Jump to content

Мушкарци и зрелост

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 162
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@@Crveni Baron,

@@Таша,

Mislim da je najpametnije što je ta osoba uradila je što je otišla u inostranstvo. Inače bi i njemu i ženi život bio veoma nezgodan.

I ja sam trenutno u takvim razmišljanjima...

Ne vredi otici u inostranstvo ... mozes i na Jupiter ako hoces uvek ces cuti na kraju "zivi u maminoj kuci" a uz to "a ona bane kod tebe kada pozeli i ako si udaljen 1100 km" .... i to u vrlo logicki povezanoj recenici ... zamisliu tek one bez logike ...

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

или "Брачном судији" .

Jao, bre, skoro sam videla reklamu za Bračnog sudiju:

- Vaša žena se buni što previše vremena provodite sa Omerom?

- Da.

- A koliko traje Vaša i Omerova veza?

- Oko godinu dana.

A Omer je, inače, konj :D

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

I to za papucra si u pravu samo ima papucara koji rese da skinu papuce i obujiu cokule ..

Obrati paznju sta lik divani na 3:57...prave porodicne vrednosti.Proverene! greengrin

http://www.youtube.com/watch?v=pnEEe7cBKP0

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

A muža ženi? Na to nekako uvek zaboravite :)

Ја разумем то као увек први корак - послушање жене мужу, тиме се задобија благодат за целу породицу.

А љубав и поштовање мужа према жени, истовремено и у сваком тренутку као према делу себе, се подразумева.

Подели на овим сајтовима

. Kada u 46 g das odgovor zeni na pitanje "ko su clanovi tvoje porodice" "mama, sestra (njena porodica), deca i ti" a ti zivis u zabludi da ste muz, ti i deca ta porodica ...

Ako se u taj spisak doda tasta, tast, surak i svastika sa porodicama, onda mi je to OK.

Nisam cinična, zaista, nego mi se čini da su u nasoj sredini (licno nemam taj problem) muževljevi roditelji primarni kada govorimo o brizi i pomaganju roditelja, a zenini bas kad dotera cara do duvara. I to ne samo u porodicama koje žive u zajednici sa svekrom i svekrvom.

Mislim da je neophodno da pomažemo roditeljima, shodno mogućnostima,ali i ženinim i muževljevim. I to prema njihovim potrebama, a ne po tome kakvi su (jer oni treba  Bogu za to da daju odgovore, a ne nama  ) i po tome šta su nam ostavili.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

kraljica i sluškinja, sve,ali nikada po svom. . .jeza me hvata od ove pesme  a i ovih smajlova što se pojavljuju ničim izazvani. . .

http://www.youtube.com/watch?v=7HrH0_jSF8g

treba slušati onoga ko ima bolju ideju

bilo da je muž ili žena

• Волим 1

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

То је катастрофална грешка - ви млади, ако читате, никако - значи ни под којим условима - немојте да живите са било чијим родитељима. Обавезно живите одвојено, макар вам и било теже. Најбоље у потпуно другом месту где не може да се "наиђе случајно", већ мора да се потегне пут.

Две лепте од нас искусних...

Trazio sam na celoj temi jedan post da se podudara sa onim sto ja nalazim da je pametno, pa samo da udarim jedan lajk, ali - osim delimicno Zosime i Dragog - ne nadjoh nijedan. Samo besmislene krajnosti, a kod pojedinih nazalost i ruganje.

A obzirom da sam u braku 13+ godina, hvala Bogu, sto ce da kaze da sam iskusan, evo da dodam i ja moju leptu.

Neka se niko ne uvredi, ne prozivam nikog licno, samo mudrujem kao i svi vi ostali.

Evo, bas ovo sto ti velis brate Zvonko je za mene besmislena krajnost. Bezanje je znak kukavicluka. Nije domacin onaj koji bezi, nego onaj ko ponese teret i zrtvu za ljude oko sebe, ma ko oni bili, a narocito ako su roditelji u pitanju.

Dakle, ako neko ima uslova i mogucnosti, a zeli tako, on neka ide od kuce na drugo mesto.

Ali sta sa mnogima koji to ne mogu da priuste sebi, narocito danas? Ocemo li onda svi na silu u inostranstvo? Sta ako su recimo roditelji slabog zdravlja, pa i o njima treba da se brine bar malo? Da necemo da ih ostavimo same, ili oteramo u staracke domove, da bi mi bili "samostalni"?

Ja sa mojom porodicom zivim u dvoristu u kome su i moji roditelji. Mogao sam nakon zenidbe da odem da stanujem privatno, ali to bi bilo sasvim besmisleno, kad ovde vec imamo koliko-toliko upotrebljiv prostor. Pri svemu tome, mi (ja, supruga, dete) smo sasvim i potpuno samostalni, i nicim i nikom ne polazemo racune za ono sto radimo. I nista nam ne fali. Simpl az dat.

Za moj pojam, samostalnost je izrazito unutrasnje stanje bica, kao uostalom i sve sto se tice duha i vrline.

I to se sasvim slaze sa jevandjelskim etosom, koji nas uci da cak i rob moze da bude samostalan (slobodnjak, kako kaze Pavle), i to najstvarnije, u potpunosti, iako telom (fizicki) nije odvojen od svoje tamnice, ili od svog gospodara.

Sto znaci, covek pre svega mora da se osamostali od svoje licne sujete i samozivosti, od uvredljivosti i egoizma, pa onda da ide dalje i rascisti (opet u sebi) kako treba da izgledaju porodicni odnosi i gde je cije mesto.

Kad to ucini, i uz to prihvati pozrtvovanost i odgovornost za sve ljude oko sebe, njemu nece da smeta da u istoj kuci zivi i citav niz generacija. I pored toga, bice u potpunosti samostalan, i bice potpuni domacin - nosilac i glava porodice.

E, ali hteli bi danasnji ljudi da im niko nikad ne prigovori bilo sta, da ne dirne u njihov egoizam, da nikad ne moraju da se pozrtvuju za druge i da otrpe bilo sta, pa zato beze na sve strane. I onda svoje bezanje nazivaju raznim imenima - samostalnost, nezavisnost, sloboda, itd... Trt milojka.

Dobro je o. Pajsije rekao za savremene ljude - mi smo danas "JA" pokolenje, okrenuti samo sebi, i to je to...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ali sta sa mnogima koji to ne mogu da priuste sebi, narocito danas? Ocemo li onda svi u inostranstvo, kao vi pojedini koji pametujete ovde? Sta ako su recimo roditelji slabog zdravlja, pa i o njima treba da se brine bar malo? Da necemo da ih ostavimo same, ili oteramo u staracke domove, da bi mi bili "samostalni"?

Ima olosa brate Obi koji ne bi svoju majku pogledali a kamoli tudju ....

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ima olosa brate Obi koji ne bi svoju majku pogledali a kamoli tudju ....

To je tacno, na zalost...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...