Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

Ko ti je covece usadio u glavu te nepravoslavne ideje?

Прво за тебе о.Горан није "човече". И невероватно си истрајан у својим безобразлуцима (као и већина еволуциониста овде).

Неправославне идеје... :cheesy: Дечко, погрешни су те људи училу вери. Али пошто редовно идеш и у РК храмове на службе, а у њиховом хуманистичком и секуларистичком приступу и накажењу хришћанства ТЕ је само кап у мутном мору општеприхваћених заблуда твоји ставови ме уопште не чуде. Ти си само један од многих либеро настројених који ходе правцем на ком лежи трновит пут али се крећу у супротном смеру од његовог краја.

Дај Боже да пројекат Шестоднев на чијем спремању и стварању о.Горан већ дуже ради што пре почне са радом.

А када читам постове еволуционистички настројених православаца(?) као да их је писао један човек или више њих програмираних у истом лабораторију.  0110_hahaha

А о тој причи да су већина клира еволуционисти...то су само твоје пусте жеље дечко.  0110_hahaha Ја не знам ни једног.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Bitno je da si nam ti dragi brate Drazo sa Mormonsko /jehovisticko /juzno baptistickim idejama pravi pravoslavac.

A ocu Alefshinu bi bilo mnogo pametnije da prevodi pravoslavne autore koji su pisali o Darwinizmu ( recimo Tomasa Hopka ) umesto juznih baptista kada pise o Evoluciji i kreacionizmu. Problem je sto ono sto bi cuo ne bi mu se svidelo.

Pa nek otvori taj svoj sestodnev. Kad smo gajili artemitsku sektu u crkvi, nadrilekare na Pribinoj Glavi, mozemo i pravoslavne kreacioniste bogami.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Наравно да ја као православни свештеник добро знам шта ће бити постављано на сајту, ако неко треба да ми даје савете то су старији и искуснији од мене, а не неко ко умишља да то јесте. Пошто поједини овде шире неку злонамерну демагогију треба знати да ћемо постављати радове свих православних аутора( а то значи и о.Томаса Хопка наравно), почевши од светих Отаца па до новијих теолога. Уопштено речено, сајт ће бити конципиран тако да људи сами донесу закључке о овој теми, а што се тиче протестантских и ИД научника износиће се њихова мишљења искључиво као доктора ових или оних наука( њихове докторате нико не спори), на сајту неће бити сигурно промовисања било каквог учења које одудара од православља од стране уредништва. Хвала Богу па је та пропала теорија пуна недоследности и рупа тако да материјала за критику има напретек.

Подели на овим сајтовима

Овде уопште нису тема научне теорије него човек коме су неки - и поред упозорења - доводили вернике као овце на клање и ево сада су (по јересима које исповедају) најгора секта коју имамо. Остаје само питање да ли ћемо и даље да се правимо блесави или ће они који су га доводили у Цркву и "препоручивали" да одговарају за то.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја сам спреман да одговарам сваког тренутка јер ми је савест савршено чиста, али надлежним институцијама, не како се коме овде квази-инквизитору ћефне. Што се тиче Митрополита Амфилохија, о.Милића и ђакона Јована Пламенца, не могу говорити у њихово име.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Узгред, ко брани оним православнима који заступају пропалу теорију да рецимо формирају и они свој сајт и да тамо систематски бране своје ставове? Онај сајт др Бабића не може бити православан јер нити је са нечијим благословом формиран, а и оснивач заступа неке потпуно не само неправославне, него ставове потпуно супротне хришћанству уопштено, а то је да су догађаји из књиге Постања пуста алегорија( читај: бајка). Друго, он уопште није теолог и далеко је од било какве компетенције да говори о теологији. Е сад, ако има клирика који заступају ову теорију, што се мене тиче не смета ми ништа да они формирају неки пројекат, сајт или шта већ којим ће заступати своје мишљење. Напротив, мени лично то одговара, пошто ћемо ми на Шестодневу заступати аргументацију, теолошку и научну, тако да је остврљеност појединих беспотребна и потиче једноставно од лоших предрасуда.

