Jump to content

+ Irinej: Bog, pa Rusija

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tamo je bio kolonijalni francuski olos i borbu tih naroda za slobodu je podrzao svako ko se moze nazvati covekom.

Isto tako je dužnost svakoga ko se može nazvati čovekom da podrži borbu protiv komunizma.

Nije ništa manje plemenito boriti se protiv komunizma koliko je plemenito boriti se protiv nacizma.

Подели на овим сајтовима

Isto tako je dužnost svakoga ko se može nazvati čovekom da podrži borbu protiv komunizma.

Nije ništa manje plemenito boriti se protiv komunizma koliko je plemenito boriti se protiv nacizma.

Znas sta, te negacionisticke budaslastine mozes da prodajes madjarskim ili hrvatskim neonacistima. Nemoj pristojnom svetu da uvaljujes taj moralni trulez ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ljuljala se i moja kuća i cvikao sam i ja,ali su i sami rekli "this is not a war against Serbian people!", i to je tačno i razumno i treba biti ideološki budalaš da misliš drugačije (ne kažem da ti to jesi), meta je nešto drugo bilo, i obični ljudi nisu bili ništa krivi niti su bili meta, ali su u tome nažalost nastradali i mnogi od njih i nije moglo drugačije. I u njihovom interesu je bilo da nastrada manje nedužnih. Opet, realan broj nastradalih civila (ne računajući onu kolonu na Kosovu) je oko 170.

A pazi i ovaj aspekt: režimska cifra je 3500+, državna i para-državna propaganda govori o "ogromnim civilnim žrtvama", kako osiromašeni uranijum "kosi srpsku decu zračenjem" (što je notorna neistina) itd., šteta je što su nedužni morali da plaćaju za milošeskua i to zločinačko patrijotsko-komunjarsko rukovodstvo.

Suština je da su oni zaradili da dobiju po nosu, a zbog toga su nastradali i neki nedužni obični ljudi i onda su koristili svoj propagandni aparat da ubede ljude da je to "neopravdani i ničim izazvani rat protiv srpskog naroda".

Da li je borba protiv nemačkih nacista bila "rat protiv germanskog naroda" zato što su gađana mesta za koja nisu mislili da se krije rukovodstvo Hitlerove partije?

Oni nas gurnuli? Odgovornost naše strane ne postoji?

Sovjetsko rukovodstvo je loše koliko i nacističko.

Стварно брате не могу да те разумем што се овога тиче. Они рекли? И ја треба да им верујем. Циљ рата јесте био скидање Милошевића и улазак НАТО-а на КиМ, али средство за остварење циља је било и убијање цивила и рушење земље. Најгнуснији ратни злочин агресије и мешања у унутрашње ствари независне државе, које није угрозила ниједну НАТО земљу, без одобрења СБ УН. Дакле, чисто као суза, ратни злочин, агресија која је прекршила све норме на којима је саграђена међународна заједница после Другог светског рата. Обични људи можда нису били мета, али се знало да ће много недужних страдати и упркос томе је одлучено да се дивљачки бомбардују. И могло је другачије, наравно да је могло. Могли су да се не мешају у наше послове и да нас не бомбардују. Ја први кажем да су и Милошевић и екипа одговорни за то што се десило, али само онолико колико је одговаран неко ко се качи са много јачим па добије по носу. Али то опет не оправдава јачег што употребљава насиље. Рат, у правном смислу, у смислу вредности УН, јесте био неоправдан и ничим изазван, то јесте истина. Оправдан рат може бити сао у случају самоодбране или у случају одобрења УН. 

Не можеш никако поредити рат против Немачке у другом рату и агресију на Југославију.

Одговорност је и наша утолико што смо се понели издајничи, глупо, кратковидо у преломним одлукама у вези са Другим ратом.

Совјетско руководство јесте зло као и нацистичко, али руска одбрана није била рат руководства, већ одбрана народа СССР-а, пре свега и највише Русије од немачког напада. Да није било херојства обичног народа, огромних жртви народа и обичног руског војника, никада Немачка не би била поражена, на онакав начин. Цео народ је учествовао у том рату, дакле, без обзира на руководство, то јесте руска победа.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

У својој суштини, изворном учењу, комунизам се ипак не може поредити са нацизмом... Ово прво, у изворном, идеалном облику, је и даље политичка идеологија, а нацизам је, сам по себи зло...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha

Ako neko ima negativan stav prema komunizmu, on je sigurno nacista?

Ne, ako je neko nemoralan onda ne pravi razliku izmedju istine i lazi pa laz plasira kao istinu a to redovno rade nacisticki negacionisti i omiljen im je pristup ovaj tvoj, da lazu i izjednacavaju naciste sa pristojnim svetom.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Совјетско руководство јесте зло као и нацистичко, али руска одбрана није била рат руководства, већ одбрана народа СССР-а, пре свега и највише Русије од немачког напада.

Ако занемаримо да је СССР ушао у рат као савезник нацистичке Немачке - заједно су напали Пољску.

У својој суштини, изворном учењу, комунизам се ипак не може поредити са нацизмом... Ово прво, у изворном, идеалном облику, је и даље политичка идеологија, а нацизам је, сам по себи зло...

Управо у својој суштини су потпуно исти. Разликују се само у детаљима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Opet, realan broj nastradalih civila (ne računajući onu kolonu na Kosovu) je oko 170.

Po Human Rights Watchu, broj potvrđenih civilnih žrtava je oko 500 (između 489 i 520). A zamenik načelnika generalštaba oružanih snaga SAD je izjavio '99 da je broj civilnih žrtava, po njihovoj proceni, manji od 1500.

Link

Подели на овим сајтовима

Што се НАТО бомбардовања тиче - то јесте злочин - али не може да се посматра одвојено од свега што се дешавало 90-тих. То је само кулминација једне сулуде политике која се сударила са другом сулудом политиком...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Šuška se, ali slabo se govori i slabo se istražuje (kao što se ni ne govori koliko su Srba poubijali - državna tajna!), jer u komunizmu nije smelo da bude zločina komunista niti danas sme nešto da kažeš na Rusiju a da te rusoslinavci ne proglase odmah izrodom i američkim plaćenikom. Evroslinavci, rusoslinavci, ameroslinavci, imamo ih pun.... Odsad ću za rusofile da koristim term rusoslinac, dosta mi je tih ekstrema.

I dobro, Francuzi su nas 1995 i 1999 bombardovali.. A mi nismo bombardovali Hrvate ili Muslimane? Prvo smo malo masakrirali Muslimane a sad očekujemo da budu dobri Srbi, jel'da... I koliko puta smo se međusobom ubijali i klali.. Šta sad, večno neprijatlejstvo Srba protiv Srba? Ratovi su, nažalost, prirodni, i sa svima se jednom zarati. Ratovali smo i sa Rusima (i opet ćemo da ratujemo), kako u vojnim redovima Carske Austrije tako isto npr. kao Srbija protiv komunista kada smo zajedno sa Britancima udarali na Murmansk i Kareliju:

http://i5.photobucket.com/albums/y189/mitchtanz/fdftrstrsgrtyh.jpg

Ali kad se rat završi, ostavimo ratove da miruju i gledajmo da se mirimo. Naime, ovo je karakteristika pobednika, dok se jedino poraženi večito ljute.

A nisu li Britanci 1914 i 1915 zajedno sa Srbima branili Beograd? O ovome se, danas, naravno ne govori, jer Englezi su nam najveći neprijatelji ikad postojali, a ovo je ustvari sovjetska propaganda druge polovine 1940-ih i ranih 1950-ih dok nisu Ameri preuzeli vođstvo u hladnom ratu sa komunistima. Sovjetska je ustvari propaganda da je ceo svet protiv nas jer smo socijalisti, a neki Srbi to su okrenuli u ceo svet je protiv nas jer smo Srbi, ali sve drugo je ostalo isto.

Аууу, брате, колико ти релативизујеш и мешаш бабе и жабе... Шушка се? Па то и није неки аргумент, нарочито ако се зна да је познато добро колико су комунисти убили људи пред крај и по завршетку рата. Дакле, мало би било чудно да се зна колико су партизани и ОЗНА поубијали, и то доста прецизно, а да се баш ништа не зна о тим "масовним злочинима" Црвене армије, већ само да се шушка.

Какав је то аргумент "ако су нас бомбардовали Французи, па и ми смо бомбардовали Хрвате и муслимане"? Био је грађански рат, наравно да је свако бомбардовао свакога, али то не оправдава страну државу, па ни Француску, да се умеша у грађански рат и стави се потпуно на једну страну, и то не нашу. Русија то није урадила, никад у историји се није борила против Србије, и то је просто чињеница, не знам што је тешко то ценити...

Нити је икад Србија ратовала против Русије, то што су Срби у АУ војсци били приморани д аратују простив кога има нареде нема везе ни са чим, српски народ никад није био за рат против Руса, и то је чињеница. Ти усамљени случајеви које помињеш, нису укључивали званичан став нити државе нити расположење целог народа... Расположење Срба према Русима је увек било позитивно, што се види кроз целу историју.

Енглези... Треба ли трошити речи о њима? Да није можда руска пропаганда да су нас увукли у Други рат? Да су подржали Тита и изневерили краља и Дражу? Да су нас бомбардовали још два пута '90их, да су наоружавали Хрвате, да подржавају независно Косово...? Дај молим те...

Подели на овим сајтовима

Стварно брате не могу да те разумем што се овога тиче. Они рекли? И ја треба да им верујем.

Dobro, odbijaš da bilo šta poveruješ bilo kome sa Zlog Zapada ili direktno iz Velikog Satane (Amerika), ja odbijam da bilo šta poverujem državnoj i para-državnoj СРБovskoj propagandi.

то јесте руска победа

Onda su oni silni zločini, među kojima je ubijanje 7+ miliona Ukrajinaca 1933. (čijom su efikasnošću nemački nacisti bili fascinirani pošto je bilo za svega par meseci) ruski zločini, zar ne?

