Снежана Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Оптимизам не означава увек неки ружичаст поглед на свет и наивну самообману, него поверење у будућност, увереност да човек и његови послови, упркос свему и поред свега, иду путем усавршавања и напретка, да је такав напредак могућ и да за њега треба и вреди радити, и борити се, без обзира на непосредне резултате и видљиве користи. Уопште, без обзира. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Има људи који могу тако добро да прикрију ход својих мисли и ток својих осећања да нико не може погодити њихову праву природу. Али изгледа да наше мисли и наша осећања неосетно и неприметно, годинама моделирају наше лице, као тиха упорна вода, површину земље.И кад стане да се примиче старост, одједном се отворе на њему неочекиване бразде и понори. И свак може да прочита све оно што је изгледало заувек скривено. Иво Андрић https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/281943_345263628898107_1822377109_n.jpg?oh=891c8620ecbc2a93c0de02649e2940fe&oe=5602DE8C JESSY and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 21, 2015 Пријави Подели Написано Мај 21, 2015 „Ništa živ čovek ne može izgubiti što mu jedno proleće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša leči zaboravom a zemlja obnavlja prolećem.” Дуња, Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Kad jedno određeno stanje počne da vas muči, da postaje neizdržljivo, nemojte stajati u mestu, jer bolje neće biti, još manje pomišljajte na bežanje natrag, jer se od toga pobeći ne može. Da biste se spasli, idite napred, terajte do vrhunca, do apsurda. Idite do kraja dok ne dotaknete dno, dok vam se ne ogadi. U tome je lek. Preterati, znači isplivati na površinu, osloboditi se. To važi za sve: za rad, za nerad, za poročne navike kojih se stidite a kojima robujete, za život čula, za muku duha. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11061665_822902141097727_2612842748676627039_n.jpg?oh=3474637736c67bd6c775c2f79035a69c&oe=55C6C6FC Снежана and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Natpis na grobu. Živeći u vašem svetu, ja sam sve do pred kraj života sačuvao izgled mirna, sigurna, manje-više srećna čoveka. Ali znajte da sam u sebi bivao često, i za duže vreme, tako tuđ i dalek tome istom svetu i tako izgubljen i nesrećan da sam se danima osećao niži od najnižeg i manji od najmanjeg, da ponekad nisam znao ne samo šta ću sa sobom i svojim životom i vremenom, ni gde da krenem ni na što da stanem, nego ni kuda da gledam, kako da mislim ni šta da kažem. Ništa. I.Andrić Снежана је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 ''Nikad čovek da se izleči i oslobodi detinjstva. Kad mi je bilo devet godina, čitao sam priču o dečaku koji je morao da završava zadatak dok su ga spolja dozivali i mamili sunce, ptice i sad se više ne sećam kakve sve slasti i lepote zemaljske. Sećam se da je to za mene bila bolna i svirepa priča. Bolno mi je bilo odreći se radosti koje dozivaju spolja, ali bolno i ne završiti zadatak, a način na koji se to dvoje miri i dovodi u skladnu celinu ja nisam mogao da sagledam i shvatim.Sad mi je šezdeseta godina. Napolju je sunce, ono najdraže, jesenje, a preda mnom je zadatak. I sve je isto.'' I. Andrić Снежана and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=3LPlynQ8Iyc ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 Bežanje Kad jesen pogasi šumove,i boje u predsmrtnom sjajustanu polako da mru,kad se suncu otme vlast,ja ću se dati na put. Znam da se neće vratitileto sagorelo,i da je mrtva radost i pogašena žedj,i da tudjina nikomjoš sreće nije dala,ali znam: da su za nesrećne očinovi krajevi lek,i da se svaki bol jedino novim i većimsažiže i leči ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 Ne ruši sve mostove Ne ruši sve mostove, možda ćeš se vratiti.Nisi ptica ni leptir obalom što leti,Kad nema mostova uzalud je čeznuti,Uzalud je shvatiti, uzalud je hteti. Ne ruši sve mostove, možda ćeš se vratiti.Ostavi bar jedan most između srca i mene.U samoći je lakše neshvaćeno shvatiti,Mogle bi te nazad nagnati uspomene… ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 San o Mariji Ja nisam nikada video tvoga licaA pregršt suncaJedino što je palo na moj putBješe iz tvoje rukeSudbina.Snijeg i vetar i strah.Jedna jedina radosnaVijest,što je pala u moj kutBiješe iz tvojih ustaPraštaju se putevi tamom i zaboravomJedan čas je stala uboga dušaneznajući kuda s očimai drhtalaTako je prošao životI nikad nisam video tvoga lica Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 Svu noć je kiša padala Da li znate ako jesvu noć slušati romon o prozorei ne moći usniti?Kiša, ko mati, tiho pjevaa sna nema tek misli kišne noći.Zašto na svaki dodir životaostaje dušom kao jeka – bol? Снежана, Данче* and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 Sve više, sve bliže Vidik se tanji, biva svetlijiI, od svetlosti, sve više – neproziran.Sve brže i bliže dolazi trenutakKad neće više ni biti vidika,Jer neće biti ni očijuKoje ga gledaju. Kaludjerovic Sreten, Данче* and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 Žeđ Ostadoh te željan, jednog letnjeg dana,O srebrna vodo, iz tuđega vrela.To je bilo davno -Svaka mi je staza danas obasjanaSuncem i ljepotom. Sreća me je srela.Iz stotinu vrela žeđ moja sad pije,Al` mira ne nađoh nigde, jer me nikadVatra prve žeđi ostavila nije. Kaludjerovic Sreten, Данче* and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 "Ukratko, šta vredi imati mnogo i biti nešto, kad čovek ne može da se oslobodi straha od sirotinje, ni niskosti u mislima, ni grubosti u rečima, ni nesigurnosti u postupcima, kad gorka i neumitna a nevidljiva beda prati čoveka u stopu, a taj lepši, bolji i mirniji život izmiče se kao varljivo priviđenje." Kaludjerovic Sreten, obi-wan and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука