Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

• Гости

Мени лично се допада борба аргументима. Ако се одстране вређања (а мислим да идемо у добром правцу), нека започне дискусија аргументацијом.

Овде имамо, условно речено два тока разговора. Један је питање о ставовима Мирољуба Петовића а други, нераскидиво везан је за и против ТЕ. То не значи никакву подвојеност међу нама.

Трећи је питање на које мислим да је већ дат одговор, а то је да је Мирољуб Петовић, наш брат, био позван у својству НАУЧНИКА да изложи своје ставове.

Дакле, очигледно је да је главни проблем за или против ТЕ, што се, мислим сасвим незлонамерно, пренело на остале учеснике у дискусији.

Тема је, дакле Ко је Мирољуб Петровић (односно његови научни ставови). Крштењем у цркви, он је наш брат и ту нема шта некоме да се допада или не. Апелујем на све да одстране острашћености и да пустимо оне који најбоље владају материјом изложе своје ставове. Зна се ко може да профитира ако завади браћу.

Подели на овим сајтовима

?? ?? ??? ?????? ??  ??? ?.?. ??????? ???????,??? ????????? ????? 55 ?????? ?? ??????  ?? ????? ? ????????? ??????? ???? ??? ? ???????????????.?? ??? ?? ???? ??????? ?????????? ???? ????????? ? ???? ? ???????? ???? ?????? ?? ?????? ????? ?????.??????, ?????? ,??? ?? ???? ???? ????? ?????? ??? ???? ????? ?????? ?????? ????????? ? ??????.

????? ???? ??? ??? ????.  :drugarstvo:

??????? ?? ?????? ??????? ?? ?? ??????????? ???? ???????????????, ?? ?????? ??? ???? ?? ? ???? ?????? ?????????? ??????????????? ?????? ???? ????? ?????? ??????????, ??? ???  0110_hahaha

??????? ???? ??? ??????, ? ??????? ?????????? ? ???????? - ?? ?? ?? ????? ?????. ???????, ??? ??? ?? ???? ????? ?? ?????? ??? ?????? ???? ?? ????, ???????, ????? - ??? ????????, ?????, ? ?????? ?????????? ???? ???? ??? ?????. ?? ?? ???????????? ? ?????????? ???????? ? ???????? ?? ?? ???? ??????? ???? ?? ???? ???????? ???? ?????? ??????? ?????????????? ?????? ???????, ???? ?? ?????????, ??? ??? ?? ?? ????????? ????? ???????. ?????? ???????, ????? ?? ?? ????????? ?? ???? ??????? ??????????????, ?????? ? ??????????, ?? ???? ???????? ?? ????? "????????? ? ??????" ???????, ???? ???? ????????? ??, ???????... ??????? ???? ? ????, ??? ????????? ? ?????? ??????????? ??????????.

Подели на овим сајтовима

Оче Иване, Горане и други,

можда се питате зашто толико постоје ,,напади'' на Мирољуба. Намере и разлоге других не могу да судим, мада биће прилике да све сложимо на своје место, али када је реч о мени лично могу да изнесем следеће.

Објашњења у научном и теолошком смислу - јер теолошки смисао се не може заобићи - у Мирољубовом излагању, односно у свим беседама итс, далеко и у супротном правцу ме одводе од онога што примамо од Отаца Цркве када је реч о логосима твари. И не само о логосима твари, већ и о свим аспектима постојања створенога који се преплићу са стварношћу Логоса и Бога.

То су сложене теме и било би пожељно да са стрпљењем њима приступимо. Утолико може бити мој допринос овом ,,проблему'', јер, иначе другог разлога за неслагањем и расправљањем на теми о Мирољубу немам.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

??? ????????? ???? ?? ???? ?????? ??? ????????, ? ??? ??? ???? ??????? ? ??? ,,????????'' ??????? ?? ?? ????????.

????? ?? ??????? ???????? ?? ????? ????????, ?? ?? ????? ? ???? ????? ???? ???????? ?????????. ?? ??? ???????????? ????? ?????? ?? ????????, ???? ?? ?????? ????? ????????? ????????????. ??? ??????? ?? ?????? ???????????????? ?????? ?????? ?????? ??. ?? ?????? ????????? ???? ??? ????? ???????? ?????????. ??? ????????? ? ?????? ?? ??? ????? ?? ????? ?????? ?????, ????? ????????? ????? ????? ?????? ????, ? ? ?? ?? ??? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??????? ???? ?? ???????? ??? ??????? `??????? ????????????` ??? ?? ?????? ????????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оче Иване, Горане и други,

можда се питате зашто толико постоје ,,напади'' на Мирољуба.

Ја се уопште не питам, ја знам. Хајку на све што прича Мирољуб су покренули извесни чланови форума на коме учествујеш( нећу их именовати јер они добро знају ко су) не би ли спречили људе да више размишљају о оним темама које он потенцира( погрешност теорије еволуције, геологија, палеонтологија). Истима одговара, из ко зна којих разлога њима знаних, да се о томе не прича на начин који он потенцира пошто он махом о томе говори јавно-наиме, он само на свом форуму износи своје теолошке ставове од којих су многи веома важни потпуно погрешни и ту нема спора, у тв и радио емисијама говори највећим делом о геолошким и палеонтолошким темама. Да је ово што тврдим тачно говори чињеница да ти исти уопште не износе много горе хуле на Бога и Цркву наспрам којих су оне Мирољубове заиста наивне, а које читају хиљаде и хиљаде крштених људи јер су изнесене на изузетно посећеним форумима, чак најпосећенијима на Балкану. Ти двоструки аршини и очигледно лицемерје сведоче недвосмислено о томе да је ово што тврдим тачно.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Што се тиче горепоменутог свештеника о.Зорана које ме спомиње тамо-зашто он, као што би требало, не изнесе јавно ко је и где служи као што смо ми то овде урадили? То, слободно могу рећи, `пљување из даљине` не доликује православном свештенику никако и зато га јавно одавде позивам да ако већ нема храбрости да се јавно представи да ме не узима у уста( тј. да не пише свашта о мојој маленкости). Или нека се представи као што је давно требало да уради па да причамо као људи!

Подели на овим сајтовима

?? ?? ??? ?????? ??  ??? ?.?. ??????? ???????,??? ????????? ????? 55 ?????? ?? ??????  ?? ????? ? ????????? ??????? ???? ??? ? ???????????????.?? ??? ?? ???? ??????? ?????????? ???? ????????? ? ???? ? ???????? ???? ?????? ?? ?????? ????? ?????.??????, ?????? ,??? ?? ???? ???? ????? ?????? ??? ???? ????? ?????? ?????? ????????? ? ??????.

????? ???? ??? ??? ????.  1405_love

??????? ?? ?????? ??????? ?? ?? ??????????? ???? ???????????????, ?? ?????? ??? ???? ?? ? ???? ?????? ?????????? ??????????????? ?????? ???? ????? ?????? ??????????, ??? ???  klapklap

??????? ???? ??? ??????, ? ??????? ?????????? ? ???????? - ?? ?? ?? ????? ?????. ???????, ??? ??? ?? ???? ????? ?? ?????? ??? ?????? ???? ?? ????, ???????, ????? - ??? ????????, ?????, ? ?????? ?????????? ???? ???? ??? ?????. ?? ?? ???????????? ? ?????????? ???????? ? ???????? ?? ?? ???? ??????? ???? ?? ???? ???????? ???? ?????? ??????? ?????????????? ?????? ???????, ???? ?? ?????????, ??? ??? ?? ?? ????????? ????? ???????. ?????? ???????, ????? ?? ?? ????????? ?? ???? ??????? ??????????????, ?????? ? ??????????, ?? ???? ???????? ?? ????? "????????? ? ??????" ???????, ???? ???? ????????? ??, ???????... ??????? ???? ? ????, ??? ????????? ? ?????? ??????????? ??????????.

?? ??? ?????? ???????? ?? ???? ???? ???????? ????? ????? ??????? ?? ?????? ?????????? ?? ????????? ??????.??? ????? ????? ???????? ??? ? ????? ????? ???? ???? ????? ???? ?? ???? ? ???? ????? ????????.

