Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Него, објасни ти нама како то изгледа кад увреде немају ефекат? Осећаш ли фрустрације због тога? Будиш ли се ноћу у зноју?

Подели са нама своје муке, биће ти лакше. :D

A sto se ti pronalazish u pravoslavnim talibanima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Naravno, to je klasifikacija prema etiologiji.

A prema simptomatologiji je to i mentalno

i somatsko oštećenje, ne samo genetsko.

Ono što ti navodiš ne isključuje ono o čemu

ja govorim a govorim zato što je bila riječ o

motivima za prijevremeni prekid trudnoće.

Kao razlog je navođena duševna zaostalost

što i jeste mentalno oštećenje kod Down Sy.

Bolesti se ne klasificiraju prema simptomatologiji. I AIDS bi po tome bila onkološka bolest jer zbog deficijentnog imuniteta često dolazi do pojave tumora, pa nije tako svrstana. Ili glioblastom koji za posljedicu često ima i motoričke i mentalne smetnje, pa nije svrstan u duševna niti tjelesna oštećenja. Mogla bi ti još najmanjesto primjera navesti. Uglavnom, za kršćanina ne postoji razlog za abortus, barem ne bi trebao postojati.

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Bolesti se ne klasificiraju prema simptomatologiji. I AIDS bi po tome bila onkološka bolest jer zbog deficijentnog imuniteta često dolazi do pojave tumora, pa nije tako svrstana. Ili glioblastom koji za posljedicu često ima i motoričke i mentalne smetnje, pa nije svrstan u duševna niti tjelesna oštećenja. Mogla bi ti još najmanjesto primjera navesti. Uglavnom, za kršćanina ne postoji razlog za abortus, barem ne bi trebao postojati.

Da, za oficijalnu klaisfikaciju je uzeta kao osnova razvrstavanje prema etiologiji jer kad bi se to radilo prema simptomima jedna te ista bolest bi bila svrstana istovremeno u nekoliko grupa što bi onda stvorilo samo veću zbrku i bilo nepregledno. To što nije Down syndrom klasifikovan prema etiologiji u duševna oštećenja ne znači da duševnim oštećenjem nije - valjda smo se sad konačno razumjeli. A istovremeno i somatskim (neurološkim) i genetskim. Ako si primjetila ta genetičarka iz Praga gore na videu Dr. Jana Židovská prije nego što je postala genetičarka bila je neuropsihijatar a ta specijalnost po toj strani je najbliža predmetu kojim se ona sada kao genetičarka bavi - genetskim malformacijama ploda. Naravno da ni to nikome ne daje pravo na abortus pa i kad je Down Syndrom i ozbiljan mentalni poremećaj, poricati tako nešto je također neispravno i neutemeljeno u faktima. Tim što to poričeš ništa takvima mnogo ne pomažeš, treba reći istinu, jeste, to je i duševno, mentalno oštećenje kako i jeste ali ni to ne daje nikom prava ukončiti život takvog čovjejka još prije nego što se rodio a ni po rođenju, naravno.

Подели на овим сајтовима

O tome se radi, da zbog svoje etiologije i klasifikacije nije duševno oštećenje, već se manifestira pored ostalog kao i duševno oštećenje. O ovome se može raspravljati s liječnicima, a sve ostalo nema smisla ;)

No, to ionako nije tema .

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

O tome se radi, da zbog svoje etiologije i klasifikacije nije duševno oštećenje, već se manifestira pored ostalog kao i duševno oštećenje. O ovome se može raspravljati s liječnicima, a sve ostalo nema smisla ;)

No, to ionako nije tema .

Bolest koja se manifestira kao duševno oštećenje ustvari takvim i jeste. Čim drugim bi bilo.

A Down Syndrom se manifestira i kao genetska bolest jer se nasljeđuje, dobiva od roditelja ii predaje potomcima u procesu nasljeđivanja, jer je njom oštećen nasljedni materijal, i kao tjelesno oštećenje jer se da ustanovit na tijelu i organima i kao mentalno oštećenje jer se da dokazati testovima koji utvrđuju stepen mentalne funkcije/disfunkcije. Zato se to zove sindromom zbog te složenosti simptomatologije i uzajamne povezanosti biloških (patoloških) faktora od nasljednih preko tjelesnih sve do mentalnih. Oštečenje koje je prsiutno na nekoliko raznih nivoa ili područja istovremeno.

Подели на овим сајтовима

Onda je po tvojoj logici AIDS i onkološka bolest.

Down sindrom se rijetko naslijeđuje od roditelja a s time se još i rjeđe prenosi potomcima. Najčešće dolazi do promjena u jajnoj stanici ili spermiju tijekom začeća ili njihovog razvoja.

Down se dijagnosticira već u trudnoći, a ako i nije dijagnosticiran, kad se dijete rodi liječnik s vrata već vidi da se radi o down-u. Tako da bilo kakvi testovi kasnije nemaju previše smisla, niti se s njima išta dobiva.

I na kraju koliko mi je poznato ti nisi liječnik. Prema tome ne znam koji je smisao uopće ove rasprave.

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Posle sagledavanja izabranog zadatka iz sva tri ugla, cini se da nema dileme da

oficijelni podaci o broju abortusa u Srbiji nisu realni. Namece se da je osnovni

razlog nepotpunih zvanicnih podataka o abortusima to što oni u najvecem broju

slucajeva ne ukljucuju namerne prekide trudnoce koji se izvrše u privatnim

zdravstvenim ustanovama. Takode, medicinska sestra odnosno lekar cesto

popunjavanje propisanog obrasca za prijavu fetalne smrti doživljavaju kao nepotrebnu,

nametnutu, dodatnu obavezu, ne osecajuci smisao i ne shvatajuci znacaj podatka kao

takvog.

Isti izvor koji si naveo . Rezime autora tog istraživanja . Znaš nisam temu počeo da bi licitirao ciframa .Namera mi je bila da skrenem na pogubnu navikiu stanovništva , pored tragičnog akta ubistva nerođenog teteta u mnogome se uništava i zdravlje žene .

U krajnom slučaju za mene je mnogo i 30000 ubistava godišnje .

Подели на овим сајтовима

Onda je po tvojoj logici AIDS i onkološka bolest.

Down sindrom se rijetko naslijeđuje od roditelja a s time se još i rjeđe prenosi potomcima. Najčešće dolazi do promjena u jajnoj stanici ili spermiju tijekom začeća ili njihovog razvoja.

Down se dijagnosticira već u trudnoći, a ako i nije dijagnosticiran, kad se dijete rodi liječnik s vrata već vidi da se radi o down-u. Tako da bilo kakvi testovi kasnije nemaju previše smisla, niti se s njima išta dobiva.

I na kraju koliko mi je poznato ti nisi liječnik. Prema tome ne znam koji je smisao uopće ove rasprave.

I AIDS je syndrom isto kao i Down Syndrom, dakle sve što sam rekao o Down Syndromu važi i za AIDS.

Sindromom se naziva upravo zato što se očituje raznovrsnim simptomima i na različitim organima ili organskim sistemima i tiče se više raznih fizioloških funkcija istovremeno koje su potom tim oštećene. Pa i onkološki, između ostalog. Liječnik nisam ali medicinu studirao jesam.

AIDS, z anglického Acquired Immune Deficiency Syndrome nebo též Acquired Immunodeficiency Syndrome, česky Syndrom získaného selhání imunity, francouzsky: Syndrome d'immunodéficience acquise, SIDA, je soubor příznaků a infekcí, který je následkem poškození imunitního systému člověka virem HIV.

Подели на овим сајтовима

Da, nasljeđuje se rijetko, otprilike 4% slučajeva Down Syndroma su takvi dobijeni od roditelja. No i to je dovoljno da se o Down Syndromu piše i kao o nasljednoj bolesti jer to i jeste. To sam ja i napisao, da je Down Syndrom uzrokovan oštećenjem nasljednog materijala, genovom mutacijom ili prenosom s roditelja na potomke, što je rjeđa ali isto tako postojeća varijanta sticanja, dobivanja te bolesti, dakle mogućim eventualnim prenosom s roditelja u 4% slučajeva.

Подели на овим сајтовима

Down nije duševni poremećaj. Sve što zaposljedicu kao sekundarnu manifestaciju ima tzv.duševne poremećaje, ne svrstava se u duševne poremećaje.

Na kraju krajeva tko smo mi da odlučujemo o nečijem životu? NITKO!

Ovako, da zaokružimo tu priču i napravimo zaključak nekakav.

Down jeste i duševni pšoremećaj pored toga što je istovremeno

i genetski i somatski a svrstava se i u mentalne i u tjelesne i u genetske.

Klasifikuje se međutim prema etiologiji u genetske poromećaje.

Gore si upotrebila glagol svrstavati koji znači ubrajati, pribrajati.

Klasifikovat je nešto drugo, srpski se to kaže razvrstavati, klasifikovat.

Dakle ti si tvrdila ovo ovako:

Down nije duševni poremećaj. Sve što zaposljedicu kao sekundarnu manifestaciju ima tzv.duševne poremećaje, ne svrstava se (tim mišljeno bilo ne ubraja se) u duševne poremećaje.

A ja tvrdim ovo:

Down jeste i duševni poremećaj, pored toga što je i somatski i genetski i svrstava se, ubraja se također i u mentalne poremećaje.

Sve što za posljedicu kao sekundarnu manifestaciju ima tzv. duševne poremećaje se svrstava, ubraja također i u duševne poremećaje.

Ali se klasifikuje, razvrstava se ne prema simptomatologiji (objasnio sam zašto, zato što bi onda jedna te ista bolest bila u nekoliko raznih grupa što bi stvaralo zbrku i konfuziju) već prema etiologiji, porijeklu u genetska oštećenja ili oboljenja. A kod sindroma je to uobičajeno da se svrstavaju u nekoliko raznih grupa oboljenja istovremerno, to prema simptomatologiji. No u tom međunardnom indexu oboljenja su bolesti RAZVRSTANE prema etiologiji, porijeklu pa je onda Down Syndrom dobio mjesto među malformacijama ploda i genetskim anomalijama.

Подели на овим сајтовима

Evo vam "Pro Life" Ikona od oca Libora Halika.

Ovo je 1652x1029 pxls:

http://life.orthomed...256/121_256.bmp

A ovo je 1024x638 pxls:

http://www.cirota.ru...s/69/69490.jpeg

Možete je vidjet i na njegovom kanalu na Gloriji

i s popratnim komentarima ostalih članova sajta:

http://gloria.tv/?media=28174

I na ovom pravoslavnom sajtu:

Сайт монаха Симеона Афонского

http://www.cirota.ru...6624&show_all=1

Ocu Liboru bude drago kad vidi da mu pravim

ovakvu kampanju - advertisment na ovom Forumu.

.smesko.

69490.jpeg

Подели на овим сајтовима

Studirao medicinu jesi, ali je nisi završio i to je velika razlika. Baš se pitam zašto nisi završio studij. Očito si ovakvim dezinformacijama pametovao i profesorima.

Ja sam za razliku od tebe završila medicinu i odstažirala klinike po KBC-u.

No, ti i dalje tvrdi gluposti kao što su da je Down mentalni poremećaj, da se nasljeđuje i slično i ispadaj smješan.

Trisomija gotovo nema nikakve veze sa genskim mutacijama. Educiraj se prvo, upiši medicinu, završi, a onda možeš pisati o tome.

Trisomija 21, zašto je 21.paru kromosama umjesto dvije kopije tri? No, ti to ionako ne možeš shvatiti, jer za to treba znanja i iz anatomije, fiziologije, biologije, genetike, patologije, neonatologije itd..da ne nabrajam sve..Nagledala sam se amniocinteza i nalaza sa trisomijama i slušala eminentnog profesora, stručnjaka koji je objašnjavao zašto, kako, zbog čega..a nisam pričala gluposti i pametovala kao što ti radiš cijelo vrijeme..

Diskutiranje s tobom ionako nema smisla, jer nisi liječnik, pa ću diskusiju nastaviti s kolegama na poslu ;)

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Trisomija gotovo nema nikakve veze sa genskim mutacijama. Educiraj se prvo, upiši medicinu, završi, a onda možeš pisati o tome.

Trisomija 21, zašto je 21.paru kromosama umjesto dvije kopije tri?

Trisomija gotovo nema nikakve veze sa genskim mutacijama.

OK, u pravu si, pogrešno sam napisao:

To sam ja i napisao, da je Down Syndrom uzrokovan oštećenjem nasljednog materijala, genovom mutacijom.

a trebao sam napisati genomovom mutacijom - što i jeste

Dakle ne genova već genomova mutacija, zbog tog češkog mi se dešava da mislim na jedno a napišem drugo, htio sam napisati ustvari genetska mutacija da to ne bih dalje komplikovao.

Downův syndrom, vědecky trizomie 21, je geneticky podmíněné onemocnění zapříčiněné genomovou mutací, jejímž výsledkem je trizomie 21. chromozomu (zdravý člověk má dva 21. chromozómy, postižení tímto syndromem tři).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Down%C5%AFv_syndrom

Typy mutací

Podle úrovně, na níž působí

• genové (bodové) - týkající se jednotlivých genů, mění nukleotidy nebo jejich pořadí
  • chromozómové - týkající se struktury chromozómů, mění strukturu chromozomu na větším úseku
  • genomové - týkající se počtu chromozómů; patří mezi ně aneuploidie (změna počtu chromozomů - např.: 2n+1 - u člověka 47 chromozomů) a polyploidie (změna počtu chromozomových sad - např.: 3n - u člověka 69 chromozomů)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mutace

Подели на овим сајтовима

No, ti i dalje tvrdi gluposti kao što su da je Down mentalni poremećaj, da se nasljeđuje i slično i ispadaj smješan.

To nije tačno, ja cijelo vrijeme tvrdim da je to i genetski i mentalni i somatski poremećaj što je istina i u određenim slučajevima se i nasljeđuje što je također istina.

A šta tvrdiš ti:

Da Down Syndrom nije mentalni poremećaj što nije tačno.

O tome ja cijelo vrijeme pišem da jeste. Uopšte nije važno

to čim je uzrokovan, važno je da je prisutan i da postoji.

A ovo su sve bolesti i poremećaji koje su s njim u vezi,

Down Syndrom je istovremeno sve ovo, zato se naziva sindromom:

Potom u zavisnosti od konkretnog slučaja može imati i drugačiju sliku,

od slučaja do slučaja, od pacijenta do pacijenta se to može razlikovati.

Nemoci a skryté příznaky

Подели на овим сајтовима

Mentalna retardacija je psihičko oštećenje, poremećaj (nije tjelesno, ne fali tamo noga, ruka, organ, fali tamo bodova na IQ stupnjici) većinom urođeno i najčešće je uzrokovano genetski, između ostalog i Down-ovim Syndromom. A nije izlječivo. Duševna bolest npr. psihoza nije urođeno, spada u psihička oboljenja, poremećaje a ne u psihička oštećenja, nekad je izlječiva nekad neizlječiva ali uvijek se može liječiti. Retardacija ne može. A oboje spada u psihičke, duševne ili mentalne poremećaje. Sasvim svejedno čim su uzrokovane. Ova klasifikacija važi u Češkoj:

Kategorizace duševních poruch platná v ČR - MNK 10

Kategorizacija duševnih poremećaja važeća u ČR - MNK 10

V České republice je platná Mezinárodní klasifikace nemocí MNK 10 od roku 1994. Prochází průběžnými aktualizacemi, poslední aktualizace je platná od 1.1. 2009.

V kapitole Poruchy duševní a poruchy chování rozpoznává tyto kategorie zvané oddíly:

• F00–F09 Organické duševní poruchy včetně symptomatických
  • F10–F19 Poruchy duševní a poruchy chování způsobené užíváním psychoaktivních látek
  • F20–F29 Schizofrenie‚ poruchy schizotypální a poruchy s bludy
  • F30–F39 Afektivní poruchy (poruchy nálady)
  • F40–F48 Neurotické‚ stresové a somatoformní poruchy
  • F50–F59 Syndromy poruch chování‚ spojené s fyziologickými poruchami a somatickými faktory
  • F60–F69 Poruchy osobnosti a chování u dospělých
  • F70–F79 Mentální retardace
  • F80–F89 Poruchy psychického vývoje
  • F90–F98 Poruchy chování a emocí se začátkem obvykle v dětství a v dospívání
  • F99 Neurčená duševní porucha

Pro tuto kapitolu jsou stanoveny následující položky s hvězdičkou:

F00* Demence u Alzheimerovy nemoci

F02* Demence u jiných nemocí zařazených jinde

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...