Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

????????? ????? ?????? ? ??????????? ?????? ????????? ?????? ?? ??? ??????? ???? (??? ?? ???? ????? ??????), ??????? ???????? ??????? ?????? ????? ? ????? ??? ?? ? ???? ?????. ??????? ????? ?????, ??? ????????? ?? ?? ????? ??? ??? ?????? ?? ????????, ??????? ???? ???? ???? ???????? ? ? ??? ??? ???????? ?? ?????? ?? ?????????.

???????????????? ?????? ? ?????, ?? ?? ??????? ????? ???????? ? ?? ?? ??????? ? ????????????!  :drugarstvo: dada 0202_238

Подели на овим сајтовима

...

???? ?? ?????? ???? ??????? ? ??????? ??????? (?????) ?? ????? ????? ?? ????????? ?????? ? ???????????, ??? ?? ?? ???????? ????? ?? ??? ????????. ??????? ??? ?? ????? ? ?????? ??????? ??????? ??? ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ??? ??????.

...

?? ?? ??????? ??? ?????, ??? ???? ?? - :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

????????? ?? ????? ?????? ??? ???? ?? ??? ???? ??????, ???? ?? ????? ???????? ? ????:

????? ???????????? ????? ?? ???? ???????? ???????? ? ??????? ?? 23. ???? 1991.?????? ????? ?? ??? ??????:

"???????? ??????? ??????? ??????????????? ???????? ?????? ?. ??????? ??:

• ??????? ????????? ?????, ?? ??? ?? ????????? ????, ?? ????? ?? ?? ????? ??? ???????? ? ??????????????
  • ????????? ??????? ???????? ?? ???????, ??????? ??????? ??????????, ????? ?? ???? 2 - 3 ??????, ?? ???????? ???? ?? ??????? 3 ????.
  • ????? ???????? ????? ?? ??????? ????????? ???????? ?????? ?????? ?????????
  • ??? ???????? ????? ???????? ????????? ?? ???????, ? ?????? ????? ?????????, ???????? ?? ???????????? ????????, ?? ????????? ?? ?????? ????????
  • ???? ???????: ?????? ??????, ?????, ?????, ???????????, ??????????? ? ??? ????? ?????? ??????? - ????? ????????? (???????? ???? ?? ????????? ????????)

????? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ??????? ????????? ??????? ????????? ? ??????? ????????.

??????, ?? ?? ???? ?? ???????? ?? ????????, ??? ??????? ????? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ?????? ?????? ??????? ??? ???? ????? ????? ????? ??? ???? ????? ????????!!!

?? ?????? ????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ????????? ???? ?? ?? ????? ''?? ???? ?? ????'' ??? ??? ?? ??????? ?? ?????? ???? ?????????? ?? ?? ?? ??????? ??? ????, ?????? ???? ? ?????? ????, ???? ?? ??? ???????? ?????????.

???? ?? ??? ??????? ??????????? ?? ??? ???? ?????????, ????????? ? ??????? ???????? ? ?????? ? ?? ????? ??? ???????????/???????? ??? ????? ?? ?????????.

???? ?????? ??? ? ?????, ????????? ?? ?? ??????? ,,??????'' ???? ?? ???? ?????????.

?? ???, ???????, ?????? ?????????? ?????? ?? ????? ?? ?? ??????? ????? ????????? ? ?? ?? ????? ,,?????''. ???????, ??????? ?? ????? ??? ?????? ???? ?? ?????? ???????? ?????????? ????? ?????? - ? ????????????? ?????.

???????? ??? ?? ?? ?????????????? ???. :drugarstvo:

???? ????: ??????????? ???????????? ???? (??? ?????? ????????) ?? ????? ????? ????? ?? ??????? ???????? ??????????? ????????? ?? ??????.

Подели на овим сајтовима

????? ? ?????? ??????? ?? ??????? ???????? ????????????? ? ????? ?????? ?? ?? ????????, ??? ??? ????????? ?????.

????? ????? ? ?????? ???? ??????? ???????????, ???? ???????? ?? ?? ?? ?? ???? ??? ????????, ??? ???? ?? ?. ???????? - ???? ???????? ?????????? ?????? - ??????? ? ???????? ?? ????????? ? ?????. ????? ???, ??????? ??? ?? ?? ??????? ??? ????? ?????.

????? ? ??????,

??? ??? ?? ?????? ?? ?. ?????????? ???? ????? ???? ??? ??????, ?????? ?? ??? ???? ????.

??? ?????? ?? ??? ????? ????????? ? ??????? ? XIX ???? ? ?? ??????? ???? ????? ?? ??????? ????? ????? ???? ????? ?????? ??????? - ??????????, ???????? ???????, ??????? ???. ?????? ??????? ???? ?? ?? ??????? ????? "????? ?????", "????????", ??????? "????" ?? ????? ?? "????? ?????" ????????? ?? "??????????" ?? ???? ????? ?? ????? ???? ? ???? ???????? ??????????? ??????????. ???? ?????????? ??, ???????, ??????? ?? ?????? ???????? ?????, ??????? ???. ???? ?? ?? ????????? ????? ?????? ??????? ???? ??? ????? ?? ??? ?????. ???????, ?? ???? ?????????? ???? ???? ?? ????????? ?????? ?????????? ??????, ? ??? ??? ????? ???? ?? ????? - ?????????? ? ????????? ???? ???????????? ??????????. ????? ??????? ???? ????? ????? ?????? ??????? - ???? ???????? ???? ????? ? "????????????? ????????", ???????? ?? "?????????? ??????" ? ???? ????? ? ???? ???????? ????? ?? "??????? ? ????????".

??????? ???? ???????? ?? ?????? ????? ???? ????? ????? ? ? ????? ?????. ????? "??????????" ???? ???? ?? ?????????? ?? ????????????? "???? ???????". ????? ? ?????????? "???????". ???????, ?? ?? ? ????????? ?????? ?? ????? ?? ???? ???? ?? ?????. ??? "??????" - ????? ?????? ?????? ??????  - ??? ?? ?????? ??????? ? ????????? ?????? ????? "?????", ??????? ??????????. ?? ?? ??? ? ???? ???????? ??? ?????? ???????? ?? ??? ?? ?? "???????". ???? ???? ?? ???? ???????? ?????? ?? ????????? ???? "????????" ? ?????? ????????? ??????? ? ??????? ???? ???? ?? ?????? ? ????????? ??????? ??????? ??????? ????????? ???????????. ??? ?? ??????? ???? ?????????? "???????" ?? ?? ?????? ?? ?????????, ??? ?? ?? ????? ????? ?????? ???? ?? ?? ?? ?????? ??????? ???????? ? ?????????? ????? ?????! ?? ??, ????? ????, ??? ???? ? ????? ??????? ???? ??????. ? ?? ???? ??? ???? ? ?????? ?????????? ? ????? ??? ?? ???????? ?? ?? ?? ??????. ?? ??? ?? ????????? ???????? ????? ???? ????? ???? ?? ???????? ??? ?? ??????, ? ??? ???? ???? ???? ?? ??? ???? ????????? ???????? ???? ??????.

???? ??? ??? ??????, ????????????, ???? ??????? ? ?????? ????? ????? - ?? ?? ???? ?? ????????? ?? ????? ??????? ? ???? ? ???????? ???? ???????? ?????? ?????????? ????? ? ????. ??????? ?? ????????? ?. ????????? ????? ????? "?????????" ? "??????????". ?????? ???? ???????? ?? ??? ?? ???? ???? ??????? ?? ?????????? ? ????. ??? ??? ?? ????? ?? ?????? ??????? ???? ?????? ????? ?????? ??? ????? ?????????? ???? ?? ?? ? ???? ?????? ??? ?? ????? ??????? ??????? ?? ?????? ????????? ?????? ????? ?? ??? ?? ?????? ????? "??????????" ? "?????????", ???? ?? ? ????? ??????? ?? ????? ?? ???? ??? ? ???? ?????? ????? ????? ????. ???? ?? ?????? ??????? ???? ?? ???? "??????" ???????? ???? "??????????????? ?????" ? ????? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ???. ????? ?? ?? ?? ?? ???? "?????????" ???? ? ???????????? ?????? ????????? ????? ??? ?? ?????. ?????????? ?? ?? ?????? ????????, ??? ????? ?? ?????.

??? ?? ??????? ????????? ???? - ?? ??? ????? ?????? ??????? ?? ?? ??? ???? ???????? ?? ???? ??? ????? ?? ?? ????????, ??? ?? ?? ?????? ??????. ?????? ?????? ???????? ?? ??????? ??????????? ???? ??? ?? ?? ????? - ? ??????? ?????????????. ??? ?? ?? ???????? ? ????????, ???? ?? ????? ???? ??? ??????. ???? ?? ?? ?????? ?????? ?? ???????? ? ?????. ?? ?? ?? ? ??? ???? ??????????? ???????? ?? ??????? ?????? ?????. ?????????? ? ????? - ?? ?? ?? ???? ??????? ????? ???? ????? ????? ? ???????? ?? ? ????? ????? ???? ????? ?? ????????? ?? ?? ?? ??? ??????? ?? ?????? ??? ???????? ?? ???????? ? ???????? ? ???????????????

?????, ???????? ?? ?? ?????? ??????????. ??? ?? ?? ?? ? ????? ???? "??????????" ? ?????? ?? ????. ????? ?? ?????? ?? ??? ??????? ????? ????? ??? "??????????" ???? ????? ???? ??????? ?? ????? ?????? ?????, ? ?? ? ????? ?????????.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????? ?? ??? ??? ??????? ???????. ??? ?????? ?? ?? ??????????.

?????, ?? ???????? ?? ?? ??????? ??????? ? ????? (???? ?? ??? ? ???????? ??)?

???? ?? ???????? ????? ????????! ? ?????? ???????? ??? ??? ???? ???????? ?????????. ???, ???? ?? ??, ?? ?????? ??? ?????? ????
Подели на овим сајтовима

• Гости

Значи браћа у Христу нису озбиљни саговорници, нити достојни да им се на било шта одговори, али зато је г. Петровић - који исповеда најружније јереси - озбиљан и достојан да проповеда у Цркви. Добро оче, корисно нам је за смирење ако ништа друго.

Остави ти ту патетику за неког другог. Да би ми неко био брат у Христу треба и да се докаже као Христов ученик, не само устима да исповеда Христа. Ви тамо спроводите једну вулгарну и безобразну хајку без обзира што је Мирољуб у тешкој теолошкој заблуди. Поента је у овоме што је написала Оливера

Никоме Мирољуб Петровић не би сметао да тако ватрено не побија ТЕ, то је моје мишљење.

Није овде ствар само у Мирољубу, већ у свему ономе што је он урадио на побијању безбожне теорије еволуције, а то је издавачка делатност, видео садржаји, уопштено активност на том плану што нема никакве везе са његовим личним теолошким заблудама.

Када неко гледа нпр. видео `Чудо дисања` и то га натера да размишља о бесмислу и нелогичности теорије еволуције, онда то нема никакве везе са Мирољубовим теолошким заблудама. То сврби оне који организују хајку тамо и то је проблем. Па рекох већ-много гора и то свесна богохуљења се пропагирају на интернету хиљадама крштених људи, па скоро их и не поменусте тамо, а свака Мирољубова реченица се мери десетинама порука. То је врхунац вашег лицемерја тамо.

Што се Теорије Еволуције тиче - ја сам лично сасвим сигуран да ту има пуно проблема на које тек треба да се одговори, али то је научно питање.

Ово није тачно. Када се нека наука бави настанком самог живота и када хоће да објасни исти искључиво натуралистички, то онда итекако има везе са теологијом. Нико не дира науку која се бави обрадом дрвета овде, већ ону која се бави настанком живота, живог света и на крају човека. Искрено, мени то смета и лично-када ми неко каже да ми је чукун чукун ---чукун-деда мајмун мени је то као да ми неко каже да ми је отац, Боже ме прости, мајмун. Ако некоме то одговара и годи му те ватрено брани ту будаласту хипотезу, то је већ његов проблем.

Подели на овим сајтовима

????? ? ??????,

??? ??? ?? ?????? ?? ?. ?????????? ???? ????? ???? ??? ??????, ?????? ?? ??? ???? ????.

??? ?????? ?? ??? ????? ????????? ? ??????? ? XIX ???? ? ?? ??????? ???? ????? ?? ??????? ????? ????? ???? ????? ?????? ??????? - ??????????, ???????? ???????, ??????? ???. ?????? ??????? ???? ?? ?? ??????? ????? "????? ?????", "????????", ??????? "????" ?? ????? ?? "????? ?????" ????????? ?? "??????????" ?? ???? ????? ?? ????? ???? ? ???? ???????? ??????????? ??????????. ???? ?????????? ??, ???????, ??????? ?? ?????? ???????? ?????, ??????? ???. ???? ?? ?? ????????? ????? ?????? ??????? ???? ??? ????? ?? ??? ?????. ???????, ?? ???? ?????????? ???? ???? ?? ????????? ?????? ?????????? ??????, ? ??? ??? ????? ???? ?? ????? - ?????????? ? ????????? ???? ???????????? ??????????. ????? ??????? ???? ????? ????? ?????? ??????? - ???? ???????? ???? ????? ? "????????????? ????????", ???????? ?? "?????????? ??????" ? ???? ????? ? ???? ???????? ????? ?? "??????? ? ????????".

klapklap ?????????!

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

Брате Звонко када би ми ти сада овако светосавски исповедио своју бригу за чистотом вере Христове и пред "ватиканским убицама" који ништа перфидније не роваре по народу сербскоме ја бих те пронашао где год да си и братски загрлио!

ps. "Ватиканске убице" је књига др. Алберта Ривера. Веома реална и увек савремена. Ми Срби не треба да смо параноични али не треба да смо као до сада неопрезни, ѕаборавни и лаковерни.

Подели на овим сајтовима

Eво једног серијала аудио предавања М.П. на Светигори највећем православном радију СПЦ.Предавања тамо стоје већ годину дана и видим да су доста посећена.Е,сада ми није јасно,да ли то значи да се тамо проповеда јерес и да то не треба да слушамо.Уредника радија Оца Јована Пламенца сам имао благодат да лично упознам и није ми деловао као јеретик.Та радио станица је са благословом Митрополита Амфилохија .

http://www.svetigora.com/category/2/61

Моја закључак о писанијама неке наше браће овде је да је лакше ловити препелице него медведа. Када је све ово тамо нико ни реч да каже о истом,а када Отац Милић постави предавање то је јерес.

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Никоме Мирољуб Петровић не би сметао да тако ватрено не побија ТЕ, то је моје мишљење.

Ово је јако смела тврдња, а уз то и потпуно нетачна, јер је Звонко више од свих осталих критиковао ТЕ на форуму Верујем, у шта се веома лако може уверити свако ко претражи теме које су се бавиле еволуцијом.

Сем њега, има и доста других људи који се сасвим сигурно не могу назвати присталицама ТЕ, па им опет, као и мени, веома смета то што секташ проповеда у православном храму. Уосталом, о. Милић је и сам схватио своју грешку, па је скинуо снимак његовог предавања са свог сајта, и прилично сам сигуран да са дотичним неће наставити сарадњу. Такође, радио Светигора је прекинула сарадњу са Мирољубом, што опет доста говори.

Подели на овим сајтовима

????????? ?? ????? ?????? ??? ???? ?? ??? ???? ??????, ???? ?? ????? ???????? ? ????:

????? ???????????? ????? ?? ???? ???????? ???????? ? ??????? ?? 23. ???? 1991.?????? ????? ?? ??? ??????:

"???????? ??????? ??????? ??????????????? ???????? ?????? ?. ??????? ??:

• ??????? ????????? ?????, ?? ??? ?? ????????? ????, ?? ????? ?? ?? ????? ??? ???????? ? ??????????????
  • ????????? ??????? ???????? ?? ???????, ??????? ??????? ??????????, ????? ?? ???? 2 - 3 ??????, ?? ???????? ???? ?? ??????? 3 ????.
  • ????? ???????? ????? ?? ??????? ????????? ???????? ?????? ?????? ?????????
  • ??? ???????? ????? ???????? ????????? ?? ???????, ? ?????? ????? ?????????, ???????? ?? ???????????? ????????, ?? ????????? ?? ?????? ????????
  • ???? ???????: ?????? ??????, ?????, ?????, ???????????, ??????????? ? ??? ????? ?????? ??????? - ????? ????????? (???????? ???? ?? ????????? ????????)

????? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ??????? ????????? ??????? ????????? ? ??????? ????????.

??????, ?? ?? ???? ?? ???????? ?? ????????, ??? ??????? ????? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ?????? ?????? ??????? ??? ???? ????? ????? ????? ??? ???? ????? ????????!!!

?? ?????? ????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ????????? ???? ?? ?? ????? ''?? ???? ?? ????'' ??? ??? ?? ??????? ?? ?????? ???? ?????????? ?? ?? ?? ??????? ??? ????, ?????? ???? ? ?????? ????, ???? ?? ??? ???????? ?????????.

???? ?? ??? ??????? ??????????? ?? ??? ???? ?????????, ????????? ? ??????? ???????? ? ?????? ? ?? ????? ??? ???????????/???????? ??? ????? ?? ?????????.

???? ?????? ??? ? ?????, ????????? ?? ?? ??????? ,,??????'' ???? ?? ???? ?????????.

?? ???, ???????, ?????? ?????????? ?????? ?? ????? ?? ?? ??????? ????? ????????? ? ?? ?? ????? ,,?????''. ???????, ??????? ?? ????? ??? ?????? ???? ?? ?????? ???????? ?????????? ????? ?????? - ? ????????????? ?????.

???????? ??? ?? ?? ?????????????? ???. dada

???? ????: ??????????? ???????????? ???? (??? ?????? ????????) ?? ????? ????? ????? ?? ??????? ???????? ??????????? ????????? ?? ??????.

??? ???????? ???????? ????? ??????? ? ?????, ? ?????? ????????????? ? ????????, ???? ???? ???????? ? ??????? ?????? ? ??????????? ?????????. ?????? ?? ???? ?? ?????? ?? ?????? ???????.

??? ?? ?? ?? ??????? ?????? ????????????? ???????? ????? - ????????????? ???????, ????????????? ???????????, ??????? ????????????? ??????, ???????????. ?? ??? ??????? ????? ?? ?????? ?????? ?? ?? ?????????????? ?????????????? ?????? ? ???? ????????? ???????? - ??????????? ?????? - ? ???? ?????.

dada

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ово је потпуно тачно, поновићу још једном. Не постоји личност којом су се чланови тог форума толико бавили као њиме. Месецима се прати свака његова изјава тако да је све попримило облик колективног пљувања и атмосфере хајке. Овде( на форуму) нико није чак ни поменуо његово предавање код о.Милића, хајка је по обичају започета тамо. Организаторима овог хушкања, а поменути Звонко није међу њима, сметамо и ми, што је један од њих и написао, али нама не могу да нађу `ману`( нити ће моћи) иначе би нас радо забранили( тј. подфорум Стварање, али исти је саставни део форума) као њега само кад би могли. Али не могу нити ће икад моћи, наравно. То што су они себи превише дали за право самонабеђено глумећи некакву `савест` је њихова ствар. Па и мени смета то што Мирољуб заступа поједине тешке теолошке заблуде, али ја на те ствари не гледам ни једнострано ни крајње површно као поједини. У питањима критике безбожне теорије еволуције се потпуно слажем са човеком и он то одлично ради, зато га и нападају.

Иначе, његове емисије јесу привремено обустављене на радио Светигори, али оне које су емитоване и даље стоје на сајту.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да резимирам свој став о Петровићу:

добро

значајна активност на плану побијања безбожне теорије еволуције, издавање и популаризација литературе која бави истим, превођење и популаризација видео материјала који се баве истим итд.

лоше

поједине тешке теолошке заблуде везане како за св.Литургију тако и за неке друге теолошке аспекте, издавање тих истих заблуда за `православне`, наношење штете истим тим заблудама самом себи, али пре свега науци о Стварању

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...