?????? ?? ?????????? ?????????? ????????? ?? ????? ? ???? ?? ???? ???? ???? ??? ???? ?? ?? ???????.?? ?? ????????? ?? ??? ?????? ? ?? ?? ?????? ???? ?? ??? ?????? ?????? ???????  ????? ??????? ? ???? ?????? ???? ? ???????????? ?? ?????? ???????? ????????? ? ???? ?? ???????? ????? ?????? ?? ????? ?? ?? ???? ????,??? ???? ?? ???? ?? ?????? ???? ???? ?? ? ???? ?? ???????.

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Ја нисам никакав модератор. Ако сам нешто увредљиво рекао покажите, ,,докажите''. Можда сте ме помешали са неким.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

?? ????? ??????? ?????????. ??? ??? ????? ????????? ????? ????????, ,,????????''. ????? ??? ?? ???????? ?? ?????.

Milan Nikolic

??? ?????

?? ?????

??????: 4465

http://forum.verujem.rs/index.php?action=dlattach;attach=513;type=avatar

???? ???? ? ????? ??

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

Још нисам добио одговор на питање које сам поставио па ћу га поновити. Дакле-зашто никад не помињете страшна богохуљења која се налазе на интернету( српско говорно подручје) и која имају уплив на многе крштене људе који сурфују већ само Мирољубова( која су далеко блажа од поменутих)?

Нешто су се утишали поједини одједном...

Подели на овим сајтовима

Рибар,

нисам ја ни био модератор.

АлефСхин,

мислим да ваша примедба не стоји. Нема повода да се неко са верујем.орг оправдава. Јер, ако погледате, сâм форум ,,верујем'' је био предмет напада разних, можемо рећи непријатеља Цркве. Мислим да је разлог тога био што је чланство форума верујем.орг редовно коментарисало све испаде, увреде итс. на рачун Цркве.

Само ако хоћете да видите. Дакле, овде није тема како да се чланови верујем.орг оправдају због било чега, већ је тема Мирољуб Петровић и његово ,,сведочење'' Постања итс.

Мислим да би требало да имате више стрпљења са људима у Цркви, без обзира што је то можда најтеже у животу. Многи од нас имају јасне замерке због Мирољуба, али немамо прави начин, или прилаз, како то да покажемо. Али што се тиче конкретних ,,доказа'', односно постојећих цитата, текстова и примера Петровића, мислим да су ту ствари јасне. Дакле, његово ,,сведочење'' о Постању је поразно по живот Цркве. У научном погледу нанета је више него срамота у друштву.

Опет, треба имати стрпљења да саслушате. Ако желите да оправдавате учење Мирољуба на пољу науке, то свакако треба да урадите на научном плану. А када је реч о вери, она се, у сваком случају, никаквим научним системима не може доказивати, односно Бог је недоказив. За наше спасење вера је изнад свега, ,,потврда ствари невидљивих'', а не Мирољуб или ,,научна'' доказивања.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

??? ?????, ?????? ? ?????,

????? ?? ?????? ????? ?????? ??????? ,,??????'' ?? ????????. ?????? ? ??????? ?????? ?? ???? ?? ?????, ???? ???? ??????? ?? ??? ??????? ?? ????? ?????, ??? ???? ?? ??? ? ???? ????? ???? ?? ??????? ???????.

????????? ? ??????? ? ????????? ?????? - ??? ???????? ?????? ?? ?? ???? ??????? - ? ??????????? ????????, ??????? ? ???? ???????? ???, ?????? ? ? ????????? ?????? ?? ?????? ?? ????? ??? ??????? ?? ????? ????? ???? ?? ??? ? ???????? ?????. ? ?? ???? ? ???????? ?????, ??? ? ? ???? ????????? ????????? ?????????? ???? ?? ???????? ?? ?????????? ?????? ? ????.

?? ?? ??????? ???? ? ???? ?? ??????? ?? ?? ????????? ???? ??????????. ??????? ???? ???? ??? ???????? ???? ,,????????'', ???, ????? ?????? ??????? ?? ?????????? ? ???????????? ?? ???? ? ???????? ?????.

????? ?????????, ?? ???? ?? ??????? ? ???? ????, ????? ??... ?? ??? ?????? ????? ??? ?? ?? ??????? ????????, ?????? ???? ??? ???????. ???? ?? ?????? ?? ????? ????? ???????, ??? ?? ??? ?????? ??? ??? ??????? ?? ????? ???? ?????? ? ?? ?? ??? ??????????, ??? ? ?? ?????? ?????? ?????? ???? ?? ??????? ?????? ??? ??. ????? ???????? ????? ????? ??????? ?? ???? ????????? ( ? ?????????, ???????????? ???????????????? ????? http://www.svetigora.com/category/2/61 ), ??? ?????? ????? ? ????? ? ???? ?? ?? ?? ????????? ?????????? ????????? ???? ????? ???????? ???? ?? ???? ?????????? ????? ???? ????. ??? ?? ???? ????? ???????? ????????, ?? ?????? ? ????? ? ????? ? ?????? ???? ???? ????? ????? ????, ??? ??, ????, ??? ???????. ????? ?? ?? ?? ???? ????????? ?????? ?? ?? ????????? ? ???? ????????? ??? ????? ? ????? ??????? ???? ?? ??? ?????? ????? ????? ?????????.

???????, ?? ??? ?? ?? ??????? ?????, ? ?? ???? ???? ?? ?????, ???????, ???????? ???????? ???????, ? ?? ?? ?? ???? ?? ????? ??? ?????? ??????, ?? ??? ?? ????? ?????? ???????. ?? ???? ?? ?????? ?????? ?? ???? ? ????? ? ?????? ????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Добро брате Милане, хајде конкретизуј, шта Ти то не одговара у учењу о Стварању, које наводи Мирољуб?

Овде има много људи који и не знају ко је Мирољуб. Хајде да конкретизујемо ствари, да оставимо његову личност, породицу, образовање итд.. на миру, већ да се бавимо његовим учењем. Може ли? Искрено, ја нисам компетентан довољно за све то, иамо на форуму људи који о овој области могу много више рећи. Мени је ова тема врло занимљива ако се бави учењем о Стварању, али не и о личности Мирољуба.

Подели на овим сајтовима

...

???? ????? ?????? ?????? ?? ????????? ??????? ??? ???????? ??????????? ???? ????? ? ?????? ????? ????? ?? ??? ????? ?????. ? ??? ?? ???? ???? ???????? - ?? ??? ????? ?? ?? ??? ????? ?? ??? ??????? ?? ??? ????????. ???????? ?? ??????????, ? ????? ?? ??? ,,????????''. ?? ????????? ?? ????.

??? ??????? ??? ???? ?????? ??????? ? ???????? ?? ?????????? ????, ??????? ??? ? ?? ?? ???????? ?? ?????? ???????. ??? ?????? ????? ??????? ???? ?? ?? ???????? ???????, ???? ????? ?? ????? ????? ?? ?? ?? ?????.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

????? ????? ??????, ????? ???????????, ??? ?? ?? ?? ???????? ? ????? ? ????????, ???? ?????? ????????

?? ????????? ??????? ????? ???? ???? ????????, ????? ???? ? ???????. ?????????? ?? ????? ??? ???????. ??? ??? ????? ????, ??? ??????, ????? ??? ???????????? ??????? ???????? ?????? ?? ?? ??????? ???????? ??? ??? 14 ????????? ??????. ?????, ?? ????? ???????? ??????? ??? (?????) ?????? ???????? ???? ?? ?? ?????? ?????????? ?????????? ???????, ? ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ?????

??? ???, ???? ?? ??????? ?? ?????? ?????? ?? ?? ??????? ? 14.000.000.000 ?????? ?????, ????????? ?????? ???? ???????? ? ????, ?????? ?????????. ??? ??????? ?? ?? ?? ???????? ?? ??????? ?? ?? ? ???? ???????? ???????????. ? ?? ????????? (??????) ?? ???? ????? ??? ???????? ?????????.

??? ? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??? ???? ?? 10 ?????? ??????, ?? ?? ? ??? ???????, ??? ?? ?????? ?????????? ??????, ???? ?????? ??? ????? ????? ????????, ???? ?? ????.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...