Markod2001 Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Можемо овако до сутра , све је под знаком питања да ли је се одрекао нијели, итд итд., да ли је хтео није ли смео итд .... Једино што није под знаком питања, то је Богостварање човека а не мајмуностварање. Pogledajte ovaj link što sam poslao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Добро не косе се, онда мајмуна искључујемо из теорије а земља је стара молико каже теорија еволуције. форумаши. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Можемо овако до сутра , све је под знаком питања да ли је се одрекао нијели, итд итд., да ли је хтео није ли смео итд .... Možete ali je prilično irelevantno... jer za razliku od Otkrivenja kao metoda spoznaje, kod naučnog metoda se teorija ne prihvata zbog ličnosti onoga ko je izneo, već isključivo u skladu sa tim koliko se teorija dobro uklapa u realnost tj. činjenice... usled toga je potpuno nebitno da li se Darvin odrekao svoje teorije (iako nije)... nije on prorok kojem je istina saopštena sa nebesa, pa da osporavanjem njega osporiš teoriju koju je on prvi formulisao... Једино што није под знаком питања, то је Богостварање човека а не мајмуностварање. Naravno da je pod znakom pitanja... ne samo zato što postoje ljudi koji ne veruju u Boga, već i sami vernici imaju potpuno drugačije ideje o tome KAKO je Bog stvarao... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Markod2001 Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Добро не косе се, онда мајмуна искључујемо из теорије а земља је стара молико каже теорија еволуције. форумаши.Evo citiraću sa onog sajta: А. Каломирос у цитату који сте поменули: „Адам је био еволуцијски узнапредовала животиња, која је у своје најунутарњије битије примила удах Божански, печат Божије иконе (образа), и постала човек….. Када је Господ Бог духнуо у лице Адамово дух животни, тада је еволуцијски узнапредовала животиња постала разумно створење, преображена изнутра и у својим дубинама, али не анатомски већ духовно, благодаћу Духа Светога“.Znači... Čovjek je po tijelu od životinja a duhovno od Boga. Teorija evolucije nema ništa protiv Boga. Ja vjerujem da je Bog na taj način stvorio svijet. Ja(lično) mislim da je evolucija ljepota Božijeg stvaranja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Све ћу вечерас детаљно прочитати сада немам времена. Брате све најбоље поздрав. Уопште није спорна старост земље колико је стара да ли је један дан ПО БИБЛИЈИ УСТВАРИ милион година итд итд него мајмун ми ту смета , он ме буни. одох да слушам ВИВАЛДИЈА - СТОРМ. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Markod2001 Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Све ћу вечерас детаљно прочитати сада немам времена. Брате све најбоље поздрав. Уопште није спорна старост земље колико је стара да ли је један дан ПО БИБЛИЈИ УСТВАРИ милион година итд итд него мајмун ми ту смета , он ме буни. одох да слушам ВИВАЛДИЈА - СТОРМ. Ok hvalaTekst je jako dobar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Jesam Pitao sam da me vrate Zasto si onda otvorio novi profil?Sta ti znaci ovo sto radis? Samo bi da se raspravljas, ili sa muslimanima, ili sa ateistima, sad dodjose na red i kreacionisti... Zasto? Дидим је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Markod2001 Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Zasto si onda otvorio novi profil? Sta ti znaci ovo sto radis? Samo bi da se raspravljas, ili sa muslimanima, ili sa ateistima, sad dodjose na red i kreacionisti... Zasto? Nije samo zbog rasprava. Forum je jako dobar, pa sam naučio dosta novog. Mislim da je ovo jedan od najboljih foruma na kojim sam bio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Markod2001 Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Drvo staro 9550 godina(https://en.m.wikipedia.org/wiki/Old_Tjikko) Ovaj link je za sve one koji tumače Bibliju bukvalno i tvrde da je svijet star 6000 godina drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Drvo staro 9550 godina(https://en.m.wikipedia.org/wiki/Old_Tjikko) Ovaj link je za sve one koji tumače Bibliju bukvalno i tvrde da je svijet star 6000 godina Фотошоп! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Ja(lično) mislim da je evolucija ljepota Božijeg stvaranja То је исто као да кажеш да је пало стање лепота Божијег стварања. Постоји могућност да је класични Велики прасак - и поменута еволуција - заправо последица Адамовог пада. Проблем религиозног еволуционизма је у томе што они који то подржавају заправо обожавају биолошку еволуцију нашег постојања, до те мере да се створила ,љубав'' према томе. Нешто слично као код људи који до те мере воле сексуалност да је сматрају за вечном категоријом, тј. да ће секс постојати у вечности у есхатону. Међутим, једно је благослов у домостроју стварања - као што је са сексуалношћу -, а друго је есхатолошки аспекат. Неупоредиво другачије у смислу палог стања је поглед на садашње постојање, у односу на оно стање које је било првобитно БИБЛИЈСКО СТВАРАЊЕ, а још неупоредивије у односу на предстојеће -есхатолошко- постојање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Evo citiraću sa onog sajta: А. Каломирос у цитату који сте поменули: „Адам је био еволуцијски узнапредовала животиња, која је у своје најунутарњије битије примила удах Божански, печат Божије иконе (образа), и постала човек….. Када је Господ Бог духнуо у лице Адамово дух животни, тада је еволуцијски узнапредовала животиња постала разумно створење, преображена изнутра и у својим дубинама, али не анатомски већ духовно, благодаћу Духа Светога“. Znači... Čovjek je po tijelu od životinja a duhovno od Boga. Teorija evolucije nema ništa protiv Boga. Ja vjerujem da je Bog na taj način stvorio svijet. Ja(lično) mislim da je evolucija ljepota Božijeg stvaranja I gde ti vidiš Boga koji je ljubav u stvaranju kroz evoluciju? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Ako je evolucija tačna nema pada.Smrt je sastavni deo prirode koju je stvorio Bog.Takođe nema ni prvorodnog greha.Čovek samo živi po nagonima koje mu je usadio Bog. Степа је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Према византијском израчуну који је кориштен некада и код нас Срба сада је 7524. година од стварања света. Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Према византијском израчуну који је кориштен некада и код нас Срба сада је 7524. година од стварања света. https://www.pouke.org/forum/topic/27109-старост-васионе-хронологија-библијска-или-при/?p=873194 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука