Jump to content

Мушкарци и зрелост

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ili da postavim stvari ovako ... sa mojim licnim primerom...

Sa 15 godina sam otisao u internat, zavrsio elektrotehniku, sa nepunih 18 poceo da radim i da zivim sam, placam stanarinu i sve ostalo ...ziveo tako nekoliko godina nergde do svoje 25-26 godine, nesto malo studirao ekonomiju, posle sam se vratio kuci, sa 30 otisao u inostranstvo, Italiju, od 1993 sam ovde,preko 20 godina, zivim, radim, placam stan i ovde, kola, odeca, obuca, hrana ... nista ne oskudeva ... ni meni ni mojoj porodioci.

Da li sam ja zreo muskarac ili sam pod pogubnim uticajem majke koja uz put ima preko 70 godina i pozivece jos neku ako da Bog ?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 162
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mislis zbog poreznika?   ;)

Sve je uredno placeno.... volim mirno da spavam ....

Не, контам да ћеш сад почети добијати захтеве за пријатељство и позајмице :)

Подели на овим сајтовима

Evo, imate moj slucaj , delimocno opisan ...

Hocete li da mi date vase misljenje, da li sam ja zreo muskarac ili sam "mamin sin" koji ne moze da se odvoji od "svoje mame"?

Ili pod "maminiom sinom" podrazumevate nesto drugo, drugacije postupanje, ponasanje i slicno?

Cisto da znamo o cemu pricamo kada kazemo "mamin sin" ili sta slicno...

Подели на овим сајтовима

А ја мислим да је ту основни проблем,што већина вас све гледа кроз дигитрон...

Љубав према деци,мајци,девојци,мужу искључује економску филозофију.

Мада многи па и сви ви мислите да се од љубави не живи, ја мислим да је она основ живота...

likefaceeeeeeee

Па мислим да то важи са обе стране - људи морају како каже Писмо да се "одвоје од родитеља". То значи не дозволити апсолутно никакво мешање, ни "добронамерне" коментаре. Тј. пре свега "добронамерне" коментаре. Нема шта ко да коментарише и саветује - "није твој пос`о" и готово. И родитељи би требало да науче да гледају своја посла, а ако не науче треба им очитати лекцију као малој деци.

Што се васпитања тиче, мислим да човек може да се "вади" на то негде до 30-те. После тога си већ имао времена да све разјасниш и решиш сам са собом и преузмеш одговорност за све што ти се дешава.

znam neke koji sami insistiraju na mešanju roditelja (i ne samo roditelja) u svoje brakove.

kakva je tek to nezrelost.

nisu roditelji uvek krivi.

naročito ako neko ima 30 i kusur

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Evo, imate moj slucaj , delimocno opisan ...

Hocete li da mi date vase misljenje, da li sam ja zreo muskarac ili sam "mamin sin" koji ne moze da se odvoji od "svoje mame"?

Ili pod "maminiom sinom" podrazumevate nesto drugo, drugacije postupanje, ponasanje i slicno?

Cisto da znamo o cemu pricamo kada kazemo "mamin sin" ili sta slicno...

Kategorisati nekoga kao “maminog sina” zbog pažnje i brige koju pokaže prema roditelju je bezosjećajno. Ne, nisi “mamin sin” .

Tvoja majka je uložila napor  i sada užva u pažnji zahvalnog sina. Cijenim to što si naveo. Ne mislim ovdje ni na novčanu pomoć koju joj pružaš, već na stav koji je za svaku pohvalu.

Подели на овим сајтовима

Ja sam majka muskog deteta i nekako se ne nalazim u gore opisanom cilju. Ako se svede na ovo bice to moj zivotni debakl. Zelja mi je da bude fizicki i mentalno zdrav, posten, cestit, odgovoran, hrabar ... A porodicu i decu neka stvara sebi ako ih zeli i neka u njima uziva bas kao sto ja sada uzivam u svojim klincima. Na meni je samo, kad odu iz gnezda, da ih pratim molitvom.
браво, Ташо..... .mense. .

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Drugačije je, naravno... Niko ne spori da treba d apoštuješ i uvažavaš svoje roditelje, ali ne treba u svim situacijama da ih stavljaš ispred svih svojih potreba.

Oseti se to, najčešće u odnosu "maminog sina" i mame postoji mnogo više krivice i manipulacije, nego iskrene ljubavi.

Meni bliska osoba je takva, i prilično sam ubeđena da u njihovom odnosu postoji mnogo, mnogo prikrivene agresije...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да је зрелост неке особе директно везана за њено узрастање у истинској љубави. Као последица тога може да се за неког каже да је прави мушкарац / жена. Повлачење црта, играње на карту мушкости - мужевности, "постављање ствари на своје место", све то му ипак некако дође незрело. Нажалост, таква решења су понекад неопходна ако се ради о односима који су пуни себичне љубави препуне егоизма. Брак је ипак светиња и треба га чувати...

дивно размишљање.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

I dalje stojim pri tom da pomoć sina roditelju , bila materijalan ili kakva god druga, ne etiketira ga kao »mamnog sina«.

Potpisujem.To je ono sto egoisti i panjevi nikad nece razumeti.

Bila je slicna tema,gde sam napisao da sin koji postuje roditelje ne boluje od Edipovog kompleksa,vec da devojke koje tako vole da etikiraju svoje muzeve il frajere ustvari imaju problem na relaciji svekrva-snajka,oko raspodele "vlasti".A cim su im muzevi to dozvoliti,oni i jesu papucari.Musko je glava porodice,a ljubav deli i roditeljima,zeni i deci.I tu je kraj!Sve ostalo je filozofiranje.

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Potpisujem.To je ono sto egoisti i panjevi nikad nece razumeti.

Bila je slicna tema,gde sam napisao da sin koji postuje roditelje ne boluje od Edipovog kompleksa,vec da devojke koje tako vole da etikiraju svoje muzeve il frajere ustvari imaju problem na relaciji svekrva-snajka,oko raspodele "vlasti".A cim su im muzevi to dozvoliti,oni i jesu papucari.Musko je glava porodice,a ljubav deli i roditeljima,zeni i deci.I tu je kraj!Sve ostalo je filozofiranje.

Imaju takve problem i na relaciji ona - majka ...

Takvima roditelji mogu da "banu" u kucu a ne da ih posete otac ili majka ...

I to za papucra si u pravu samo ima papucara koji rese da skinu papuce i obujiu cokule ...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

@@Crveni Baron,

@@Таша,

Mislim da je najpametnije što je ta osoba uradila je što je otišla u inostranstvo. Inače bi i njemu i ženi život bio veoma nezgodan.

I ja sam trenutno u takvim razmišljanjima...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...