Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 25. 9. 2013. at 0:06, Милосављевић рече

Ja sam postao ekspert u oprastanju prevara i slichnih stvari. Cistoda se pohvalim, kad mogu ja - moze svako. :D

U ljubavi svi su gresni hahaha. :D

Tuđih prevara expert?

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:13, Милосављевић рече

varale me mnoge... :D

varale su sebe moj druže, samo to još nijesu shvatile

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:14, Oglo рече

varale su sebe moj druže, samo to još nijesu shvatile

Jok be, trazile devojke svoju srecu, nisu nasle pored mene, ko sam ja da im sudim?

Ako ne mogu da ih usrecim - sta ce mi. :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:15, Милосављевић рече

Jok be, trazile devojke svoju srecu, nisu nasle pored mene, ko sam ja da im sudim?

ja sam uvjeren da nije baš tako što se tebe tiče, 

više je ono, ne kupujem ništa samo se hvalim ;)

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:17, Oglo рече

ja sam uvjeren da nije baš tako što se tebe tiče, više je ono, ne kupujem ništa samo se hvalim ;)

Ne razumem?

:D

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:20, Милосављевић рече

Ne razumem?

:D

Ma onaj oglas, kada momak kaže ne pije, ne puši, nema djevojku, rado bi promijenio način života ;)

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:23, Oglo рече

Ma onaj oglas, kada momak kaže ne pije, ne puši, nema djevojku, rado bi promijenio način života ;)

Ahahah, debeo, ruzan, siromasan, lenj trazi zenu suprotnih osobina. :D

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:15, Милосављевић рече

Ma све ће оне да ти закуцају на врата кад тад...........али ....хехе

Бата Младен ће их пита http://youtu.be/Q-1AEE1jBPE

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2013. at 23:19, Срђан Шијакињић рече

Нећу да тврдим да се ово не може десити, али ми се чини да у сваком случају мора да постоји тренутак свесне одлуке. Колико год тај тренутак био кратак, не могу да замислим да се неко упусти у превару, а да му кроз свест не прође информација шта то тренуто ради. Мислим, под којим год дрогама или колико год да је пијан човек, све док је физички способан да изврши прељубу, убеђен сам да је способан да опази и разуме своје поступке. Тако да алкохол, дрога, атмосфера, стрес итд итд могу да буду само "помагачи" у одлуци да се превара учини, али никако ми не пије воду прича да неко није био свестан шта ради.  Предумишљај и планирање не мора да постоји наравно, али и тај кратки тренутак одлуке је без оправдања икаквог.

Хехе :) па нисам ја ни мислио да човек ту не прави избор, већ да цела ситуација може да га понесе да направи лош избор и да га после боли глава, и то не само њега! Али кажем, може да се деси непланирано скроз. 

Разумем ја брате шта хоћеш ти да кажеш и разумем када је некоме баш тешко да пређе преко овако једне ствари, али баш овде мало ми буде чудно колико заправо предајемо физичком у односу на оно унутрашње. Као ,,спавала ти жена са другим!?" одма удри и отерај ,,курву" (не мислим да овако треба да буде, већ само преносим). У Црној Гори поубијаше грдне жене, а на исламски свет не смем ни да помишљам. Није то Хришћанство, није нас на то Христ позвао, није то осећање које ми требамо имати у себи. 

Него хајмо превентиву: 

Хајде да се трудимо да више улажемо у своје везе, бракове и да на тај начин смањимо било какав ризик обе преваре. Хајде да негујемо односе. На крају, хајде да се ослободимо да волимо - мислим да је ово последње најтеже јер сам дубоко уверен да онај који уме да воли, тај уме да опрости и најгоре ствари. Но ипак, да се оградим, треба бити мудар, некада опроштај не мора да буде оно ,,опраштам ти златиборске зоре, месечину...( :))) ) и којекакве будалаштине, већ оно интимно у нама опраштање. 

Праштај брате!

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 6:30, Драшко рече

Ma све ће оне да ти закуцају на врата кад тад...........али ....хехе

Бата Младен ће их пита http://youtu.be/Q-1AEE1jBPE

ahahhahahahahahahahah

E bas tako mi zvoni telefon :D

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2013. at 0:05, nlcph рече
Не! Мени је тако нешто скандал и неприхватљиво. Не дао Бог да дође до таквог сценарија!...  

Funny-Pictures-Will-you-ever-forgive-me. 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Пре свега, као што многи рекоше, никако не бих волео да се нађем у ситуацији да будем преварен због искушења и опасности које такав чин доноси ономе који је прељубу починио као и ономе који је преварен.

Како бих заиста поступио, не знам, али изнећу своја размишљања како мислим да треба поступити.

Иако не поступам увек тако како причам, слажем са са Николајем да опроштај не треба доводити у питање.

Сматрам да треба опростити и остати у вези са том особом. Ако та особа не тражи опроштај, наравно - опростити, али остајање у вези је тешко код оваквог случаја и можда тада баш из љубави треба иступити из везе.

Колико год бола да је мени нанело то што сам преварен, верујем да би више бола нанело моје гордо одбијање да опростим особи која од мене тражи опроштај.

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  On 27. 9. 2013. at 15:32, Natasa B. рече

Ne.

ај немој да си на крај срца. Све за љубав! :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...