Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Да драги Милане, замолио сам те да "ме заобиђеш у овој теми", што је дијаметрална разлика о заобилажењу у молитви.  1405_love Скоро сам читао како вас Мирољуб "кити" разним именима, што му такође, као православном хришћанину не служи на част. А да ли је то оправдање?  klapklap

Да, ја имам жељу да Мирољубу помогнем, али не овако јавно преко форума. Ја не знам коме сам помогао тако што сам га називао болесником, идијотом, секташем итд... зато ће слабе вајде да буду да му се омогне. Хајде да разговорамо о учењу, а можда нам се касније и г. Мирољуб придружи, па да га лично питамо. Покажимо сви заједно мало више поштовања према људима. Овај форум то чини колико може, то је и била моја идеја при оснивању читавог пројекта и ја ћу њу да гурам докле год будем планирљао овим да се бавим. Зато се и форум зове како се зове.

Брате Милане, верујем да имаш најбоље намере, као и многа православна браћа (чак и када људе и свештенике називају болесницима и јадницима), зато хајде да то и покажемо. Ја сам замолио све дискутанте да мало смире страсти, али видим и да овде поједини не поштују реч свештеника. Још колико пута треба ово да поновим?

Е, сада једно питање брате Милане:

Пре неко време, ушао сам у разговор неким људима са фејбук групе "Атеисти Србије" који кажу да је човек настао од нижих примата, да Бог није створио свет, већ да је он последица случајних процеса, и да су они заступници Дарвинове теорије, која показује да Бог није Творац света. Дакле, дарвинова теорија је, по њима али и по многима у историји, била основа за атеизам.

МОје је питање, на који начин је могуће доћи до помирења теорије еволуције и онтолошког извештаја о Стварању света у Светом Писму. Да ли је то уопште могуће?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

????? ????? ??????, ????? ???????????, ??? ?? ?? ?? ???????? ? ????? ? ????????, ???? ?????? ????????

?? ????????? ??????? ????? ???? ???? ????????, ????? ???? ? ???????. ?????????? ?? ????? ??? ???????. ??? ??? ????? ????, ??? ??????, ????? ??? ???????????? ??????? ???????? ?????? ?? ?? ??????? ???????? ??? ??? 14 ????????? ??????. ?????, ?? ????? ???????? ??????? ??? (?????) ?????? ???????? ???? ?? ?? ?????? ?????????? ?????????? ???????, ? ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ?????

??? ???, ???? ?? ??????? ?? ?????? ?????? ?? ?? ??????? ? 14.000.000.000 ?????? ?????, ????????? ?????? ???? ???????? ? ????, ?????? ?????????. ??? ??????? ?? ?? ?? ???????? ?? ??????? ?? ?? ? ???? ???????? ???????????. ? ?? ????????? (??????) ?? ???? ????? ??? ???????? ?????????.

??? ? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??? ???? ?? 10 ?????? ??????, ?? ?? ? ??? ???????, ??? ?? ?????? ?????????? ??????, ???? ?????? ??? ????? ????? ????????, ???? ?? ????.

? ?? ???? ????? ?? ????? ????? ?? ???? ?? ?? ???? ???? 14,000,000,000  ?????? (???? ??? ??? ?? ?? ???? ????? ? ??? 5,5 ????????? ??????)? ???? ?? ???? ?????????? ????????? ???? ????? ??? ??? ?????? ?????? ??????????? ??? ?? ?? ??????, ????????? ?? ?? ???? ?????? ???????? ? ?? ???? ???? ?? ?????, ? ?????? ?? ?? ?? ?????? ?????. ???? ?? ?? ???????

Подели на овим сајтовима

?? ?? ?? ?? ?????? ???????

??????? ?? ?? ??????. ????? ????????? ????????? ??? ??????? ?? ?? ?? ??????. ????? ??? ??????? ?? ????????? ?? ???? ????????? ?? ????????? ?????, ???, ???????? ?? ????? ?? ???????? ?? ?? ????.

?? ??? ?? ???? ????????????? ???????, ??????, ???? ?????, ? ????? ????? ?????, ????????? ?? ??? ???????. ???????, ??? ?? ? ????????? ???????????, ??? ??? ?? ? ????? ????? ??? ????? ??????????????. ?? ????, ????? ???? ?????.

????? ?? ?????. ????

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ја при писању одговора на овој теми ниједном речју нисам поменуо ни једног свештеника са поменутог форума.Тај форум веома поштујем као и многе добре људе који често пишу на њему и које лично познајем.

Везано за искривљену перцепцију вероватно си писао о себи па ниси знао како сам себи да се обратиш.Ти си модератор на оба форума и ти си гледао како на том другом форуму уважени  Милан Николић и њему слични пишу о свештеницима са којима директно сарађујеш и ниси им ниједном речју ставио до знања да то није тако,јер тамо не смеш да писнеш осим када си у хору са другима.

