Grizzly Adams Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Реко причаш о Америци ...него реци ми имаш ли таквих проблема и у америке рецимо кад негде седнеш да ручаш и прекрстиш се ? Ма јок, то је било код нас пре неких 15 година или тако нешто. Код њих нема проблема што се тих ствари тиче. Каквих све чудака има, ми што се крстимо не мож` да дођемо до изражаја... Иван ♪♫, Јанко, Sophrosyne and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 U jednoj od NGO u kojima sam radio se desio taj ... ekstrem. Imao sam šeficu i koleginicu koje si (zajedno sa još jednom ženom) pokušavale da mi rade 'o džepu' (da dobijem otkaz). Pokušavale su to lažima i podemetanjima i ... tako. Šef, Amer, je ukapirao da ja jesam budala ali da ne zavredjujem da budem 'šutnut'. I onda su počele po ostalim NGO da pričaju da smo mi leglo satanista (!) i da sam ja 'vodja parade'! U isto vreme, 5 kolega me je zamolilo da ja ostanem na recepciji i javljam se na telefon dok oni furnu na krakto - u Crkvu da se pomole Bogu! Ne sećam se koji je svetitelj bio tog dana... Mislim, 'pokrivao' sam ljude kad su fiurali na svašta-nešto, ali u Crkvu.. E to je radost! Јадранка-Дервента, Милан Меденица :) and Danijela је реаговао/ла на ово 3 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Ма јок, то је било код нас пре неких 15 година или тако нешто. Код њих нема проблема што се тих ствари тиче. Каквих све чудака има, ми што се крстимо не мож` да дођемо до изражаја... У Србији је још увек комунизам( а са њим и антихришћанство и антицрквеност) у срцима и душама и умовима људи и преноси се већ као култура у наслеђе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 У Србији је још увек комунизам( а са њим и антихришћанство и антицрквеност) у срцима и душама и умовима људи и преноси се већ као култура у наслеђе. Нажалост, тако је брате... И већина наших проблема од "Осме седнице" до данас је управо из тог разлога. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Ја никада нисам имао већих проблема због мојих религијских опредељења. Мајка ме је увек подржавала у свему, и имала пуно поверење у мене. Фамилија ми је била одушевљена када сам уписао БФ, једино им никако није било јасно зашто не желим да будем поп кад попови добро зарађују. Пријатељи са којима сам се дружио у време када сам почео да се интересујем за религију су такође крајње позитивно реаговали на моју одлуку, иако је у питању била углавном метал-екипа. А ни пријатељи које сам касније стекао, а који нису нарочито религиозни, или су атеисти, никада ме нису због тога другачије гледали - напротив. Једини са којима сам имао проблема су били управо људи из Цркве - колеге са факултета, понеке колеге вероучитељи, људи које сам упознао у Цркви, и слични, и то због тога што сам и након што сам почео да се бавим религијом наставио и да се дружим са истим људима који нису црквени, волим исту музику, облачим се на исти начин, одлазим на иста места, и уопште - због разноразних мојих ставова и размишљања... malina :), Биљана, Милан Меденица :) and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 нисам имао проблема. сви у породици смо малте не у исто време почели да постимо и да редовно идемо на литургију... malina :), Иван ♪♫, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 podeljena je tema pa tamo nastavite Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Извињавам се што упадам вако са гусларског посела а јел има црквењака а да рецимо слушају панк, или ОI скинхедс музику, или рецимо технорејв, или реге , мислим чини ми се овде су све неки црквењаци металци или рокери који фурају тежи звук ? како не, ја их знам пар има их и који слушају оне сатанизме ЈК и сав тај турбо-фолк greengrin greengrin greengrin nishizawa је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 podeljena je tema pa tamo nastavite сори, није намерно, предухитрио си ме клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341406303' post='672745] сори, није намерно, предухитрио си ме razumem te,nije ti lako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 U kom smislu se shvata to crna ovca...jedini sam liturgiski u porodici ili da li imam problema što sam verujući? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 U kom smislu se shvata to crna ovca...jedini sam liturgiski u porodici ili da li imam problema što sam verujući? Па јел имаш тих проблема што си литургијски и верујући и православан? Нарочито ме за тебе занима да ли имаш проблема што си православац с обзиром на националност , јел. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Па јел имаш тих проблема што си литургијски и верујући и православан? Нарочито ме за тебе занима да ли имаш проблема што си православац с обзиром на националност , јел. nemam u porodici tih problema,hvala Bogu RYLAH and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Kad sam pocela redovno da dolazim hram bilo mi je nekih 15 16 godina , najgore doba na putu ka sazrevanju. Nisam ni bila krstena . Kuci dignu takvu frku ; bilo je cak ono klasicno bolje ti je da vezbas nego da ocekujes pomoc od ikona. Molitve od pocetka obavljam cutke.A za post me ne pitajte : imam blagoslov samo tri dana na vodi i to se pretvori u suhojedanije.Sad sam valjda i navikla nit im pricam nit se mnogo bunim drlove srcee коЖељ њацИ , -Владимир-, СИНОВИ СЛОБОДЕ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341265335' post='671904] најлепши догађаји су ми крштење моје мајке а онда и тројно крштење мог оца, његове друге жене и моје мале сестрице Аууу, Слава Богу! Мени је животни сан да крстим мајку и жену, ал' то ће малко теже да иде... Дивна је ово тема и исцељујућа кад видим колико нас пуно има. Па то је читаво стадо црних овчица! Али имамо Доброг пастира и не бојимо се. Ево пар мојих исповести: Мајка планира да замоли мог пароха да ме излечи, она сирота верује да сам омађијан. Или ме шаље на Острог да ме св. Василије врати у "нормалу" пошто ме он и обратио Богу. Ја јој кажем: "Кево, дај све је у реду, сви смо срећни и здрави." Она каже: "Ти си ми сине болестан." Ипак, увек ми је спремала посну храну, жена такође мада се више ослањам на конзерве - оне мање гунђају. gringrin Кад у цркву одведим своју и сестрину децу кажем свештенику: "Ово је све верника што имам у кући." Кажем ја мајци: "Нисам ја црна овца у фамилији већ су црне овце ваших пар генерација за све наше претке и потомке!" Милан Меденица :), Аљонка, Ромејац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука