Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Ako su mladi i slobodni , mogu.

Sa godinama je to sve teze, a i besmislenije, pogotovo ako se radi o onima koji su u braku.

Pri tom ne racunam ovde drugare iz detinjstva, vec na neka nova prijateljstva.

Mada, ja ne sto ne mirisem muskarce koji imaju puno drugarica ili je njihov broj u odnosu na musko drustvo veci.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

На пример, родбина, рецимо брат и сестра су савршени пријатељи и пример чистог односа две душе.

Aposlutno meni su moje sestre najbolje ortakinje. Majke mi. I mogu da me nerviraju kol'ko oce ne mogu im nista :D :D

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Дејан, што је мучко колу, је на некој теми, можда и овој, подсетио на онај пример са старцем Пајсијем.

Кад је осудио ону жену што је растурала бракове у селу па је Бог допустио на њега то искушење, за кратко, а он је да би умирио тело секиром ударио себе по нози неколико пута.

Сада се сећам, то је на оној теми што је Сићко отворио у вези житија.

Мислим да је само исувише грдио због дугих ноктију,никакво растурање бракова по селу није споменуто :)

Подели на овим сајтовима

Po mom mišljenju,žena i muškarac itekako mogu biti prijatelji.Ja ih imam nekoliko baš bliskih.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Po mom mišljenju,žena i muškarac itekako mogu biti prijatelji.Ja ih imam nekoliko baš bliskih.

Isto takodje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Мислим да је само исувише грдио због дугих ноктију,никакво растурање бракова по селу није споменуто :)

Није, помешао си. То су две одвојене ствари.

На једном месту говори то за нокте, али уопштено, значи невезано за неки догађај.

А ово са секиром је из књиге "Старац Пајсије - човек Љубави Божије". Сада сам погледао опет. Не говори се о растурању бракова, у праву си, него да се петљала са полицајцима.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325262438' post='551338]

Боже, ударања секиром по себи и "идеализације" односа ...

какве лудости владају људима greengrin greengrin greengrin

"...и ужитијама светих су познати такви примери. Када је авву Пахона узнемиравала телесна страст, одлазио је у скровиште хијена и стављао змије отровнице на себе, али га је Бог сачувао и подарио му бестрашће."

Свети Мартирије је скочио у океан да се удави да не би пао у блуд. И тако даље, и тако даље.

Свети људи, шта ћеш...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

"...и ужитијама светих су познати такви примери. Када је авву Пахона узнемиравала телесна страст, одлазио је у скровиште хијена и стављао змије отровнице на себе, али га је Бог сачувао и подарио му бестрашће."

Свети Мартирије је скочио у океан да се удави да не би пао у блуд. И тако даље, и тако даље.

Свети људи, шта ћеш...

који си буквалиста ...

читао сам иста житија, ал треба имати разума да разликујеш мотив из ког се нешто ради и да ли је нешто дело лудака или светитеља.

то није ни стандард понашања, већ изузетак па никако не треба бити васпитни пример нити оправдање свима онима који из разноразних разлога опонашају понашање неких светитеља, мимикришући и саму веру и сводећи је на формализам а не на суштину.

према томе, извинићеш ме што не падам у несвест од пишкења фирнајза кад видим човека са секиром како се удара, већ ћу покушати да му узмем секиру пре него се озбиљно повреди.

исто тако, овим неразумнима што су им разбијене животне илузије покушаћу да објасним да однос двоје превазилази телесност и да може имати божанску висину, не само сексуалну хоризонталу.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325337455' post='551718]

исто тако, овим неразумнима што су им разбијене животне илузије покушаћу да објасним да однос двоје превазилази телесност и да може имати божанску висину, не само сексуалну хоризонталу.

Naravno da moze, nismo zivotinje. Za tako nesto je takodje potrebno dvoje, tj. da obe strane rezonuju na isti nacin.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...