Подели на овим сајтовима

Ја вас не позивам на одговорност (јер колико ми се чини сте постали свесни о како опасном "вуку у јагњећој кожи" се ради). Мада мислим да је већа шанса да острашћен човјек прихвати његова учења (која он назива "православна") него истинито учење Цркве. Он заиста постепено ствара десничарску протестантску секту каквих је препун амерички средњи запад и мислим да ћемо тек имати проблема са њим.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја га јесам позвао на Видовдан једино и искључиво као геолога и палеонтолога, а касније сам позивао( има бар 2 године сигурно), чини ми се на Верујем-у, да се препоручи ђакону Оливеру Суботићу( као координатору медијских активности Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке) да се сајт јавно осуди. У послатом мејлу сам га замолио да размотри ту идеју и стојим иза тога и сада. Ђакон Оливер кога изузетно поштујем је хронично заузет човек са пуно обавеза, али та идеја би се могла спровести у дело. То је много доличније решење него стално вуцарање те приче по интернет форумима. Ако је неко штитио леђа том човеку, то сам ја, али ова богохуљења везана за св.Литургију, иконопоштовање и сл. ми не пада на памет да подржим никад. Што је најгоре, он уопште не жели да прими најпријатељскији свештенички савет( јучерашњу поруку ми је по свом кукавичком обичају једноставно избрисао) да се мало преиспита на шта је имао прилике, што значи да остаје у својим богохулним заблудама. И ту се не ради о њему лично, увек треба мрзети грех, а не грешника, већ ко год да пропагира антилитургијска учења `у име православља` заслужује осуду.

Подели на овим сајтовима

Свакако оче,

међутим, сматрам да Црква треба изаћи у јавност са осудом неправославних учења оваквих ликова, поготово данас када је већина народа потпуно неупућена у догматске ставове Православне Цркве.

Много лаковјерних и неупућених има који ће заиста повјеровати да су његове хуле на св.Литургију, Богородицу, светитеље итд. "православна" само из незнања и неинформисаности.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Ko se u Hrista zagledao i ogledao antiliturgijsko ucenje kao pravoslavno nece ni primecivati niti imati bilo kakav stav o tome .

Mislim da je to bitno jer ovako ako dizemo bilo kakav sud po raznim forumima samo ce jos vise ucvrstiti njihov stav.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Такође, разлог за утврђивање православног богословља везаног за Стварање није само у томе што је ТЕ дубоко антилитургијска. Други је тај што Православна Црква треба да негује свој став по том питању, управо зато што су то `подручје` окупирали разни секташи који користе ту тематику као ефикасно оруђе за мисионарење( исто као и теме о здравом животу и есхатолошке). Два главна оружја у том послу су аутентични православни, најпре светоотачки осврт на тему, а затим и сведочанства научника који се критички осврћу на ТЕ, а иза себе имају свуда признате докторате и научне радове. Ако су њихови аргументи тачни, нема везе којој вери припадају, што јелте важи за било коју научну област.

Подели на овим сајтовима

Мирољуб је стари секташ и прелесник. Колико чујем, исте ове ствари је радио и по разним сектама чији је био члан. То да ће се гордељивац покајати није у нашој власти но у Божијим рукама, тачније проблем и тежина гордости јесте што човек овладан њоме губи шансу да се покаје јер увијек сматра да је његово мишљење у праву и параметар истине.

Ово пишемо баш због људи које он лаже да је православан односно да су његова јеретичка учења о Православним догмама - православље. Лако ћемо ми за људе литургијски освјештене, за оне који живе Христом, али шта је са онима који су у већини а који још нису окусили сву пуноту православља?

Имамо и већу одговорност за њих.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свакако оче,

међутим, сматрам да Црква треба изаћи у јавност са осудом неправославних учења оваквих ликова, поготово данас када је већина народа потпуно неупућена у догматске ставове Православне Цркве.

Много лаковјерних и неупућених има који ће заиста повјеровати да су његове хуле на св.Литургију, Богородицу, светитеље итд. "православна" само из незнања и неинформисаности.

Слажем се, зато је вероватно и основан овај центар коме је на челу ђакон Оливер.

Подели на овим сајтовима

Kad smo gajili artemitsku sektu u crkvi, nadrilekare na Pribinoj Glavi, mozemo i pravoslavne kreacioniste bogami.

Кад смо већ код гајења пре бих рекао да гајимо православне еволуционисте (а не би требали) јер су они, а не креационисти, у вееееликој мањини. Знаш.  0205_whistling

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да је најбоље да кулирамо овог секташа Мирољуба...Све знамо о њему и најбоље је да га не спомињемо. Констатовано је више пута да је секташ, да заговара све осуђене јереси, да највеће светиње назива сатанином службом,....

Мени је лично живот био лепши када нисам знао за њега а како сваког дана има нове трипове, то лоше утиче на моје здравље...

Као што предложих - хајде да га се манемо!  ;)

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...