко да прихватиш). Сваки човек на планети може да прихвати учење Цркве (од Бога предато) и да оде у рај. Ако неће, појешће га мрак (пакао). После су теолози смислили накнадно оправдање како човек у ствари самог себе осуђује на пакао, али с обзиром на то да човек има само једну алтернативу, то оправдање је поприлично лицемерно. Врло слична оправдања дају и комунисти и њима слични зашто мрак једе оне који не следе идеологију. У истински слободном уређењу увек имаш алтернативу све и да останеш једини на свету који се не слаже, макар неко пусто острво. У комунизму и у Цркви (небеској) таквог острва нема, ако је тачно ово што Црква (земаљска) учи. :)

Подели на овим сајтовима

Како да не. Комунизам има своје болесне фантазије. Па Стаљин је побио више људи него Хитлер. Да ли би сад требало да расправљамо ко је имао "бољи разлог"...

То је теза која се стално провлачи , иако је потпуно нетачана .Сем тога, Хитлер је свој крвави траг оставио за свега 4,5 година, а да је ,не дај Боже,добио рат и имао 30 година на располагању као Стаљин, његове жртве би се бројале стотинама милиона, најмање. Стаљин јесте био зликовац и параноик, али не може да се мери са нацистима који су у свом плану имали истребљење читавих нација .

Да је Стаљин био толико лош, и да им је толико тешко, Руси би оберучке дочекали Хитлера, али нису. Пружали су константан отпор од почетка па до краја рата. Имаш пример одбране Брестовске тврђаве на самом почетку рата, где су војници пружали отпор до последњег .

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран да су Маркс, Енгелс и екипа видели убијање и истребљивање као начин за спровођење својих идеја, на начин на који је Хитлер то посматрао.

Наравно да јесу, чак су заговарали и истребљење народа, тј. "раса", који нису били на довољном степену "историјског развоја". У које су, између осталих, сврставали и Србе.

Тачно је да обе идеологије имају пуно сличности, али комунизам за разлику од нацизма не прави разлику међу људима само на основу њиховог порекла, већ свакоме пружа прилику (условно речено) да буде део друштва, уколико прихвати идеје о пролетаријату, о укидању класних разлика итд, дакле нема унапред одбачених. Људе дели на основу одлука које доносе, а не на основу рођења, порекла, боје коже... свих оних ствари на које човек не може да утиче.

Не замери, али мени је ово смешан аргумент...

Нацисти ће те убити ако си Јеврејин, комунисти ће те убити ако си за приватну својину, слободу појединца итд. За шта ти тачно комунизам "пружа прилику"? Да се одрекнеш мозга? ОК, Јеврејин нема шансе да "промени мишљење" и не буде више Јеврејин, а нормалан човек пред комунистима може да се прави да је луд па сачува главу. Али то не чини комунизам ништа мање злим...

Уосталом, нису они никога питали да ли је капиталиста или није, него ако су читаве фамилије почистили са лица земље само зато што су људи били имућни.

Такође и услови из којих су се родиле идеологије... Комунизам је настао као бесна и претерана реакција на заиста трагичне услове у којима су живели тадашњи радници...

Па ни то није тачно. Маркс и Енгелс нису уопште били радници, напротив - спадали су у "вишу класу", нису радили физичке послове један једини дан у животу. Енгелс је био богаташ, капиталиста, који је уживао да се проводи и живи раскалашно. А финансирао је свог пријатеља Маркса.

Нацизам је настао из личних фрустрација неколико лудака и жељом за моћи(можда је тако широко прихваћен због одређених националних фрустрација и историјских неправди према немачком народу).

То је тачно. Врло слично је настао комунизам - из личних фрустрација неколико лудака.

И једна и друга идеологија одузимају слободу појединцу за рачун колектива, али комунизам на далеко племенитији начин то ради, следећи сан, утопију, да сви имају исто и да сви буду једнаки.

Веома племенита утопија - дигните револуцију, побијте све "зле капиталисте", одузмите им фабрике и будите "слободни". А ако неко само писне против и њега ликвидирајте.

Какав диван сан и утопија...

