Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

....или чак немогуће.

искрено не видим ни један ваљан разлог да ми жена опрости ако бих је преварио и наравно ако би ме ухватила :)))

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 10:51, mcvija рече

Ко је био преварен и опростио, вероватно му је/јој велика плата на небесима  :good2:

Ko je otpustio ženu zbog dokazane preljube, verovatno mu je velika plata na nebesima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

ал си ти неки...вероватно да је и Бановић Страхиња поступио по протоколу не бих добио улицу у силиконској долини него негде ближе храма св. Саве  :bendoff:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 13:45, mcvija рече

ал си ти неки...вероватно да је и Бановић Страхиња поступио по протоколу не бих добио улицу у силиконској долини него негде ближе храма св. Саве  :bendoff:

Kažem ti mogao si i da pročitaš: Hrišćanu je dozvoljeno (Bogougodno) da otpusti svoju ženu zbog preljube i ne znam što mi se čudite više :)

Po čemu je opraštanje veći čin nego li otpuštanje? Imamo u Pismu jasne smernice za to ili ih drugačije tumačimo ajde da probam i tu varijantu.

Dakle kako ti gledaš na reči Pisma da se žena otpušta zbog prevare?

Подели на овим сајтовима

Ima ljudi koji bi oprostili i onih koji ne bi, a ima i onih koji se dogovore da su im izleti van veze/braka OK pod određenim uslovima. Na kraju, svako nek živi kako misli da treba, nek oprašta ako može i želi ili ne oprašta ako ne može ili neće. Kod tih stvari psihički sklop svake konkretne osobe igra daleko veću ulogu od toga da li je negde rečeno da treba ili ne treba da se oprosti ili razvede. Bilo kako bilo, ja sam samo jedno sa sigurnošću naučio, kako kod ovih stvari, tako i uopšte - truditi se da se niko ne osuđuje ma kakav život vodio i ma kakve odluke doneo. Život je prekomplikovan da bi se gurao u šablone, a mi sebe jedva da poznajemo i pojma nemamo šta donosi sutra.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 14:14, Juan рече
truditi se da se niko ne osuđuje ma kakav život vodio i ma kakve odluke doneo.
Како ће онда да се поправи ако га не осуђујем? Осуђујем га јер му желим добро, па да буде ко ја, а ти си фарисеј и либерал и лицемер и волиш Америку и лепиш Обамине слике изнад кревета, а чуо сам и да си пробо дрогу. 
  • Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Jedno telo i sveta tajna braka.

Posle svih pokušaja da devojka zavede oženjenog muškarca predložila mu je da barem imaju sex.

Čovek smireno objašnjava devojci da njegovo telo više nije samo njegovo i da če tako povrediti samog sebe.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 14:14, Juan рече
Ima ljudi koji bi oprostili i onih koji ne bi, a ima i onih koji se dogovore da su im izleti van veze/braka OK pod određenim uslovima. Na kraju, svako nek živi kako misli da treba, nek oprašta ako može i želi ili ne oprašta ako ne može ili neće. Kod tih stvari psihički sklop svake konkretne osobe igra daleko veću ulogu od toga da li je negde rečeno da treba ili ne treba da se oprosti ili razvede. Bilo kako bilo, ja sam samo jedno sa sigurnošću naučio, kako kod ovih stvari, tako i uopšte - truditi se da se niko ne osuđuje ma kakav život vodio i ma kakve odluke doneo. Život je prekomplikovan da bi se gurao u šablone, a mi sebe jedva da poznajemo i pojma nemamo šta donosi sutra.

Slažem se.Nikog ne osudjivati.Nikog ne primoravati da veruje u ono u šta mi verujemo.Ne moralisati. Jer se često nadjemo u takvoj situaciji da naše reči koje smo nekada rekli mogu da zvuče neverovatno licemerno.

Ali par koji se dogovori da svako" može da ima izlete ",ne oseća ništa i ne veruje ni u šta,već živi kao neki primerak ljudke vrste koji ne zna za ljubav i koji.......  nikad neće biti srećan.

Jer ako se veza ne zasniva na poverenju,onda uzalud nam sve.I to dvoje bolje da se nikada nisu ni sreli jer će samo da unesreće jedno drugo.

A neka pravila su tu suvišna,postoji samo jedna važna stvar,a to je ljubav,sve drugo je nevažno. :bu:

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 14:29, Arsenija рече
Nikog ne osudjivati.Nikog ne primoravati da veruje u ono u šta mi verujemo.Ne moralisati. Jer se često nadjemo u takvoj situaciji da naše reči koje smo nekada rekli mogu da zvuče neverovatno licemerno.

(Jesi li ovo sama smislila? E, bravo ti ga brate moj)

Tema može lock :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...