Bigica Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 kakav je stav crkve o kletvi,kada ona djeluje,a kada je neostvariva,da li je osoba zasticena od kletve ako je crkvena Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 kakav je stav crkve o kletvi,kada ona djeluje,a kada je neostvariva,da li je osoba zasticena od kletve ako je crkvena Клетва Клетва или проклињање, није одобрена од стране цркве. Пре свега, што проклињање излази из душе која је пуна гнева и мржње, жеље за осветом, оправдане или неоправдане, свеједно. У Светом писму је речено: благосиљајте оне који вас куну. Увек се треба молити Богу за све људе, па и за своје непријатеље. Своје срце не треба тровати мржњом и осветом. Божија правда је увек достижна. ПРОТОЂАКОН ЉУБОМИР РАНКОВИЋ ВЕРСКИ ОБИЧАЈИ Тања, Марко Вуковић, keka and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 http://www.prijateljboziji.com/index.php?p=Filmovi&id=69 Bigica and Марко Вуковић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bigica Написано Април 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2013 hvala Jessy pronasla sam ovaj citat na internetu danas,a film sam pogledala nedavno ,zanimaju me i stavovi sta ako je kletva izrecena nekome ,sta da se radi,da li ta osoba kojoj je kletva namjenjena treba da se plasi ili da se uzda u Gospoda kroz molitve ,ono sto me zanima jeste da li ako je osoba crkvena ,pobozna i zivi u skladu sa zapovjestima okrenuta u potpunosti Gospodu treba da se uplasi jedne takve kletve... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Ne znam kakav je stav crkve, ali bih se ja lično zapitala : " U kog Boga ja to verujem?", ako treba da se plašim nečije kletve. keka, Ignjatije, Ayla and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bigica Написано Април 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Ne znam kakav je stav crkve, ali bih se ja lično zapitala : " U kog Boga ja to verujem?", ako treba da se plašim nečije kletve. Stav crkve je ono sto je najbitnije ,bitnije od bilo kojeg naseg licnog odgovora ,jer crkva je glava Hristova a mi smo svi gresni ljudi,u zavisnosti od naseg duhovnog stanja i plasljivi ,nista nije za osuditi ,al svakako se treba uzdati da je Gospod iznad svega ,kao sto i jeste ! Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Ако је некоме почињена страшна неправда од некога и овај у очају и немоћи каже: "Нека ти Бог врати по делима твојим!" И ако се деси да злочинац после тога пострада, ја не осуђујем онога који га је проклео. Али срећом па Бог не слуша многе, него само поједине. Има једна гора ствар од клетве а то су зле мисли и жеље усмерене на неког човека. И то је нека врста клетве. Покајницима ( онима који се кају, дакле људима свесним своје грешности и жељним преображења и преумљења) клетве не чине ништа нажао јер су под заштитом благодати. Radovan Cepic, Драгана Милошевић, horatio and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 @BABA je dala najbolji odgovor! "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Stav crkve je ono sto je najbitnije ,bitnije od bilo kojeg naseg licnog odgovora , jer crkva je glava Hristova a mi smo svi gresni ljudi,u zavisnosti od naseg duhovnog stanja i plasljivi ,nista nije za osuditi ,al svakako se treba uzdati da je Gospod iznad svega ,kao sto i jeste ! Ne postoji tu nikakav odvojeni stav Crkve, postoji samo svedocenje i ucenje Crkve, koje jasno kaze da ko ima jaku i zivu veru, i trudi se da zivi cestito - dakle, jevandjelski i ljudski - i pri svemu tome se redovno pricescuje, nema sta da se brine o tamo nekim kletvama. I ne, nije Crkva glava Hristova, nego je Hristos Glava Crkvi. Razlika je stopostotna. Dobro nam dosla na forum... Sara", Ignjatije, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bigica Написано Април 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ne postoji tu nikakav odvojeni stav Crkve, postoji samo svedocenje i ucenje Crkve, koje jasno kaze da ko ima jaku i zivu veru, i trudi se da zivi cestito - dakle, jevandjelski i ljudski - i pri svemu tome se redovno pricescuje, nema sta da se brine o tamo nekim kletvama. hvala e pa to je ono sto me je zanimalo izvinjavam se na lapsusu ,desava se u brzini ,nisam ni primjetila Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radovan Cepic Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ne bojte se,Gospod rece ,kad cujete glasove Da se digo brat na brata u krvavae ratove. Ne bojte se .Visnji rece,Ja sam Bog nad vojskama , Ja ne spavam oko moje bdi nad ljudskim borbama. Ne bojte se Hristos rece,Ja sam s vama do kraja, Ko bez mene borbu vodi borba mu je bez sjaja Nek se crna zemlja stresa,neka gori kamenje, Mi cekamo sa nebesa obecano znamenje A kad sijne krst na nebu,kad zatrube andjeli, Tad ce gospod vence slave svojim verni da deli- SV.Vladika Nikolaj Velimirovic Bigica, gandalf, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Čitam sad sve ovo gore, i nešto me zanima. Čitam knjigu od Ljiljane HAbjanović Igra anđela i u jednom dijelu se opisuje Vukovo djetinjstvo i napisano je kako će ga stići kletva njegove majke kneginje Milice jer je majčina kletva najstrašnija... Sad mi to nešto sve čudno... Imate li išta reći o jačini majčine kletve? Bigica је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Vjerujem da se nisam dobro izrazila ali valjda ćete me shvatiti. Taj dio je baš ostavio u meni veliki upitnik "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bigica Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 kazu da je ta kletva majke izuzetno jaka ,i u dokumentarnom filmu "Kletva" ima jedan dio gdje je majka proklela svoga sina koji ju je maltretirao strasno i njemu i njegovoj djeci su se desile strahovite stvari ,mislim da su svi zavrsili tragicno ...inace knjiga je prelijepa i jako korisna ,odlican izbor .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 taj film je tragikomican ko cini zlo ,zlo ce ga i snaci,ali ne zbog kletve niti zbog nekakve kazne Bozije vec zato sto ce ga sostvena savest stići I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука