Broken Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Прочитао сам неколико страна ове теме па бих могао да додам коју реч. Прво, не смем у овим стварима да идем даље од свог искуства. Код мене је ситуација таква да сам рано почео са покушајима да се отргнем од родитеља, сад ми се чини да је то из разлога што сам био презаштићен и требала ми је некаква слобода. Нисам везан за мајку, чак имамо и хладнији однос него што би требало. Не волим зависност од родитеља и бежим од тог, што не значи да нам је лако и не значи да се осећам као зрео мушкарац, напротив. Чини ми се да се већина мушкараца из мог окружења боље сналази у улози оца, домаћина и свега што уз то иде. Осећам као да је све што радим некако недовољно, да треба више. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 @@obi-wan, Углавном се слажем са оним што си написао, али не можеш своје родитеље и своју ситуацију да узимаш као шаблон. E, ali hteli bi danasnji ljudi da im niko nikad ne prigovori bilo sta, da ne dirne u njihov egoizam, da nikad ne moraju da se pozrtvuju za druge i da otrpe bilo sta Није увек и свуда тако. По негде има мноооого више од тога. Има таквог психичког, па и физичког (код мене бар није било овог другог) злостављања, да не можеш ни да замислиш. Додуше, има и где је ситуација обрнута,где млађи и те како захтевају од родитеља да их дворе, да им служе, чувају децу и сл. као да старији немају права да мало предахну, да се посвете себи и ономе чему нису могли док су подизали своју децу. Нико не зна шта се дешава у кући кад се за гостима затворе врата, или као што рече Толстој :"СВЕ СРЕЋНЕ ПОРОДИЦЕ ЛИЧЕ ЈЕДНА НА ДРУГУ, СВАКА НЕСРЕЋНА ПОРОДИЦА ЈЕ НЕСРЕЋНА НА СВОЈ НАЧИН ". Но, као што рекох пре, сви одговор Богу дајемо за себе, за своја (не)дела, па желећи да Му се приближимо треба да се молимо, баш за оне који нас повређују. И не кажем ово да просипам неку филозофију, него се и сама трудим да тако радим. Није увек лако, и понекад сама себе морам да подсећам на то. Мада, у овим годинама много више бринем о томе каква ћу ја бити свекрва, него каква је моја свекрва била према мени. Зато, кад вам јавим да су ми се оженили синови, помозите ми молитвама да не оманем. .please. stadaradim -Владимир-, Ђуро Станивук, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Није увек и свуда тако. По негде има мноооого више од тога. Има таквог психичког, па и физичког (код мене бар није било овог другог) злостављања, да не можеш ни да замислиш. Ima, ali to je vrlo retko. To nije opsta pojava, cak nije ni cesta. A na prethodnih 11 strana nisam nasao skoro nista od onog sto sam ja naveo, zato sam i napisao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 @@obi-wan, Нема лоше, свако има своје искуство и мишљење. Ја сам, нажалост, видео примере како су неки - мени веома драги - људи пуно страдали у животу због тога, па сам можда зато мало "радикалнији". Не могу да наводим детаље, не би било лепо. Наравно, ако су људи разумни и имају праве љубави све може да функционише. Само, знајући колико су старије генерације у Србији генерално незреле и себичне (част изузецима) мој савет је - ако човек има могућности, треба да се одвоји. Dragi and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Где чељад нису бесна, кућа није тесна... кад бисмо били real хришћани. obi-wan, Зосима, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Не само "чељад", могу и старци да буду бесни... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Односи се на све, без изнимке. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Ima, ali to je vrlo retko. To nije opsta pojava, cak nije ni cesta. Ти, брате, живиш у балону. Ретке су нормалне свекрве. Нажалост ја сам имао прилику да одрастем поред свекрве монструма, па знам како је, али и даље ми је то потпуна мстерија, упркос свим овим рационализацијама и покушајима објашњења. Две су среће у несрећи: 1) баба је на самрти преклињала за опроштај; 2) мајка је опростила и све је супротно од онога што је њена свекрва била. Камо среће да је ово једини случај... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Hahaha, ajme Zvonko, kakva tema! Muškarci su pola života nezreli, drugo pola prezreli, da bi ikad bili zreli to si do sada nisam primjetio. https://www.youtube.com/watch?v=ouJms_x99OE Kako sazret na žensku - Jak Vyzrat nad Zenskou Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 @@Zayron, Па чешам се тамо где ме сврби... Најважније ствари у животу сам углавном урадио како треба, али пуно тога сам и погрешио - зато видим још гомилу мана које би требало да поправим. А имам четири банке... Човек би у мојим годинама требало да буде пуно зрелији. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Не само "чељад", могу и старци да буду бесни... А да смо мало мисионарили, можда би се примило. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 @@Zayron, Па чешам се тамо где ме сврби... Најважније ствари у животу сам углавном урадио како треба, али пуно тога сам и погрешио - зато видим још гомилу мана које би требало да поправим. А имам четири банке... Човек би у мојим годинама требало да буде пуно зрелији. Pa to je to što ja rekoh, u prvoj fazi nezrelosti sve bi htio al svuda greške pravi, u drugoj toj prezreloj sve zna al ništa više neće, ništa ga više ne zanima, hahahaha. Nigdje ono između da zna i hoće. Ženske su drugačije, te umiju valjda biti samo zrele, ništa drugo, te odgovorno majčinstvo, te realni nazori na život, pa zreli pogledi na vaspitanje djece , nezrele su bile davno a prezrele ne budu nikad, taman posla, ni sa 70 i više godina te nisu prezrele, tada su tek u najboljim godinama. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 jeste zrele su zato kad otvoris zenski orman imas odece za jedno tri modne revije i cipele za stonogu..... greengrin Crveni Baron and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Ти, брате, живиш у балону. Ретке су нормалне свекрве. Zavisi sta ti podrazumevas pod normalnom svekrvom. Ovde kod mene ih ima bas dosta - kako ja smatram - normalnih... feeble and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Koliko ljudi toliko cudi. Niko od nas nije savrsen. Ni mladi ni stari. Zreli ljudi i pametni to razumeju i ne pokusavaju da ispravljaju krive drine. Kod nas balkanaca preovladjuje nekakav anarhizam, kao nesto, nakakva sloboda, nezavisnost, a nema za sta pas da nas ujede pa mladi parovi cesto da bi bili "nezavisni" od roditelja idu da zive kao podstanari po nekakvim podrumima ... kao , sada su nezavisni od roditelja a gazdarica im kontrolise ko ulazi ili izlazi iz "stana"... Pametni su do zla boga. Gledas po Srbiji kuce pola ih nezavrsenih a deca ne zive u njima jer su "nezavisni" u nekom stancicu. Ovde kod Tirolaca kuce imaju u proseku, 300 m kvadratnih, ali ni jedna nije mladja od 200 godina. A sve izgledaju kao da su juce napravljene. Zato sto u njima ostaju pametni Tirolci da zive, ne idu da placaju kiriju za podrume vec su svoji na svome, i umesto toga lepo dignu kredit, pa renoviraju kucu, udarte solarne panele po krovu, cisternu za naftu i centralno grejanje, srede krov, naprave terasu, pa je pokriju, pa udare pokretrna vrata pa sa daljincem otvaraju i zatvaraju. Ali naravno, moraju po nesto i da pretrpe, nisu ni ovde ljudi savrseni. I ne palamude o tome jesu li edipovci ili nisu vec gledaju gde i kako zive i sta ce jednoga dana ostaviti deci. Number15648 and feeble је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука