JESSY Написано Јул 1, 2021 Пријави Подели Написано Јул 1, 2021 ЦИЉ Кад бих био сигуран да ме неће чути и одмах послушати она гомила просечних и недаровитих људи који су и иначе увек спремни да себе и све своје уздижу и прецењују, ја бих младим и даровитим нашим људима дао један савет. Радите, рекао бих им, свој посао не гледајући ни лево ни десно, ни иза себе ни преда се, али свој циљ постављајте високо, и тражите мало од света око себе (што мање то боље!), али много од себе и свога дела. Уверен сам да је већина од нас од почетка ударила себи сувише мален и сувише близу циљ, и да је више и боље могла од онога што је желела да уради и постигне. Желите много, тежите смело и далеко и високо, јер високи циљеви откривају и умногостручавају снаге у нама. Тежите смело ка савршенству великих дела, а радите предано и стрпљиво на ограниченим и мучним појединостима без сјајног видика, јефтиног самозадовољства и таште величине. Циљевима својим живите, а трошите се нештедимице на сивим и невидљивим пословима сваког дана и сата. Често помишљајте да је живот јачи и свет богатији него што ми то у сваком поједином тренутку можемо да сагледамо, и не губите из вида да у сваком од нас има непознатих могућности, да у ходу стичемо снаге. Хтети далеко и желети много, кад је реч о постављању несебичних циљева, није грех, није опасно. Погрешно је и опасно ударити себи сувише блиску мету, јер то значи изневерити и себе и друге, остати дужан животу. Будите неповерљиви и стварни, строги према себи при извођењу сваке појединости, скромни при њиховој оцени, али код постављања циљева будите храбри и великодушни, мислите смело и гледајте далеко. Иво Андрић ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Јул 1, 2021 Пријави Подели Написано Јул 1, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Јул 10, 2021 Пријави Подели Написано Јул 10, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Октобар 26, 2021 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Октобар 27, 2021 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Октобар 28, 2021 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Октобар 30, 2021 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 17, 2022 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2022 [8] Na studijama u Zagrebu, Ivo Andrić je napisao da mu je materinji jezik hrvatski, da bi kasnije, u socijalističkoj Jugoslaviji, u osobnim dokumentima navodio da mu je narodnost srpska. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука