Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 23. 5. 2013. at 16:36, Александар Радовановић рече

.Иако знам да је овде на Балкану свака скоро невина (имала једну дугу везу, ал се сад чува за правог, ти си јој други и уопште не зна како јој се десило да овако брзо спава са тобом, мора да си баш даса).

Хахах царе :D

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 17:10, Срђан Шијакињић рече

Хахах царе :D

А дал си некој био трећи, ево сад најискреније? Јок, брате, свакој си други, и то је са првим била у дугој вези, ал је био кретен, а са тобом се толко брзо спавала не зато што воли да се спава, него да ти удовољи јер те заволела толко брзо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 17:13, Александар Радовановић рече

А дал си некој био трећи, ево сад најискреније? Јок, брате, свакој си други, и то је са првим била у дугој вези, ал је био кретен, а са тобом се толко брзо спавала не зато што воли да се спава, него да ти удовољи јер те заволела толко брзо.

Ех брате, јес' мало незгодно, кад ти каже да си други мислиш "јесам мало сутра", а кад ти каже који си стварно обавезно се усрећиш. :D Испаде да се само прво место рачуна. :)

Иначе, шалим се ја мало, не мислим да је то нешто пресудно (колико је ко имао партнера) само по себи (мада може бити фин показатељ о личности и тсл), али да је редовна појава такав наступ девојака, јесте... Некада пре сам као видео неке разлике у мушком и женском понашању у том контексту, али сад ми се чини да нема ама баш никакве разлике.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 17:20, Срђан Шијакињић рече

Ех брате, јес' мало незгодно, кад ти каже да си други мислиш "јесам мало сутра", а кад ти каже који си стварно обавезно се усрећиш. :D Испаде да се само прво место рачуна. :)

Иначе, шалим се ја мало, не мислим да је то нешто пресудно (колико је ко имао партнера) само по себи (мада може бити фин показатељ о личности и тсл), али да је редовна појава такав наступ девојака, јесте... Некада пре сам као видео неке разлике у мушком и женском понашању у том контексту, али сад ми се чини да нема ама баш никакве разлике.

А нисам реко да је најбитније, то већ зависи од човека до човека, него јесте мало бедно. 

Ал кад мало шире погледаш, друштво је бедно, јер намеће обавезу девојкама да морају да лажу, јер знају колико ликова има који че да им замере...

Не знам, широка тема, ал свеједно, да се вратим на оно почетно качење на Рахелин пост, далеко од тога да су само мушкарци подложни превари, само што се о мушким праварама много више прича...

Жене масони!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 23. 5. 2013. at 17:26, Александар Радовановић рече

А нисам реко да је најбитније, то већ зависи од човека до човека, него јесте мало бедно. 

Ал кад мало шире погледаш, друштво је бедно, јер намеће обавезу девојкама да морају да лажу, јер знају колико ликова има који че да им замере...

Не знам, широка тема, ал свеједно, да се вратим на оно почетно качење на Рахелин пост, далеко од тога да су само мушкарци подложни превари, само што се о мушким праварама много више прича...

Жене масони!

Не, не, нисам рекао да си рекао, него сам ја рекао то. :) Па и мени је лично то ружно (промискуитет без ичега изнад телесног) али не браним да нисам у праву можда, нити да је то објективно тако, ја просто имам такав укус... Трудим се да будем опен мајндид јеа. :)

Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2013. at 15:41, rahela рече

shadows of he light-ostao bi bez svoje alatke i onda bih mu rekla:izvini desilo se.Izgovor poput navukla me životinja je bedan,kako mene neko nije navukao? Opet znak da me ne zaslužuje.

Iskreno nikad nisam bila u takvoj situaciji,ne mogu sad 100 % da kažem šta bih uradila ali teško da bih mu oprostila.

Možda je bolje postaviti pitanje da li biste prevarili svog partnera ukoliko biste bili u mogućnosti da to učinite.,zanima me koliko muškaraca bi odbilo ponudu.Verovatno nijedan.

Sledeće pitanje je li biste oprostili ako bi partner imao dugu vezu paralelno sa vama.

A da li biste oprostili sex na jednu noć?

Što znači da podsvesno ti to i očekuješ. Jer čim je neko veran taj je slabić i papučar ... čim neko odmah posle upoznavanja i zbližavanja ne želi odmah u krevet taj je ili homo ili sa njim nešto nije u redu. Što se pitanja tiče ... bilo bi me baš briga, osim u braku. Koja je razlika između sexa na jednu noć i bilo koje druge obmane?

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Кључ који може да отвори сваку браву је добар кључ, док брава коју може сваки кључ да отвори је лоша брава .smesko.

људи траже слободу, а слобода тражи људе !

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Montesquieu je rekao..postoje samo dva slucaja u kojima je zena verna,ili je ruzna ili zaljubljena.. :D

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Интресантна тема,гласао сам за одговор можда,све зависи од околности ту су и виши интреси(деца),слажем се да одлуке нетреба доносити на пречац.Али ни то да човек треба да трпи да га неко омаловажава.

Подели на овим сајтовима

@@rahela,

Ех, што тема више одмиче то сам сигурнија да бих опростила. Ал батине никад !

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Preljubu da. Uvek bih prešao preko preljube, u smislu neke osude, jer preljubnik čuči u svakom čoveku. 

Ne bih nastavio život sa preljubnikom (preljubnicom) jer onda ne bi imalo svrhe nastaviti živeti zajedno, ali bi se na tome završilo. Nikakve scene, nikakve tuče. 

Da li će se preljuba pojaviti pojaviti posle mesec dana veze, posle 30 godina braka, ili se neće pojaviti, često bude ne toliko u našoj kontroli, i uglavnom nema veze sa nama. Život je pojava koja traje od rađanja do smrti, i mi o njemu nemamo ni najblažu predstavu, suprotno uvreženom mišljenju. 

Najbitnije u celom tom periodu je samo odnos prema Bogu i neosuđivanje. Po svaku cenu. Mir, mir, mir.

Toliko smo nesavršeni mi ljudi, pogotovo u tim osetljivim telesnim stvarima i zbog toga na onom svetu i nema muža i žene, već smo svi Božiji. Slično kao na Liturgiji što ispunjavamo se zajedničkom molitvom i pričešćivanjem Tajnama, tako i na onom svetu samo u tom zajedništvu ćemo obitavati i u neprekidnom odnosu sa Bogom. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2013. at 18:18, Neverovatni Vlada рече

Preljubu da. Uvek bih prešao preko preljube, u smislu neke osude, jer preljubnik čuči u svakom čoveku. 

Ne bih nastavio život sa preljubnikom (preljubnicom) jer onda ne bi imalo svrhe nastaviti živeti zajedno, ali bi se na tome završilo. Nikakve scene, nikakve tuče. 

Da li će se preljuba pojaviti pojaviti posle mesec dana veze, posle 30 godina braka, ili se neće pojaviti, često bude ne toliko u našoj kontroli, i uglavnom nema veze sa nama. Život je pojava koja traje od rađanja do smrti, i mi o njemu nemamo ni najblažu predstavu, suprotno uvreženom mišljenju. 

Najbitnije u celom tom periodu je samo odnos prema Bogu i neosuđivanje. Po svaku cenu. Mir, mir, mir.

Toliko smo nesavršeni mi ljudi, pogotovo u tim osetljivim telesnim stvarima i zbog toga na onom svetu i nema muža i žene, već smo svi Božiji. Slično kao na Liturgiji što ispunjavamo se zajedničkom molitvom i pričešćivanjem Tajnama, tako i na onom svetu samo u tom zajedništvu ćemo obitavati i u neprekidnom odnosu sa Bogom. 

Праштај ми Владо али рекао бих много контрадикторности у неколико пасуса.

Да ли прећи преко прељубе тј не осудити није исто што и опростити?

Ако је исто тј опроштено зашто не наставити заједнички живот ?

Како кажеш а  и ја размишљам да често не буде у нашој контроли и углавном нема везе са нама и да смо толико несавршени у тим осетљивим телесним стварима.(Наравно не у смислу самооправдања.)

Па кад већ такво сагледавање -чему ускогрудост у праштању.

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Да не отварам џаба тему, можда има већ слична, па ћу да питам овде, има неке сличности, тако барем кажу одређени људи.

Да ли бисте ушли у брак са особом која је имала сексуалне односе пре брака тј. која није невина? Само да напоменем да овде не укључујемо жене/мушкарце са децом, удовице и слично, са којима су неки ушли у брак, а и Библија то дозвољава. Овде је у питању секс пре брака чисто из задовољства. Негде сам чуо, прочитао, да је и то вид преваре, као преварили сте будућег супружника. Мени то мало смешно, ал ајд. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...