Jump to content

Kakav je stav crkve o kletvi, kada ona djeluje, a kada je neostvariva

Препоручена порука

kazu da je ta kletva majke izuzetno jaka ,i u dokumentarnom filmu "Kletva" ima jedan dio gdje je majka proklela svoga sina koji ju je maltretirao strasno i njemu i njegovoj djeci su se desile strahovite stvari ,mislim da su svi zavrsili tragicno ...inace knjiga je prelijepa i jako korisna ,odlican izbor .smesko.

I ja mislim da je njemu samo niklo onako kako je posijao...  kazes da je to filma prvo , pa onda zavrsavam da je knjiga preliijepa... Šta je na kraju film ili knjiga :)

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se na greškama ali pišem jednom rukom i brzo...

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Подели на овим сајтовима

I ja mislim da je njemu samo niklo onako kako je posijao...  kazes da je to filma prvo , pa onda zavrsavam da je knjiga preliijepa... Šta je na kraju film ili knjiga :)

spomenula sam ti taj dio u filmu o majci i sinu ,a posto si ti napomenula da citas Igru andjela ,nadovezala sam se na kraju da je knjiga poucna i jako dobra ;) 

Подели на овим сајтовима

slazem se da se sve odbija i vraca kao bumerang ,kako dobro tako i zlo , al rijeci imaju veliku moc i zato se mora paziti kako i sta se prica ,isto tako ima puno slucajeva gdje ne ispasta direktno osoba koja je ucinjela zlo,vec neko njoj jako blizak ,jer svaka izgovorena rijec i svako djelo utice ne samo na pojedinca nego na sve ljude,svi smo usko povezani 

Подели на овим сајтовима

spomenula sam ti taj dio u filmu o majci i sinu ,a posto si ti napomenula da citas Igru andjela ,nadovezala sam se na kraju da je knjiga poucna i jako dobra ;)

Ahaaa sad kontam, ta knjiga :)

A šta npr. kad neko nekoga kune onako u ljutini i kasnije to ne misli, ono u svadji nekoj...

Подели на овим сајтовима

Клетва је нешто што не постоји у светотајинском и литургијском животу Цркве. Као таква, она не представља "објективну реалност" за Цркву.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Moguće je da 'kletva' ostaje u ustima onoga ko je izgovara.
Ne dobacuje daleko, vraća mu / joj se u srce.

• Волим 1

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Ovo sada videh na FB, tako da ... možda i nije verodostojno,
a nemam knjigu Svetog Nikolaja da proverim:

ДАЈТЕ МИ ЈЕДНОГ СРБИНА КОЈИ ЈЕ ОПСОВАО ЂАВОЛА, ОПРОСТИЋУ ХИЉАДУ КОЈИ СУ ОПСОВАЛИ БОГА !
ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ - ''О БОГУ И ЉУДИМА''

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Ja sam na stranici Svetosavlje pročitala priču o sinu kojeg je majka proklela i obistinilo se. I Vladika Nikolaj kaže, dok su vam još roditelji živi molite ih za oroštaj i skidanje kletve...

Подели на овим сајтовима

Ja sam na stranici Svetosavlje pročitala priču o sinu kojeg je majka proklela i obistinilo se. I Vladika Nikolaj kaže, dok su vam još roditelji živi molite ih za oroštaj i skidanje kletve...

На страници "Светосавље" се свашта може прочитати у последње време. Клетва нема никакве везе са хришћанским етосом, нити са светотајинским животом Цркве. О њој се може причати унутар неких наших односа. Бог и Црква са тим заиста немају ништа.

Подели на овим сајтовима

Послушајте критику документарног филма "Клетва" коју је дао владика Давид:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...