Та тежња је настала због векова потлачености и несреће већине у односу на мањину која влада, тако да је донекле природна и разумљива реакција, док нацизам срећу види у срећи једне расе и нације, у неким природним предодређеностима за владање, и тежи томе да не буду сви једнаки, чак супротно, и као такав ми се чини пре свега разултатом мржње и маније величине... Све ово је за мене лично сасвим довољно да видим разлику између комунизма и нацизма, у чистим, почетним идејним облицима.

Зато што ниси пажљив. Кажеш комунизам је настао "због векова потлачености ... већине ... је донекле природна и разумљива реакција". Чак и да је тачно - шта то значи? Значи да та једна група људи ето има права да употреби силу према другој групи (коју ниси именовао). И докле више та лаж да комунизам има за циљ да "сви буду једнаки"? Нема уопште тај циљ. Комунизам има за циљ да се људима одузме слобода и отме приватна својина коју ће затим присвојити мала група "просвећених". И онда читаве народе држати у ропству, а од држава направити монструозне конц-логоре. Разлика са нацизмом је само у критеријуму кога треба истребити.

Није ми уопште јасно како се тај комунизам стално "провлачи" код људи...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

У комунизму, макар у принципу, сваки припадник људске врсте има право да ужива у тој једнакости и правди

У којој "једнакости и правди"?

На то "сваки припадник људске врсте" си већ сам одговорио...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је теза која се стално провлачи , иако је потпуно нетачана .Сем тога, Хитлер је свој крвави траг оставио за свега 4,5 година, а да је ,не дај Боже,добио рат и имао 30 година на располагању као Стаљин, његове жртве би се бројале стотинама милиона, најмање. Стаљин јесте био зликовац и параноик, али не може да се мери са нацистима који су у свом плану имали истребљење читавих нација .

То су историјске чињенице - Стаљин је побио више људи него Хитлер. Да је добио рат можда би га престигао. Али што рече друг Јосиф - "смрт једног човека је трагедија, смрт милион људи је само статистика". Да ли си побио милион припадника једне нације или милион људи који носе косу на раздељак не чини никакву разлику. Мада је и Стаљин знао и те како да истребљује по "националном кључу": https://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor

Да је Стаљин био толико лош, и да им је толико тешко, Руси би оберучке дочекали Хитлера, али нису. Пружали су константан отпор од почетка па до краја рата. Имаш пример одбране Брестовске тврђаве на самом почетку рата, где су војници пружали отпор до последњег .

Промашен аргумент... Па свако ће да брани своју земљу и народ од страног нападача, без обзира ко је на власти. Нико неће "оберучке дочекати" страног освајача. То не говори ништа о лику и делу друга Стаљина.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

У том смислу је комунизам јако сличан небеском уређењу Цркве (ма колико теби то било тешко да прихватиш). Сваки човек на планети може да прихвати учење Цркве (од Бога предато) и да оде у рај. Ако неће, појешће га мрак (пакао).

Ово је оф-топик на оф-топика оф-топик, ал` је битно па да одговоримо...

Можда се мало шалиш и карикираш, али сасвим је погрешна идеја да је "одлазак у рај" заснован на томе да ли неко "прихвати учење Цркве". То нема везе с` везом. Христос у Јеванђељу јасно каже шта је критеријум - "гладан бејах и нахранисте ме, жедан бејах и напојисте ме, гост бејах и примисте ме, болестан бејах и посетисте ме, у тамници бејах и обиђосте ме".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Koje bre "nas"?

Nije taj rat bio protiv "nas", nego protiv mentalca miloševića i njegovih patrijotsko-sovjetskih kompanjona i satelita koji su krivi za veći deo zla na Balkanu devedesetih i koji su okrenuli naše stare saveznike i prijatelje protiv ove zemlje.

Mnogo lično uzimate to bombardovanje, nije uopšte te prirode.

Е, да је тебе убило у бомбардовању - сигурно не би овако причао.

Подели на овим сајтовима

Цео руски народ се нашао у одбрани и цео народ се бранио и одбранио.

Ovo mora da je iz nekog udzbenika Ivane Zigon ili nekog slicnog caknutog rusofila. Sve u svemu nema veze sa istorijom planete Zemlje. Rusi su vec na pocetku rata oformili ROA-u koja je bila pot potpunom komandom Vermahta a vec na pocetku rata je brojala oko milion ljudi. Neki podatci govore da je citava ROA, zajedno sa svim divizijama koje su bile pod SS komandom, pred kraj rata brojala oko 2 miliona ljudi. Od te ukupne brojke sto hiljada ih je bilo pod direktnom komandom SSa. SS ogranak ROA-e se borio toliko fanaticno da su 44. prebaceni na zapadni front da se bore protiv saveznika i oni su ucestvovali u onim cuvenim kontranapadima pri saveznickom osvajanju Normandije.

Tako da predlazem malo vise citanja realne istorije i pauziranje od velikoslavjanskih bajki o ruskoj narodnoj sabornosti.

Подели на овим сајтовима

Наравно да јесу, чак су заговарали и истребљење народа, тј. "раса", који нису били на довољном степену "историјског развоја". У које су, између осталих, сврставали и Србе.

Нисам знао за ово, никад нисам налетео на такве њихове речи.

Нацисти ће те убити ако си Јеврејин, комунисти ће те убити ако си за приватну својину, слободу појединца итд. За шта ти тачно комунизам "пружа прилику"? Да се одрекнеш мозга? ОК, Јеврејин нема шансе да "промени мишљење" и не буде више Јеврејин, а нормалан човек пред комунистима може да се прави да је луд па сачува главу. Али то не чини комунизам ништа мање злим...Уосталом, нису они никога питали да ли је капиталиста или није, него ако су читаве фамилије почистили са лица земље само зато што су људи били имућни.

Ти сад опет причаш о томе како је комунизам примењен у пракси. У теорији комунизма се "истребљивању" много мање даје места него у нацизму. Само се насилна револуција помиње као прихватљив начин спровођења идеје комунизма, као што се насиље прихвата као средство и у другим идеологијама. Нисам сигуран да се у теорији комунизма говори о убијању неистомишљеника.

Па ни то није тачно. Маркс и Енгелс нису уопште били радници, напротив - спадали су у "вишу класу", нису радили физичке послове један једини дан у животу. Енгелс је био богаташ, капиталиста, који је уживао да се проводи и живи раскалашно. А финансирао је свог пријатеља Маркса.

Нису, али се њихова идеја родила због положаја радника (уствари, ко зна што се нешто родило у нечијој глави, али изгледа да су идеје комунизма донекле разумљива реакција, док идеје нацизма ниукаквом случају не могу бити разумљиве), који је заиста био очајан и нељудски.

Кажеш комунизам је настао "због векова потлачености ... већине ... је донекле природна и разумљива реакција". Чак и да је тачно - шта то значи? Значи да та једна група људи ето има права да употреби силу према другој групи (коју ниси именовао). И докле више та лаж да комунизам има за циљ да "сви буду једнаки"? Нема уопште тај циљ. Комунизам има за циљ да се људима одузме слобода и отме приватна својина коју ће затим присвојити мала група "просвећених". И онда читаве народе држати у ропству, а од држава направити монструозне конц-логоре. Разлика са нацизмом је само у критеријуму кога треба истребити.Није ми уопште јасно како се тај комунизам стално "провлачи" код људи...

Ако је то тачно, то значи да се може разумети донекле узрок такве реакције тих "потлачених". Док се нацисти не могу разумети никако, њихова мотивација је чисто зло. То што теби (а ни мени) не изгледа да је циљ комунизма да сви буду једнаки, никако не значи да га многи нису управо тако доживели и због тога му пришли. Док се нацизам никако није могао доживети другачије него као зло. Не знам шта је циљ био творцима комунистичке идеологије, али многи који су је прихватили нису имали на уму присвајање својине од сране мале групе, већ напротив, док нико ко је прихватао нацизам није могао да нема у виду његово зло и мржњу. Нисам сигуран да је Маркс говорио игде о поробљавању анрода и стварању конц-логора од држава и све друго што си навео, али о томе не мгу да говорим док не прочитам Капитал. 

Све у свему, комунизам се код мене никуда не провлачи, имам најнегативније могуће мишљење о њему, али су ми много ближи занесени комунисти него занесени нацисти.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...