Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Iz svog iskustva da prozborim...

prošo sam kroz fazu gde sam sebe totalno ogolio i ispovedio sve (bilo je tu i papira, pisanja itd.) Posle više takvih ispovesti stekneš malo slobode ka Bogu pa se onda ispovedaš po potrebi a postiš i pričešćuješ se kad te Crkva zove tj. 4 posta, sreda i petak a pričešće na liturgiji. Ispovest nije formalni odlazak u hram gde treba da nabrojimo nešto i kažemo KAJEM SE već dubinska tuga i preumjenje. Bio sam u jednom hramu kad su se ljudi ispovedali po principu

SVEŠTENIK - Kaješ li se, KAŽI KAJEM SE!

VERNIK - KAJEM SE!

SVEŠTENIK - SLEDEĆI...

Naravno, najbolje je da pitaš svog sveštenika za savet, ovo je samo jedno iskustvo koje ne mora da bude i tvoje. Živa mi bila

p.s. Inače smatram da je neizostavno da se ispovedimo svešteniku, jer reči koje u sebi govoriš dobiju mnogo veću težinu kad budu izgovorene glasno pred sveštenikom.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 20:51, w.a.mozart рече

Iz svog iskustva da prozborim...

prošo sam kroz fazu gde sam sebe totalno ogolio i ispovedio sve (bilo je tu i papira, pisanja itd.) Posle više takvih ispovesti stekneš malo slobode ka Bogu pa se onda ispovedaš po potrebi a postiš i pričešćuješ se kad te Crkva zove tj. 4 posta, sreda i petak a pričešće na liturgiji. Ispovest nije formalni odlazak u hram gde treba da nabrojimo nešto i kažemo KAJEM SE već dubinska tuga i preumjenje. Bio sam u jednom hramu kad su se ljudi ispovedali po principu

SVEŠTENIK - Kaješ li se, KAŽI KAJEM SE!

VERNIK - KAJEM SE!

SVEŠTENIK - SLEDEĆI...

Naravno, najbolje je da pitaš svog sveštenika za savet, ovo je samo jedno iskustvo koje ne mora da bude i tvoje. Živa mi bila

p.s. Inače smatram da je neizostavno da se ispovedimo svešteniku, jer reči koje u sebi govoriš dobiju mnogo veću težinu kad budu izgovorene glasno pred sveštenikom.

Слажем се да исповедање не треба да буде тек механичко набрајање гријехова, но скрушеног срца, пуни покајања. Но, није баш једноставно ''оголити'' душу до најситнијих и најсрамотнијих детаља.. 

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:04, србкиња рече

Слажем се да исповедање не треба да буде тек механичко набрајање гријехова, но скрушеног срца, пуни покајања. Но, није баш једноставно ''оголити'' душу до најситнијих и најсрамотнијих детаља.. 

Апсолутно нема потребе да причаш о детаљима,а нормалан свештеник неће ни инсистирати на њима...

Иначе знамо сви које су то "срамне" ствари, а препричавање детаља, пре би интересовало уредника неког секси магазина... :)))

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Brate, ja sam pričao i detalje a dobra duša od sveštenika je samo slušala i ćutala jer je video da je meni bitno da sve izbacim... i da, bilo je i seksi detalja hehe

Pomeni Gospode oca Blagoja

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:16, Зосима рече

Апсолутно нема потребе да причаш о детаљима,а нормалан свештеник неће ни инсистирати на њима...

Иначе знамо сви које су то "срамне" ствари, а препричавање детаља, пре би интересовало уредника неког секси магазина... :)))

Ko каже да се под појмам  '' срамно'' односи само на сексуалне детаље? Зар не могу да се стидим и неких других ситница? Чуј ''нормалан свештеник''? Зар има и ненормалних? 

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:21, србкиња рече

Ko каже да се под појмам '' срамно'' односи само на сексуалне детаље? Зар не могу да се стидим и неких других ситница?

На овом форуму је кекс једна од главних тема (између две неодржане геј параде). Али полако, тек си дошла, навићи ћеш се брзо. :)

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:21, србкиња рече

Ko каже да се под појмам  '' срамно'' односи само на сексуалне детаље? Зар не могу да се стидим и неких других ситница? Чуј ''нормалан свештеник''? Зар има и ненормалних? 

Ма стиди се чега оћеш, ипак су насрамније ствари везане за кекс, поготово детаљи...

Наравно да има ненормалних свештеника,нисам их случајно поменуо,баш због злоуптребе тог детаљног исповедања младих блудница...

У сваком случају,жеља ми је била да ти помогнем, али сад ми глупо да ти било шта кажем,па и  да се срБкиња пише срПкиња...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:20, w.a.mozart рече

Brate, ja sam pričao i detalje a dobra duša od sveštenika je samo slušala i ćutala jer je video da je meni bitno da sve izbacim... i da, bilo je i seksi detalja hehe

Па добро Моци,лако је мушкарац мушкарцу да прича о кексуалним детаљима,још ће да се хвали,а не исповеда,али женско,мисим да је труло... joooj

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:30, Зосима рече

Ма стиди се чега оћеш, ипак су насрамније ствари везане за кекс, поготово детаљи...

Наравно да има ненормалних свештеника,нисам их случајно поменуо,баш због злоуптребе тог детаљног исповедања младих блудница...

У сваком случају,жеља ми је била да ти помогнем, али сад ми глупо да ти било шта кажем,па и  да се срБкиња пише срПкиња...

Па писао је и Свети владика Николај Белимировић, писао је Његош, па зар не могу и ја да пишем србски? 

Је ли овдје тема секса или покајања кроз исповједање? 

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:37, србкиња рече

Па писао је и Свети владика Николај Белимировић, писао је Његош, па зар не могу и ја да пишем србски? 

Је ли овдје тема секса или покајања кроз исповједање? 

Знаш како каже наш народ,после кекса нема кајања... :))

е извини,нећу више...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:40, Зосима рече

Знаш како каже наш народ,после кекса нема кајања... :))

е извини,нећу више...

Мислим да ниси занимљив. Требао би да попијеш млијеко и да спаваш, а ти сес можеш само да сањаш. чим га провлачиш по оваквим темама. ;) 

Подели на овим сајтовима

Šta reći na podatak da su se prvi hrišćani ispovedali javno, na sabranju tj, u današnje vreme bi to bilo u hramu - naglas

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:47, w.a.mozart рече

Šta reći na podatak da su se prvi hrišćani ispovedali javno, na sabranju tj, u današnje vreme bi to bilo u hramu - naglas

Pa bile bi posećenije Liturgije.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:47, w.a.mozart рече

Не могу да гарантујем да су јавно признали све своје гријехе. Зар мислиш да би неко рекао наглас, пред свима, да ће рећи '' Еј, убио сам човјека...'' или '' Еј спавао сам ти са женом'' - од неког присутног вјерника? 

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 21:52, србкиња рече
Не могу да гарантујем да су јавно признали све своје гријехе. Зар мислиш да би неко рекао наглас, пред свима, да ће рећи '' Еј, убио сам човјека...'' или '' Еј спавао сам ти са женом'' - од неког присутног вјерника?

Сигурно је било и тога. Вапај душе да се ослободи греха је некад већи од гордости која тражи да нас други виде бољима него што јесмо.

Додуше, вероватно би ту било и мноштво дописника Курира и сличних гласила, а ту би се денула и моја свекрва           ( просто обожава сензације ;)  ).

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...