средство за остварење циља је било и убијање цивила и рушење земље. Најгнуснији ратни злочин агресије и мешања у унутрашње ствари независне државе, које није угрозила ниједну НАТО земљу, без одобрења СБ УН. Дакле, чисто као суза, ратни злочин, агресија која је прекршила све норме на којима је саграђена међународна заједница после Другог светског рата. Обични људи можда нису били мета, али се знало да ће много недужних страдати и упркос томе је одлучено да се дивљачки бомбардују. И могло је другачије, наравно да је могло. Могли су да се не мешају у наше послове и да нас не бомбардују. Ја први кажем да су и Милошевић и екипа одговорни за то што се десило, али само онолико колико је одговаран неко ко се качи са много јачим па добије по носу. Али то опет не оправдава јачег што употребљава насиље. Рат, у правном смислу, у смислу вредности УН, јесте био неоправдан и ничим изазван, то јесте истина. Оправдан рат може бити сао у случају самоодбране или у случају одобрења УН.

Nemam stomak za ova kukumavčenja više, to što je bilo bilo je epilog njihovih devedesetih, došlo je vreme prosto da rat dođe i na njihovu teritoriju, tako to biva... 

Подели на овим сајтовима

Ако занемаримо да је СССР ушао у рат као савезник нацистичке Немачке - заједно су напали Пољску.

Управо у својој суштини су потпуно исти. Разликују се само у детаљима.

Све то стоји, СССР јесте напао Пољску, комунисти у СССР нису били ништа бољи од нациста, али одбрана од Немаца није била идеолошки рат, није била комунистичка борба за неке класне циљеве, већ одбрана руског народа пред поробљавањем и смрћу, најдословније.

Па не бих се сложио, комунизам у својој бити не носи еугенику, расизам и остале болесне фантазије. Лепо је једном рекао Ивица : постоји много обичних људи, комуниста, који су добри људи, али добар нациста је оксиморон. 

Подели на овим сајтовима

Kada nema argumenata onda pocinje palamudjenje  sto je u tvom slucaju redovna pojava.

Kada mi ti kazes da nemam argumenata, nemam bolju reakciju nego da se nasmejem.   :D

Opstem mi je poznat tvoj kvalitet "argumenata" i nacin argumentovanja. 

Dok god u Srbiji ima tipova ko ti koji misle "znamo ko je prvi poceo, pa je zato nama sve dozvoljeno" mi ce da najebavamo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Dobro, odbijaš da bilo šta poveruješ bilo kome sa Zlog Zapada ili direktno iz Velikog Satane (Amerika), ja odbijam da bilo šta poverujem državnoj i para-državnoj СРБovskoj propagandi.

Onda su oni silni zločini, među kojima je ubijanje 7+ miliona Ukrajinaca 1933. (čijom su efikasnošću nemački nacisti bili fascinirani pošto je bilo za svega par meseci) ruski zločini, zar ne?

Nemam stomak za ova kukumavčenja više, to što je bilo bilo je epilog njihovih devedesetih, došlo je vreme prosto da rat dođe i na njihovu teritoriju, tako to biva... 

Наравно да обијам да верујем држави чија је спољна политка лицемерна и злочиначка не много мање од нацистичке и комунистичке. 

То је био комунистички злочин, не верујем да је руски народ, обичан народ узимао учешћа у комунистичким злочинима, не верујем да су десетине милиона Руса убијале било кога. Као што уосталом ни милиони Немаца нису убијали. С друге стране, цео руски народ се јесте бранио, а не само комунисти.

То је био епилог политке Милошевића, онолико колико и последица злочиначке спољне политке НАТО-а. Не слажем се да је Слобо једини узрок ратова у СФРЈ, о томе смо већ причали.

Подели на овим сајтовима

Све то стоји, СССР јесте напао Пољску, комунисти у СССР нису били ништа бољи од нациста, али одбрана од Немаца није била идеолошки рат, није била комунистичка борба за неке класне циљеве, већ одбрана руског народа пред поробљавањем и смрћу, најдословније.

Руски народ је већ деценијама пре тога био поробљен и убијан масовно у конц-логорима. Јесте била "одбрана" зато што су их Немци први напали, али ту се одприлике сва њихова "позитивност" завршава.

Па не бих се сложио, комунизам у својој бити не носи еугенику, расизам и остале болесне фантазије.

Како да не. Комунизам има своје болесне фантазије. Па Стаљин је побио више људи него Хитлер. Да ли би сад требало да расправљамо ко је имао "бољи разлог"...

Лепо је једном рекао Ивица : постоји много обичних људи, комуниста, који су добри људи, али добар нациста је оксиморон.

То је зато што су нацисти изгубили рат па су осуђени од целог света као "отелотворење зла". Комунисти су били на победничкој страни па никада нису доживели такву осуду иако су је заслужили. Пре Другог светског рата имао си пуно "добрих људи" у целом свету који су били симпатизери нацизма.

Има добрих људи који мисле да су комунисти, али то је само зато што нису свесни шта је заправо комунизам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...