Е благо нама с' тобом, и с' твојим великим "поштовањем" према нама...  0442_feel. Нешто озбиљно није у реду са тобом када критиковање сматраш одликом идолопоклонства, а поштовање изражаваш лажима и увредама.

Кад' ме већ вучеш за језик... који је то "хор" теби био потребан да би "писнуо" када су овде вређали о. Александра Ђаковца, као што ниси?

Ниси изнео ни један једини аргумент у прилог оног твог подметања о некаквој "паници" и "приземним и јадним" мотивима људи са форума Верујем, сем што настављаш са бесмисленим оптужбама и тражиш од других оно што ни сам не чиниш.

https://www.pouke.org/forum/index.php?PHPSESSID=4e983ecd5ef7ea2b9994aec5e9e3c0f5&topic=909.240

Подели на овим сајтовима

????? ?? ?????? ?? ?? ?? ???????, ? ????? ?? ??????? ?? ???? ????????? ? ?????. ?? ??? ?? ?? ?????? ?? ?? ??? ????? ?? ???????.

???? ??? ?? ???? ?? ????????? ?? ???? ?? ????? ?? ?????? ?? ??????? ?????. ????? ???????? ?? ?????? ???? ??????? ?? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??????? ??? ???? ???? ?? ???? ???? ????? ?????? ??? ?? ?? ???????? ??? ? ????.

?? ??? ??  ??? ?????? ?? ?? ??? ?????? ? ????? ?? ???? ?????????  ??? ????? ?? ?????????? ? ???????????.?? ?? ????? ?? ?? ????? ??????? ??? ??? ?? ??? ?? ????? ? ?? ???? ?? ????????? ? ?????.

0442_feel

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

?? ??? ?????? ???????? ?? ???? ???? ???????? ????? ????? ??????? ?? ?????? ?????????? ?? ????????? ??????.??? ????? ????? ???????? ??? ? ????? ????? ???? ???? ????? ???? ?? ???? ? ???? ????? ????????.

?????? ?? ?????????? ?????????? ????????? ?? ????? ? ???? ?? ???? ???? ???? ??? ???? ?? ?? ???????.?? ?? ????????? ?? ??? ?????? ? ?? ?? ?????? ???? ?? ??? ?????? ?????? ???????  ????? ??????? ? ???? ?????? ???? ? ???????????? ?? ?????? ???????? ????????? ? ???? ?? ???????? ????? ?????? ?? ????? ?? ?? ???? ????,??? ???? ?? ???? ?? ?????? ???? ???? ?? ? ???? ?? ???????.

? ????? ???? ?' ?????, ? ?' ?????? ??????? "??????????" ????? ????...  0442_feel. ????? ??????? ???? ? ???? ?? ????? ???? ??????????? ??????? ??????? ???????????????, ? ????????? ????????? ?????? ? ????????.

???' ?? ??? ????? ?? ?????... ???? ?? ?? "???" ???? ??? ???????? ?? ?? "??????" ???? ?? ???? ??????? ?. ?????????? ???????, ??? ??? ?????

???? ????? ?? ????? ?????? ???????? ? ?????? ???? ???? ????????? ? ???????? "??????" ? "????????? ? ??????" ???????? ???? ?? ?????? ???????, ??? ??? ????????? ?? ??????????? ????????? ? ?????? ?? ?????? ??? ??? ?? ??? ?? ?????.

https://www.pouke.org/forum/index.php?PHPSESSID=4e983ecd5ef7ea2b9994aec5e9e3c0f5&topic=909.240

??? ?? ?? ?????, ???? ?? ?? ????????? ???? ????? 0104_cheesy.

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Мислим да би било лепо и корисно ако би се Мирољуб Петровић придружио овде на форуму једној цивилизованој и људској дискусији.

Да сам директно да одговоре и на питања око којих се овде ломе копља. Било да се односе на геологију било на теологију, односно његово тумачење и доживљавање Бога.    :smiley:

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ?? ???? ???? ? ??????? ??? ?? ?? ??????? ???????? ????????? ???? ?? ?????? ?????? ????????????? ? ??????? ?????????.

?? ??? ???????? ?? ???????? ? ?? ?????? ??? ????? ?? ???? ???? ?????. ???? ?? ?? ?????? ?? ????????? ???? ?? ?????????, ??????? ?????? ???????? ? ??????????? ????.    :smiley:

0442_feel https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif 0110_hahaha

??????????? ?? ???? ??????????? ??????,

?? ????? ??? ???? ???????, ?? ? ?????? ???????????? ??? ??? ?? ????? ?? ???? ?? ? ??????,

? ?? ??

??????, ?????,???????, ??????....

??? ??? ?? ????? ???????? ??????? ???????? ??????????? ?????

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

? ?? ???? ????? ?? ????? ????? ?? ???? ?? ?? ???? ???? 14,000,000,000  ?????? (???? ??? ??? ?? ?? ???? ????? ? ??? 5,5 ????????? ??????)? ???? ?? ???? ?????????? ????????? ???? ????? ??? ??? ?????? ?????? ??????????? ??? ?? ?? ??????, ????????? ?? ?? ???? ?????? ???????? ? ?? ???? ???? ?? ?????, ? ?????? ?? ?? ?? ?????? ?????. ???? ?? ?? ???????

??? ????, ???? ??? ??????? ? ??????????? ?????????????, ????? ?? ???? ????? ??, ??? ?? ???? ????, ? ???? ???? ?????????? ??????? ??? ?? ???????? ???. ??? ?? ? ???? ???? ???? ?? ???? ?????????? ????? ? ???? ?????? ???? ?? ????????? ????????? ? ???. ? ??? ?? ????? ????????, ?? ?? ??? ??????? (? ????????????? ????) ???? ???????? ?? ????, ??? ,,?? ??? ???? ??? ???????'' - ???????? ??.

???? ?? ??? ? ???? ?????? ,,??????????'' ??? ?? ??????????? ?? ??? ??? ?? ????????. ?, ??? ??? ?????, ??? ?? ?????????, ?? ???? ??? ?? ?????, ??????????. ?????, ???? ?? ? ????? ??????? ?????? ? ,,?????? ????????'', ??? ,,????'' ?????? ??????? ???????? ?? ???????? ???????? ? ??????? ????????? ???????, ??? ?? ??? ? ?????????? ???????????? ??????? ????????.

?????, ????? ????? ??????? ?????, ?? ?? ? ,,??????? ???'' ?????? ??? ??? ???????? ,,?????? ?? ????? ????????'', ?????? ?????? ???. (???? 1???.1,14-18). ?????????? ???? ?????, ? ????????? ?? ? ,,????? ???'' ????????, ???? ?? ????? ????? ?? ??? ?? ?? ??????, ??? ??? ?? ??? ???? ???????? ??? ?? ????? ???? ???????? ??????, ??????? ??????? ? ?????????. ?? ?? ??? ??? ?????????? ???? ?? ?????? ??? ?????????? ????????? ?????? ???? ???? ???? ???? ???? ??????, ???????, ?????????? ??????? ? ????????? ?????? ??????? ?????? ?? ???????.

??? ??? ?????????? ??????????? ???? ?????? ?? ?? ,,???????? ??????'', ??????? ? ?? ???? ????? ?????????? ?? ????? ?? ????? ? ?????????? ,,??????'' ?? ???? ?? ????? ???????. ???? ???? ????? ?? ????? ??? ?? ?? ??????? ?â??? ???????? ?????? ??? ??? ????????, ???? ?????, ????? ? ???. ??? ???????? ?????? ??? ????? ? ??? ?? ?????????? ??? ??? ?????????? ????? ? ???? ?? ??? ???? ???????? ????.

???? ???????? ? ????? ????????? ??????, ????? ???? ??????? ?????????, ??? ??? ??????? ????? ? ???? ?? ???????? ,,?????'' ?? ?????. ?????, ????? ?? ??????? ?? ??? ,,?????'' (????????????, ????????, ???.) ?? ?????. ??? ?? ??????? ????? ???? ??? ?? ????? ??????? ?? ?????? ???????, ?? ???? ????????, ??????? ?? ???? ?? ,,???? ? ????????'' ??????? - ?? ??????? ???????? ????? ? ???. ????? ????, ? ??????? ? ???? ????? ?? ???? ?? ????? ??? - ???? ??? ?? ?? ????? ??????? ?? ?? ??????? ??? ??? ?? ??? ??? ??????? -, ????? ??? ? ??? ????? ??????????? ??????? ?? ???????? ????? ??? ??????, ????????? ??????, ??? ??????? ???? ????????? ???? ??????, ?????? ?????? - ???? ?? ????? ?? ?? ???????? ??????? ?????.

?? ??, ?? ????, ????? ?? ???????? ???? ???????? ?? ????? ???????. ?????, ?????? ?? ????? ??????? ? ????? ?????????? ? ???????? ??????, ???? ?? ??????? ?? ?????????? ?????????? ???. ???? ???? ??, ??????, ?????????? ? ????? ?? ????? ??? ??????? ?? ???? ?????. ? ??????? ??????? ?????????? ?? ????? ?? ????? ?? ??. ???? ?? ????? ? ,,??????'', ,,?????'' ?????? ?? ???????? ????. ???? ?? ????? ? ??????? ??????????? ?????????? ???? ??????????? ????? ?????? ? ??????? ????? ?????, ???? ?? ?????? ?????????? ??? ??? ?????.

:cheesy2:

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...